icon

Očkovanie trojmesačného bábätka

ell23
2. feb 2014

Ahojte chcem sa opytat idem s malou na prve ockovanie jedno ockovanie hradi poistovna a druhe stoji 13eur ,ze ktore je lepsie a co mi poradite??neviem sa rozhodnut

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
aristka
5. feb 2014

@vlockasnehu túto podstatu prispievania av nikdy nepochopí ,že to nie je o nich ..ale o zvyšku diskutujúcich ...a ďakujem za tvoje pravdy...,ktoré sem prispievaš... 🙂

babulka82
5. feb 2014

@fidka79 ja som na tie pneumokoky pytala aj našej dr. a odpovedala mi na to ,že : No vaše ročniky ich bežne prekonavali ani ste o tom nevedeli! Tak načo sa teraz očkuju ? 😀

aristka
5. feb 2014

@babulka82 ak budeš mať toľko odrobeného čo ja v zdr. plus aspoň nejaké vedomosti ,čo mi sa učíme neustále aj napriek školám ..potom sa nám vyrovnáš...

aristka
5. feb 2014

@babulka82 no dr. by som v momente vymenila ...pretože sme ich len tak neprekonali ...nie všetci mali to šťastie....plus je obrovská rezistencia na kokové inf...čo to znamená ,,,že dr nebude mať čo predpisovať tj atb...či priložím si cibuľu na čelo a budem čakať ako ma vylieči z kokovej inf...alebo moje dieťa ....

babulka82
5. feb 2014

@aristka ja sa vam nepotrebujem vyrovnat ani sa tu predbehovat vo vedomostiach ,lebo nemam zdr.vzdelanie (chvalabohu). Ale viem za kym mam ist aby som nevidela len jednu stranku veci.Mame lekara ktory ma vyštudovanu medicinu ale roky sa v nej už nepohybuje ,je velmi mudry a scestovany,stale sa vzdelava a lieči povačšine alternativne,ma vyše 50 rokov a ja mu verim lebo nikdy nesklamal a vždy vie všetko velmi rozumne a aj neodborne vysvetlit aj laikovi tak aby to pochopil.

babulka82
5. feb 2014

@aristka no ver či never my sme sa z bacilov a z chlamydii dostali aj bez antibiotik .

aristka
5. feb 2014

@fidka79 finda mala si česť vidieť o svojej praxi pneumokokovú meningitídu ....

fidka79
Odpoveď bola odstránená
aristka
5. feb 2014

@babulka82 čo je to bacil..z akých bacilov .plus chalmydie ,kde sa nachádzali...

aristka
5. feb 2014

@fidka79 nejak si neodpovedala k veci...prepáč ,ale ja za to nemôžem ,že máš taký nick a skĺne mi to...fidka opravujem sa..no čo tá meningitída ..mala si tú česť u pacienta...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
babulka82
5. feb 2014

@aristka zlateho stafylokoka,plucne chlamydie a moraxellu(prepač ak to zle pišem,nemam zdr. školu)

babulka82
5. feb 2014

@fidka79 určite mate tie ochorenia len prechodene a bude to mat nasledky do buducnosti 😀

aristka
5. feb 2014

@babulka82 no určite ste na ani jedno nebrali atb....prepáč ,ale to mňa nepresvedčíš...inak aj moje detičky sú klop klop zdravé ...a ani z pieskoviska si nič nedoniesli...

vlockasnehu
5. feb 2014

@fidka79 suhlasim, ze ockovanie proti hepatitide B u dietata matky, ktora nie je HBsAG pozitivna nie je nevyhnutnostou, otazku, preco bolo zaradene v tak skorom veku, hladaj u zostavovatelov ockovacich kalendarov. Ako plus mozes brat to, ze v pripade potreby transfuzie (napriklad autonehoda), darca krvi moze byt v dg okne takze krv moze byt infekcna, ale este sa to nezisti, ale zaockovane dieta sa nenakazi.
Ano, dopseli a pubertaci, len kaslu, cierny kasel vsak u najmensich deti (cize tie, ktore este nemaju kompletne ockovanie proti pertussis) prebieha inak, bakterie cierneho kasla, totiz vylucuju aj toxiny, ktore maju vplyv na srdce a centralny nervovy system. Ako bude priebeh pertussis u dietata vopred nevies predpokladat. A ano, pertussis je jednym z ochoreni, kde imunita nie je dozivotna, preto sa odporuca uz adolescentov znovu preockovat, aby sa vyskyt pertussis opat znizil. Posledny pripad zaskrtu to fakt neviem, musela by som sa pohrabat v casakoch, a tolko casu predsa len nemam. Proti hemofilom sa zacalo ockovat cca okolo roku 2002 odvtedy pocet hemofilovych epiglotitid, meningitid aj pneumonii poklesol. hemofil bol typickym vyvolavatelom epiglotitidy, pri ktorej dieta mohlo velmi rychlo skoncit na are (v tom lepsom pripade), ano od roku 2002 som o epiglotitide nepocula. deti s vaznejsimi pneumokokovymi infekciami som sama videla (tazke zapaly pluc s vypotkami, meningitidu so sepsou, opakujuce sa hnisave zapaly stredousia, komplikacie z tyhto infekcii), existuju nejake udaje, ktore sa zaoberaju infekciami streodusia sposobenymi streptokomi a ich poklesom od zavedenia ockovania. K serotypom pneumkokom som uz v tejto diskusii pisala prispevok, takze vid niekde vyssie. S meningitidou C to nie je jednoznacne, kedze je to len jeden serotyp, a tych serotypov je viac. Plus ak ma pamat neklame, tak ide o polysacharidovu vakcinu, takze ucinnost u deti do 5 rokov je otazna (tiez vysvetlujem niekde vyssie pri tych pneumokokoch). Ano, TBC zrusene, v podstate suhlasim, ze v sucasnej siuacii tak ako pises Ty, ze viac komplikacii, nez prinosu, ale svedci to o tom, ze prinosy a komplikacie jednotlivych ockovani sa neustale prehodnocuju a zvazuje sa a vybera sa to, co sa javi ako prinosnejsie pre pacienta.Mumps ovplyvnuje plodnost muzov, nie zien. Osypky plodnost neovplyvnuju, tam ide skor o to, ze o mensich deti je viac pravdepodobny tazsi priebeh. Navyse WHO dufala, ze do roku 2000 osypky vymiznu a ockovanie sa zrusi (podobne ako to bolo s variolou, proti ktorej som este ako dieta bola ockovana, ale kedze doslo celosvetovo k eradikacii varioly a existuje len v laboratoriu vo Francuzsku), ockovanie bolo zrusene, lebo nie je potrebne (len dufajme, ze je tomu naozaj tak a ziaden kmen nema v rukach nejaka Alkaida, lebo ako bilogicka zbran by to bola bomba). Osypky sa vsak stale z casu na cas objavia vo forme lokalnej epidemie (hlaven tam, kde klesne preockovanost), takze sa ockuje stale. nemam vedomosti o tom, ze ako je to s protilatkami proti rubeole v starsom veku, ale aj ked zena uz nema protilatky, tym, ze je zaockovana detska populacia, tak sa v tehotenstve nema od koho nakazit. Proti tetanu sa preockovava kazdych teraz myslim, ze 15 rokov a spolu s tymto preockovanim by uz mali obvodaci preockovavat aj proti difterii a pertussis (prave kvoli tomu, ze protilatky nie su dozivotne a hoci tieto dve ochorenia dospelych nijako neohrozuju, mozu sirit nakazu dalej), ci sa tak deje neviem, probematiku vseobecneho lekarstva pre dospelych nesledujem.
ockovacie schemy (cize kolko vakcin, kedy) nestanovuju pediatri z praxe. Su na to ludia, v niektorych krajinach existuju aj alternativne schemy. Takze tuto otazku adresuj niekomu, kto s tym robi a bude Ti na to vediet kompetentne odpovedat. Nikdy som nikomu netvrdila, ze podanie vakciny nemoze mat neziaduci ucinok. Moze, rovnako ako podanie ibalginu. Chapem, ze ak naniekoho padne ta smola, ze je jeden mozno z 10 000, tak ho to, ze taka je statistika, neutesi ani sa nic nevrati. A ver mi, ze pre mna to nie su len slova. Tiez sa v mojom zivote stalo nieco (aj ked nejde o vakcinu), coho pravdepodobnost bola velmi nizka a predsa sa to stalo a vyzrala som si to prave ja. Tiez som sa pytala preco, co som ja sama mohla spravit inak, co by bolo, keby a preto chapem, ze ak nejake dieta ma zdravotne probemy v naslednosti na ockovanie (ci uz slo o neziaduci ucinok alebo o nahodny vyskyt), tak sa rodicia pytaju preco, preco prave nase dieta a hladaju vinnika - system s povinnym ockovanim, farmafirmu, pediatra.... Ale ako som uz niekolkokrat v tejto diskusii napisala, veci nie su ciernobiele.

babulka82
5. feb 2014

@aristka tak vidiš teba nepresvedčim.Ja tomu verim že sa da liečit aj inak lebo to vidim na vlastne oči a nie raz som sa o tom aj presvedčila. Ja sa nebranim klasickej medicine ale ani "babskym receptom" .Pride mi zbytočne hned pchat do ludi chemiu pokial je to nevyhnutne.Samozrejme že pri havarii ma nevylieči liečitel,tomu sa nebranim.

aristka
5. feb 2014

@babulka82 babské recepty pozná každý ..len treba vedieť ,kde sú tie hranice a hlavne neporovnávať ,že keĎ som to zvládla ja zvládne to aj moje napr.ročné dieťa....detský org,je úplne niečo iné ako my ..tak ako ti ja neuverím ,že ste nemali atb pri inf.čo si uviedla... 😉

babulka82
5. feb 2014

@aristka mne stači že mam zdrave dieta,nie to aby si mi to ty uverila.Ja verim tradičnej medicine aj alternativnej.Ty len jednej.Presne toto je ten vaš postoj k tomu očkovaniu ! Vidiš len jednu stranu.Očkovanie pomaha ale aj škodi a treba si zvažit pre aj proti.

aristka
5. feb 2014

@babulka82 ja verím len jednej medicíne ...na margo toho ti odpíšem ...ja verím overenému a sú v tom aj babské recepty... 😉

tin007
5. feb 2014

@vlockasnehu Zaskrt na Slovensku bol naposledy v r. 1980 (serologicky potvrdeny).

vlockasnehu
5. feb 2014

@tin007 dakujem za info. Mozes doplnit, aj ako je to v ostatnych krajinach Europy (smerom na vychod aj na zapad)?

fidka79
Odpoveď bola odstránená
tin007
5. feb 2014

@vlockasnehu
Nesledujem to celoeuropsky, ci celosvetovo, sledujem Slovensko.

vlockasnehu
5. feb 2014

tak som rada, ze si napriek vsetkemu zdrava.u mna protilatky proti rubeole pretrvavaju, napriek tomu, ze som ako dieta povlacila vsetky macky v okoli, nemam ziadne protilatky proti toxolazmoze, takze mi to tiez "bolo naprd" a v tehotenstve som protilatky proti toxo nemala, a tak vemi som dufala, ze som nejaku tu toxo v detstve prekonala a mam protilatky...
Opakujem, vsetko moze mat NU - a ja by som maso z Tesca nezjedla ani keby malo pribalovy letak 🙂Tiez urcity sposob prevencie 🙂
Predstav si, ze aj to o tzv mitigovanych osypkach viem, ale ja mam znamky za moje vedomosti zapisane v indexe 🙂
Ockovanie s kompletnym imunogenetickym vysetrenim je pekna predstava, ale vies dobre, ze nie je ani v Tvojej ani v mojej moci to ovplyvnit a realitou to este asi veeeeelmi dlho nebude.
Ak mas pocit, ze Tvoj pediater ockuje pri pritomnosti infekcie u dietata, ries to s kompetentnymi alebo zmen pediatra.
Opakujem, o zlozeni vakcin rozhoduju uplne ine odbory ako lekari, ktori ockuju, takze sa ventiluj na inom mieste.
Udaje o mojom zdravotnom stave a o ockovaniach, ktore som absolvovala su sucastou mojej zdravotnej dokumenacie, do ktorej moze nahliadat len osetrujuci persona. Ja sa v Tvojich zdravotnych zalezitostiach nehrabem, tak sa ani Ty nezaoberaj mojimi.
Nespokojnost s konkretnym pediatrom si vykonzultuj sama a na mieste. Letaky od vakcin su volne dostupne aj na nete a prdpokladam, ze ten kto si ho pyta, ho aj tak ma davno prestudovany... ci? 🙂

Ja savyjadrujem k veciam, ku ktorym mam odborne vedomsti, uvadzam fakty a emocne sa tu neventilujem. Ja len by som Ta chcelavidiet, ci rovnakym sposobom komunikujes, ked nie si skryta za nick amas vlastnu tvar aj meno 🙂

vlockasnehu
5. feb 2014

@tin007 Tak az celosvetovo nemusis, ale zase pre uplnost a presnost by si mala brat v uvahu, ze Slovensko nie je hermeticky uzavrete, dochadza k migracii obyvatelstva na Slovensko aj zo Slovenska, takze pri cestovatelskych aktivitach, pri cestovani lietadlom a tak podobne, by si mala vediet, ci sa mozes alebo nemozes s diphteriou mimo SR stretnut.

alla24
5. feb 2014

@babulka82 nikdy by som si nedovolila bagatelizovat ziadnu chorobu ako taku. To mas ako s ockovanim. Skutocne zravy jedinec s prefektonou imunitou prekona "lavou zadnou" kde aku chorobu a ale tym padom aj ockovanie.... Problem nastava u cloveka - dietata ktore nie je 100% fit.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená