icon

Očkovanie u iného doktora

lady511
23. aug 2014

Ahojte zaujímalo by ma,,či sa dá očkovat aj u iného Dr,,myslím to takto,,v danom meste nebudeme mat trvalý ale prechodný pobyt tak či by sme ta tu mohli aj očkovat?..stretli ste sa s tým?..aj ked druha Dr nebude mat malej kartu?..danu očkovaciu latku si hradím sama..očkovací mam doma,,tak neviem či s tým bude alebo nebude problém.. prípadne ma ešte zaujíma ak sa to nebude dat,,musím dietatko presne na 3 roky čkovat alebo to može byt aj neksor?..dakujeeeeeeeeeeem

olivka26
23. aug 2014

tak toto zaujima aj mna,dcerku mame ist dat o mesiac ockovat na 1rocik,ale tam kde ma mala kartu nebyvame,a nakolko nebudeme sa mat do toho mesta ako dostat(vzdialene 25km) kedze priatel bude az do dec.v zahranici....
Zaujima ma ci by ju mohli zaockovat pripadne aj v tom meste kde sme teraz-naoriklad na vyziadanie nasej lekarky

lady511
autor
23. aug 2014

@olivka26 hadam niekto odpíše.. 😨

lady511
autor
23. aug 2014

@lady511 ja to mam ešte zaujímavejšie pretože odchádzam 300km od trvalého a nechcem s malou behat na očkovanie hore dole,,no neviem :/

lady511
autor
23. aug 2014

to sa tu nikto neočkoval u iného dr????????? 😕

zuzka38
23. aug 2014

@lady511 najlepsie asi zavolat svojej dr a sa na to spytat, vacsinou co viem tak ockovanie odlozia a zaockuju po pricestovani.. kamoska ked ide aj na dva mesiace domov, tak ockuje az potom.. ved sa nic nestane ked je zaockovany neskor..

lady511
autor
23. aug 2014

@zuzka38 aha dakujem,,tak ja idem na dlhooooooo preč..vaic ako pol roka,,ale doktora menit nechcem,,no uvidíme,,dakujem...viem že som mala raz odložene mesiac očkovanie,,a niektoré maminy mi vraveli že aj pol roka a nič sa nestalo

zuzka38
23. aug 2014

@lady511 jasne ze sa nic nestane 😉 len lepsie podla mna cim neskor...

aristka
23. aug 2014

@lady511 ak odchádzaš takto ďaleko a dlhodobo ber aj zdr. kartu dieŤatka ,nech ju máš doma je to dobré aj pre iné možné prípady ,kedy by bola potrebná hospitalizácia tj aj zdr.karta dieŤatka ,plus žiadny doktor ti bez znalosti dieŤatka tj zdr.anamnézy nezaočkuje a plus ak to nemá kam zapísať ,tak buď to rieš tak ,že karta ide s vami alebo sa dohodni ako píše hore diskutujúca ,že očko odložíte....

maznacik007
23. aug 2014

@lady511 tak ako ti pise @aristka ak ides prec na tak dlho tak si tam najdi lekara .. sak ked sa vratis das si to spat k povodnemu lekarovi ...

co ak ti dieta ochorie budes stale chodit na pohotovost a co na kontroly .. a potvrdenie do skolky o zdravotnom stave dietata ti na pohotovosti nedaju ...

@olivka26 25 km nie je ziadna velka vzdialenost a s rocnym dietatkom sa da v pohode uz ist ci busom ci vlakom a pod... ved keby bolo dietatko chore ako by si k doktorke sla? alebo si najdi pediatra blizsie ..

luliu
23. aug 2014

@lady511 a co ides ockovat v 3 roku?

lady511
autor
23. aug 2014

@luliu v 3 roku sa nechodí očkovat? 😕

mamulienka30
23. aug 2014

@lady511 - nie nechodi.

lady511
autor
23. aug 2014

@mamulienka30 ufff mam niake mylné info..dakujem

hermina_
23. aug 2014

@lady511 posledne ockovanie je medzi 15-18 mesiacom a potom az preockovanie medzi 5. az 6. rokom.... V 3 rokoch sa neockuje nic, iba keby si ty sama davala nejake nepovinne ockovanie

lady511
autor
23. aug 2014

@hermina_ aha dakujem..neviem prečo som si myslela že musíme íst

mamulienka30
23. aug 2014

@lady511 - je to ako pise Hermina, v troch rokoch je iba prehliadka.

luliu
23. aug 2014

@lady511 kedysi bolo ockovanie v 3 roku, ale posunulo sa to na obdobie medzi 5-6 rokom 😉

olivka26
23. aug 2014

@maznacik007 problem je v tom ze cesta tam trva minimalne pol hodiny naspat to iste,u dok.nam treba vzdy cakat hodinu urcite(tam je stale vela ludi) a dok,robi len do 12.15...cize tu je dalsi problem ze dcera ked vstane tak ide o 2 hodky spat opat cize do obeda sa nam ist neda...no a plus x dalsich veci ktore tu nebudem spominat preco nemozem ist s malou na autobuse...Moja otazka znela ci MI MOZU DIETA ZAOCKOVAT AJ V INOM MESTE A NIE CI MOZEM IST NA AUTOBUSE S ROCNYM BABOM

olivka26
23. aug 2014

@lady511 zrejme sa s tym este nikto nestretol...musim v pondelok zavolat dok.ona mi poskytne asi najlepsie informacie 🙂

macka23
23. aug 2014

@olivka26 nemyslim, si ze moze zaockovat iny lekar, ked nema dieta v kapitacii, neuhradi mu to poistovna, ked nema k dispozicii zdravotnu dokumentaciu dietata a nepozna dieta a jeho zdravotny stav. S ockovacimi latkami, ktore hradi poistovna je to tiez komplikovane.

lady511
autor
23. aug 2014

@olivka26 viem len že ked som bola v Mt a nutne som potrebovala zobrat krv tak mi zobrala aj sestrička u ktorej som nemala kartu,,ale to je samozrejme iné ako očkovanie,,tak ja toto už nemusím riešit kedže,,nepojdeme očkovat,,len malu musím prehlasit,,kedže odchádzame na dlhšie

maznacik007
23. aug 2014

@olivka26 uz ti to tu pisali iny lekar ti dieta nezaockuje .. jednak nema jeho zdravotnu dokumentaciu jednak mu to nikto nepreplati a jednak nema pre neho ockovaciu latku ...

mne to prijde proste divne ze niekto nevie docestovat k lekarovi ... ja mam deti s ktorymi pomerne casto navstevujem odbornych lekarov dochadzam za nimi podstatne viac ako je 25 km a tiez cakam ale tak ked musis tak musis ...
najhorsie bolo ked som musela kazdy druhy den s malym dochadzat do nemocky na rehabky a bus spat nam siel o tri hodiny ... /ale inak sa nedalo maly mal predtym vaznu zlomeninu lakta dva krat operovanu /

samozrejme ze nevyhnutnu zdravotnu starostlivost ti poskytne hociktory lekar ale medzi to ockovanie isto nepatri ... a rataj aj s tym ze ak sa nedostavis na povinne ockovanie tak ta lekarka moze nahlasit na urad pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou a mozes dostat pokutu .. resp. na socialku ...

a este dodam k tomu cerstvu skusenost .. moja mala ma take ochorenie ze musi brat lieky hormony ktore predpisuje detsky endokrinolog ... v lete bola nasa pediatricka dva tyzdne mimo mala dovolenku ... a minuli sa nam lieky ... liecbu nesmie prerusit ... isli sme k zastupujucej pediatricke .. /v inej dedine/ a ta mi vypisala lieky ale musela som mat spravu od odbornej lekarky endokrinologicky /teda kopiu orig. ma v karte/ aj s jej kodom ... inak by mi lieky nevydali .. ja ale teda viem a nosim aktualnu spravu so sebou .. /nesmie byt starsia ako 6 mesiacov/