Očkovanie v 3 mesiaci do oboch nožičiek
Ahojte. Za pár dní ideme na očkovanie, neviem si spomenúť presne proti čomu, ale ževraj do oboch nožičiek. Je to druhé očkovanie,to prvé bolo ešte v nemocnici proti TBC. No a chcem sa spýtať, ako toto druhé očkovanie vaše deti prežívali., lebo kamoška hovorila,že jej malá príííšerne plakala,až sa zajakávala.. A ževraj je dobré potom na miesto vpichu dať obklady z alpou? prosím o vaše skúsenosti,lebo ja asi budem plakať s našim malým ☹ 😢
Ahok, prosim aku cast z prveho ockovania hradi poistovna?
Pridavam reakciu ktora mozno niekomu pomoze aby nestresoval po ockovani do oboch noziciek.Maly mal teplotu po ockovani najvyssiu na 3den v noci 38 bezdotykovym teplomerom.Nasledne cely 4den mu behala len zvysena teplota medzi 37 a 37.4.Je piaty den a uz je vsetko vporiadku.Takze klud aj 4den este moze byt teplota.Na nizky mal mokre obklady dva dni.Uz nema ani znamku po vpichu.😉
My sme boli minuly tyzden stvrtok. Mala plakala len ked jej to pichli ako nahle som ju zdvihla ani nemrnkla este sa aj usmievala sestricka jej nato hned dala flektor ep naplast a isli sme domov. Doma neplakala nic vecer mala 37.3 teplotu ale to bolo vsetko ;)
Môj malý bol tiež na očkovaní všetko ok žiadne problémy ani teploty ale jedna vec ma prekvapila.lekarka si za očkovacie látky vypitala 56eur teraz o dva mesiace znova a potom len 13 eur je to normálne?
@nana729540 ja som platila takto za ockovanie lebo moj maly bol prihlaseny v poistovni v zahranici a dala som ho zaockovat na SK,cize som si to musela uhradit vsetko sama.
Jasne,po ockovani sa mozu pridruzit rozne tazkosti.Ak sa rozhodujete ci dat,alebo nedat ockovat snazte sa vyhnut ludskej prirodzenosti a to vyhladavaniu toho k comu inklinujete a najst co najviac pre aj proti a rozhodnut sa podla vlastnej hlavy.Vratim sa,ale k vedlajsim tazkostiam-rozne mozu nastat,to ANO,ale je nejednym renomovanym studiom preukazane,ze autizmus ockovanie nesposobuje
@nana729540 zalezi od toho,na co konkretne bol ockovany,my sme zaplatili 2x62e a este jedno ockovanie nas caka,davali sme rotarix,hexa a prevenar,pricom rotarix sa plati,za prevenar doplaca a nieco by mala vratit spat zdravotna poistovna
Nasla som pilotnu studiu na tuto temu, bola vsak stiahnuta, pre problemy s metodologiou, statistickym spracovanim, zberom udajov atd. Aby bola studia dobra, musia byt dodrzane mnohe kriteria co tento vyskum nesplnal - v podstate to znamena tolko, ze výsledok je nahodny pre toto nedodrzanie. Nebol dokazany autizmus v spojeni s ockovanim, avsak bola preukazana vyssia miera neurologickych chorob nie je dokazane ci je to vakcinaciou alebo predcasnym porodom. V kazdom pripade, studia nie je relevantna, cize tieto zavery su v podstate domnienky a nie fakty.
@peter952 Už som Ti tu v niektorej diskusii pridávala koment, že by bolo neetické robiť štúdiu s očko-neočko deťmi, pretože by sa tej neočko skupine v podstate upierala možnosť prevencie. Za úspešnosťou očka v tomto prípade stojí rada výskumov a nie porovnávacie štúdie tohto typu. Ale tak ako som pred pár minútami písala v Ne/očku... Ty si proste v tomto blb.
@peter952 ale blbost. To je fuk, ze maju v agende neockovane deti. kde chces zobrat total neocko deti, ked si tvrdil, ze ockivanie odpali (=tvoj hyperbolicky expresivny vyraz, aby si tomu dal potrebnu davku hrozistrasnosti) nervovu sustavu hned po prvej davke a Prenasa sa na deti? Co ti teraz pomozu neockovane deti odpalenych rodicov, ktore su odpalene uz pri splodeni? Kde chces pri tychto svojich roznych teoriach teraz vziat ten vzacny diamant neposkodeny? Ved si si stanovil, ze take dieta dnes najdes najskor v domorodych kmenoch na ostrovoch v polynezii.
Takze ak chces tu studiu, daj typ, kde zacat, aby si bol spokojny. Tvoje teorie totiz vopred vylucili cca 90% populacie 0-70 rokov.
Ja cakam.
Ps: toto pisem preto, aby aj novoprichodzi vedeli, ze ty nie si ziadna dibra dusa, co im chce poradit. Len fanatik, co skace od teorie k teorii, ako sa mu zrovna hodi.
@kuriatko31 my sme boli pred mesiacom očkovaní prevenarom a základnou vakcinou, hneď nato som mu dala chladivé náplaste, nemal ani horúčku, ani červené po vpichu, ani neplakal a ani sa nijako nezmnil 🙂
@peter952 potom vyjde, ze nie su o nic zdravsie, alebo len o par percent viac a ty prehlasis, ze za to mozu ockovani rodicia. Naco sa namahat?
Daj presnu vzorku. Odkial ju chces vziat.
@peter952
no mne je fuk, co by mal urobit stat, ustav narodneho zdravia, alebo kto.
teraz ide o TVOJU studiu, ktoru tolko ziadas, tak sa drz merita veci.
prestan uz behat okolo horucej kase a nevykrucaj sa z odpovede.
chces studiu 50:50? chces. "daj mi studiu, daj mi studiu, ja cakam" - je tvoja bezna ziadost a hned doplnana vetou: taka neexistuje, a preto je to dokaz teorie skodlivosti ockovania.
TAKZE:
chcem od teba jasnu, presne definovanu odpoved: presne si povedz, aka a odkial vzata vzorka by bola pre teba uspokojiva a uznal by si z nej aj pripadne nepriaznive vysledky pre tvoje teorie a nespochybnoval by si ich.
ked presne definujes odkial treba vziat vzorku tych cistych neockovanych a v rodinnej anamneze nicicm "neznecistenych" deti, mame zaklad pre studiu.
inak je zbytocna studia, lebo tymto vagnym stanovovanim kriterii (co predvadzas zatial, resp. uhybanim pred jasnou odpovedou) si vopred zabezpecujes podu pre neuznanie vysledkov.
a toto robia iba manuipulatori, alebo konspiratori.
takze ja po tebe chcem jasne definovane, presne urcene kriteria.
mas cas.
prihliadni na vsetky aspekty, co su pre teba dolezite.
@peter952
jasnu odpoved z teba, aby tahal ako z chlpatej deky.
overim si teda u teba zatial prvy predpoklad: takze uznavas, ze poskodenie z ockovania je nepresnosne, nezasahuje do DNA jedinca a nespostihuje nasledujuce generacie (t.j. deti splodene ockovanymi rodicmi, alebo aspon jednym z rodicov, co bol ockovany).
@peter952 Prosim ta, rad sa svojim heslom a vzdelavaj sa. Pomozem ti, podla tvojho gusta z oficialnej USA government stranky:
Formaldehyde has a long history of safe use in the manufacture of certain viral and bacterial vaccines. It is used to inactivate viruses so that they don’t cause disease (e.g., polio virus used to make polio vaccine) and to detoxify bacterial toxins, such as the toxin used to make diphtheria vaccine. Formaldehyde is diluted during the vaccine manufacturing process, but residual quantities of formaldehyde may be found in some current vaccines. The amount of formaldehyde present in some vaccines is so small compared to the concentration that occurs naturally in the body that it does not pose a safety concern.
Formaldehyde is also produced naturally in the human body as a part of normal functions of the body to produce energy and build the basic materials needed for important life processes. This includes making amino acids, which are the building blocks of proteins that the body needs.
(U.S. Department of Health & Human Services)