Očkovanie v lete

mon1806
12. jún 2018

Ako zvladali vase deti ockovanie proti osypkam v lete v tych horucavach ?? A ako vam to zvladli starsie deti od 20 mesiaca ??? Caka nas v piatok dost mam strach dakujem a nepiste mi linky ze si to mam citat v inych diskusiach nemam na to proste cas sediet a hladat dakujem ✌✌✌

prevenar
12. jún 2018

no caka , ako caka ..ked podpises suhlas s ockovanim , tak caka ..ak nie , tak necaka. zalezi kompletne od teba.

ci to "zvladne" to uvidis az po ockovani. zial "nezvladnu" to mnohe deti ..ne neurologii , alergologii a pod by ti medzi 4mi ocami povedali ^^

odporucam prestudovat si nieco o realite ockovania .. https://www.modrykonik.sk/group/1799/ .. jaj , ale ty nemas cas, ako citam ..tak sa asi budes musiet uspokojit, co pre tvoje dieta vymyslia cudzi ludia. vsetko dobre.

wieruska1
12. jún 2018

S osypkami, by som necakala ani den. Uz sa zacina krasne prejavovat. A antivax si stale ide svoje bludy. Moji zvladli obaja v poho. Dals som pre istotu nutofen, zvysila prijem tekutin a nic sa nedialo. Ak doteraz nemal nejake extra prejavy bude to ok aj v teple 😉

evitka83
12. jún 2018

@mon1806 uplne v poho

mon1806
autor
12. jún 2018

@prevenar vy ste asi v kazdom prispevku o oclovani fakt vam zato platia ??

bucko555
12. jún 2018

@mon1806 Ja som dala malu ockovat v 21 mesiacoch dotial sme boli stale niekto chori a ani sme nevedeli ze bola ockovana ani teplota, ani nervozna nebola vobec nic takze pohoda akurat zvysit prijem vitaminu C aby nahodou neochorelo

angelyana
12. jún 2018

Maly dostal po ockovani osypky ako NZ. Ale zvladol to v poho, bolo to v juni, tiez bolo teplo jak slak. Dceru som dala vcera ockovat proti meningokokom a mala teploty v noci, teraz uz je ok. Ja nejak na rocne obdobie nehladim, obe decka boli s ockovanim doposial ok-ci v zime, ci v teple.

zuzanapjat
12. jún 2018

@mon1806 no takto... mnohé zodpovednejšie lekárky samé od seba neočkujú deti v takýchto horúčavách, nakoľko samotné horúčavy sú záťažou pre organizmus a zvyšujú šance na nežiadúce účinky. (ak ste teda rozhodnutá očkovať, tak to presuňte do vhodnejšieho obdobia a v žiadnom prípade nepodávajte dieťaťu po očkovaní nurofen... ) horúčku sa pokúste najprv zbíjať prírodne a určite nie skôr ako to bude nad 38,5 ... v zahraničí sa dokonca odporúča zbíjať až nad 39,5). Ak zbíjať tak radšej paracetamolom (paralen baby apd.), ale predovšetkým najprv skúsiť zábalom. Čo sa týka MMR vakcíny, rátajte s tým, že problémy môžu vyskočiť aj 2 týždne po očkovaní a to formou tzv. vakcinačných osýpok, ktoré sa prejavujú horúčkami, zápalmi dýchacích ciest, zápalmi stredného ucha apd. čiže ako keď máte komplikovanejší priebeh osýpok - len bez výsypu. Diskutujúca ktorá píše "dala som pre istotu nurofen" tak to je maximálne nezodpovedné.... dávať "pre istotu nurofen". Zvýšená teplota značí tvorbu protilátok, je nutné si uvedomiť, že aj horúčka dokáže byť prospešná, pretože niektoré vírusy nedokážu prežiť pri horúčke. Samozrejme musí byť sledovaná, regulovaná, ale najprv prírodne. Niektoré matky dajú okrem nurofenu aj diazepan.... chcem podotknúť, že ako nurofen, tak i diazepan max.zaťažia pečeň, ktorá potrebuje byť schopná vylučovať z tela toxíny von. Odporúčam vám preskúmať príbalový leták vakcíny. Mnoho ľudí pozerá len na to, ako ich deti boli ok tesne po očkovaní, ale nepozrie sa na ich imunitu a zdravotné problémy nasledujúce mesiace. Keďže ale nemáte čas vzdelávať sa v tejto téme hlbšie, tak je to jedno.

prevenar
12. jún 2018

@mon1806 ..a kto by za to ako platil ? 😀 ..snazim sa na na to prist uz roky a rad by som tu osobu kontaktoval 😀

siska53
12. jún 2018

@mon1806 normalne..rovnako ako na jar. neboli ziadne mimoriadne problemy..

jankaga
12. jún 2018

@zuzanapjat ahoj mna to zaujima co si napisala. Mozes mi poslat nejaky link, kde si mozem nieco nastudovat ohl. toho co si napisala, ze mnoho ľudí pozerá len na to, ako ich deti boli ok tesne po očkovaní, ale nepozrie sa na ich imunitu a zdravotné problémy nasledujúce mesiace. Dakujen

zuzanapjat
12. jún 2018

@jankaga je toho veľa... veľmi dobra kniha na tuto temu (odborna) je Očkovanie pre a proti, na youtube dosť toho hovorí o očkovaní a nežiadúcih účinkov z dlhodobého hľadiska MUDr.Eleková, stačí si zadať jej meno na youtube a vyhodí ti linky. Stránka, na ktorej sú komplexné info nahustené na jednotlivé očkovania + nežiadúce účinky je slobodavockovani.sk To, ako zhruba fungujú adjuvanty vo vakcínach je vysvetlené v 3.dielnom dokumente Obetné panny, ktorý sa dá vyhľadať na youtube - konkrétne je o očkovaní proti HPV, ale princíp akože neškodných adjuvantov vo vakcínach je v podstate rovnaký. Mňa najviac ovplyvnila tá kniha Očkovanie pre a proti - kde sú vysvetlené príčiny autoimunitných ochorení ako dôsledok vakcinácie, ako aj poruchy správania, učenia či reči. Z novších kníh vyšla kniha Hovorme o očkovaní a nebojme sa pýtať. Tú som nečítala, ale recenzie má dobré.

pininka
12. jún 2018

My mame ist ockovat 5.7 a doktorka kazala prist o deviatej rano,ale ze ked budu horucavy,tak radsej odlozit. Ale to nechcem, ideme na dofcu a vlastne dieta takto neohrozim.

zuzanapjat
12. jún 2018

@pininka radšej budeš v horúčavách riskovať nežiadúce účinky a následne ťahať na dovolenku dieťa, ktorému nežiadúce môžu vyskočiť priamo na dovolenke. Toto podľa teba nie je ohrozenie dieťaťa... Oslabiť ho očkovaním v horúčave a následne ho oslabiť cestovaním a zmenou klímy a prostredia.. Najprv si zisti ako dlho trvá, kým si protilátky po vakcinácii telo vytvorí - ak vytvorí. Tvrdiť, že ohrozíš svoje dieťa asi mumpsom alebo osýpkami v zahraničí........ čo vieš o týchto chorobách, keď sa ich tak bojíš? Moja kamoška v detstve pár dní s mumpsom ležala doma a hrala sa s legom a potom sme šli na kúpalisko. Osýpkove párty sa kedysi organizovali, aby deti chytili osýpky v detstve (ako pri kiahňach)... ale teraz si prečítate topky a pozriete JOJ a stresujete. Smutné...

srdiecko9
12. jún 2018

smutne??? To hádam nie..hovoríme o smrteľnom ochorení..oproti kiahňam sú osýpky závažné ochorenie..ale tu na mk sú všetko odborníčky 😎 momentálne na osýpky..

zuzanapjat
13. jún 2018

@srdiecko9 osýpky - rovnako ako kiahne, sú nebezpečné pre dospelých a pubertiakov, pretože sú BEŽNÝM DETSKÝM OCHORENÍM. Preto, sa kedysi s deťmi robili osýpkové párty a preto mamičky chceli, aby ich deti prekonali osýpky v detstve. Ale asi to boli vrahyne, čo riskovali ich život, že? Vy ste ochotná v horúčave a pred cestovaním vpichnúť do vlastného dieťaťa 3 živé vírusy - vrátane toho podľa vás smrtiaceho osýpkového. Viete vôbec o tom, že po tomto očkovaní nemáte chodiť s dieťaťom do kolektívu? Viete o tom, že osýpky dostávajú i očkované deti - a 2x očkované deti a že sú roznášačmi osýpok dlhšie, ako neočkované? Vaša informovanosť o tomto "závažnom ochorení" pramení len z médií.

mon1806
autor
13. jún 2018

@zuzanapjat vy ste nejaka lekarka ?

zuzanapjat
13. jún 2018

nie som lekárka, ale evidentne v niektorých prípadoch dokážem poradiť lepšie ako lekár, ktorý sa neštíti riskovať zdravie detí očkovaním v horúčavách a poradí "preventívne nurofen". ..

pininka
13. jún 2018

@zuzanapjat smutna si ty, my ideme na dovolenku mesiac a pol po ockovani dcerky. Doktorka povedala ze ockovanie moze posunut na september co v ziadnom pripade nechcem, kedze vsade dookola je ochorenia habadej a nebudem si cely zivot trepat hlavu o mur, pretoze ani jedna premudreta z vas mi nepomoze vychovavat dieta s nasledkami po ochoreni. Len mate prazdne reci a vypustate nikym nepodlozene hoaxi. Nechaj si svoje mudrosti pre seba.

pininka
13. jún 2018

@zuzanapjat
A este, ja ako detsko som mala mums s velmi tazkym priebehom, dodnes si to pamatam a aj pri osypkach to bolo zle, urcite by som dobrovolne svoje dieta tomuto nevystavila. To ze to pred x rokmi boli bezne detske choroby neznamena, ze nemali nasledky a ze neboli umrtia. Boli, len nebok internet,aby sa to tak sirilo,ako sa teraz siri,ze ake v pohode su tieto ochorenia. Este aj zaostale zeny v Rwande pochopili,ze bez ockovania na tieto choroby budu umierat dalej a umrtnost deti v tejto krajine klesla zo 70 na 30%, a to su fakty, nie tie vase nicim nepodlozene dristy. Kazdy inteligentny clovek vie, ze kazda jedna choroba, aj kazdy jeden liek moze na 100 ludi posobit inak, ale to este neznamena,ze ti treba vytvarat bludne scenare.

zuzanapjat
13. jún 2018

ochorenia je síce habadej, ale ty svoje dieťa ideš zaočkovať len "proti" trom. Ak lekárka má dosť rozumu a praxe na to, že je ochotná ti dobrovoľne posunúť očkovanie na chladnejšie mesiace a ty sa ešte do toho hrnieš tak je to tragické. Ale to je samozrejme tvoja voľba, máme slobodnú vôľu, sme zodpovední za svoje deti a nehodlám ťa súdiť, ani ťa súdiť nebudem. Pokiaľ sa ty nebojíš podstúpiť tento krok, ja sa do toho nemám právo montovať.

katren
13. jún 2018

@mon1806 kludne daj ockovat pokial nie je chore dieta, my ideme buduci tyzden tiez 😉

zuzanapjat
13. jún 2018

@pininka aký si ročník narodenia? Hore som spomínala žene odbornú literatúru na túto tému. Sú tam spomenuté i rozvojové choroby Afriky, sú tam štúdie vedecké, názory lekárov, vedcov... štatistiky. Okrem iného ty, tým že si prekonala osýpky získala si doživotnú imunitu, ktorú si preniesla cez placentu na svoje deti, ktoré boli tým pádom chránené pred osýpkami do 10 mesiacov veku, teda do veku kým ich telá neboli schopné sa adekvátne brániť. Tým, že si prekonala mumps si zvýšila odolnosť svojich vaječníkov, nakoľko z vedeckých štúdií vyplýva, že prekonanie mumpsu u žien v detstve znižuje šancu na rakovinu ženských vecí. To, že jeden z 10.000 ľudí mal závažnejší priebeh skôr ukazuje na nejaké sprievodné ochorenie, ktoré ti znižovalo imunitu. To ale nie je dôvod, očkovať plošne deti, ktoré majú imunitu vynikajúcu.

zuzanapjat
13. jún 2018

ani jedna z nás ti tiež nepomôže vychovávať dieťa s prípadnými následkami po očkovaní. Kým doniesť si osýpky zo zahraničia je skôr rarita, vedľajšie účinky očkovania raritou nie sú. Takže sa nemôžeš stavať do pozície jednoznačnej..... pretože aj očkované deti osýpky dostať môžu... dokonca aj 2x očkovaní ľudia.

pininka
13. jún 2018

@zuzanapjat aj moja mama mala osypky aj moja mama mala mums a ako je mozne ze som ich dostala aj ja a vo velmi tazkom stave? Cize tvoja teoria je zasa nespravna a iba v rovine teorie. Ja som mala takze aj kiahne, moji obaja synovia mali ledva par vyrazok, pricom sestra mala tak isto tazke kiahne a aj jej deti mali tazky priebeh. Cize zasa sa tvoja teoria nepotvrdila a to je iba v nasej rodine. Mnozstvo ludi ma taketo skusenosti a nastastie vela ludi ktorych poznam sa rozhodli radsej svoje deti nevystavovat chorobam ktore v minulosti zabijali a zabijaju aj teraz. Staci si pozriet Rumunsko. Darmo budes so mnou o tomto diskutovat, ja mam toho nastudovaneho viac ako dost a nikdy sa nepriklonim ku tomu neockovat. Ale najhorise zo vsetkeho je,ze vy ktore chcete slobodu ockovania nerobite rozhodnutie len za svoje deti,ale aj za deti nas ostatnych ktori sme sa rozhodli ockovat,kedze vase dieta chyti danu chorobu, moze nakazit aj moje, este nezaockovane a to ja povazujem za vazny precedens.

pininka
13. jún 2018

@zuzanapjat raritne????? Skus ist do Michaloviec a pozri sa ako raritne tam ochoreli. A ked uz tam budes, zbehni aj na Ukrajinu a zober aj deti.

saska.t
13. jún 2018

@pininka takze dobrovolnost ockovania je vlastne na skodu? Polovica EU ma dobrovolne ockovanie a skoro vsetky staty su popredu ako SR, maju moznost rozhodnut sa a samozrejme musia niest za svoje rozhodnutia aj zodpovednost, ziadne rozsiahle Epidemie sa nekonaju , len lokalne , takze niekde sa musela stat chyba nehovorit o Tom ze existuje xy chorob voci ktorym vakcinacia neexistuje a ludia tiez hufne neumieraju o Tom sa snad uz ani neoplati diskutovat

pininka
13. jún 2018

@saska.t zasa zijeme s trocha upravenou realitou,ze? Epidemia v Rumunsku, do dnesneho dna zomrelo 50 ludi, to povazujete za statisticky nepodststne? Nikomu to neprajem, ale vy viaceri si o to doslova koledujete. Ziadne lokalne epidemie tam niesu, maju to uz vsade. To iste Ukrajina a preto sa to uz zatiahlo ku nam. Ja neviem na co mame potom pravny system, naco mame zakony, ked chceme byt vo vsetkom uplne slobodni? Ale mas pravdu, je to zbytocna debata. Len ja ked dam svoje dieta zaockovat, nikoho tym neohrozim, "len" svoje dieta. Ak vy nedate zaockovat a vase dieta to dostane,ohrozi a moze nakazit aj one deti a to je ten podststny rozdiel. Ze rozhodujete aj za inych.

slimstar
13. jún 2018

@pininka ty si aká pomýlená. V Rumunsku to boli cigánske decká, zo špinavého prostredia a ktoré mali ešte iné ochorenia. U nás to boli 2 x očkovaniu dospelý, 6 ks. V Michalovciach sú to zasa cigáni, ktorí to priniesli z GB, okrem toho aj mumps, proti ktorému sa u nás neočkuje.
Ty a tvoje dieta, môžete byť kľudne prenášacmi, aj môžte chorobu dostať, aj môžte mať ťažší priebeh, aj keď si očko. Ano ohrozis svoje dieťa, ktoré bude po ocko aj infekčné, takže aj ostatných na krátku dobu. Takže načo tu ukazujes prstom a veríš bludom, ktoré ti natarali v tv. V zahraničí je dobrovoľné očko, žiadne príkazy ani zákazy, odmietnuť tento zákrok môžeš aj tu.

saska.t
13. jún 2018

@pininka 50 ludi pri pocte 20 mil. obyvatelov? To srandujes nie? Vies kolko ludi umrie rocne na chripku a ine virusy? Stale su to lokalne Epidemie presne ako na vychode SR. Ty potrebujes na vsetko prikazy od statu ? Aj ked die o zdravie tvojho dietata? POstavi sa za teba stat ak sa nieco prihodi preberie zodpovednost za svoj zakon, alebo budes ty ta ktora musi prebrat zodpovednost za rozhodnutie statu, myslim ze ak obcas pozeras spravy tak sama vies , ze stat sa na teba z vysoka vykasle a este ti budu hadzat polena pod nohy. Kazdy ma rozhodovat sam za seba , nie za inych, kazdy nesieme zodpovednost za seba

saska.t
13. jún 2018

@slimstar proti mumpsu sa na SK ockuje MMR - osypky, Mumps,rubeola