Očkovanie v nemocnici v Bratislave
Ahojte, najde sa tu niekto, kto musel ist so svojim dietatkom na ockovanie do nemocnice v BA? Co vsetko si mame zbalit?
@jurinecka125 my by sme tiez mali tam ist ale az o dva a pol roka. Moj mal po tom patrocnom ockovani reakciu dostal zihlavku po tele... ale u nas to mal ako reakciu priamo po ocko
co sa tyka kanyly tak ja mam taku skusenost ze dieta po prijati do nemocnice automaticky napichuju. My mame za sebou dost hospitalizacii /Kramare tam najviac, Galanta, Trnava a vsade to bolo tak/ Moj s tym problem nikdy nemal s vynimkou ze po poslednej operacii na Kramaroch si tu kanylu zalomil v zile / on sa zle prebudza a nepriputali ho aj ked som ich upozornila/ ale inak v pohode. Toho by som sa nebala zasa aby vedeli rychlo podat ked treba po ocko dat nieco kvoli reakcii.
@loginexistuje dakujem, my sme mali tiez okamzitu reakciu po prvom ockovaní, výsyp na telícku, obvodná lekárkasa malú bojí zaockovat, ja tú nemocnicu odkladam, ale bojím sa aby neochorela, marok a len jefno ockovanie, tú kanylu som sa bála , kôli tomu, ze jedna pani tu písala, ze jej syncek dostal sepsu z kanyly na kra,aroch, inak ti dakujem za radu, pekny den.
@aristka dakujem velmi pekne, ja sa bojim tej sepsy, co tu jedna mamicka pisala, sepsa z kanyly, dakujem za radu, pekny dnik.
@mirkaaa80 jej dieta ma geneticku chorobu ,ak som dobre citala jej pripad tj imunita sa na zaklade ochor .uplne zbortila a kedze nikde nedala priamo.ze je to z chiry .kedze aj to sa da velmi lahko zistit ...beriem spomenutu chiru ako jej laicky zaver....inak .ked jej dieta mali sepsu malo tiez chiru alebo aj kaval ....takze ...
@jurinecka125 tak ako pisem hore ....neporovnavaj svoje dieta s dietatkom s tazkym genetickym ochor s fatalnym naslledkom ...nikto z nas nevie presne co sa stalo a co sa dietatku z coho vykultivovalo ...je to len zaver mamicky ...tie chiry maju denne zavedene miliony ludi a deti a nikto z toho sepsu nedostane ....urcite by som nepodliehala strachu z jedneho pripady z mk.kedze nevieme presne ci sled.udalosti .ci celu kazuistiku ...vieme len .ze dietatko ma vaznu nevyliecitelnu chorobu .samozrejme k comu podlieha aj zufalstvo nestastnej matky....moje deti vsetky tri mali chiru a sepsu nedostali a dokonca najstarieho som si pichala opakovane sama ...lebo zdr. sestre sa nechcel dat ...preto urcite netreba uplne zbytocne podliehat panike ...
@mirkaaa80 dostat sepsu z kanyly je velmi vysoko nepravdepodobne, s pobytom v nemocnici by som sa teda obavala skor inych veci, kanylova sepsa je veelmi zriedkava(mali sme 2acientov za skoro 8r na odd). Kanylovej sepsy sa bat netreba, ozaj a to Ta nemam dovod dako uchlacholovat..
@jurinecka125 ahoj. Nie nezaviedli. Zelam vela stastia!
@sasa1983 mozem sa prosim spytat akych inych vecí?, dakujem.
@jurinecka125 tak napr.aktualnej epidemiologickej situacii na oddeleni, co sa samozrejme ovplyvnit neda, ..traumatizacie dietata ked uz teda daco viac ako ta kanyla
@jurinecka125 pokial sa ocakava prudka reakcia, tak zaistenie zily predtym je zaklad, lebo potom sa uz tazko v rychlosti hlada zila. Takze pokial si rozhodnuta ist s dietatom na ocko, tak zavedenie kanyly je urcite menej nebezpecny zakrok ako samotne ockovanie. Z kanyly najcastejsie byvaju iba lokalne infekcie a to v pripade, kde je kanyla zavedena prilis dlho, organizmus je oslabeny, nedodrzia sa zaklady dezinfekcie. Pripadne si kolegynky neskontroluju expiracie... Ale v zasade plati, v nemocnici vzdy oci na stopkach a na vsetko sa pytat.
@sirinka dakujem za radu
@peter952 musíte mať zlú skúsenosť dcéru nakoniec ockovala alergolologicka ambulantné hexou nemala nič .prevenarom som zatiaľ nedala dcéra má šiestu chorobu. Ja sa bojím zápalu mozgových blán preto dám aj prevenarom aspom druhu dávku keď vyzdravieme.

@jurinecka125 tvojmu dietatky chcu zjavne zaistit žilu ...ta kanyla bude chiraflexa .ktora sa zavadza do žily a ma ju zavedenu kazdy druhy pac .v nemocnici bez ohľady na vek ...strach z cievneho pristupu nie je vobec opodstaneny ....drzkajte sa ....