Očkovať alebo neočkovať?
Zdravím mamičky.
Mám veeeeelku dilemu. Pomôžte mi ju prosím vyriešiť alebo aspoň objasniť aby som vedela ako sa mám rozhodnúť.
Veľmi budem vďačná mamičkám ktoré, mi dajú na moju otázku odpoveď.
Zaujima ma maminka ktorá, dala zaockovat svoje dieťa a očkovanie málo zlý dopad na zdravie dieťaťa.
A potom ma zaujima mamina, ktorá nedala zaockovat svoje dieťa, ci je dieta viac choré alebo zdrave?
Kludne mi napíšte aj súkromnú správu.
Viem, ze je to citliva téma, preto dopredu prosim niektore mamičky, ktore chcú mňa alebo iné niakym sposobom odsudzovať, nerobte to prosim je to iba diskusia.😉✌️🙏
@evittam to je to, že sú skade tade. To čo tu nemáme my, tak nám to sem dovlečú.
@malinajahoda do pol roka veku sa maju dať 2dávky, nespomínam si už mesiac😔 zaplatí to poisťovňa,ale dávka stojí cez 45€ tuším,to platíte vy najprv🙂
@calimero3w uplne v klude pisem osobnu skusenost. Vsetky hexa bez problemov. Po MMR odvoz sanitkou na 3ti den. Nevieme dodnes ci to malo suvis. Napriek tomu som za ockovanie.
@evelyn0303 lekárka mi nevravela nič o očkovaní do úst. Preto som prekvapená, že do pol roka sa to dáva.
@malinajahoda je to nepovinné, tuším ani moja,len ja som s tým prišla.Budete v poriadku aj vy🤗
@evelyn0303 bodaj by aj tak bolo. Veľa zdravia vám želám 🙂.
@malinajahoda Ďakujeme krásne 😍 treba myslieť vždy pozitívne, naše mamy to tiež zvládli, a to aj bez múdrych rád na internete, a sme zdraví, šťastní..🤗
Prvy syn mal rozdelene ockovanie v 3 mesiacoch. Po davke prevenaru do jednej nozky do tyzdna vysiel na tej nohe ekzem na viacerych miestach. Po prvej davke hexy do druhej nozky do tyzdna vysiel ekzem aj na druhej nohe na niekolkych miestach. Par mesiacov sme sa toho zbavovali a dalej som sa bala dat ockovat. Syn je este sledovany na kardilogii kvoli nejakemu defektu na aorte. Takze dalej sme uz nedali nic. Teraz bude mat 3roky a mal zatial dvakrat pardňovy soplik. Inak nebol chory. Druhy syn prva davka hexa aj prevenar iba s teplotou okolo 38. Dalej ockovat nedavam. Ma 8mes. Chory este nebol. Imunita po prvom ockovani zapracovala, kedze mu vysla teplota, takze nieco sa tam porobilo, tak snad si tie virusy ta imunita do nejakej miery zapamata len po tej jednej davke 🙂
@evelyn0303 to je pravda. Veď koľkokrát mi to mamina povie. A keď ešte spomenie kadejaké pikosky napr. ohľadom prikrmov, až mi je to smiešne teraz. Ale to už som odbočila od témy 🙂. Hold už je to 30 rokov 🙂.
ahojte mamicky, mam dve deti. Dcera mala 5 rokov a syn bude mat za chvilu 3 roky. Maju povinne ockovanie za sebou. Bez problemova nastastie. Su zdravi a zatial antibiotika nebrali. Teraz caka dceru to preockovanie a tiez vaham... a bojim sa vedlajsich ucinkov. A riesim to pri kazdom ockovani. Je tu mamicka co davala teraz niekedy to preockovanie medzi 5 a 6 rokom zivota dietata? a ako to dopadlo?
Epidémia v Michalovskom okrese vyhasína, za posledné týždne tam nepribudol jediný úrípad. V Trebišovskom okrese pribúda výskyt osýpok od septembra (za posledné týždne 25, celkovo 46), nakazené deti, ktoré neboli očkované. najmä v lokalitách s nízkym hygienickým štandardom (najviac Sečovce - 16 prípadov) ,Predpokladá sa, že boli privlečené z Michalovského okresu, rodiny sa navštevovali. Hygienici stále skúmajú, prečo ochoreli aj ľudia plne očkovaní. Najviac nakazených je v susednej Ukrajine. V Poľsku vláda vyzvala ľudí, aby sa neočkovaní dali zaočkovať. V Srbsku je najväčšia epidémia za posledných 25 rokov. U nás bola najväčšia epidémia pred 20. rokmi v r. 1998, kedy bolo nakazených 548, tento rok sme ešte 500 nedosiahli. Zdroj: ranné správy RTVS1
@eva8 ockovanie neznamena imunita voči chorobám, ..
@calimero3w ano ale moze mat choroba lahsi priebeh...
starsia ockovana bez problemov.Mladsia po 2davke hexy zlyhavanie obliciek,reflux,dilatacia 13xsilny zapal a pred rokom 1tazka sepsa oblickova.3 roky na ATB 7x narkoza koli vysetreniam 3 operacie obliciek.Podotykam v 3 mesiacoch sme boli na sone obliciek vsetko bolo ok a potom bum.Imunita v haji a neustale od zaciatku roka bojujeme s 2 mesacnymi zapalenymi soplami a nic jej nezabera.Dali sme jej spravit potravinovy test a silna alergia na vajcia,a stredna na kesu,hriby a mlieko asi preto tie sople(nikto z rodiny alergik nie je) ale uz dadrzuje tyzden dietu tak dufame ze sa polepsi ak nie ze musia nosne mandle von..Dalej ockovana nemoze byt ani by som nedala.Skus precitat knihy.Mne sa najviac pacila od John Virapen:neziaduci ucinok smrt.
@ivkus ďakujem veľmi pekne za odpoveď. To ma veľmi mrzí a držím palce aby všetko bolo uz konečne ok. Áno, čítam tu knihu ale nemam na nu moc času takže som sa zatiaľ nedostala k očkovaniu.
..zavan zdraveho rozumu .
@eva8 par rokov dozadu ..slovo "epidemia" treba brat nie az tak vazne, kedze system hovori o "epidemmi" od 2ch pridov vyssie 🙂 bolo to na slovensku, cesku ..ale v podstate celosvetovo. v BB ochorelo na mumps 7 deti ..vsetky ockovane , u USA harvard ochorelo na mumps 40 studentov ..vsetci ockovani proti mupsu ..v hokejovej lige NHL podobne ..vsetci nakazeni aj ockovani ..a mnohe dalsie podobne pripady.
inak vsetky najdes v mohom blogu 🙂 ak mas naladu, mozes si ich tam vyhladat , je to s linkami na clanky v novinach. never mne , precitaj si sama 🙂
@marika0306 ahoj dala si nakoniec zaočkovať?
@rinora441 ahoj..ano

@evittam jasne odbornici na vsetko osoxovanie a podobne