Očkovať, či neočkovať proti tuberkulóze?
Maminky viete mi poradiť ako mám postupovať keď chcem dať svojho drobca zaočkovať proti TBC? Momentálne máme 14 týždňov ale ešte sme neboli na očkovaní proti rota-vírusom nakoľko mal maličký kiahne...kedy isť ako to vybaviť, koľko to stojí...som z Detvy takže predpokladám že to budem musieť riešiť vo Zvolene na Pneumológií....pediatrička nám povedala že to je teraz ťažko ako to nie je povinné vraj sa musia nazbierať nejaké deti z kraju aby sa im to oplatilo...je to naozaj tak? Dakujem za všetky vaše rady a skúsenosti...
@salsa26 ako ste dopadli? Ma dieta nejaké niezaduce účinky ? Ďakujem
@158polica158
Po očkovaní dostala tuberkoluzu lymfatických uzlín... A bola operovaná 4mesiace po vakcinácii. Vtedy som začala študovať všetko čo sa týka očkovania... Legislatívu, právnu stránku, zloženie vakcín, históriu očkovania, nežiadúce účinky, liečbu ochorení proti ktorým sa očkuje, výskyt, tabuľky... Prečítala som 5 kníh... Radila sa a dospela som k záveru...
Ps... Bola za očkovaná špinavou saržou vakcíny...., ktorá bola sťahovana z trhu...
@158polica158 dcéra má už 14r. Okrem tejto vakcíny nemá žiadne iné ani povinné ani dobrovoľne.. ...... Neviem konkrétne čo by si chcela vedieť...
@salsa26 ďakujem za info . A je dcera zdravá všetko už na poriadku? Môj ma rok a pól a bolo mi povedané že na tuberu nie je povinne očkovanie len ak chcem môžem dať maleho zaočkovať robí to lekár v NR. Tak som zháňala informácie a veľa ľudí vravela že ny čo toho nešlo. Ja som dosť proti ockovaniam len ozaj tie povinne . No myslím že som dospela k záveru že očkovať nedám.. bojím sa

@kvieta.. reagovala som na starý prispevok... Az potom som si to uvedomila. Bud rada..