icon

Odložte očkovanie hexa vakcínou, kým bude nová

anjelicek26
7. okt 2012

http://www.sukl.sk/buxus/docs/Inspekcia/Postreg...

Stahuju ich z trhu, kym nebude nova seria, odmietla by som ockovat, prva trieda ohrozenia je ohrozenie na zivote!

monikamajova
9. okt 2012

@pectore to je tvoj názor a ja ti ho neberiem...no ved vidím tie štatistiky...napr.minule na stv 2 dávali,že 99 očkovaných detí v Nemecku zo 100 malo vedľajšie účinky a na Slovensku len 1 😀 tou istou vakcínou od firmy gsk..
to je super,nie? My sme už "nejakí mimozemšťania a máme nadkolektívnu imunitu" len že sa zamlčujú fakty a nie sú za to žiadne postihy...aj o tejto hexe,keby sa na nič neprišlo,veselo sa očkuje a p.doktorky a lekárne zarábajú ďalej,ved nič sa nedeje,tak to má byť 😝
to,čo sa pýtaš sa rieši v inej téme,tak tam nakukni 😉 alebo si vygugli na altenativa cz nejaké knihy od lekárov a čítaj 😅

pectore
9. okt 2012

@sirinka a ty mi povedz co to mor je.... pretoze je to choroba ktora uzko suvisi s chudobou, zlou zivotospravou a samozrejme hygienou.....a dodnes sa nevedia dohodnut na tom co bolo jeho povodcom.....a je pochopitelne ze ak to je druh choroby ktory je naviazany na tieto faktory ako je zla zivotosprava a hygiena.... tak ked sa to odstrani tak sa odstrani aj choroba.... zial sa to vsak neda povedat o dalsich proti ktorym sa ockuje.... kebyze sa vsetky dostanu na uroven pravych kiahni....bolo by to super.... ja budem len rada ze nebudeme ockovat..

pectore
9. okt 2012

@zuzana92101 ja to berem ako relax ..tak v poho 😀

sirinka
9. okt 2012

@pectore tomu sa hovori dvojity meter... 😉

usiko
9. okt 2012

tak baby, moj nazor je, ze aby sa stat vyhol panike rodicov a pripadnym zalobam na sude, pokial su vobec v tomto pripade mozne, tak sa tato kauza bude tutlat ako sa len da...mozno akoby zazrakom skoro ziadne dieta touto sarzou ockovane nebolo, lebo rodicia si len tak zavolaju lekarovi a ten im povie, ze nie, vase malo inu sarzu....vakzina je tu nieco cez rok a zrazu, zazrak-nase deti nou ockovane neboli, takze sa vlastne vobec nic nestalo..ked vieme, ako sa falsuju studie o ucinnosti a skodlivosti vakcin /staci si precitat nestranne studie, za ktore vyskumnici nedostali peniaze, ani za ich publikovanie / tak si naozaj myslite, ze to, ake stanovisko vydali urady k tomuto pripadu, je uplne pravdive? nie, moze to byt omnoho horsie a kontaminovane mohli byt aj ine sarze, ale neboli kontrolovane...ak este stale napriklad s istotou nevieme, ci americania pristali na mesiaci,alebo kto zabil JFK, a to su inak medializovane kauzy, tak fak t si niekto mysli, ze len u nas na slovensku sa so zdravym, s rozumom a osudmi ludi nikto nezhrava? pomerne naivna predstava....

anjelicek26
autor
9. okt 2012

@slady on si to koriguje sam,presne,ovocie zeleninu, pecivo, cestocina, na tom on zije... a mäsko ma tiez rad,aj ked najcastejsie ja robim ryby. Kvoli nemu sme museli hodne upravit jedalnicek.

sirinka
9. okt 2012

@usiko no vacsina mamiciek ma doma ockovaci preukaz a tam nalepku z vakciny...pripadne v karte a kazda matka ma pravo nahliadnut do karty, to uz by si vsimla, ze nalepku ktosi odstranoval...praveze je tych deticiek neskutocne vela...

sirinka
9. okt 2012

@usiko na sk bolo dovezenych 10 krabic po 1130 kusoch vakcin...co som achytila v mediach... spocitajte si to, kedze je vakcina na sk uz rok...

wilikiki
9. okt 2012

http://www.slobodavockovani.sk/news/co-je-podoz... PECTORE este stale ti to pride ako zbytocna panika?????????

citujem clanok

Včera tiež mamička nebohého Maroška, ktorý umrel začiatkom roku pár dní po prvom očkovaní Infanrixom Hexa, Synflorixom a Rotarixom, zistila, že jej anjelik bol očkovaný vakcínou práve z tej výrobnej dávky (šarže), ktorá je v súčasnosti sťahovaná z lekární a od pediatrov.

Okrem toho mi volala jedna stará mama, ktorej vnučka dostala neuroblastóm po očkovaní Infanrixom Hexa, že v bratislavskom detskom onkocentre mávajú bežne možno tak jeden neuroblastóm ročne, ale v poslednom čase ich je tam toľko, že už tie deti nemajú kam dávať. Medzi štyrmi očami jej známy lekárnik povedal, že pravdepodobne za to môže zlá výrobná dávka vakcíny.

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/news/co-je-podoz...

usiko
9. okt 2012

@sirinka hej ale ako som pozerala do inej temy tak drviva vacsina mamiciek sa uspokoji s telefonatom lekarke, ktora jej naozaj moze povedat hocico, dalsia cast roodicov toto ani nebude zistovat, a drviva vacsina mamiciek bud nema doma preukaz, alebo v nom nemaju sarze......vsetko sa ututla, ako vzdy....

pectore
9. okt 2012

tyfus a dizenteria sa neockuju povine.... su to choroby spinavych ruk.... a ich zamedzenie je spojene so zlepsenou hygienov....
no ked si uz vezmeme (SR) zaskrt tak ten sa ockuje od roku 1942 pricom povinne ockovanie deti bolo zavedena v roku 1946...
Nemozes sa teda vyjadrit ze za to moze len lepsia zivotna uroven ked ockovanie bolo sprievodny jav.... to sa skratka neda hodnotit co pomohlo...najskor pomohli obydve veci.... ale jedna z nich stacit nemusela....a hlavne je to len spekulacia ze : "Popsané poklesy úmrtnosti na tato infekční onemocnění byla pravděpodobně způsobena lepšími životními podmínkami, hygienou a zdravotní péčí.- pretoze sa zaroven aj ockovalo. to jednoducho nemozes vylucit

pre zaujmavost ockovanie pravich kiahni tu bolo od roku 1836
tetanus 1927- povine 1958
tuberkuloza -1953
Obrna -1957
cierny kasel -1959 ---v tedy prestal byt cierny kase smrtelny
hepatitida B -1986 - 1998 -povinne ockovanie deti
Osypky 1969
rubeola ...1982

kaja73
9. okt 2012

takze marosko od katrenky zomrel po tejto sarzi -boze ja byt jeho mama ,fakt neviem, co teraz spravim-ved to je total na sudny proces. Ale asi by som bola velmi,velmi zlaaaaaaaa.
Bohvie kolko takychto pripadov mali po svete a to spustilo celu tuto lavinu stahovanie sarze.

pectore
9. okt 2012

tyfus a dizenteria sa neockuju povine.... su to choroby spinavych ruk.... a ich zamedzenie je spojene so zlepsenou hygienov....
no ked si uz vezmeme (SR) zaskrt tak ten sa ockuje od roku 1942 pricom povinne ockovanie deti bolo zavedena v roku 1946...
Nemozes sa teda vyjadrit ze za to moze len lepsia zivotna uroven ked ockovanie bolo sprievodny jav.... to sa skratka neda hodnotit co pomohlo...najskor pomohli obydve veci.... ale jedna z nich stacit nemusela....a hlavne je to len spekulacia ze : "Popsané poklesy úmrtnosti na tato infekční onemocnění byla pravděpodobně způsobena lepšími životními podmínkami, hygienou a zdravotní péčí.- pretoze sa zaroven aj ockovalo. to jednoducho nemozes vylucit

pre zaujmavost ockovanie pravich kiahni tu bolo od roku 1836
tetanus 1927- povine 1958
tuberkuloza -1953
Obrna -1957
cierny kasel -1959 ---v tedy prestal byt cierny kase smrtelny
hepatitida B -1986 - 1998 -povinne ockovanie deti
Osypky 1969
rubeola ...1982

@wilikiki

pectore
9. okt 2012

@monikamajova a vies akosa na to prislo...???? .....sami distributory to nahlasili...!!! to je divne vsak? ze sami seba nabonzuju....

wilikiki
9. okt 2012

@pectore no nic, s tebou nema zmysel sa vobec bavit, ty prekrutis aj nos medzi ocami, nazdar

kaja73
9. okt 2012

https://www.modrykonik.sk/fotoblog/katrenka/ tento chlapcek akoby nahodu zomrel po tejto sarzi hexy 😔

pectore
9. okt 2012

@wilikiki ale ale... nic neprekrutim...ale rozmyslam nad tym co citam... nestacia mi tabulky a vtakoviny zo slobodavockovani...pretoze tam do oci bijuco zavadzaju.... aj tu hla v tvojom prispevku pravdepodobne...to je ako dokaz? Vzdy ta debata dopadne nakoniec takto..a vies preco pretoze nemate az taku pravdu akos i myslite.... pretoze bude niekde uprostred.

wilikiki
9. okt 2012

@pectore a ty si myslis, ze by sami seba bonzovali, keby slo len o nejaku trapnu prevenciu, hej? Ty asi deti nemas, dievca, ze? Ked trochu dospejes, tak sa sem vrat, jo?

anjelicek26
autor
9. okt 2012

@kaja73 chudatko male ☹ Ja by som brala pravnika a zalovala ich ☹

kaja73
9. okt 2012

@anjelicek26 je to sila,mna normalne mrazi-som vtedy sledovala ich pribeh,aj v reflexe boli-booze moj,je mi na nic. 😢

pectore
9. okt 2012

@wilikiki samy seba nabonzovali to je na tom.......sama spolocnost nariadila preventivne stiahnutie a kontaktovala urady.... ja mam dieta kukni album 😉 a ak niekto potrebuje dospet tak to najskor nebudem len ja ale huf dalsich...nebudes vsak vinimka. Vzhladom na to ako sa snazis vykrutit

monikamajova
9. okt 2012

@pectore a to si odkiaľ nabrala? ako to mohli oni vedieť keď neočkujú ??? ..kamoškin muž robí distribútora liekov a to musí každé balenie načať a otestovať na sebe 😀 veď on nie je laboratórium 🙂

pectore
9. okt 2012

@kaja73 toto by ma zaujmalo s kade mas take odvazne tvrdenie ze to bolo stejto sarze a ze to bolo ockovanim...noze mi hod nieco co si k tomu mozem precitat?

kaja73
9. okt 2012

@pectore ved sa spytaj rovno katrenky-mozno ti odpise.

pectore
9. okt 2012

@monikamajova

Rozhodnutie bolo vydané na základe oznámenia držiteľa registrácie lieku Infanrix hexa, spoločnosti GlaxoSmithKline Slovakia s.r.o., Galvaniho 7/A, 821 04 Bratislava, SR. Jedná sa o jednu šaržu lieku Infanrix hexa, plv iul 10x0,5 ml (10x liek.+10x striek.+20x ihla), č. šarže A21CB191B s exspiráciou v januári 2014.

pectore
9. okt 2012

@kaja73 nebudem sa pitat jej ..ked to tu vesas ty

wilikiki
9. okt 2012

@pectore Včera tiež mamička nebohého Maroška, ktorý umrel začiatkom roku pár dní po prvom očkovaní Infanrixom Hexa, Synflorixom a Rotarixom, zistila, že jej anjelik bol očkovaný vakcínou práve z tej výrobnej dávky (šarže), ktorá je v súčasnosti sťahovaná z lekární a od pediatrov.

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/news/co-je-podoz...

To je ten Marosko od Katrenky

kaja73
9. okt 2012

@pectore tak sa nepytaj.

pectore
9. okt 2012

@kaja73 uz nemusim nasla som si to na slobodavockovani...tak ti poviem ISTO TO BOLO Z OCKOVANIA ...ako vsetko....
......akútna meningokokcémia a septický šok. .... ockovanie mu asi moc nepomohlo ale naskor uz nieco v sebe mal....ako vzdy lekari najskor nieco podcenili a ockovali pásovo...keby sa dal pozor, urobil crp test popripade sa ockovanie rozlozilo...kto vie mozno by bolo vsetko inak.... ale ten clanok neni vobec ziaden dokaz....