icon

Odmietli sme očkovanie a ráno ideme podpísať formulár

lilianka24
15. jan 2013

ahojte dnes mali malu ockovat mmr vakcinou no nedali sme a tak mame prist rano podpisat papiere ktore dr posle na urad ,,,ale citam tu ze nemam nic podpisovat mate skusenost prosim ?

trish31
16. jan 2013

@kamed vidim 😀

sissmiss
16. jan 2013

@trish31 citujem "tak tak,ockovacie latky stanovuje stat,podla aktualneho predpisu EU.Dokonca aj nas hlavny hygienik Prof.Ivan Rovny,moj pedagog dokonca,s tym nie je velmi stotozneny v jednom pripade ale nepomoze si.... "

???
To akoze hlavny hygienik, nech uz si o nom myslim co chcem, je proti predpisu eu, (co je banda tupcov, vidim to v inych oblastiach ktorym zase ja rozumiem) ale aj tak je v sulade s jeho svedomim nariadovat ockovanie a neockovanie trestat? 🤐 🤐 🤐

trish31
16. jan 2013

@sissmiss ja neviem co ti mam na toto povedat ak mam byt uprimna.Ja sa necitim na to sudit svedomie a charakter nasho hlavneho hygienika 😉

sissmiss
16. jan 2013

@trish31 nemusis hovorit nic, stacilo

trish31
16. jan 2013

@sissmiss sa mi paci to typicke slovenske:utocit,utocit,utocit.Ja som s vyjadrila k teme slusne,takze nabuduce prosim Ta prehodnot ton a vyprosim si,aby si mi hovorila Stacilo.Dakujem a prajem Ti prijemny zvysok dna,ted na SVK vecera.Ciao 😉

trish31
16. jan 2013

A este jedna vec k tejto teme,ja ako rodic by som napriklad chcela vediet,ktore dieta v skolke a podobne zaockovane nie je.Pretoze to dieta moze byt hrozbou pre moje dieta.V USA napriklad s nezaockovanym dietatom nemozte ist na niektore verejne pristupne priestranstva....len tak na okraj.A teraz ma zozerte 😀

hajanka
16. jan 2013

@trish31 "Lekari su povinni zo zakona ockovat,ci sa Vam to paci,alebo nie.Ked uz sa chces bavit o zodpovednosti,zodpovedni je niekto iny,vyssie,a nie lekari ako taki"
- ja nepisem ze lekari mozu za cele ockovanie, viem ze to maju povinne zo zakona 😉
- lekari ale maju povinnost zo zakona ockovat, ale len v pripade, ze s tym rodic suhlas, v pripade ak da suhlas
- lekari maju okrem toho povinnost zo zakona (z.č. 576/2004 § 6) pacienta (alebo jeho zak. zastupcu) nalezite informovat o povahe, ucele, nasledkoch a rizikach, o moznostiach volby navrhovanych postupov a to nerobi tipujem 99% lekarov, cize si neplnia svoju zodpovednost a tym padom ani neposkytuju zdravotnu starostlivost tak ako im to prikazuje zakon!!!
- lekar je povinny zo zakona poskytnut poucenie zrozumitelne, pravdivo, ohladuplne, bez natlaku, s dostatocnym casom na slobocne rozhodnutie
- zaroven maju zo zakona povinnost respektovat nazor pacienta, aj odmietnutie

Prosim, este raz, skus sa vzit ty do koze rodica (v tomto momente ma koza lekara absolutne nezaujima, zaujima ma moje dieta), lekar ta nepouci o rizikach, neposudi nalezite kontraindikacie ani zdravotny stav, dieta je alegicke na zlozku vakciny, po podani dostane anafilakticky sok, zomrie..., alebo utrpi vaznu chorobu, KTO to zavinil???

Lekar si neplni svoje povinnosti vyplyvajuce zo zakona a v pohode funguje dalej.....
Rodicovi ziadny zakon podpis neprikazuje a MUSI tak spravit????
kde sme? 😀

aduskatt
16. jan 2013

@trish31 a preco by malo byt hrozbou, ked Tvoje dieta je zaockovane?

trish31
16. jan 2013

@hajanka zase.Je to sice na inu temu,ale OK.Vyjadrim sa za seba.Ja neviem,ci je to len moje stastie,alebo moja velka papula,ale.Nespytas sa,nevies.Uznavam,situacia na SVK je taka aka je,a mas pravdu,vacsina lekarov sa neobtazuje vysvetlit pozitiva a aj negativa vakcinacie,a nielen vakcinacie.U mna vzdy platilo:pytam sa,pytam sa pytam sa.A nikdy sa mi nestalo,ze by sa lekar so mnou nebavil,nevysvetlil pre a proti.Nech sa to tykalo akehokolvek problemu.Nepaci sa mi pristup lekara,zmenim.

Ze je dieta alergicke na zlozku vakciny:Toto ma zaujima,vie to lekar zistit?Alebo ty?Myslis,ze lekar zabije Tvoje dieta vedome?Neviem...Pytam sa,lebo ma to zaujima,ci to edia zistit ci je dieta na zlozky alergicke,to ma celkom zaujima...

A kde som ja napisala,ze MUSITE podpisovat?Pre mna za mna nepodpisujte nic.Ja by som tak urobila,pisem za seba.

PS:PAragrafy mi netreba vypisovat,,mala som z nich skusku,este si ich pamatam 😉

hajanka
16. jan 2013

@trish31 "ktore dieta v skolke a podobne zaockovane nie je.Pretoze to dieta moze byt hrozbou pre moje dieta"

haha to nemyslis vazne co si teraz napisala 😀 😀 zamysli sa.... 😉

trish31
16. jan 2013

@aduskatt pokial viem,ucinnost ockovania je 90%,plus minus,takze moznost ochorenia tam je,len priebeh ochorenia by mal byt lahsi

xlucia
16. jan 2013

@trish31 akou hrozbou?

trish31
16. jan 2013

@hajanka tak potom to nemyslia vazne ani v USA a Canade 😀

hajanka
16. jan 2013

@trish31 ale ano lekar VIE zistit, alebo aspon mal by vediet 😀 preto je lekar, tak pred ockovanim posudi zdravotny stav, kompletne, krv, vytery (kvoli pritomnosti patogenu), alergologicke vysetrenie (kvoli vyluceniu pripadnej alergie), imunologicke (kvoli vyluceniu poruch imunity alebo imunodeficitu), neurologicke vys. (kvoli vyluceniu neurologickych poruch, krcov a pod...), geneticke (vylucenie preddispozicii na choroby..) a pod.... ano vie zistit!
Ak lekar vie zistit ci je dieta alergicke PO ockovani, tak to vie zistit aj PRED 🙂
nech cert berie cele to ockovanie... 😀

trish31
16. jan 2013

@hajanka fuha,len to je zas dalsia tema.To proste nie je mozne toto robit kazdemu dietatu v state.Nie su na to financie,proste to nie je mozne.To mas ako so skriningom onko ochoreni.Nie je to mozne.Bohuzial.

hajanka
16. jan 2013

@trish31 ak JE mozne robit TO - ockovanie - kazdemu v tomto state! tak je mozne robit aj kompletne posudenie zdravotneho stavu! Zarabaju na nas miliardy a na diagnostiku nie su financie...(?) 😀 😀 zamysli nad celym tym fasistickym systemom prosim ale tak detailne, hlboko....... "zabijaju" nas takmer od narodenia a este na tom zarabaju...
Lekar ma zakonnu povinnost posudit kontraindikacie, mozno o tom ani sam nevie, mozno sa mu nechce alebo nie su na to peniaze 😀 tak nech sa neockuje, ked nie su peniaze 🙂

trish31
16. jan 2013

@hajanka ja som robila v zdravotnej poistovni dost dlho.Pracovala som v sekcii,kde som mala k nahliadnutiu cely rozpocet na aktualny rok.A uprimne ti hovorim,nie,nie su na to peniaze.Nie je to mozne.A teraz nebudem rozoberat,cia je to vina.Proste nie,nie su na to peniaze.Zaplat si sukromne zariadenie a budes mat vsetko.Vo verejnom sektore na to peniaze nie su.

trish31
16. jan 2013

@hajanka a nemozes porovnavat kompletne posudenie zdravotneho stavu a vakcinaciu.Su to dve financne velmi odlisne polozky.

hajanka
16. jan 2013

@trish31 noooooo ..... hlavne ze na vakciny ma stat peniaze (FUJ!) 🙄 🙄 🙄

trish31
16. jan 2013

@hajanka este mam jednu otazku.Cim nas zabijaju?

lanczi
16. jan 2013

@hajanka SUPER napisane 😵

hajanka
16. jan 2013

@trish31 to jo, aleeee... moment, naco si platim cely zivot povinne poistenie?
nech mi kludne spravia kompletne posudenie zdravotneho stavu z toho co som im dala 😉
KAM idu moje peniaze????????????
(aj) na nakup tych toxickych koktailov 😠

hajanka
16. jan 2013

@trish31 cim asi... uvazuj

trish31
16. jan 2013

@hajanka lenze toto nevyriesis.Zalozte si x dalsich spolkov proti ockovaniu a pytajte sa vsetci Kam idu Vase peniaze.Vsetci vieme,kam idu Vase peniaze.Thats it.Uprimne pisem,ten balik penazi,ktory sme mali my k dispozicii,bol tak zasrane maly,ze z toho neurobis teda velku reformu...

A cim nas zabijaju,neiem.Pytam sa.

aduskatt
16. jan 2013

@trish31 no cim? formaldehydom, hlinikom, ortutou atd...............

trish31
16. jan 2013

@hajanka
@aduskatt fuha zeny....prestahujte sa ale na inu planetu asi pretoze toto je vsade...

saska2208
16. jan 2013

@kbeata ahoj my sme nedavali tiez ockovat proti nicomu... A tiez sme s manzelom podpisali v karte ze sme.odmietli povinne ockovanie a ked som tam bola pred vcerom mi povedala ze uz ma hladaju z epidemiologie... Aj tebe nieco take prislo? Ay bol dalsi postup? Kolio ste platili pokutu? Boli ste aj na sude? Uz teraz dakujem za odpoved 🙂

aduskatt
16. jan 2013

@trish31 tak takato odpoved od odbornika ma isto nepresvedci o tom, ze to je neskodne a to najlepsie pre nas.....ale tak co uz🙂 ja mam rada relevantne dokazy a toto mi fakt ze nestaci. zvlast po tom, co mam za sebou" zopar " prednasok a labakov z chemie🙂 No co uz, tu sa asi nedohodneme, aj tak zelam krasny zbytok vecera🙂

sissmiss
16. jan 2013

@trish31 ja nie som dementna aby som nepochopila co si mi chcela povedat tym ze ty sa necitis na to sudit svedomie a charakter niekoho a zmurkajuci smajlik. Na tvoju otazku ze nevies co mi mas na to povedat odpovedam znova. Nemusis nic. A kedze si zjavne spomalena- ak das prehlasenie ze podla tvojich info clovek ktory rozhoduje o tom co dostane a nedostane rocne 60tis deti na sk je tlaceny do rozhodnutia ktore je v rozpore s jeho napr. odbornymi znalostami, tak opakujem, mne tato informacia staci. Nemam viac chut sa snazit hladat pravdu, dokazovat. Pravda je zrejma, len je nezelana. Ze si si to vzala hned na seba ze stacilo mi tu teba, to je ake? Vztahovacne. Nadnarodna vlastnost. Nepozna hranice.

trish31
16. jan 2013

@aduskatt ja ale nie som odbornik 😉 Kazda mame iny nazor.Ja som sa prave dozvedela ze tu v Kanade napriklad sa musi dieta preukazovat ockovacim preukazom...To len tak na okraj