icon

Odmietli sme očkovanie a ráno ideme podpísať formulár

lilianka24
15. jan 2013

ahojte dnes mali malu ockovat mmr vakcinou no nedali sme a tak mame prist rano podpisat papiere ktore dr posle na urad ,,,ale citam tu ze nemam nic podpisovat mate skusenost prosim ?

hranolka22
16. jan 2013

@hajanka
áno to chápem,s tou diagnózou,ale už posledné 2 poradne sme riešili to,že očkovať nechceme a minule som jej presne výcuc z toho ukázala,kde sa píše,že nahlasovať nemusí,ale odbila to tým,že mali školenie a povedali im že musí a bodka 😝
ale som múdrejšia,tak som fakt zvedavá ako to dopadne 😅

kvietok73
16. jan 2013

drzim prsty!!!

hajanka
16. jan 2013

@hranolka22 nic sa neda robit, tak ju TY musis odbit tym, ze nic podpisovat nebudes a hotovo a ak sa jej nepaci, tak ze na nu posles kontrolu 😉 lebo "podľa § 13 bodu 3 vyhlášky, odmietnutie ma obsahovať dátum, komerčný názov vakcíny, výrobcu, dávku a dôvod neočkovania, žiadny zákon váš podpis nevyžaduje"
nahlasovat NEmusi, moze ale nemusi 😉

malinkaaninka
16. jan 2013

@hranolka22 na školení jej akurát tak povedali že nahlásenie odmenia.takže preto "musí"

pectore
16. jan 2013

nahlasovat musia pretože očkovanie je zo zakonna povinne... a kto očkovany neni tak to ma nie len v karte ale robia sa statistiky....udaje sa zozbieravajú hodnotia.... atd. Hygiena ma pravo zozbieravat udaje nielen v pripade epidemie ako si niekto v slobode ockovani mysli ale robia sa klazdorocne statistiky... Lekary ked maju v tomto pochybenia ci nedostatocne zdokumentovanie o odmietnutí dostavaju pri kontorle ci zbierani udajov pokuty. A... rovnako ako musi matka zaplatit pokutu ked neockuje, rovnako pokutu plati lekar ked nevie preukazat preco nedoslo k zaockovaniu dietata ked pravidelne navsetvuje lekára cize nejde o zanedbavanie zo strany rodicov... On je za to zodpovedný aby dieta bolo zaočkovane pretože dietatu musi byt tento úkon poskytnutý!!! Ked ma prehlasenie od rodica tak je kryty a zodpovednost je na pleciach rodica...presne tak ako by to malo byt..... taketo fintenie je necestne a robi problemy ludom ktory si robia len svoju robotu... je to hnus.

citácie k téme: " žiaden lekár sa Vám nepodpíše, že berie na vedomie nežiaduce účinky očk.látky...Halloooo, očkovacie látky su dane štatom!!! A tak, ako beru ludia lieky trebars na rakovinu tak rátaju s nežiaducimi prejavmi...ked sa raz rodič rozhodol očkovat...vie, že sa možu objavit nežiaduce prejavy.."

".Vela rodičov vedia, že NIE! neočkujeme, ale podpísat sa za SVOJE rozhodnutie nechcu...A v tomto momente , sa ale narušuje nejaká dovera medzi lekarom a rodičom...Ked som už tak rozhodnuta, prečo sa za svoje rozhodnutie nepodpíšem?..Ide o pokutu...ALE TAK ISTO JE POKUTOVANA MOJA LEKARKA!!!! Kedže sme v štate, kde je očkovanie povinné, dopuštame sa neočkovaním Vasich deti trestným činnom, a, ked nemáme od Vas rodicov podpis...dostavame pokutu!!!..."

"ambulancie maju povinnost, štatom danu, že musia!!! informovat o neočkovancoch....a ked neposielaju zoznam..tak si samotná hygiena robí konrolu!!!!! Kde príde jedna milá pani...vypýta si odo mna tzv.plachty, kde zapisujem každe novonarodene babenko, a kde mu zapisujem všetky očkovania...a tato mila pani...si všetko pozapisuje..." ...

takže tak niekto tu pokutu plati... je to len o čestnosti a plne sa s totoznujem s autorkou tychto viet... ak je nieco chore niesu to ani rodicia a ani doktory ale štat... " Raz, podpíše vlada dobrý kontrakt s farmaceutickom firmou...obalia to ochranou občana, daju očkovanie povinnostou...a pokutuju rovnako Vas, milí rodičia...a niekolko násobne, vyssou sumou, Vaseho obvodneho pediatra..." takze tak ...

sissmiss
16. jan 2013

@pectore nejde o to podpisat, nepodpisat svoje rozhodnutie...ale CO chcu podpisat. Ja som mala podpisat ze som si vedoma ze vystavujem neockovanim svoje dieta smrtelnemu nebezpecenstvu. Ale to tak nie je. Preco by som to mala podpisat ked to nie je pravda. Mozem podpisat ze neockujem, nechcem, som poucena a riziko ockovania podla mna prevysuje jeho prinos. Ale nebudem predsa podpisovat to co nie je pravda...to je ako v komunizme...pod donutenim, vydieranim

pectore
16. jan 2013

odmietnutie ma obsahovat : "...dátum, komerčný názov vakcíny, výrobcu, dávku a dôvod neočkovania, žiadny zákon váš podpis nevyžaduje"... to si dotycna robi srandu...tak vyhlasenie je snad o tom ze ma nejaku zakonom stanovenu formu a ked snim suhlasim tak pod neho dam podpis ...tak ako kazda dohoda ci zmluva.... nemoze tam byt stanovene za tam musim dat podpis...lebo ked nesuhlasim tak to nepodpisem... tu ako keby chybala zakladna logika hmmmm

seva
16. jan 2013

@pectore este stale ta bavi vecne sa vyjadrovat k niecomu, comu absolutne nerozumies??? ked uz hovorime o cestnosti, a podpisovani, otocme tvoje vyjadrenie o "prebrati zodpovednosti so vsim vsudy" : ktory lekar, toboz stat, ti podpise, ze v pripade, ze sa tvojmu dietatu po ockovani nieco stane, ponesie za to zodpovednost ???

pectore
16. jan 2013

@sissmiss no vies to je hodne o nazore... lenze ked sa pozres na fakty vies ze na choroby sa v minulosti umieralo :
Osýpky - Smrť: 1 z 3000
Záškrt - Smrť: 1 z 20
Tetanus – Smrť: 3 z 100
Čierny kašeľ -Smrť: 1 z 20 atd
takze su v niektorých pripadoch smrtelne. Je to extrem ale aj posledna moznost co sa v pripade nezaockovania moze stat. A tym ze ta na to upozornia tym vobec neklamu len sa odvijaju od statistik ktore za tie roky boli vypracovane a pouzivaju sa v odborných skupinach... to ze ty veris neovereným neockovacim teoriam je vec druha....no vzhladom ku vztahu k pravu musia napisat ze je moznost umrtia ak nedojde k zaockovanie jedinca aze si si toho vedoma.

pectore
16. jan 2013

@seva hallooo..ockovacie latky stanovuje stat!!!! nie lekar... zodpovednost je na state nie na lekaroch...hnev treba obratit inym smerom..preto vravim ze v nasom systeme chby odskodnovanie nasledkov po ockovani...lenze to je v rukach statu a nie lekarov....

kamed
16. jan 2013

ja sice este len studujem medicinu, ale dovolim si vam napisat nazor nasich profesorov, docentov a spol na povinne ockovanie (nie proti chripke, lebo to je ina kapitola). tito vyucujuci vacsinou nemaju ambulancie, nie su zastancovia farmafiriem, posobia na akademickej pode a venuju sa vzdelavaniu lekarov. este som v skole nepocula nazor ze povinne ockovanie by sa malo zrusit a pod. dokonca dost posmesne komentuju tuto "modu neockovat". ja tu nejdem mudrovat, ale myslim si ze tato masivna vzbura sa raz prejavi a potom vam to mozno bude aj trosku luto. a dieta tym naozaj vystavujete aj smrtelnemu nebezpecenstvu. si nastudujte podrobne o tych chorobach a budete mudrejsie, nie su to ochorenia podobne chripke

pectore
16. jan 2013

@kamed ved prave.. uz som sa o tom bavila s nejednym lekarom... je to kruh ...choroby sa dostanu pod kontrolu..prestane sa ockovat...pride epidemia narobi bu bu bu a ockovanost stupne.... hold musime si aj na slovensku otestovat epidemie tak ako si testuju v zapadnych krajinach....aby sme pochopili ze sa chce len niekto nabalit na alternativnom sposobe prevencie.... 😒

aduskatt
16. jan 2013

@kamed tiez nejdem mudrovat , ale.... najma take ovcie kiahne, to je fakt prepotrebne ockovat................a doteraz bolo aj TBC a zrazu uz nie je...hmmmmm.a neockovanie nie je moda.............uplne mi staci, ake nasledky ma po ockovani dieta na to, aby som dalsie odmietla zdravym usudkom a nie modou....

pectore
16. jan 2013

odmietat odmietat ale cestne... byt si vedomi co to zo sebou moze casom priniest..... nie dnes nie zajtra ....je to kruh... genetika, vyspele lekarstvo degradujuce nas genofond zachranou...ci liecenim kazdej choroby ktorej preddispozicie podedia nase deti.... zly zivotny štyl, prehnana hygiena, nedostatočna hygiena, nekvalitna strava.... prehnane dopovania sa vitaminmi, rozne ziarenia vplyvajuce na hormony.... vplyvy zivotneho prostredia -so stravou jeden s najvacich faktorov ovplyvnujuci zdravie....toxickost vyrobkov, obalov...oblecenia.... je tazko dokazatelne co s toho skodi v najvacsej miere ...len ma udivuje nazor ze za to aj tak moze vakcina.... 😒

kamed
16. jan 2013

este si dovolim odcitovat kusok z knihy od jedneho ceskeho mikrobiologa (prof. Votava): "ockovanie predstavuje pre imunitny system urcitu zataz, preto moze byt v niektorych stavoch kontraindikovane. spravidla sa vtedy neockuju osoby nemocne, podozrive z nakazy, rekonvalescenti alebo osoby podstatne oslabene. opatrnost je na mieste v tehotenstve a pri alegr.stavoch. pre zdravy imunitny system ale ockovanie rozhodne nie je taka zataz, aku sa niektori laici alebo nezodpovedni kolegovia snazia v mediach vystrasit rodicov."
@aduskatt prejavy po ockovani su uplne normalne, je to cielom ockovania, ide predsa o vytvorenie protilatok a imunity. zdravy usudok by mal mat aj taketo veci nastudovane. a co sa tyka tej TBC. nechcem strasit, ale toto ochorenie sa na slovensku dost rozmaha. len taka mala info z patologie ;)

kamed
16. jan 2013

a uz len dodam ze mi je osobne uplne jedno, ako sa kto rozhodne, ale kazdopadne ked ockovat nechcete, tak sa nebrante tym dosledkom ako je nejaky papier a podobne. tesilo ma, pokracujem v uceni 🙂

desszi
16. jan 2013

pokial niekto ma zaujem dozvediet sa o neockovani a s tym suvisiacich veciach viac, moze tak robit v sukromnej skupine, staci poziadat prevenar o pridanie 🙂 inak sa cela tato diskusia opat zvrhne

aduskatt
16. jan 2013

@kamed no ak myslis...ja si nemyslim, ze nasledkom ockovania riesit niekolko rokov krvavy atopicky ekzem je normalne. a pokracuj v uceni🙂

sissmiss
16. jan 2013

@pectore naco to sem davas...indiani boli kedysi zdecimovani nadchou...je to dovod na celoplosne ockovanie proti nadche?
Zjest jablko-dve denne by pomohlo predchadzat nadorovym ochoreniam hrubeho creva. Vieme to my, vie to stat, vedia to lekari, nikto to nespochybnuje. A predsa to nie je povinne a nikto ta nenuti kupit si jablko za par stoviek eur. Na nadorove ochorenia zomiera rocne 25tis ludi. Fajcenie je skodlive, kazdy to vie, su studie, nikto to nespochybnuje...no...dobre...par matiek z moderho konika to spochybnuje, ba dokonca je to zdrave v tehotenstve si zapalit, ale mimo tych par matiek, je to jednoznacne. A predsa ma stat slusnu marzu z predaja tabaku a madli si rucicky, fajcenie nie je zakazane, rocne na sk zomrie 25tis ludi na srdcovocievne ochorenia.
Dve tisicky na travenie, dve tisicky na dychanie a par stovak na to a na tamto. Preco stat neinvestuje do ineho ako ockovanie?

Moj muz ako dieta prekonal osypky, ako vela deti vtedy. Ja som mala mums, ako vela deti vtedy.

Sami lekari boli proti odskodnovaniu nasledkov po ockovani

sissmiss
16. jan 2013

@kamed moja dobra kamaratka studuje medicinu a ta mi dava ine info z fakulty 🙂 Hovori sa tam aj o inom, napr. o detoxikacnych systemoch ktore nemaju vsetky deti rovnako vyvinute, o tom ze sa to da testami zistit, ale sa to nerobi lebo to stoji peniazky a priblizne tretina deti by na zaklade toho nemohla byt zaockovana... a podobne 🙂

pectore
16. jan 2013

@sissmiss ja stat nehajim ja len vravim ze nepodpisanim odmietnutia sa robia problemi u ludi ktory si robia len svoju robotu.... tato tema nieje o ockovani ale o odmietnuti... mozno v nejakej inej teme...

martinkah
16. jan 2013

@lilianka24 čo tak povedať lekárke, že si to konzultovala so svojím právnikom a ten ti radí nič nepodpisovať? toto mám v pláne ja, čaká ma odmietnutie v najbližších týždňoch

sissmiss
16. jan 2013

@pectore neviem či si nehájila štát, ale hájila si rozhodnutie štátu nútiť podpisovať papier na ktorom su popísané nezmysly

desszi
16. jan 2013

@lilianka24 podpisat nic nemusis, rovnako nemusis mat vycitky svedomia, zeby nahodou lekarovi nieco hrozilo, realne totiz nehrozi. Ci vsak podpises alebo nie, konecny vysledok bude rovnaky, lekar ta nahlasi a teba predvolaju a obvinia z priestupku. Mozno je dobre, ked si nechces rozhnevat lekara, dat vlastne prehlasenie, ktore potom lekar odovzda hygiene.

A k ockovaniu este tolko - ockovanie je preventivne opatrenie, ako take by malo splnat zakladne pravidla primarnej prevencie ochoreni - malo by byt lacne, ucinne, dostupne pre siroke masy a nemalo by poskodzovat zdravie - ani jedno z tychto pravidiel ockovanie nesplna. Skor naopak.

achesa
16. jan 2013

@aduskatt presne s týmto máme problém. A dokonca dcéra dostávala ďalšie a ďalšie očkovania, aj keď mala práve ekzém rozbujnený... Zázrak, že sa nestalo horšie, ako vysoké horúčky a preplakané noci☹ Pri druhom ani náhodou.

Apropo: trápia ma ohľadom očkovania dve otázky: čo ak je moje dieťa v čase očkovania v inkubačnej dobe chrípky angíny alebo niečoho iného čo sa ešte neprejavilo??? A ako je možné že každé dieťa dostane rovnakú očkovaciu dávku ako všetky ostatné bez ohľadu na jeho váhu? Moja dcéra bola vždy menšia ako ostatné deti (narodila sa s váhou 2,830 a hoci priberala krásne, vždy bola ľahšia ako iné deti) a napriek tomu pri váhe cca 5 kg dostala rovnakú dávku ako povedzme jej rovesníci so 6-7kg. To je normálne???
Ja osobne nebudem podpisovať nič, keď raz na to príde. Irituje ma už le to, že vám každý lekár pri každom vyšetrení dá podpísať papier, že súhlasíte s liečbou a že ste boli poučení, a ste si vedomí nežiadúcich účinkov a bla bla. Ako ja ako pacient môžem prevziať zodpovednosť v oblasti ktorej nerozumiem??? Zákon lekárov proste len zbavuje zodpovednosti a to je podľa mňa dosť nehorázne. Môj muž takto dva krát odmietol tento "informovaný súhlas" podpísať v dvoch odborných ambulanciách a bolo mu povedané, že si má nájsť iného lekára...

trish31
16. jan 2013

@hajanka no a toto ja nemam rada.Pletiete si jablka a hrusky.To je sprosty alibizmus.Lekari su povinni zo zakona ockovat,ci sa Vam to paci,alebo nie.Ked uz sa chces bavit o zodpovednosti,zodpovedni je niekto iny,vyssie,a nie lekari ako taki.Ja som nepovedala nic zle.Len sa aj ty skus vzit do koze lekara,nedas zaockovat dieta,ochorie Ti na chorobu,proti ktorej malo byt dieta zaockovane,kam pobezis?K lekarke.Dieta umrie,a co je typicky ludske?TY si to zavinil,Ty si mi dieta nezachranil,TY si neschopny lekar.A co je typicky slovenske?Zavolas nan lamparen,pojde do telky,uvalis na neho zalobu a lekar?Ako sa ubrani?Nijak

Ja som nepovedala nic zle,pokial nechcete ockovat neockujte mne je to sum a fuk moje dieta to nie je,ale stojte si za tym,prines vlastne vyhlasenie NIE neockujem touto vakcinou a hotovo.

trish31
16. jan 2013

@hajanka a aj to nahlasovanie,ano,nemusi nahlasit,ale opat,ak bude problem,kto bude stihany?Lekar.Takze ja byt lekarkou nahlasujem tiez.

trish31
16. jan 2013

@kamed ja studujem Epidemiologiu a taktiez mam profesorov a docentov lekarov,a hooria to iste.Mozno su to rovnaki lekari 😉

Btw zas Sloensko je male a aj to upisovanie sa farmafirmam treba brat s velkou rezervou...

trish31
16. jan 2013

@seva tak tak,ockovacie latky stanovuje stat,podla aktualneho predpisu EU.Dokonca aj nas hlavny hygienik Prof.Ivan Rovny,moj pedagog dokonca,s tym nie je velmi stotozneny v jednom pripade ale nepomoze si....
@pectore

kamed
16. jan 2013

@trish31 vidis, ako nas zle ucia? 😀