icon

Odmietnutie očkovania osýpky, rubeola, mumps v roku 2013

sandra_sul
1. mar 2013

Odmietol niekto ockovanie MMR odkedy sa vraj zmenili zakony a lekar moze menovite hlasit,ze nebolo dieta zaockovane?Ako prebiehal proces na RUVZ?Budem vdacna za vsetky info.

anndrea
13. mar 2013

@zuzana_1 Zuzka oni s Tebou nebudú diskutovať, najprv Ti povedia asi ako všetkým že ktorý zákon si porušila, že ťa môžu pokutovať a potom spustí že aké je to nebezpečné keď nedáš dieťa zaočkovať, ako môže v budúcnosti ochorieť a aké to môže mať následky pre dieťa...medzi rečou sa ťa opýtajú prečo si sa rozhodla dieťa nedať zaočkovať a zaradia ťa medzi tie múúúúúdre mamičky čo si všetko naštudujú na internete....vytočia ťa určite, ale fakt nemá význam s nimi diskutovať, tak sú len dve možnosti a to bud dáš dieťa zaočkovať alebo zaplatíš, diskusia je nanič...mne povedali že či mám v rukách nejaký lekársky záznam potvrdený a overený ohľadom nežiadúcich účinkov očkovania...keď ale začali hrať na strunu že aká som ja matka a podobne, tak to si teda vypočuli odo mňa "veľmi milý monológ" to už fakt presiahlo všetky moje hranice...záver bol asi taký že pani inžinierka vy ste fakt tvrdý oriešok, tak budete teda platiť...dali mi podpísať zápisnicu a bolo...je to úplne normálny pohovor a nič Ti tam nehrozí, neboj

sabiatko
13. mar 2013

Ja si myslim, ze aj keby doslo k najhorsiemu, ved dojde raz aj na nas, tak je stale lepsie zaplatit pokutu, pokial clovek na to ma, nez z donutenia dat zaockovat a cely zivot si to vycitat...

zuzana_1
13. mar 2013

@anndrea no tak ja si nejaky vyskum pripravim pre tych debilov! Komos,uz teraz som sa vytocila ked som to citala aki boli...fuuuu...mna este aj

zuzana_1
13. mar 2013

@anndrea no tak ja si nejaky vyskum pripravim pre tych debilov! Komos,uz teraz som sa vytocila ked som to citala aki boli...fuuuu...mna este aj ochrankou daju vyviest 😀 nech si ma nezelaju ked mi nie o take povedia "aka som ja matka"...ufff...musim dyyychat teraz 😀

sticker
13. mar 2013

@anndrea @zuzana_1 Za každé očkovanie má MUDr. peniaze, no a keď nedáš zaočkovať nemá, tak zaplatením pokuty aspoň nejaké peniaze z nás budú. By ma zaujímalo, kam tie peniaze, čo vyzbierajú na pokutách idú ďalej, kto sa na tam nabalí 😒 Ale čo takí, čo nemajú na pokutu 😒 ☹

zuzana_1
13. mar 2013

@sticker no mna dr aj zlomila,ze teda v tych 18 mes dame ockovat,ale nedam do neho uz ziadny bordel hlinikovy....ze by sa bala v dospelosti mumpsu u neho,tym ze je chlapec...moj brat mumps prekonal (sice ako decko),a ma krasneho zdraveho syna..takze nedam. a s pokutami netusim co sa robi,len mna by veeeelmi zaujimalo podla coho vypocitavaju vysku pokuty...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
bleelka
13. mar 2013

@fidka79 nie nieeee, nikto neutoci na neockovanych 🙂 podla mna by to malo byt slobodne rozhodnutie rodicov ci daju alebo nedaju zaockovat dieta. ja len patram a hladam argumenty a dokazy pre a proti ockovaniu aby som sa vedela sama rozhodnut... fakt je ten, ze sa mesiace hladania a patrania som nenasla jediny dokaz, ze vakcina sposobila nejake poskodenie, vsetko su len dohady...zial :( fakt je ale ten, ze riziko, ze sa nieco skomplikuje je asi rovnake ako riziko, ze neockovane dieta ochorie na danu chorobu... takze som zas tam, kde som bola a na nic som neprisla :(

sticker
13. mar 2013

@bleelka Ja sa prikláňam k tvojmu názoru - rodičia nech sa sami rozhodnú, nikto nemá právo na niekoho útočiť, lebo dal, alebo nedal zaočkovať.... Ale priamo z blízkeho okolia mám príklad, ktorý mi je výkričníkom, že nie je všetko s očkovaním v poriadku. 5 ročné dievčatko, tri mesiace po tomto očkovaní - diabetes typu 1 ☹ .

fidka79
Odpoveď bola odstránená
heni79
13. mar 2013

@sticker
V 5.roku života sa ale neočkuje MMR vakcínou!!!!!!! Tá sa preočkováva až v 11. roku života! Takže 5.ročné dievčatko nemohlo získať diabetes po očkovaní MMR vakcínou!
A aby bolo jasné, zsatávam názor, že nech sa každý rozhodne sám, či dá, alebo nedá dieťa očkovať. Ale nemám rada, ak sa neuvádzajú fakty, ale dohady. 😒 Áno, v 5. roku mohlo byť dieťa preočkované, ale proti čomu to bolo? Lebo toto je téma o MMR vakcíne.

pakin
13. mar 2013

Ja som práve dneska odmietla túto vakcínu. Už nie som taká nervózna, ako pred pár dňami. Myslím si, že toto bolo najlepší krok 😉

sandra_sul
autor
13. mar 2013

@anndrea prosim ta,nevies,ci sa to da platit aj nejak na splatky,alebo hned na mieste sa plati,ci ako to je?ja zijem iba z rodicovskeho a 130 z toho platim najom,tak ci mi to nejak mozu stahovat z uctu,alebo ako to je? dakujem...

sandra_sul
autor
13. mar 2013

mala je od posledneho ockovania vkuse chora,v decembri ju ockovali hexa...predtym ani raz nebola chora,dokonca ani pri tom prievane v porodnici v januari ... a k tomu este stale stale zle vysledky z odberu krvi,hlavne hepatalky furt vysoke..takto to je odkedy ju ockovali....vdaka mojej svagrinej,ze ma na to upozornila...

anndrea
13. mar 2013

@sandra_sul
@zuzana_1 No ked je o informácie taký záujem tak Vám zacitujem z môjho minulotýždňového rozhodnutia:
Rozsudok znel takto: zákonný zástupca dieťaťa Ing. ....... sa uznáva vinnou zo spáchania priestupku na úseku verejného zdravotníctva podľa §56 ods.1 zákona č.355/2007Z.z. ktorého sa dopustila tým že nezabezpečila ako zástupca svojho dieťaťa povinné očkovanie vakcínou Priorix ...Za spáchaný priestupok sa obvinenej ukladá pokuta vo výške 82 eur, ktorý je splatný na účet regionálneho úradu verejného zdravotníctva do 30 dní (číslo účtu pridali) ......Uložená pokuta ako aj trovy konania sú príjmom štátneho rozpočtu......takže tak milé dámy, už viete všetko 😉

anndrea
13. mar 2013

@sticker v mojom príspevku vyššie, peniaze sú príjmom štátneho rozpočtu 😉

sandra_sul
autor
13. mar 2013

@anndrea aha,tak uz aby som zhanala peniaze a setrila... ☹

bleelka
13. mar 2013

@anndrea pockat, a teda ak nedas dieta zaockovat, mas zaznam v registri trestov???

bleelka
13. mar 2013

@sticker dakujem, a proti comu bolo to dievcatko ockovane? bola to prva davka ci preockovanie?

sticker
13. mar 2013

@bleelka To bolo očkovanie v 6.roku dieťa, šli nejaký týždeň po jej 5 narodeninách... tam bola tuším obrna, tetanus a neviem čo ešte 😒 .

sana15
13. mar 2013

@sticker v 6.roku je preockovanie : zaskrt,tetanus,cierny kasel,obrna

sana15
13. mar 2013

@bleelka priestupok sa nezaznamenava do registra trestov

lemge
13. mar 2013

@sticker aj moj synovec par mesiacov po tomto ockovani dostal cukrovku 😢 svagrina ale i napriek tomu veselo ockuje dalej ☹

bleelka
13. mar 2013

@sana15 to je preockovanie hexou? tak potom DM1 nesposobuje MMR...
Ja som zas pocula, ze aj priestupok sa zaznamenava do registra trestov...ale overene to nemam

sana15
13. mar 2013

@bleelka to nie jei Infarix Hexa ale Infarix Polio (oproti hexe nema HiB zlozku a Hep B). Do registra trestov sa zaznamenaju trestne ciny. Este je register priestupkov, ale tam sa nezaznamenavaju taketo priestupky, ak mas teda na mysli z pohladu policie 😉

bleelka
13. mar 2013

@sana15 a to Polio na zaklade coho davaju? Ci v prvom roku zivota je Hexa a v siestom Polio? No tak potom dobre s tymi priestupkami, tak to ma otec sancu si este aj robotu najst ak ho z tejto vyhodia, lebo uz jeden priestupkovy zaznam ma 😀 a vacsinou chcu vypis z registra trestov ked sa uchadza clovek o zamestnanie 😉

anndrea
14. mar 2013

@bleelka ale čosi, to nie je súd, ako trestné právo, to nie je ani súdny proces, to je len pohovor na úrade regionálneho zdravotníctva, nemáš žiaden záznam ...

sana15
14. mar 2013

@bleelka Infarix Polio - preockovanie v 6. roku zivota - proti tetanu,zaskrtu,ciernemu kaslu a detskej obrne (polio). Preco ho davaju? dobra otazkaS najvacsou pravdepodobnostou protilatky z troch ockovani v roku (Infarix Hexa) nie su v dostatocnom pocte aby vobec ochranili alebo nie su uz vobec. Tento priestupok urcite nebude zaznamenany v registri ani trestov,ani priestupkov, takze okrem Vas a RUVZ o tom nebude nikto vediet. Vsak aj prekrocenie rychlosti je priestupok a tiez ta kvoli nemu nevezmu do basy alebo novej prace 😀

sandra_sul
autor
18. mar 2013

@anndrea Dobry vecer,tak dnes sme to odmietli aj my.Este sa Vas preto chcem opytat,ci nastojila dr na podpisoch do karty od oboch rodicov?Ucite jej nic do karty nepodpisem,len chcem vediet,ci ma na to pravo,ci to nariaduje zakon..Dakujem

zaskar
18. mar 2013

@sandra_sul nema na to pravo a ty nemas ziadnu povinnost nic podpisovat..