icon

Odmietnutie očkovania osýpky, rubeola, mumps v roku 2013

sandra_sul
1. mar 2013

Odmietol niekto ockovanie MMR odkedy sa vraj zmenili zakony a lekar moze menovite hlasit,ze nebolo dieta zaockovane?Ako prebiehal proces na RUVZ?Budem vdacna za vsetky info.

Strana
z3
zuzenka
19. mar 2013

Mamicky,mala mi má nastupit o rok do skolky a v papieroch ktore treba dat potvrdit lekarke je napisane absolvoval vsetky povinne ockovania.mozu mi ju nezobrat do skolky,ked som odmietla mmr?

veve39
19. mar 2013

@zuzenka aj my sme odmietli MMR, ostatne ockovania dcerka mala...Dr, nam do papierov napisala, ze toto ockov. dcera neabsolvovala, bola som s prihlaskou vo 2skolkach, bavili sme sa o tejto poznamke, povedali mi v oboch, ze to neriesia

zuzenka
19. mar 2013

Super,tak snad TO bude ok.

alabama0011
10. apr 2013

Existuje nejaka premlcacia doba na ockovanie MMR? Resp. dokedy je mozne ockovat touto vakcinou, ak nou dieta este nebolo ockovane?

alikaa
10. apr 2013

@alabama0011 neexistuje premlcacia doba, mozes ockovat v ktoromkolvek veku.

raza
12. apr 2013

ahojte, chcela by som sa spýtať: MMR sa očkuje v 15-18mesiaci? odmietli ste ešte nejaké iné očkovanie?

kolinia
13. máj 2013

Baby, odmietli sme MMR, prisiel mi papier z uradu len o pouceni o neockovani, netreba to posielat a podpisovat, ze?? Okrem ineho totalne malej schomolili priezvisko. Mozem to asi tak roztrhat a zahodit, vsak? 🙂))

alikaa
13. máj 2013

@kolinia Ano, kludne roztrhaj a zahod, alebo daj malickej na cmaranie 😀

beruska9561
18. máj 2013

@awalancha3 myslis,ze ak by som dala zaockovat dceru v neskorsom veku napr v 15stke vakcinou MMR je riziko,ze jej telo nevytvori protilatky? Citam,ze mas aj medicinske vzdelanie,tak mi mozno odpovies 😉 by ma to zaujimalo,cakame mimi tiez zvazujem...

petah82
22. máj 2013

@beruska9561 preco by sa nevytvorili protilatky? Vsak aj dospelych zaockuju, co chcu mmr. Aj nas ako deti ockovali v 14r prvykrat celu mmr. Predtym iba osypky solo. To je najlepsie riesenie, pockat ci ich neprekona prirodzene ako dieta a ked nie, risknut ocko, len mne vadi, ze ani ocko nezaruci ochranu a v pripade tehu aj tak moze chytit rubeolu, len bude mat lahsi priebeh ako tvrdia:-\ aj mumps, aj osypky... Ja som to nechala tak a o 15rokov sa uvidi, ci vymyslia ocko, co funguje alebo konecne uznaju, ze sa hraju na mudrejsich ako priroda, co urcite nie su.

adsumus
23. máj 2013

@petah82 Ked sa začali deti povinne očkovať proti rubeole, žiadna tu nebola. Nestači očkovať pubertiačky.A teraz, ked sa rodičia masovo rozhoduju prestat s očkovaním proti rubeole, čo myslíš, že bude v buducnosti. Práve, ked budu naše dievčatka chcieť zakladať rodinky? Pripomínam, že výskyt rubeoly vo svete stále stupa a to práve vdaka znižovaniu zaočkovanosti. A rubeolu môže dostať znova aj ked prirodzene ochorie.

lume
23. máj 2013

@awalancha3 Na stranke povinne ockovanie pisu, ze preockovanie je v 11. roku zivota a nie v 5.-6. roku zivota. Tak co je pravda? Ale o tom uz bola napisana odpoved od inej mamicky...

lindasrdiecko
23. máj 2013

@awalancha3 Dobry den, kedze spominate, ze mate prevnicke vzdelanie, myslite si, ze je mozne to riesit aj touto cestou? Ale ved aj v sucasnosti ockovanie je sice povinne kvazi, ale vyber konkretnej ockovacej latky a vobec je len a len na tebe. Toto RUVZ ale samozrejme utajuje a vyhyba sa tomu. Udajne maju dokonca nejake usmernenie kde maju vyslovene prikazane sa vyhybat v rozhodnutiach kdekolvek v uradnych veciach komercnym nazvom vakcin a ich vyrobcov - co len dokazuje ze to je ich najzranitelnejsia oblast.

Odmietnut konkretnu vakcinu konkretneho vyrobcu ako kazde ine liecivo je ZAKONNE PRAVO! Na toto mas proste pravo ktore ti nemozu nijako odnat, zobrat.

A tym padom vlastne ani v sucasnosti ziadne ockovanie nie je povinne, lebo vyber ockovacej latky je vzdy len a len na tebe. A ked odmietnes 1001 ockoacich latok, stale ti nemozu nanutit ziadnu 1002.

Tak to RUVZ obchadza tym, ze kazde odmietnutie povazuje za odmietnutie ockovania, co je KLAMSTVO! a umyselna loz. A na toto vsade treba upozornovat, ze ty si ziadne ockovanie neodmietol, ale konkretnu vakcinu pre jej obsah uvedeny v pribalovej informacii. Ak ti aj toto zneguju tak je to najskor korupcia a zneuzitie pravomoci verejneho cinitela co treba okamzite riesit s policiou, ale toto ze ti prikazuju pouzit konkretnu vakcinu konkretneho vyrobcu na ockovanie!!! Na toto oni nemaju ziadne pravo a nikde v ziadnom predpise sa ziadne konkretne vakciny konkretnych vyrobcov neuvadzaju!!!!!! (prevzate z inej stranky, netusim ci je to pravne spravne). Dakujem za odpoved.

awalancha3
23. máj 2013

@lindasrdiecko ...ale ja sa nepotrebujem skrývať za nejaké barličky... ja naozaj odmietam očkovat proti MMR, nech je to akoukolvek vakcinou- a verejne to prehlasujem. A za to, znasam aj nasledok- pokutu za priestupok. 🙂

lindasrdiecko
24. máj 2013

@awalancha3 Bohuzial su osamele mamicky alebo socialne slabsie rodiny, pre ktore je 100€ pokuta neunosne vysoka ☹

baileyka
15. jún 2013

@awalancha3 ahoj ,awalancha ty si platila 50 euro keď si odmietla očkovanie, ale čo keby som sa rozhodla odmietnuť všetky očkovania platila by som 4 x 50 eur(alebo toľkokrát koľko je očkovaní, teraz presne neviem koľko ich má spolu byť)?

zuzkap2
15. jún 2013

@baileyka suhrna pokuta za odmietnutie ockovania je 331€ cize ti mozu dat za jedno ockovanie pokutu od 0 do 331€ ale za vsetky odmietnute ockovania pokuta nepresiahne 331€

baileyka
15. jún 2013

@zuzkap2 ok.ďakujem 😉

mariuskaa
3. aug 2013

A je to tu!
Americký sud potvrdil ze MMR vakcínu spôsobuje autizmus.

http://www.whiteoutpress.com/timeless/courts-qu...

hromka40
5. aug 2013

ako prebieha pohovor na RUVZ v BA o odmietnuti ockovania? je mozne si pohovor nahravat? mate niekto s tym skusenosti? vdaka vopred

tigriatko
21. aug 2013

mne pediatricka povedala, ze pri odmietnuti plati pokutu aj ona.... moze to byt pravda????

1982zuzka
17. sep 2013

@hromka40 ja som našla toto,celkom dost zaujímave, my ideme odmietnuť MMR:
http://www.rizikaockovania.sk/leg/leg6-odmietnu...

Strana
z3