icon

Oľutovali ste neočkovanie?

julka82
9. mar 2015

Viem čo všetko môže spôsobiť očkovanie. Ale zaujímalo by ma či ste niekto oľutovali to, že ste nedali zaočkovať vaše dieťatko. Či ste dostali niektorú z chorôb, proti ktorým sa očkuje a aké to malo následky. Ďakujem za info

mircalla
11. mar 2015

@veronikax Kto tie osypky chyti pravdepodobnejsie?

regina22
11. mar 2015

@veronikax moji malí mali prejavy, len pár bodiek, ale boli malátny, nervozny, zjavne neboli vo svojej koži, oni tie očkované deti nie sú 100% zdravé, ked majú pichnutú vakcínu proti osýpkam. osýpky sú vírus aj oni to dostali, s tou vakcínou je to ako s chrípkou, nečkované - priebeh - hrôza, očkované priebeh 5% neočkovaného

mircalla
11. mar 2015

@sardinka333 ano, viem....a suhlasim....hysteria.....este ze je toto forum, kde sa mozno realizovat a mame 100 tem na temu ockovanie, kde su rodicia neockovanych deti prezentovani ako nezodpovedni idioti

sardinka333
11. mar 2015

@veronikax inkubačna doba ? Ty ani netušíš že decko je už prenášačom....nehovoriac o tom, že moj znamy išiel so synom na svah s osypkami lebo vraj doma reval že aj on chce, ako nepochopim ale ok, stava sa a moj syn mal až 1 kiahnu a ja som nevedela, naozaj som nevedela a to 100% čestne prehlasujem že je to kiahna a išli sme do aquaparku v senci!

adsumus
11. mar 2015

@veronikax jasné, chorí su infekční dva dni pred obajvením príznakov a just neočkované už dva dni pred príznakmi leží v posteli. To si ako nato došla?

mircalla
11. mar 2015

sorry rodicia ockovanych deti...opravujem

anw
11. mar 2015

@mircalla Na otazku odpovedas otazkou.... hm.....urcite by zvazil...kazdy rodic chce pre svoje dieta to najlepsie....len mam pocit ze väcsina mamiciek ktore su za ockovanie sa snazia v nas (tie co neockujeme) vyvolat pocit viny....pride mi to dost nasilne a agresivne....väcsina mamiciek neockuje po prvej zlej skusenosti po ockovani....väcsina z nas to skusila a nefungovalo to ako by malo....preto nerozumiem tomuto natlaku....MY S MANZELOM uz neockujeme a nelutujeme.....

veronikax
11. mar 2015

@mircalla a kedy je lepsie prekonat osypky ?? v detstve? alebo v dospelosti?

@regina22 ja som ockovana bola na osypky 🙂 ako kazdy z nas 🙂 no priebeh si do dnes pamatam 🙂 no nebolo to take jemnucke ako to bolo u vas 🙂 Samozrejme ze je to super a vazne som rada... ze ste mali taky slaby priebeh 🙂 U mna to zase bolo naopak 🙂 Podla mna je to vsetko aj tak o imunite dietata... 🙂 Kiez by ziadna z tych chorob neexistovala 🙂

veronikax
11. mar 2015

@adsumus tym som chcela povedat... ze napr ak ma niekto 1 bodecku... tak si to malo kto vsimne... a chodi medzi kolektiv 🙂 aj ked ... su Dr. co stoji pred nimi dieta... cele obsypane od hlavy az po paty... a lekarka mu da papierik do skolky... ze moze nastupit :P

veronikax
11. mar 2015

@julka82 odpovedam na vasu otazku 🙂 .... nelutujem ze som dala malu zaockovat ..... lebo som zistila.. ze nam to nerobi dobre 🙂 Lutujem skor pristup lekarov 🙂 MMR nema.. a zatial sme ani nemali ziadnu chorobu .... Nie sme vlastne vobec chory ... az na 1 pripad kedy bola v nemocnici .. ale koli zlej urcenej diagnozy lekarkou. Prekonali sme Kiahne... na tie sa povinne neockuje... ale podla lekarky to kiahne neboli :P ale test urobit nechcela 🙂 Takze odpoved? nelutujem ze bola ockovana.... ale neockujem dalej .. koli zlemu znasaniu ockovania 🙂

mircalla
11. mar 2015

@anw ja som ti na otazku odpovedala - precitaj si to este raz. vsak v poriadku, v takom pripade tomu rozumiem, ze ste sa tak rozhodli, mne vadia stvave kampane co sa tu vedu a uprimne mam pocit, ze to nie je tak, ze vacsina nezaockuje kvoli negativnej skusenosti, vacsina sa tak rozhodne uz pri 1. dietati.
ja mam pocit, ze je to presne naopak: mamicky neockovanych deti sa snazia vyvovat ten pocit vinu u rodicov ockovanych deti....
a toto osobne mi vadi - toto odsudozavnie, podsuvanie nazorov atd....

sanym
11. mar 2015

@regina22 proti DMO sa v živote neočkovalo. Očkuje sa proti detskej obrne (polio)

sorciera24
11. mar 2015

@regina22 si zadrela s tou DMO 😎 ale jasne, radsje nebudes zrat, ako by si si mala cosi nastudovat....DMO a polio su 2 odlisne veci.... 😉

sanym
11. mar 2015

@regina22 poprosím zdroj pre tvoje tvrdenie, že detská obrna je vo Francúzsku. Ďakujem.

sardinka333
11. mar 2015

@anw podla mna väčšina vobec nemá zlu skusenost...len su namasírované propagandou....aku zlu skusenosť má taká čo už v porodnici to odmieta?Ako to len uvažujem - nech si každý robí ako chce, má na to zatial právo.

adsumus
11. mar 2015

@veronikax aj neočkované dieťa nemá žiadne príznaky a môže byť infekčné. bodečky sú už príznak, neviem načo do toho miešaš doktorov, tí o prvej bodečke nevedia.

irenkask
11. mar 2015

@sardinka333
Bože si mi s tým tvojím nickom narobila také chute, že si idem otvoriť ryby , až mi tečú slinky. 😀

evittam
11. mar 2015

@sardinka333 V pôrodnici sa uz neockuje cca od r.2009,...

adsumus
11. mar 2015

@sardinka333 moja neočko kamoška, neočkuje,lebo je vystrašená informáciami z MK. prvé dve deti má očko, bez problémov, tretie neočkovala a aj tak je stále choré alebo možno práve preto. 😠

sanym
11. mar 2015

@adsumus a prečo tá kamoška už nepridá nejaký príspevok, keď ju informácie z MK tak vystrašili?

veronikax
11. mar 2015

@adsumus o Dr. som pisala... ze pred nim stoji dieta... cele obsypane od hlavy az po paty.. a da ma povolenie ist spat do skolky.... o tom som pisala... nie o neviditelnej bodecke ktoru nevidi lekar...

mircalla
11. mar 2015

@evittam Ona to myslela podla mna tak, ze uz v porodnici (to jest pri narodeni dietata) je rozhodnuta neockovat, ale kazdy to chape ako chce...

adsumus
11. mar 2015

@veronikax a čo ked je oysypané z alergie, tá nie je nakazlivá, chceš zakázať alergickým detom skolku, či ty si mudejšia ako lekár a vieš ktoré može ist a ktoré nie?

veronikax
11. mar 2015

@adsumus jeeeemine... to dieta malo kiahne ... potvrdene pediatrickou .. a o 2 dni na to ... po vikende... dala rodicom potvrdenie... ze moze s tym ist do skolky... kto tu pise preboha o alergiii ???? a nie nie som mudrejsia ako lekar.... ani to nepisem 🙂

sardinka333
11. mar 2015

@evittam mojho syna očkovali v Kochu proti tuberkuloze v roku 2006 so mnou na izbe sedela doktorka a mamička čo povedala, že TBC nechce a lekarka s nou pekne, slušne hovorila, a v nemocke v ružinove ešte v roku 2012 očkovali na TBC....zdroj : sloboda v očkovaní. Takže uvidíme v juni ked tam pojdem.

nina88
11. mar 2015

Ano je mi uplne jedno ak moje neockovane dieta nakazi hocikoho. Uplne jedno. Zaujimaju ma len moje deti. Svet je svina, tie moje nikoho nezaujimaju, matky bezne vlacia chore deti po obchodoch, davaju ich do skolky, fetaci sa volne pohybuju po mhd, chytaju pecivo v obchodoch atd atd... Sebci su uplne vsetci, takze ano. Som sebec a je mi to jedno. Nedam svinstvo do svojho dietata kvoli niekomu inemu. Ineho mam v pazi. Kludne tu dostante aj infarkt. A nie nemam nikoho v rodine s dmo a je mi velmi luto tych co ju maju ale to s mojim neockovanim nijak nezmenim. Kedze ockovaniu vobec neverim, ze ano. 😂😂😂

adsumus
11. mar 2015

@veronikax tak už nebolo nákazlivé, ked dala potvrdenie, neviem prečo máš potrebu útočiť na lekárku.

sardinka333
11. mar 2015

@nina88 neboooj, my infarkt nedostaneme. My sme očkovaní! (ako sorry ale čo už ti na toto napísať?)

adsumus
11. mar 2015

@nina88 Ak by tvoje dieťa nakzil niekto smrtelnou chorobou len preto, že mu to je jedno ako by si to brala?

veronikax
11. mar 2015

@adsumus v piatok sa obsypalo.... a v pondelok uz nebolo nakazlive 🙂 mhmmm .. sikovne kiahne vsak?