Oľutovali ste neočkovanie?
Viem čo všetko môže spôsobiť očkovanie. Ale zaujímalo by ma či ste niekto oľutovali to, že ste nedali zaočkovať vaše dieťatko. Či ste dostali niektorú z chorôb, proti ktorým sa očkuje a aké to malo následky. Ďakujem za info
@luvika je mi to luto ... nooo aj v tomto pripade... zalezi na imunite dietatka.. Vieme.. ze vsetky chceme naozaj len to najlepsie pre nase deticky 🙂 Ja som sa napr. rozhodla podla toho .. ako moja malicka reagovala na ocko.. co uz mala 🙂 Silno drzim palceky.. aby boli dvoje deticky v poriadku 🙂 kiez by kazde dietatko na tomto svete bolo zdrave 🙂
@ivkadracova vies co ma utvrdilo v tom ... ze je to ... zle ? ... Bola podana otazka... Preco sa ockuje do oboch noziciek ... ked davka jednej vakciiny .... je ltt limit ? A oni to pichaju 2 x do noziciek ? .... pan profesor ... odpovedal .. ze to tak nemoze brat ... ako to tak nemoze brat ?? proste... tie blbe odpovede.... tych ludi .. ktori moaju kontrolu nad tym vsetkym ??? Nedava to zmysel 🙂 videla som co s malou urobili prve ockovania.... a nechcem vyzniet blbo ... zlaezi mi na zdravi mojej dcerky... ale bojim sa tych vakciin .. skutocne ... Nie som presvedcena o tom ... ze je to 100 % zdraviu prospesne ...
su deti, ktoré po MMR nemali vobec ziadne reakcie? myslím horúčky, výsyp, žiadne záchvaty a pod? sme druhý deň po očkovaní, neviem, čo čakať nasledujúce dni...či dcérku nejako obmedzovať, alebo fungovať ako vždy..zatiaľ jej nieje nič...
Preco zrovna pri mojich prispevkoch nevidim moznost "like"? ☹ a zrovna, ked som ich zacala ratat a viest si statistiku ☹ tusim ani nezaspim..
@luvika Ako vies ze s ockovanim by mal lahsi priebeh? co ak by to chytil tesne ponejakom ockovani, a mal by trochu slabsiu imunitu a priebeh by bol este horsi? co ak sa najde mama co tu nenapisala, ze mali zaockovanie dieta a malo podobny priebeh ako vy? .. jasne, rozumiem, ze zla skusenost to bola, lenze Ty si kvoli nej obratila svoj nazor, nie?
@1martincanka1 no lebo ty si nevies dat like : ) a ani to nezobrazuju, sa im to nechcelo len pre ten ucel doplnat podla mna
@ivkadracova mam skor ine "podozrenie" nakolko mi chodia upozornenia, no vidiet nie je nic.. ale ne va di, uz som velka 🙂))
@1martincanka1 ja to mam presne tak isto .. nezobrazuju to
Hmm ja ako syn mal rok a pol tak "ockovanie" ma sklamalo... Inkubacna doba po tri tyzdne a moj drobec tri tyzdne a jeden den ked sa nam otocil svet ☹ dakujem bohu ze zacal krvacat a diagnoza trombocitopenia purpura... Do teraz mi znie v usiach " mamicka ked nenabehnete liecbu do hodiny,dieta vam zomrie!" sme tu presli sme peklom,mame problem z imunitou .. A to bolo mmr... Caka nas ockovanie "tetanovka" a dr ved to nie je nic vazne... Tak nasa skusenost.. Ale nikdy nedhovaram ani "nestrasim" ine maminky co sa tyka ockovania mam este dve starsie deti,presli ockovanim a su zdrave
@ivkadracova co je to sanca? Jedna sa o to,ze hnackovite ochorenia najma v nizuckom veku (1-2-3rocne deti) su nie vynimocne, ale naozaj caste. rotavirusova vakcina je jednou z najlepsie tolerovanych, ak nie najlepsie. Lebo oslabeny virus je tam len v.malom mnozstve (teraz ma tu vela ludi chyti za slovo,ze kolko a co a ci a preco, lebo v Reflexe hovorili, ze jedna pani povedala..), ze sa tieto vakciny (ak sa podavaju ako monovakcina (co ja u maleho robim pri kazdej vakcine, t.j.nic nekombinujem) vyborne toleruju.
@sasa1983 a váš názor na MMR? ja som sa rozhodla dcéru zaočkovať v 25 mesiacoch a teraz neviem, čo čakať, lebo to čo čítam je hrozné a v podstate už noc pred očkovaním som nespala a vyzerá to tak že ešte mesiac budem dcérku sledovať, či je ok...prečo sa matky musia takto báť o svoje deti, keď lekári tvrdia, že očkovaním urobíme pre ne to najlepšie?
ja som toho nazoru ze ockovat treba...snad nechceme aby sa sem k nam vracali znovu ochorenia ktore toto ockovanie potlaca....bude dobre ked niekto prinesie nejaku chorobu tym ze nie je zaockovane a bude to sirit dalej?az vznikne z toho epidemia..potom si budeme trieskat hlavu ze sme mali dat radsej zaockovat....aspon tie povinne ale je to samo na kazdej matke co urobi pre svoje dieta....
@nikusssik v prvom rade, ja by som povedala,ze ockovanim sa nerobi pre deti to najlepsie, lebo najlepsie by bolo ockovanym nebyt, ale za to zit v nie prave sterilnom, ale rozhodne skor izolovanom prostredi. Tvarit sa,ze tu nie su ochorenia, na ktore sa ockuje je alibististicke, lebo aj silna imunita u dietata (ale povedzme si, ktore 2rocne dieta ma silnu imunitu..) si neporadi s tym, ze hned ten vedlajsi.pan na letisku nahodou nema TBC. A na Vasu otazku odpoviem uprimne. Robim na onkologii, ohladne MMR este presvedcivo povedat neviem,este sme sa tam nedostali s malym). Ale zaockovat iste dam, skor ide o to,s akou latenciou po predoslych...
@sasa1983 no dobre, ale nedas tak do tela dietata viac pomocnych latok, kedze davas monovakciny? teda moze mu to v niecom inom viac uskodit? na druhu stranu ked si odmyslim pomocne latky a venujem sa iba virusom vo vakcine, tak mozno monovakcina je lepsia v tom, ze sa s tym dieta ma cas vysporiadat ..
ake odstupy medzi monovakcinami davas? mesiac, rok, roky? Dala si monovakcinou aj cele MMR, ci Hexu naporcovane?
@1martincanka1 pockaj, blbost som povedala, to ti dal dakto like a potom ho zobral, preto to nevidis,.. lebo ja mam tiez viac upozorneni ako vidim realne like-ov. To je uplne v poriadku .. a vobec, preco Ti na tych lajkoch zalezi, neni to jedno? Mne su cenne informacie a rozumne konverzacie, mam v trupke lajky : ) nemusim sa pacit vsetkym.
@ivkadracova ved som si robila srandu 🙂) naozaj nepatrim k tym, ktori ziju pre fora a lajky 🙂)) mna nemooozes brat smrtelne vazne.. takmer v nicom 😕
@cannella ja som si nie ista, ale tusim vakcinacia sa ma dat do 6mrsiacov veku dietata. Ak sa mylim, tak je to cislo ine, ale rozhodne tk tak nie je,ze pridem s 3ronym dietatom,ze zaockujte ma...je tam daky limit. A to najma z toho dovodu,ze najohrozenejsou skupinou su 1-2rocne deti. A preto aj protilatky su cca na 2roky (Ak si dobre pamatam)
@cannella cize sakredy pribeh je dovod pre ockovanie? a skarede pribehy ludi co maju nasledky po ockovaniach uz nie su take zaujimave? : )) takto zmenit nazor jednym prispevkom, vskutku interesantne..
@1martincanka1 no dobre, to som nevedela, to cez tie pismenka nie vzdy vidno, kebyze Ti vidim do tvare tak to urcite spoznam! ; ) ale vazne .. tuto temu ja beriem vazne, lebo potrebujem padne argumenty.. jedna teta tu dala dobry argument na to, ze v r. 2005 nikto nepovazoval rotavirusy za problem, ale teraz ked su vakciny zrazu je to velky problem, a ludia dajte sa ockovat.. myslim, ze aj tato vakcina bude raz povinna, ockovania sa len stupnuju, nie znizuju, (cest vynimkam, TBC ci ktora to bola..)
zamyslime sa .. o com hovori tento argument?
@1martincanka1 pri vlastných príspevkoch autori lajky nemajú, či si si chcela sama olajkovať príspevok? 😀 😀 😀 😀 ostatní tú možnosť majú 😉
@ivkadracova teraz neviem či sa za tú tetu mám uraziť 😀 😀 😀

@sasa1983 takze sanca ze babatko zostane na infuziach a kvoli naslednej rekovalescencii je dovod pre ockovanie?