Oľutovali ste neočkovanie?
Viem čo všetko môže spôsobiť očkovanie. Ale zaujímalo by ma či ste niekto oľutovali to, že ste nedali zaočkovať vaše dieťatko. Či ste dostali niektorú z chorôb, proti ktorým sa očkuje a aké to malo následky. Ďakujem za info
@cailinevelyn otázne je, koľko z tých detí s rotavírom je proti nim očkovaných, prípadne ochoreli na iný kmeň rotavíru než pokrýva vakcína.
@cailinevelyn Vieš, v niečom máš pravdu, ale ja radšej budem veriť a dúfať v to, že moje deti majú dobrú imunitu ako ich budem zbytočne ohrozovať vakcínami, ktoré sú dnes na trhu a ktoré mi vôbec neposkytujú žiadnu ochranu ani nič podobné. 🙂
..ja si myslim, ze este len olutuju, ked sa davno prekonane choroby zacnu vracat a ich deti budu zomierat na to, na co mohli byt ockovane.. tod moj nazor
@1martincanka1 ďakujeme za úprimné želanie 🙂
@1martincanka1 Prepáč, ale aj tvoje dieťa môže ochorieť a zomrieť na to na čo je očkované,to by si mala vedieť. Ako som už písala tie vakcíny nikoho nezachránia pred tým aby ochorel na danú chorobu a výmysly o ľahších priebehoch to už je len sci-fi....Takže nemám čo oľutovať....
@sanym pytala som sa 🙂 boli to vsetko neockovane deticky (tak som dostala odpoved) a ja som dakovala v duchu vsetkym svatym, bohu (kazdy si doplnte, co chcete), ze ta nasa bola vtedy uz zaockovana... nechytili sme..
To nie je scifi, lebo deticky po ockovani na Rotavirusy maju badatelne nizsi vyskyt hnaciek a to myslim tazke hnackovite stavy, pri ktorych dochadza k dehydratacii a mineralnemu rozvratu organizmu.
@1martincanka1 postavia sa do radu a budu ockovat ako ženske vo Wales ked tam na prelome rokov 2012-2013 bola lokálna epidémia osýpok... :
https://www.youtube.com/watch?v=MF8Xl7pEdZc@sanym nebolo to zelanie, mne je tri pat, ci si deti ockovat date/nedate, bolo to napisanie nazoru..
baby, videli ste niekde na nete skutocnu fotku choreho cloveka na poliomyelitidu, osypky alebo tetanus? alebo ebolu? teraz nemyslim fotku o starostlivosti z nejakeho tabora, ale skutocne choreho cloveka?
moj muz na to pisal pracu, chcel ilustrovat ochorenie - nenasli sme, ktovie preco? zeby neexistovali? alebo su tak hrozne, ze su cenzorovane? (a neklamme si, ze cenzura na nete nie je)
@cailinevelyn môj starší syn prekonal rotavírus ako nozokomiálnu nákazu počas pobytu v nemocnici s inou diagnózou. Očkovaný nebol (je ročník 2005 a vtedy sa proti rotavírom neočkovalo). Napriek tomu, že bol oslabený v súvislosti s diagnózou kvôli ktorej bol hospitalizovaný a nebol očkovaný, túto infekciu zvládol. Zaujímavé je, že kým u nás toto očkovanie nebolo dostupné, pediatri hrozbu rotavíru nepociťovali ako vážnu (aspoň ten náš ma na žiaden rotavírus ani len neupozornil). Akonáhle sa na trh dostala vakcína, rotavírus sa stal obrovskou hrozbou. Samozrejme, nechcem toto ochorenie podceňovať, ale zažili sme s deťmi aj oveľa horšie choroby, napr. pseudomembranóznu kolitídu ako reakciu na užívanie ATB, ktorá u môjho mladšieho syna skončila rozvratom vnútorného prostredia.
@1martincanka1 veľmi osobité vyjadrenie názoru
Ano, samozrejme. Ale rotavirus u maleho baby nemusi byt taka sranda, zvacsa to konci na infuzkach v nemocke a naslednej rekonvalescencii...
@evittam Nechapem na co predo mnou svoje rozhodnutie zdvovodnujes a "obhajujes", nedala si, nedala - tvoje rozhodnutie. A o poucovanie, co by som mala a nemala vediet od cloveka, co v mojich ociach (podciarkujem 3x) nevie zaklad tiez nestojim...
@sanym vdaka 🙂
@1martincanka1 Ja som zdôvodňovala a obhajovala moje rozhodnutie?! Neviem o tom. Mne je úplne jedno čo robíš zo sebou a svojimi deťmi....A čo ja viem alebo neviem, je len moja vec a moje vzdelanie - ty to nemáš čo komentovať, akože mysli si čo chceš - nejaký obmedzený nick na fóre je mi ukradnutý....A myslím, že každá chceme pre svoje deti len to najlepšie, či sa rozhodneme tak alebo inak, ja tvoj názor akceptujem ak to ty nedokážeš je to len a len tvoj problém, ja som sa len vyjadrila k tvojmu príspevku.....
@cailinevelyn my sme boli v nemocke s rota s oboma detmi. Pred troma tyzdnami. Nic take strasne to nebolo ubezpecujem ta 🙂. A nedala by som ich ockovat aj tak urcite...
@sasa1983 😉
Vzdy sa najde v tychto diskusiach ocko/neocko niekto kto musi rypat. Cest vsetkym pokojne diskutujucim 🙂. Zelam vsetkym hlavne zdravie. Ci uz su na jednej alebo druhej strane "tabora"
U nas rotavirus teda mal strasny priebeh...bolo to ako nocna mora, drobec skoncil v nemocnici na infuzkach a este dva tyzdne potom vobec nechodil, skoro ani nesedel, nesmial sa, takmer nejedol...pomalinky znovu zacal, a teraz po 2 mes.je uz na 95% ok, ale keby som mohla vratit cas, rozhodne by som ho ockovala. Mozno by to dostal aj tak, ale ten priebeh by bol urcite miernejsi a nikomu neprajem zazit to co sme museli my.
@veronikax no hej, ale napr. manzel ma nazor, ze je lepsie ked su praveze "virusy" vo vakcine pokope, lebo pomocne latky su tam vlastne iba raz . kdezto ked ockujes postupne tak tie pomocne latky , teda to svinstvo davas viac krat ..

ludia, chodte sa prejst po detskej nemocnici - polovica osadenstva. teda malinkych pacientov je tam pre rotavirusove hnacky - to vazne chcete nechat svoje dieta v nemocnici na infuziach?
kolektivna imunita - mozno ju dat do paralely k dopravnej situacii. Ked vsetci dodzriavaju predpisy, jazdia slusne, dodrziavaju rychost a pod - je malo nehod. Ked bude polovica jazdit ako debili, moze sa stat, ze na to doplatia aj ti slusni... (staci si vecer pozriet spravy) (podotykam, ze slovo slusnost beriem iba vo vztahu k spravaniu sa v premavke, a k nicomu inemu)
zial, pri ochoreniach sa jednoznacne pricinne suvislosti potvrdzuju velmi problematicky, a to plati aj pre vztah - ockovany - neochorie, neockovany ochorie, ockovany ochorie, neockovany neochorie - vzdy totiz slovo ma aj geneticka vybava konkretneho cloveka...
Niekto fajci cely zivot a rakovinu nedostane, niekto nefajci a dostane ju.. a nikto nepochybuje o tom, ze fajcenie je rizikom pre vznik rakoviny...
no ked uz teda kolektivna imunita nebude ochranovat, mozeme aspon dufat, ze ockovamnim bude priebeh lahsi a bez nasledkov...