icon

Oľutovali ste neočkovanie?

julka82
9. mar 2015

Viem čo všetko môže spôsobiť očkovanie. Ale zaujímalo by ma či ste niekto oľutovali to, že ste nedali zaočkovať vaše dieťatko. Či ste dostali niektorú z chorôb, proti ktorým sa očkuje a aké to malo následky. Ďakujem za info

lucia466
13. jún 2015

@sorciera24 a ty si dievca normalne takto? Citas po sebe? Mam ti zavidiet neockovane dieta ktore je casovanou bombou? Vyjadrila som sa aj k tomu ze ak by sa mi stalo a som presvedcena ze NU sposobila vakcina, nezatvorim oci a nelamentujem. Ty co nevies citat?

denduska
13. jún 2015

@sorciera24 fakt toto tu ešte nebolo 😀 čakám čo ešte dá, normálne dvojníčka Noriky M. 😀 ach jaj, však v jednoduchosti je krása, povedzme si radšej 😉

denduska
13. jún 2015

@lucia466 nie, nerozumieme si. Chvála Pánu Bohu 😀

lucia466
13. jún 2015

Idem radsej stravit tento krasny den so synom miesto kotkodakania s Mudr sliepkami 😉

katusska1
13. jún 2015

@sorciera24 no schvalne kolko mas skol a doktoratov? Nech sa inspirujem 🙂 neber to ako rypanie nemyslim to v zlom fakt ma to zaujima ci su na MK aj fakt vzdelane zeny v tejto oblasti alebo len take co tlachaju do vetra...

sardinka333
13. jún 2015

@katusska1 mysliš ze ti napiše pravdu? 🙂

katusska1
13. jún 2015

@sardinka333 dufam ze ano. Mna to naozaj zaujima ci tie doktoraty @sorciera24 maju co to spolocne s medicinou a vedou

sorciera24
13. jún 2015

@katusska1 a naco ti to je? tu uz ma pani pred tebou zhodila, ci napsiem pravdu...overis si to? tiez su rozne vedne dispcipliny, ak sa ohaname slovkom "veda"....a nemsuis mat obavy, urcite mam viac skol ako ty (vzhladom na tvoj vek, bez urazky)...ja som sa hlavne vyjadrovala k tym "ucnovkam"....myslim, ze kazdy vzdelany clovek nesedi len na nete,a le obehne aj odbornikov (lekarov ci farmaceutov), kym dospeje k neockovaniu napr.
lebo fakt sa mi nepaci, ako tu apelujete vzdelanim a sami mate co?....okrem dendusky (a este par nicko, kt. radsej odisli z diskuie) tu lekarky nevidim......
a sme mimo temu...ak chce niekto naozaj rohodovat v tejto oblasti, tak suhlasim, ench necita net....(ale obehne viacerych odbornikov), mna tu totiz anonymne tety tiez o nicom nepresvedcia.....
cize kludne ti mozem napisat, ze som majster sveta a atronaut k tomu....ked, chces mi uveris, ekd nie, tak nie....cize cele tieto vypovede su tak irelevantne, ze by som musela byt hlupa, aby som sa tu podla nich rozhodovala....(bez urazky)......cize cele je to tu o nicom.....
popravde, po tych rokoch,s a tu sem obcas pridem len pobavit, ale urazat sa nenecham....( aj ekd...nech si uraza.....urazit ma moze len niekto, na kom mi zalaezi...cize tu odtialto nik.... 😉

adsumus
13. jún 2015

prečo nenapíše normálne, že je učitelka? 😕 https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/mamicky-ucitelky-2/

sorciera24
13. jún 2015

@adsumus a co? adsumus? to nezanmena, ze mam 2 skoly a doktorat a co vyucujem su tiez vedy....dokonca si teraz dorabam cosi aj blizke medicine...zatial, co ty tu sedis 3 roky na materskej + 2 roky nezamestnana, uz by som mala vystudovanu aj tu medinu (a ja si ju mozno aj dorobim....ja s tymy problem nemam)......nebudem sediet na zadku a vypichovat nejake clanky z Australie....
inak, pani sa pytala, kolko mam skol, nie co som......
inak podla mna dedktivna kancelaria by ta zamestnala.... 😎

beatricer
13. jún 2015

inak na margo lekárov, farmaceutov- ani tí nie sú až taký odborníci / nehovorím o všetkých - hlavne obvoďáci či už detský alebo pre dospelákov/. 1. prečo nevedia aké zloženie má vakcína, či liek? 2. prečo nepovedia rodičom, pacientom všetky nežiadúce účinky po očkovaní, či užívaní liekov? Veď je to ich povinnosť, nie všetci sme študovaný a nie každý kto si prečíta príbalový leták ho aj pochopí. Prečo nepovedia, že pri niekolko ročnom užívaní toho a toho lieku môže prísť ďalšia choroba? vyvolaná tým liekom - pre mňa sú klamári, všetko zatajú, pravdou nedýchajú. Koľko x sedím v čakárni s dieťaťom a za 1hodinu nevíde nikto komu by robili automaticky crp. Nám áno, pretože bez poriadneho vyšetrenia neodídem a neuspokojím sa len popočúvaním a pozretím hrdla a následnou hláškou, že dieťa má napr zapálené hrdlo a treba atb ----toto sú najhoršie postoje lekárov a to len preto, že dostali pokyn aby predpísali toľko a toľko atb či iných liekov, lebo inak sa bubáky na dovolenku nebudú.

beatricer
13. jún 2015

a ospravedlňujem sa za koment mimo témy
a samozrejme neočko neľutujem, nemám prečo a viem, že ani v budúcnosti nebudem ľutovať. Skôr ľutujem, že som tieto veci neriešila o mnoho skôr.

adsumus
13. jún 2015

@sorciera24 neviem prečo frkáš, ved nikto ti tvoje tituly neberie, kludne sa s nimi ohánaj dalej 😎
@beatricer ty ako vieš, že crp je poriadne vyštrenie, možno len dalšia ťahačka na peniaze. 🙄

beatricer
13. jún 2015

@adsumus možno ale aspoň viem, že atb netreba. A nebudem sebe a svojim deťom ničiť iné orgány a potom začneme jednými a nebudem vedieť skončiť. Samozrejme, že ak je problém okrem toho by sa mala brať krv, moč,výtery.....Našťastie nemáme také problémy, aby boli potrebné tieto vyšetrenia

adsumus
13. jún 2015

@beatricer ja som sa len informovala prečo jednému lekárskemu postupu crp veríš, že je okej a druhému očkovaniu neveríš, na základe čoho? lebo to crp mne napríklad dojde ako dobrá bana ja tomu ani moc neverím, priznávam, skor lekárke mojej pedine, ja si myslím, že ona vie lepšie rozoznať, či treba alebo netreba atb. zatial naozaj nám dala atb len asi raz, všetko ostatné sme zvládli bez raz nám robila crp na moje želanie ale aj tak vyšlo čosi akosi ani ani http://detskechoroby.rodinka.sk/spravy/spravy/u...

adsumus
13. jún 2015

@beatricer hej a raz nám vyšlo, že atb netreba a skončili sme v nemocke o dva dni, na atb.

sardinka333
13. jún 2015

@beatricer bože ty zovšeobecnujeeeeš....des bes!
Nehovoríš že ,,všetci,, ale prispevky hovoria o opaku.načo k tým lekarom vobec lozíš??? Pre crpečko? sak si kup papieriky na doma...a testuj sa doma ked su všetci takí zlí a nevedia len ty vieš....

sardinka333
13. jún 2015

@adsumus asi tak...aj nám vyšlo z crp ze atb netreba...tyzden sme sa trapili do dalšej kontroly lebo doktorka atb tiež nechce davat len tak, bez crp potvrdenia a pod. ....no samozrejme že o týžden sme ich už brat museli lebo inak by sa z toho decko neviem kedy vylízalo.

@sorciera24 ja nemám dovod ta zhadzovat ak si ,,tou pani,, myslela mna...tu si každý moze napisat čo chce, nie je to overiteľné a okrem toho pedagogické zamestnanie je krásne, takže nevidím v tom problém ak sa niekto zaujíma o očkovanie ako laik a vie si to priznať.
Problém vidím v tom ak ludia ako Mgr. Tuhársky alias petot sa ,,živia,, vyslovene tým že pracuju pre antivax a nemaju patričné vzdelanie resp. maju ho z internetu a mutia hlavy uzkostným mamičkám v mienkotvorných médiách...🙂

sorciera24
13. jún 2015

@sardinka333 presne tak, tu si kazdy pise co chce a nie ej to overitelne, ani to, ci dotycny voebc existuje, co je atd. ....preto odporucam zajst dalej ako na MK....
pana Tuharskeho osobne nepoznam, preto si nedovolim tvrdit, cim sa zivi!

beatricer
13. jún 2015

@sardinka333 no vidíš takže vy očkovaný ste sa z toho nevedeli vylízať a nakoniec ste to atb potrebovali. Moje neočko sa z toho za 3 dni vylíže aj bez atb. Len treba vedieť ako 🙂 Skončila som. Konečne ste potvrdili sama, to čo si nechcete priznať. Takže ak chcete očkovať očkujte, ak nie tak neočkujte, ja nikoho ani tu, ani v mojom okolí neprehováram, ani rady nedávam. Kto chce kam, pomôžme mu tam. Asi tak. Inak papieriky už mám doma, takže ani k pedine nemusíme. Majte pekný deň. Môj čas oddychu vypršal.

aristka
13. jún 2015

Crp ,ak je choroba v akutnej faze absolutne nemusi poukazovať na bakter.inf a rodič do 24hod skonči spät u pediny alebo na pohotovosti zo zhorsenym stavom dieťatka ,myslim si ,že ide o zbytočne traumatizovanie dieťatka ak ide o všeobecne ochor.a skuseny lekar na zaklade posluchu a pohľadu vie predpokladať vyvoj ochor.a to či ide o bakteriu alebo virus a k vyterom ,u maličkych detiečiek je veľmi ťažko spraviť dobru vzorku ,kedže noštek je maly a ťažko sa dostať do vnutra zo odberovkou a z pusky je to tiež umenie ,ale ak sa aj podari ,vykultivovanie a citlivosť trva 3az5dni a tak dlho dieťa nemôže byť nepokryte ak vyš posluch a pohľad ukazuju na bakter .inf.,ano to či tam niečo je sa da zavolať do 24 až48od ,ale nedavaju sa tam atb cielene ,kedže na cielene podanie atb treba presny vysledok z laborky a to pestovanie na kultivačnych pôdach niečo trva .....inak naša pedina vždy dobre odhadla situaciu bez crp a atb u všetkych deti som mala len raz a to bola angina ....

aristka
13. jún 2015

@beatricer aj ten 13ročny je neočkovany ....

sardinka333
13. jún 2015

@beatricer prosím ťa ty máš pocuchané nervy z toho čo si prežila?!
Ta choroba čo ja viem čo to bolo asi bronchitída aky mala suvis s očkovaním?? Pre mna za mna si zruš aj positenie v zdravotke ked to tak nepotrebuješ, len na to nemáš gule resp. nervy ty ,,čo vieš ako,, hned by si utekala keby ti horelo za riťou.
Mne je tvoje neočko decko ukradnuté tak ako tebe to moje...

aristka
13. jún 2015

Inak neviem si predstaviť ,ze by som ja matka ďobala do svojich deti doma a robila crp,
@beatricer inak načo ti je vobec crp ,veď deti neočko maju super imunitu a nie su vôbec chore....a na bakteriu stačia megadavky vit.C,tak načo vôbec zisťovať či ide o bakter.alebo virus a zbytočne dobať do decka.....že by tu mal niekto sado maso sklony

sardinka333
13. jún 2015

@aristka alebo ma munchhausenov syndrom by proxy... 😖

aristka
13. jún 2015

@sardinka333 aj ta možnosť tu je.... ☹

beatricer
13. jún 2015

@aristka ak budú mať triesku tak im hu tam necháš? keď nechceš ďobať? Neviem o tom že by niekto tvrdil, že neočko dieťa nebýva choré, viem iba, že to lepšie zvládne. A súvis očkovanie a vaša choroba - no to, že máte asi skvelú imunitu
Ja stále nechápem, prečo sa obúvate do neočkovancov. Tak ako sa môžte rozhodnúť čo dáte napichať, aké lieky a liečebný postup použijete, či budete fajčiť, .......... tak prečo sa mi nemôžme rozhodnúť bez toho, aby niekto stále poukazoval na to, že nie sme očkovaný. Ja mám šťastie na ľudí, ešte nikto mi nepovedal ani jedno slovo, že prečo nie sme a že niekoho ohrozujeme. Myslím, že len tu na MK je tu takých veľa čo to jednoducho neakceptujú.

@sardinka333 a ty okrem toho, že urážaš iných vieš ešte niečo? Ty máš problém sama so sebou. Nauč sa najprv rešpektovať názory a skúsenosti iných a potom prispievaj do diskusií. Ja ťa nepresviedčam ani neosočujem. Je to tvoj postoj k životu. Asi ti stále horí za riťou

edko22
13. jún 2015

@beatricer
Problemu uz nemas, lebo deti si ziskali aku taku imunitu. Kolko maju 4r? Asi ti to pride neuveritelne, ale 90% deti (hlavne integrovanych v skolkach) su na tom rovnako. Ale to by si musela precitat aj nieco mimo "alternativnych" zdrojov.

aristka
13. jún 2015

@beatricer stale si mi nepovedala ,či aj to 13ročne dieta je neočko .....pri trieske nikdy netiekla krv a stačila pinzeta...inak ja som svoje dieta zaisťovala pred anesteziou dokonca 2krat ,kedže odmietol sa dať pichnut sestre ,ale neviem si predstaviť pri kašli zo zatekajucich soplov ďbať do dieťaťa doma a tak isto si to nežiadam u pediny ,kedže viem ,ze v akutnej faze ochor. to nie je absolutne smerodajne...

edko22
13. jún 2015

@beatricer
Ockovanym vadi na neockovanych:
1. Maju priamy dopad na kolektivnu imunitu, a teda na ich vlastne deti. Ak sa nepriputas v aute, je to tvoje rozhodnutie. Ak sadnes za volant opita, tak ohrozujes ostatnych!
2. Ak by vypukla v okoli epidemia, tak das dieta urychlene ockovat. Takze sa aktualne jedna o formu "hyenizmu" (vezmi si akykolvek priklad z tejto dekady v EU a chovanie neocko)