icon

Oľutovali ste neočkovanie?

julka82
9. mar 2015

Viem čo všetko môže spôsobiť očkovanie. Ale zaujímalo by ma či ste niekto oľutovali to, že ste nedali zaočkovať vaše dieťatko. Či ste dostali niektorú z chorôb, proti ktorým sa očkuje a aké to malo následky. Ďakujem za info

abbey1
12. jún 2015

@lucia466 A ty urobíš čo? Pôjdeš ešte raz preočkovať? Pôjdeš sa modliť?
Ja pri určitých chorobách neviem, pri určitých mám predstavu. Presne však viem, prečo sme sa rozhodli, ako sme sa rozhodli.
A je celkom zaujímavé sledovať, ako to trápi vás tu na Mk.

edko22
12. jún 2015

@abbey1
Ano viem to zhodnotit. Aktualne sa ti o nic nejedna tak mas reci. Ak by si v telke uvidela dieta v agonii v nemocnici 20km od teba tak by si konala. Ak nie, tak niesi matka.

lucia466
12. jún 2015

@beatricer ty ma prosim ta nechytaj za slovicka, zelinou nazvem aj repik aj pupavu ci zihlavu 🙂
A CDS to ani nahlas nehovor, na fb uz uradovali oznamenia na socialku ktora si na tieto "matky roka" posvietila aj posvieti.

abbey1
12. jún 2015

@edko22 Bože, a že kto tu má aké ego! No radšej končím. Veď ty poznáš všetky odpovede, tak tu budem zbytočne niečo písať.

edko22
12. jún 2015

@abbey1
Jasne, treba utiect a vyhnut sa priamej odpovedi. Co uz, pekne sny

sardinka333
12. jún 2015

@beatricer opakujem - ja sama používam bylinky...ale tinktura ti iste nevylieči Touretta! Ani žiadna ina bylinka.
Kludne lieky odmietaj - ak sa zatial dokazeš liečiť prirodne tak ok, mna to uprimne teší, prečo nie? ale tato liečba ma tiež žial svoje limity, na ktoré v istých obdobiah života iste narazíme, je to prirodzené a neznamená to, že všetky lieky su apriori zlé a škodia (nehovorím že to tvrdíš)

lucia466
12. jún 2015

@abbey1 toto ma trapi odkedy som matka. Nakolko aj moje dieta je ohrozene. Len sa zas nepytaj preco ked je ockovane. Ak v tom mas jasno odpovies si aj sama.
Co by som urobila ja? Vyhladala lekara. Okamzite. Ten by vedel co s mojim ocko dietatom a poradil ak by sa nieco take objavilo okolo. Ale co ty? Toto je podla mna normalny materinsky pud. Este aj zver ho ma, chrani svoje mlada. Ako ho uchranis ty?

abbey1
12. jún 2015

@edko22 Ale akú odpoveď chceš? Veď si si sám odpovedal, že vieš, ako by som si nohy lámala pri behu zaočkovať. Tak čo chceš počuť? Že som matka, že mám už roky pred očami dieťa dieťa v kritickom stave v nemocnici? Čo by si ešte rád? Čo chceš ešte analyzovať na mne? Uniká mi pointa.

le4
12. jún 2015

@lucia466 mila Lucia, dakujem. mas nejaky siesty zmysel ze vies, ze mam informacie z mk a google???
Ked som studovala na (zahranicnej) VS, mala som aj profesora, ktory je jeden z top vyskumnikov ohladne hlinika v organizmoch, pocitala som toho v zurnaloch vela, takze ma ta info, co si pisala, zaujala... kedze napr. v papers od daneho prof. ziadne absolutne cisla nestali, skor neistota (rok 2000 a vyssie)...
tak idem kuknut Flarenda... som zvedava na metodiku danej studie, ci to ma vypovednu hodnotu pre realne vakciny.

beatricer
12. jún 2015

@lucia466 na to som sa ešte neodvážila, no možno raz. Ja dôveruj zatiaľ bylinkám a iným preparátom. Pokiaľ nie sú potrebné lieky tak sa s nimi nekŕmime. Aj lekárku navštívime na prehodnotenie situácie. A vždy to zatiaľ šlo bez liekov

abbey1
12. jún 2015

@lucia466 Bola by si taká láskavá a nehodnotila môj materinský pud? Moje deti dostávajú maximum toho, čo môžu, vždy pre ne robím prvé i posledné, pediatrička ma vždy považovala za zodpovedného rodiča, s ktorým má nadštandartne dobré vzťahy. Ja som pre svoje dieťa dýchala do jeho posledného výdychu. Tak prosím, na túto strunu to so mnou nehraj.
každý zdravotný problém vždy riešim s lekárom svojich detí. O to sa báť nemusíš.

lucia466
12. jún 2015

Studujte, liecte sa. Pekne sny ocko neocko vypinam upozornenia na danu temu lebo tu ak sa aj niekto nieco pyta odpoved hlada medzi riadkami ... 😀

le4
12. jún 2015

@lucia466 Lucia, poprosim Ta o konkretny link, neviem toho Flarenda najst. dakujem, ak budes tak ochotna.
mimochodom, dqvam konkretne otazky, hladam konkretne odpovede.

edko22
12. jún 2015

@abbey1
Pointa je vsade rovnaka. Pride epidemia a antivax ockuju a koncia s hrdinstvom.

abbey1
12. jún 2015

@edko22 Máš otázku, máš odpoveď, máš pointu. Tak môžeme ísť všetci pokojne spať, víkendovať, dovolenkovať.

egiginka
12. jún 2015

@adsumus ... tie clanky co sa sirica ceskom, .. Pete Dimun s jeho firmou Media Network sro.... kykni si kto je to, ake ma politicke konexie a aky je odbornik.... dalej, clanok je pisany ako politicka propaganda z 50.rokov.... pozri si peter dimun dennik referendum.... no takze tak...

adsumus
13. jún 2015

@abbey1 mladí lekári sa znižuju k ostrej kritike, urážkam a vysmechu? a čo potom antivax hnutie, ktorého vodcovia (na moja na) tu opakovane označuju ludí za ovce, robotov, vyzývaju na pichanie vidiel do rodičov ako som (za očkovanie) varia vodu na mna ako na svinu, vystríhaju ma aby som prestala prispievať, lebo ohrozujem svoje dieťa, dokonca ma nazývaju satanom a to verejne prosím pekne, dehonestuju ma ako človeka, matku, manželku, ženu opakovane a nielen mna každého kto si dovolí nesuhlasiť s nesuhlasom a servítečku si veru nedávaju ani, čo sa vedcov a lekárov týka, tí su nacisti,mafia v bielych plášťoch, vrahovia, psychopati (tu dokonca menovite), treba ich zavesiť, všetko do jedného skorumpovaní hajzli. A toto ti nevadí asi, ale že nejakí lekár napíše biomatka a že pitím sava si ohrozuju potomkov, to ano? Takže na mna s tým nechod akí su lekárikovia zlí, mna nepresvedčíš, ja viem ako ste tu očiernovali mna a nič z toho, čo ste o mne popísali nie je pravda. Daj im pokoj, su to šikulovia a ja som rada, že tu su a ludia maju možnosť si prečítať, že antivax ich zavádza a klame. 😉

adsumus
13. jún 2015

@egiginka ja neviem čo s tým dimunom, aké články sa šíria internetom? neviem o čom píšeš.

adsumus
13. jún 2015

oprava za slovom robotov má byť čiarka, a "ich nasledovníci zas následkom"

minnie55
13. jún 2015

@dazdovka ja by som si zase ako matka očkovaných detí vyprosila, aby moje očkované dieťa v škôlke prichádzalo do styku s neočkovaným dieťaťom. Veď si prečítaj odborné medicínske články, vracajú sa k nám choroby, o ktorých už desaťročia nikto ani nechyroval.
O akých ústavných právach to tu píšeš ? Preboha...

janickacrazy
13. jún 2015

@lucia466 Ja mám jednu kamošku, ktorej ochrnuli dvojčatá obidve po očkovaní! Predtým im nič nebolo, boli to normálne zdravé deti, teraz sú obaja na vozíku! Videla som ich osobne predtým a potom, možno keby si niečo také videla a zažila, máš na to úplne iný názor. Ju nikto nepresvedčí, aby ich dalej očkovala, to je snád normálne.

sanym
13. jún 2015

@minnie55 ja sa len chcem opýtať, či ti vadí aj na mnohé z chorôb neočkovaná (resp. nepreočkovaná) učiteľka, kuchárka, školník... Alebo na zač. šk. roku prelustruješ očkovacie preukazy celého personálu? Ja si ako matka očkovaných detí vyprosím jediné - aby moje dieťa neprichádzalo do styku s hlupákmi a obmedzenými ľuďmi. Bohužiaľ, reálny dosah na to nemám.

lucia466
13. jún 2015

@le4 myslim ze som ti dala dostatocne info si tu studiu dohladat, mam pocit ze to bol test s kralikmi. Ale uz to zas nejaky magor spochybnil takze hladaj citaj studuj.
@janickacrazy deti s obrnou mi je samozrejme luto ale bolo jasne preukazane ze to spustila vakcina? Keby sa take nieco stalo mne, ako matka prevratim aj svet hore nohami aby som nasla pravy dovod, dokaz. Keby som neverila slov.lekarom isla by som aj do prdele aj na kraj sveta aby som mala na papier potvrdene to ze moje deti poskodila prave vakcina. To je velmi zavazne tvrdenie. Preto sa pytam co urobila matka ? Len sa pripojila k antivax a neznasa cely svet?

denduska
13. jún 2015

@lucia466 ja ti presne poviem čo by si robila. Mala by si toľko starostí so svojimi deťmi, že to posledné na čo by si mala chuť, silu, čas a peniaze, by bolo bojovať s veternými mlynmi. Ale ako čítam tvoje miestami priam výčapné príspevky, si to nikdy nebudeš vedieť predstaviť a už vôbec nie pochopiť. Apropo aj ja si prosím ten zdroj ohľadom hliníka, určite to bolo citované, takže ak je to reálne, niekde sa to nájde. Dovtedy je to JPP.

janickacrazy
13. jún 2015

@lucia466 Tak asi tá matka nie je slepá, hádam vidí, že deťom nič nebolo predtým očkovaním a po nom zrazu obidve ochrnuli.

lucia466
13. jún 2015

@denduska mas net? Mas. Mas ruky? Mas . Tak ? Napisala som aka studia od koho aj z kt.roku, este ze to boli aj zajace. kde je problem ? Ci net ti je dobry len na kvakanie? Skus pre zmenu nieco ine 😉
A ver tomu ze by som prekopala aj cely svet aby som si svoju pravdu obhajila. Aj keby sa mam zadlzit az po usi ale obhajila by som si to o com som na 100% presvedcena. Jedine ze by nebola.
Ja som taka. Som matka, viem sama najlepsie co by som urobila. Nesklopim usi

denduska
13. jún 2015

@lucia466 nie ja sa tým oháňam, ale ty. Logické je (vieš čo to znamená?), že zdroj doložíš ty. My sme spolu husy nepásli, takže tento štýl si nechaj do vlastnej kuchyne, ďakujem 😉
Máš asi málo skúseností s autoritami, keď máš pocit, že takýmto, prepytujem pyskovaním vybavíš všetko a všade a každý sa pred tebou pototo.

lucia466
13. jún 2015

@janickacrazy ano dnesne matky su take. Podvedome maju zafixovane NU vakcin a ked sa dokopu do ockovania, posadia si deti doma na stolicku a nonstop pozeraju na neho ci neklipka inak mihalnicami, ci neplace, ci mu neocerveneli licka, ci nema zelene vlasy chuda dieta musi mat z toho este vacsi sok jak z vakciny. A potom to pride. Dieta si den po vakcine kychne alebo sa hodi o zem ked nedostane hracku a uz je z toho NU a spiny lekarske podplatene nas chcu vyhubit. Asi takto to funguje. Mam okolo seba aj taketo matky a zas mam okolo seba aj matky (napr.svagrina je ich dost atd) kt.nikdy v zivote nepoculi slovko antivax, NU,nikdy nic neprecitali (ani modreho kona) cize absolutne nestranne a nevzdelane v tomto smere. Je cas ockovat pediater zaockuje poda jeden den nurofen a nad nejakymi NU ju ani nenapadne rozmyslat. Deti zdrave a zivot ide dalej.ono dost urobi aj zmyslanie matky vies.

sorciera24
13. jún 2015

@denduska nechpaes? comu ona neveri, neesstiue a to je pravda pravduca...hawk! halvne, ze sa ohana vedou! 😀 ale zavrie oci, co nechce vidiet, aby to radsej neexistovalo!...toto je primitivizmus! a som v soku, ze pani tu spomina ucnovku prave tym (nam), kt. mame tolko skol a doktoratov ako ona asi nevidela ani z rychlika 😉 mne je uplne jasne, zavidi a ohana sa tym, co ona nikdy nebude schopna docielit...uz mohla medicinu vystudovat, nie?.....

lucia466
13. jún 2015

@denduska ale ja nemam potrebu ta presviedcat ani sa nicim neohanam. Ja som napisala cast studie , vie sa od koho a dalej ma absolutne netrapi ci si das namahu dohladat a citat alebo to budes povazovat za JPP. Zdroj som uviedla nech sa paci googli ked chces, ked nie mna to netrapi. Rozumieme si?
Ja som dost trpezlivy clovek, slusna, vazim si aj starsich ludi vykam im ale len ak si moj respekt zasluzia. Ak nie bohuzial. Ja tiez nemam pat rokov aby ma niekto poucoval ako sa mam s kym rozpravat. Rozpravam sa tak, ako to k danej osobe citim.