Oľutovali ste neočkovanie?
Viem čo všetko môže spôsobiť očkovanie. Ale zaujímalo by ma či ste niekto oľutovali to, že ste nedali zaočkovať vaše dieťatko. Či ste dostali niektorú z chorôb, proti ktorým sa očkuje a aké to malo následky. Ďakujem za info
@janickacrazy proti osypkam sa na SK zacalo povinne ockovanie v r. 1969. Takze ak nemas 47 a viac rokov, musela si byt proti nim ockovana (za komunistov odmietnutie ockovania lebo chcem neexistovalo) to urcite dobre vies. Takze ak si mala osypky, tak po ockovani mali ovela lahsi priebeh, alebo je druha moznost, ze si mala kiahne, nie osypky a sestra mala kiahne 2 x - aj to sa stava
@aristka 🙂 neviem či vieš že ked prekonaš nejake ochorenie ziskavaš doživotnú imunitu, ktorú v placente odovzdaš svojmu dieťatku, ktoré je potom chránene v období ked je najzraniteľnejšie....ked "získať" tzv.aj to iba dočasnú imunitu očkovaním ktorá nemá celoživotnú účinnosť svoje dieťatko tak nijako nechrániš a za pár rokov sa môžeš nakaziť aj ty čo v dospelom veku má oveľa horšie následky, ak medzi tým nedostaneš ešte nejakú inú závažnú chorobu z tých ostatných "pomocných" látok vo vakcíne....a ináč mrzákov a degenerácii po očkovaní je naozaj hodne a povedala by som že ako zdokonalili vakcinačný systém a očkujú proti chorobám proti ktorým náš neočkovali ani mojich rodičov (ktorí sa narodili ešte počas vojny a prežili) zvýšil sa počet rôznych iných ochorení ako autizmus, detská cukrovka a iné....mimochodom len tak zrušili očkovanie proti TBC a čo zrazu ked to nieje povinné tak ti to ani nechýba 🙂 zistili že možnosť nakazenia TBC je oveľa menšia ako možnosť vedľajšich závažných účinkov vakcíny
@cannella moja mama prekonala osypky a nič sa jej nestalo...rubeolu nedostala ani mums a nebola voči tomu očkovaná nehovorím ani o žltačke tu tiež nedostala nejake pneumokoky to len v poslednej dobe zaviedli lebo stale sa hraju modifikuju potraviny choroby a tým vytvárajú nové a nové a potom zasa pridávaju nové očkovania a za pár rokov to bude 50 vakcín ktoré detičky budú dostavať ...a ked zaočkujú dieťatko do jednej nohy virusmi a do druhej bakteriami to je čo? ved každy lekár vie že sa nemá kombinovať vírus s bakteriami učia sa to v škole
@aiiram co ti mam na to napisat ,tazko sa bavit s niekym ,kto mi napise taku demagogiu ,ze ak prekonas nejake ochorenie mas dozivotnu imunitu ...no nepotesim ta ,neplati to ani u vsetkych ockom .preventabilnych ochoreniach ,tak ako mi moze byt suma fuk ,ze placentou ,ci mliekom dietatu az pocas pol roka neochorie napr .na polio ...dostat ho moze potom...a placentou dietatku posles napr.rubeolu ,to by ta nepotesilo ...tvoji rodicia zili pocas vojny...inak vyzeras mladucko ,myslim si ,ze mozno nemas pneumokov ...tbc sa nezrusilo ,vynalo sa z povinneho ocka ,kedze to zatial epidemiologicka situacia dovoluje ,ale ockuju sa romovia ,epidemiologicky rizikove skupiny ...inak ake ine skodlive latky su v ocku ....vies zjavne mas nieco av nacitane ,len moj drobbny pocit hovori ,ze nevies co ....pozor inak aj na pitnu vodu ,urcite ju nedavaj pit...len pozor ,tie kanvice s uhlim tj.filtracne kanvice ,ti neodstrania vsetko co ta voda obsahuje a coho sa bojite ako cert kriza v tom ocku a mas to pomaly v kazdej potravine ...urcite vies o com hovorim....
@cannella No nechcem sa hádať, ale viem určite, že sme mali obidve aj osýpky aj kiahne sme mali obe, aj ked sestra ich mala veľa a ja len 1 alebo 2, takže ani doktorka si nebola istá, či to boli kiahne alebo neboli. Osýpok sme mali veľa po tele obidve, sú iné ako kiahne, ja si to pamatám veľmi dobre. Ale dalo sa to zvládnuť v pohode.
@aiiram Oni ho nezrušili len tak - proste prišli na to ,že je na dve veci- na aké to už si každý domyslí sám:
Očkování proti TBC (LaFox | 02.01.15 11:13)
1971 – provedena studie účinnosti http://ockovanie.org/tuberkuloza.html
Závěr studie vyvolal mezi odborníky zděšení: v očkované skupině se totiž vyskytlo víc případů TBC, než ve skupině neočkované. Účinnost vakcíny proti TBC byla 0%.
27 roků trvalo – než zrušili povinné očkování TBC v Německu a Švýcarsku (1998)
29 roků v Rakousku
40 roků – než zrušili povinné očkování TBC v ČR !!!
@janickacrazy ved ja netvrdim, ze si ich nemala, tvrdim, ze si proti nim ockovana a teda priebeh bol jednoduchsi
ad farmafirmy - ovela viac zarabaju na vitaminoch a podobnych blbinach, co kupujeme bez predpisu, ked mame sopel, ako na ockovani. hadzali sa tu aj linky, nemienim to hladat ...
hranici to s konspiraciami, ako zatajuju liek ptoti rakovine a pod. kustok rozumu -keby nas chceli mat chorych, tak aspon seba by udrziavali zdravych. snad by sa steve jobs dostal k info, ze z rakoviny ho vylieci soda bicarbona, skorica, ci mms a tu drahu chemo by okaslal ... ano, som kus mimo temy ale to len na dokreslenie konspiroteorii o farmafirmach.
@aristka ......jaaaj aristka ja tu niesom od toho aby som sa hádala ja ti tvoju pravdu neberiem 🙂 ...nejaké kanvice ma nezaujímajú....ked vypukne epidémia nejakého ochorenia ver že sa nakazia aj očkované deti a možno aj vo väčšej miere to dokazujú už aj dnešné štatistiky...nič idem sa venovať drobcovi už sa zobudila a prajem pekný deň
@evittam ahoj... ja len ze aj v nemecku aj v rakusku sa aktualne vedu silne diskusie za opaetovne zavedenie povinneho ockovania - staci pozerat diskusie kde su zastupeny zdravotnici... detto ostatne krajiny
napr.
http://www.swissinfo.ch/eng/swiss-need-booster-...
@aiiram nie je to pravda... moja osobna skusenost - ked vypukli kiahne v skolke tak ich dostali vsetky deti do jedneho okrem 4roch zaockovanych a mojho syna ktory ich prekonal vdaka starsej sestre skor... ano, ockovanie proti kiahnam nie je povinne a ja sama nie som jeho zastancom... to len na margo tvojho prispevky ktory tvrdi opak😉
Ja mam syna ockovaneho,teraz zvazujem odklad mmr ockovania,kedze maly nie je fit a neviem ci vobec budem ockovat. Mam ale znamu kt syna neockovala ani povinne ani proti rotavirusom a bohuzial sa jej dcerka nakazila a bola x mesiacov v kome,teraz je na tom lepsie sice ale bude mat trvale nasledky! Ja nie som ani fanatik ocko ani proti... Som tak medzi a vsetko zvazujem donekonecna
@dai Každá vakcína ti zaručí tak maximálne "prd" - ani tá proti kiahňam - môj syn - neočkovaný proti kiahňam ich nikdy zo škôlky či jaslí nikdy nedoniesol - a to ich tam mali minimálne 2x do roka - doniesol ich až pred 1,5 rokom zo školy - a to už ako posledný - perfektný priebeh - do 8 dní bol v poriadku - žiadne teploty nič. Dcérka ich dostala taktiež - vôbec očkovaná - ešte lepší priebeh. Čiže vakcíny ti nezaručia vôbec nič - a ak áno - napíš mi, prosím, názov tej, ktorá mi zaručí, že dieťa buď danú chorobu nedostane alebo bude mať lepší priebeh - naozaj ma to zaujíma.
Obyčajne kiahne snad nie su ochorenie ktoreho sa treba panicky báť...ano pravé kiahne tam to chapem. Ja som mala 2 deti naraz chore na kiahne, dcera ich prekonala skor a mala miesto kiahni niečo ako virozu - skratka telo sa stretlo s virusom ale nereagovalo uz kiahnami ale mala aso 2 dni teplotu toť vsjo...
@teegreen no a? V domove dochodcov su starý ludia, ktorý uz maju pridruzených x ochorení a chripka ich len dorazí...či su očkovaní alebo nie. Resp. kazde ochorenie ktore by tam vypuklo by sposobilo umrtie. Moj otec je rok čo rok očkovaný ako dochodca to ma zadarmo a klop klop zije..proste sa to neda paušalizovat.
ked lekari hazarduju tak ich nenavštevujte...lahká matematika...medicina je niekedy zial pokus omyl..ako vraví jedna moja známa v medicine je možné všetko čo dokazuje jeden vyrok ,,operácia sa podarila, pacient zomrel,,.
@ukulela suhlasim s tebou...kolko ludi čo maju ine moznosti a financie pomrelo na rakovinu..Jobs, Angélil - muž Celine Dionovej, Farrah Fawcet..atd...keby nejake zazračne lieky boli tak by sa im nedostali? Dostali...ale asi zazrak na počkanie proste nie je. Take kraviny ako je očkovanie biznis typu non plus ultra...kravina...nehovorim, ze tam niesu zisky, kde nie su? Presne ako pišeš vitaminy, doplnky...antidepresiva - psychofarmaka tie idu ,,na dračku,, aj na ,,čiernom trhu,, su velmi ziadane.
@lorela moze byt, netvrdim ze je to nemozne... ja som popisovala situaciu v nasej skolke...
@teegreen nasa pediatricka sice nerobi genetiku ale pozna celu rodinu plus robi vysetrenie dietata, detto sa informuje o pripadnych chorobach v okoli dietata - moju dceru preockovala z tohto dovodu v 5tich rokoch asi 3/4 roka kedze stale niekto v okoli bol chory, pritom ona zdrava ako buk - pediatricka ale nechcela riskovat...
@sednaja V pohode vsetko berem od teba...ale nieje peavda,ze tie vakciny boli vzdy rovnake.Nasa generacia ich mala o dost ine od nasich deti.V dnesnej dobe su prekombinovane...co je z mojho pohladu najvacsie riziko,kde v prirode by si kedy ochorela na 7 smrtelnych chorob naraz??? (a tuto info mam aj priamo od Dr)...osypky a mums sa tiiez neockovali...a z dobrovolnych chripka,pneumokoky,encefalitida,rakovina krcku maternice...a co ja viem co este.

ja som tiež oľutovala očkovanie ☹ , za dva týždne sa mi dieťa zmenilo pred očami, dcéra má štyri roky, bude mať päť, a som pevne rozhodnutá, že už žiadne dalšie očkovania u nás nebudú . Nie som zástancom úplného neočkovania, ale tiež netreba očkovať hlava- nehlava.
Inak, očkovanie - neočkovanie - toto tu bude asi večná téma 🙂