Oľutovali ste neočkovanie?
Viem čo všetko môže spôsobiť očkovanie. Ale zaujímalo by ma či ste niekto oľutovali to, že ste nedali zaočkovať vaše dieťatko. Či ste dostali niektorú z chorôb, proti ktorým sa očkuje a aké to malo následky. Ďakujem za info
@evittam
kiahne maju priebeh aky maju... moje deti proti nim ockovane neboli - syn mal velmi skaredy priebeh - male babatko, vysoke horucky 3 tyzdne... dcera v 4roch uplne v pohode - on ich dostal od nej ked mal 6 mesiacov... preto je aj fajn aby ich deti prekonali v tych 4-6 rokoch kedze to je vek kedy ich najlepsie znasaju... moj muz sa napr. uz zaockovat dal kedze ich nemal a jeho brat ich dostal v dospelom veku - velmi tazky stav - v nemocnici stravil 3 tyzdne... pre stareho cloveka su uz velmi nebezpecne...
ockovanie nie je o tom ze ja alebo ty nedostaneme danu chorobu, ale ze dana choroba sa jednoducho neobjavi , prave preto je tam aj ta hranica spominana v linku co som sem davala na vakcinaciu, aby sa zabranilo epidemiam... pri niektorych chorobach ako su napr. tie kiahne moze uplne zabranit vzniku ochorenia, pri inych lahsi priebeh, pri dalsich zial ked sa uz objavi nic...
@aristka Jáááj, ty myslíš to TBC - ak budeš mať záujem nájdeš si o tom aj iné zdroje - ja na to nemám čas.....Ja mám o tom svoje informácie od mne blízkych lekárov , takže ja tu nemienim niekomu niečo dokazovať - a tebe už vôbec nie, nakoľko ty si vlastne odborníčka na všetko a hlavne na imunológiu, epidemiológiu a medicínu celkovo - čiže úplne zbytočné s tebou niečo preberať ako s fanatičkou, ktorá nepripustí inú alternatívu len očkovanie.
@cajomila ale tak treba naozaj rozlišovat komerčne vakciny, ktore vo vysledku nutne ,,nepotrebuješ,, lebo netreba kazdeho očkovat na chripku, ale su rizikove skupiny, netreba kazdeho očkovat na encefalitidu ale ked budeš byvat v kraji s jej vysokym vyskytom koli kliešťom, tak možno prehodnotiš...atd...HPVčko je tiez spajane s rizikovým sex. spravaním..
Ale taka obrna, prave kiahne..su ochorenia kde očkovat treba lebo miera komplikacii a umrti je vysoka. A na prirodu by som sa neodvolavala....ta priroda slabých proste zabije. Moj stryko tiez prekonal ten neškodny mums...a ostal neplodny. Ved ano, da sa to prezit, nezomrel....
@dai Tuhársky kto iny...fakt zdroj.....to je dnes taka moda, konzultovat veci s človekom čo vyštudoval IT na vysokej škole a medicinu na internete.

@dai Pozri, všetko záleží od imunity - od ničoho iného. Neexistuje vakcína - alebo teda o nej neviem - ktorá ti zaručí, že danú chorobu nedostaneš alebo budeš mať lepší priebeh. Čo sa týka kiahní - sesternicina dcéra ich dostala keď mala 9 rokov - hrozný priebeh, horúčky, neskutočne veľa vyrážok, ostali jej jazvy, dostala ich jej 3-mesačná sestra - ani pomaly nevedeli, že má kiahne. Môj syn ich mal keď mal 7,5 roka - bez teplôt, okolo 150-200 vyrážok, perfektný priebeh - do 8 dní bol v poriadku, dcérka 1,5 roka - ešte lepší priebeh......Kamarátkina dcéra ich dostala tiež od môjho syna - 5 rokov - tiež super priebeh.....
@petulda333 a cim sa nakazila, ze bola v kome ...prosim pis fakty
@teegreen k tvojmu autorovi: http://www.lovcisarlatanov.sk/antivaxer-peter-t... prepac, ale ja si pozeram aj relevantnost a pravdivost udajov a zdrojov - ucili ma to nastastie na skole... zial vaecsina skol toto dost zanedbava a preto svet vyzera ako vyzera... ludia si neoveruju fakty, ved co je na nete alebo v knizke je pravda ( zajtra ja vydam knizku o skodlivosti vitaminu C podlozim svojou vymyslenou analyzou a nasledne ju budem uvadzat ako zdroj pre dalsie moje vymyslene tvrdenia - verim ze si najdem obrovske publikum internetovych analfabetov☹ )
@cajomila Na SVK je protizákonné aby kvôli nezaočkovaniu nevzali dieťa do škôlky😉. A inak máš pravdu - každého od minulého roku zaujíma napr. 5 ročné dieťa, ktoré ide do škôlky - či je zaočkované ale už 6-ročné, ktoré musí ísť do školy nikoho nezaujíma - teda jeho očkovací status - všetko je to len buzerácia a obmedzovanie ľudskej slobody a rozhodnutia.
@evittam ale ja nechapem prečo sa tu bavime o chorobe, ktoru kazdy bezne prekona....
Ked prekona pravé kiahne tak potom sa bavme...a budme hrdinovia ako netreba očkovat. Ja nie som za očkovanie hlava nehlava.
Mozno sesternicina dcera mala oslabenu imunitu a chytila kiahne atd...tak telo reagovalo tak ako reagovalo. MOj syn mal tiež teplotu a milion vyrazok...a nervy v kybli...lebo tak velke decko si uz všetko uvedomuje a ma nervy ze musi byt doma...často ani neposluchne že sa nema škriabat a chrasty zlpnut tak jasne ze ma jazvy. Tazke tieto príbehy delím dvoma a vynasobim..9 mesačna dcera ani nevedela ze ma kiahne....moje kamošky sa kiahnam brania ako čert krizu lebo ved ročne, dvojročne nechcu aby to prekonalo, no s velkymi detmi je to ešte horšie...ale sak nedaju si povedat, ich vec.
@sardinka336 Asi si to inak pochopila,ako som to myslela...pisala som,ze sa ockuje proti 7 smrtelnym chorobam v jednom 7v1...akoze iny brutus kokteil!Mne toto pride ako dost divoka kombinacia. Aj v Cechach rodicia ziadali o to,aby im bolo umozneme si vybrat vakciny...ale samozrejme nebolo (bud takto ,alebo nijak).
@sardinka336 No veď ja tiež neviem prečo tu niekto vytiahol práve kiahne - ja len reagujem . A tiež ti dávam za pravdu - čím menšie tým lepšie. Susedin muž nemal ešte kiahne - keď sa dozvedel, že ich máme tak ma nechcel ani vidieť a bál sa nás ako "čert kríža" -darmo som mu hovorila, že ja nie som infekčná lebo som ich už mala - nevadí. Ich syn mal vtedy 8 mesiacov - normálne som im povedala - príďte - možno sa nakazí a sused to bude vedieť ovplyvniť a môže sa odsťahovať na 2-3týždne ak ich nechce dostať - niéééé, čo sííííí. Po roku keď sme to spomenuli tak hneď jeho žena - nooo, pôjde do škôlky, vtedy nebudeme vedieť kedy to dostane, dostane to aj tatko a bude možno zle, mala som ho skúsiť dať nakaziť keď sme o tom vedeli - no som sa nasmiala - keď som to hovorila - bola sa za trúbu - a po roku to sama vytiahla ako "dobrý nápad" - niekomu nevyhovieš.....veď to poznáš....😉
Ale už som sa rozpísala a mimo tému - pardón.....
@aristka A tie tvoje zdroje sú čo?! Ešte horšie "paškvile"......A ja sa tu nepotrebujem prezentovať ako odborníčka na danú tému. Ako som už napísala - je mi jedno ako sa kto rozhodne, nikoho o ničom a ani o tom, že len ja mám pravdu nepresviedčam - ako iné osoby tu na fóre. Akceptujem rozhodnutie každého a to očakávam aj od druhej strany - a komu sa nepáči - jeho problém. To, že ja mám svoje vierohodné a odborné zdroje tu naozaj tebe nemienim dokazovať. S tebou sa totiž nemám už veľmi dlho o čom baviť - a to ty veľmi dobre vieš. Takže tvoje provokácie sú úplne zbytočné. Zavolaj si sem svoju kamošku a mne daj pokoj.
Uviedla som fakty - to z akej sú stránky je irelevantné...Nakoľko pre teba každá stránka a zdroj, ktorú sem dá niekto kto len trošku pochybuje o vakcínach je už "paškvil" a nedôveryhodné......Každý si z toho vyberie sám podľa seba - na to je verejné fórum.
@evittam Tiež súhlasím s tými kiahnami, mna všetci strašili, že vo vyššom veku je to hrozné a moj syn ich prekonal, ked mal 16 rokov a priebeh mal úplne v pohode, ani teplotu nemal, neškrábal sa vobec, kedže už bol rozumný, takže úplne zbytočné je strašiť takto ľudí.
@teegreen ked sa otec dal zaočkovat tak dieta malo traumu...no zaujimavé...Moj muz si pichal mesiac Fraxiparin a deti sa pozerali ze ,,aka sranda,, sam si dava injekciu....potom si dali na usta rušky a hrali sa na doktorov....
Trauma? Neblazni....kravina...
@janickacrazy Veď práve o strašení a strachu to celé je....a nielen kiahne.😉
@evittam pozri ,ja nie som mamicka ,ktora berie problematiku bez akejkolvek znalosti ,ako tu mamicky ,ktore vyhlasuju ake maju nu po ocku a pozries ich profil a zistis ake sprostosti sa dokazu opytat ,priklad ...po akom case odpadne zub ,ked sa zacne hybat ....ja im to neberiem ,sme rozny o tom je zivot a preto mame profesie a preto treba kusok sebareflexie .....a ten portal ,opakujem je cisty paksvil ...ale zabodovali tie ovce na konci ,takze to pise erudovany iteckar ,ktory tu mozno jednemu nicku radi ako sa dietou dostane s lupusu ....
@aristka Ani ja nie som taká mamička, o ktorých píšeš .....a určite nie na základe jedného daného linku - áno možno to nie je nejaký "extra zdroj", ale podstatu očkovania voči TBC vystihli ,nájdeš to aj na iných a odbornejších stránkach. Ale to už nie je moja starosť ťa o tom presviedčať. Ty si presvedčená, že vakcíny sú potrebné ja nie. Mne je to jedno a ak to tebe vadí - tvoja vec. Koniec debaty.
@evittam no ja neviem...ty by si sa nebala kebyze sa objavi obrna? osypky? zaškrt? No ja by som sa bála..a určite by som obmedzila navštevu priestorov kde je mrte ludi...neverím, ze by niekto veselo chodil do ohnisk nakazy ešte k tomu neočkovany, pripadne tam posielal svoje deti...
Netreba robit zbytočnu paniku, to suhlasim ale ani podcenovat situáciu a tvarit sa, ze ziadne riziko nie je a nebude. Zlaty stred...
To mi pripomina vyhlasenia politikov ked sa niekde objavil teroristicky utok a tie plky ...,,my sa nedame zastrašiť,, ,,nebudeme sa báť a obmedzovat svoj zivot,, no kravina...lebo na take trhy do Nemecka alebo Bruselu ma nikto nedostane ani keby tam zadarmo davali....
Opakujem ja sa nebojim nejakych kiahni...to kazdy prekona...ja sa bojim chorob, ktore su na top rebričku v umrtnosti a nasledkoch.
@dai a mali z toho traumu....sak to sa neda čítat čo pise, veci vytrhnute z kontextu....boh vie čo tomu otcovi bolo, ake mal pridruzene ochorenia, mozno nebol vyšetrený atd...a z toho ide robit zaver ze neočkovat. Tieto pribehy delím dvoma, vynasobím a odmocním...Naozaj odborné posudenie....