icon

Oľutovali ste neočkovanie?

julka82
9. mar 2015

Viem čo všetko môže spôsobiť očkovanie. Ale zaujímalo by ma či ste niekto oľutovali to, že ste nedali zaočkovať vaše dieťatko. Či ste dostali niektorú z chorôb, proti ktorým sa očkuje a aké to malo následky. Ďakujem za info

yanni
10. mar 2015

@leninka75 uff dobra otazka. To by som aj ja vedela, kedze my sme velka rodina z oboch stran, vsetci, dospelaci aj deti su ockovani a sme vsetci zdravi. Akurat svokra dostala teraz starecku cukrovku. Ale to s ockovanim nic nema spolocne. Hm.

kbeata
10. mar 2015

@kristina07 ktory clanok?lebo asi mumpsu sa to netyka,neprekonala som ho,vtedy este nebolo ani ockovanie proti nemu

sampo
10. mar 2015

@maminabobo ja tu nemudrujem. Je to z toho clanku, sama tam pise, kolko brala atb. Co si ako dieta sama urcite nedavala...a pochybujem, resp. Neverim, ze ta jej totalne alternativna matka by jej ich davala. Pre mna je ten clanok nedoveryhodny.

chikitka
10. mar 2015

@katrin21 ak je to aj vymysleny pribeh, prinasa to podstatne: ze pre nieco tie vakciny vyvinute boli. keby ich nebolo, polovica obyvatelstva by tu uz nebola. nase deti by uz mozno nemali babku, lebo by umrela na nejaku pre nas primitivnu chorobu a pod. jasne ze vsetkeho vela skodi, to plati uplne vsade a rada si to pripominam, aj zdraveho aj nezdraveho.

nasi predkovia, ktori umierali na "smiesne " ochorenia ako chripka a zapal pluc, by dali vsetko na svete, aby bola vakcina dostupna. samo o sebe , ani ta chripka vlastne nie je smiesne ochorenie, ale vdaka vakcinam sa nou pre nas stala. myslim ze netreba to s ockovanim prehanat, ockovat proti vsetkemu, ale som vdacna za to, ze moje deti maju moznost chranit sa. toto je cele strasne citliva tema, kedze sa tyka deti a vzdy tu bude strana, ktorym ta vakcina ublizila vs. strana, kde je vsetko v poriadku. vdaka bohu za to, ze mam deti zdrave! a je mi velmi velmi luto tych deti a rodicov, kde vakcina ublizila. avsak stale si myslim, ze ockovanie je potrebne. jedine ze by sme chceli v globale naozaj zit po starom ako nasi predkovia so vsetkym, co k tomu patri. teda aj s chorobami a dnes uz zbytocnymi umrtiami. vakcinacia jednoznacne pomohla znizit umrtnost pri mnohych ochoreniach. nemam nastudovane tony stranok a nie som farmaceutik, chemik, doktor imunolog cez internet, ale riadim sa mozno jednoduchou logikou.

buba987
Odpoveď bola odstránená
buba987
Odpoveď bola odstránená
liebling98
10. mar 2015

@yanni tiež sa mi nezdá, že by Ťa očkovali hneď na druhý deň po narodení. Skôr si myslím, že niekto pri prepisovaní urobil chybu. Skús porovnať so slovenským očkovacím preukazom.
Ja som trochu staršia ako Ty, prvé očkovanie mám BCG na tretí deň života. Potom DiTePer ako 2, 4,10 mesačná, potom 3,6, - ročná, DiTe 9-ročná, tetanus 14, 24 - ročná
Osýpky 10 a 22 - mesačná, rubeola 13r, pravé kiahne 7 mesačná. Polio a BCG a nepovinné tu nepíšem.

kbeata
10. mar 2015

@kristina07 😀 jej,to ta pani,co z bio az ozelenela??som si skoro cvrkla,ked som to pred rokom citala 😉
dakujem

xsunx
10. mar 2015

@chikitka keby si sa riadila jednoduchou logikou, tak by ti muselo byt jasne ze moja babka ockovana vôbec nebola ani dedko a cuduj sa svete ziju, babka mojich deti nebola ockovana na strasneho hemofila, pneumokoka a neviem co este a zije 🙂
nasi predkovia umierali na smiesne ochorenia pre ich tazky zivot, nedostatok jedla, vela prace, nedostatok hygieny, cize vakciny ich nezachranili 🙂
kedze vakciny vyhubili ochorenia ako tvrdite tak akoze tu mame STALE cisrny kasel, osýpky, mums .......?
no a robit z chripky smrtelnu nemoc, ano, pre toho kto ma imunitu v kybly polozi aj chripka ale toho kto ju ma v poriadku je to banalna choroba, cize alfa omega je dobra imunita, ta rozhoduje
odkedy existuje vakcina na zapal pluc?
nikdy nebudeme zit ako nasi predkovia lebo dnes mame dostatok pitnej vody, jedla, dobre byvanie, nedreme ako mulice, takze neboj, nepomreli by sme tu na strasne choroby ako chripka a zapal pluc
no a mala by si si zacat studovat tony stranok, mozno aj nieco od farmaceuta, chemika, imunológa aby si nepisala take bludy
no a teraz k teme, aj ked som si povedala ze sem neprispejem, lebo niektore komenty sa fakt nedaju citat, ale nedalo mi
nie, nelutujem ze som mladsieho nedala vôbec zaockovat (starsia je ciastocne ockovana) lebo vidim rozdiel uz teraz, mam doma dve deti a teda ich imunita sa neda porovnat, takze tak

yanni
10. mar 2015

@buba987 jasne ze rozlisujem. Osypky (v De Masern, co je teraz epidemia) sa ockuje. Windpocken=Varizellen (ovcie kiahne) decka bezne maju ale uz sa da tiez ockovat.

meusicka
10. mar 2015

@julka82 ja mam deti len ciastocne zaockovane. bol to dlhy proces rozhodovania sa. a ano ako je tu strach z neziaducich ucinkov, ze dieta z ockovania ochorie tak je tu aj strach, co ked sa nakazime danou chorobou, lebo nas ockovanie nehrani. ale zatial nelutujem.
ked som sedela u lekara stretla som jednu maminu, ktora sa mi stazovala ze stravila v nemocnici so syncekom vianoce. a ked ich uz mali pustat domov, zistili, ze sa maly v nemocnici nakazil hemofili influenzae.. poznamenala som, ze ved na to sa ockuje. a ona mi potvrdila, ze jej syn ockovany bol a predsa sa nakazil.
dalsia mamina sa minule stazovala ze po ockovani MMR jej syn dostal osypky. zrovna z ockovania proti osypkam.
znamej dcera po preockovani , nepisem cim, lebo si nespominam... dostala do vienka diabetes. denne si picha inzulin.
kamoskina dcerka po ockovani hexou... 3. davkou 3 dni nevstala na nohy... silne pretrvavajuce bolesti.
ked to tu tak pisem, tak si povies, ale to su tie co ockovali.... ano a presne tie lutuju. neockujuce maminy zatial este nelutuju. mozno sa to zmeni a mozno nie.
nas nasa lekarka vola po tel. ako sa mame, lebo nas este ledva videla. aj tu v AT kde momentalne zijem, nas lekar volal na prehliadku, lebo sme uz davno u neho neboli. a na margo neocko, hlavu nam neodtrhol a nemal ma za blbu, ze davam do suvisu nespavost mojich deti s ockovanim. nie ako na SVK.
zial tam nam neziaduce ucinky ockovania na detoch potrvdila len neurologicka... a len za zatvorenymi dverami.

ja by som dala svoje deti zaockovat proti rubeole... ale naco mam davat dievcence ockovat proti mumpsu, ked ohrozenie predstavuje len pre chlapcov. ja sama som ho prekonala a som tu. mono ockovania by bli to, co by mnohe neockujuce maminy privitalia verim, ze by dali svboje deti aj proti niektorym chorobam ockovat.

yanni
10. mar 2015

@liebling98 baby jeziiiis sorry. Este raz som to kukla. Tak tehotenska slepota 😀 😀 😀 😀 Mate pravdu, bolo to presne dva mesiace a jeden den po anrodeni. ja som kukala ako puk stale len na cislo a nie aj na mesiac (je slovom). Sorry za nechcene zavadzanie.
Ale ina vec, volakedy sa tiez ockovalo volaco priamo v porodnici.Co to bolo?

liebling98
10. mar 2015

@xsunx čo sa týka chrípky a zápalu pľúc, predstav si umiera sa na ne aj teraz. Chrípka nie je banálne ochorenie, prosím nemýliť si s virózou a inými flu-like chorobami.
Čo sa týka babiek a dedkov, predstav si, že očkovaní boli -proti pravým kiahňam sa očkovalo od roku 1836, proti záškrtu od 1923 ( od 1946 sa povinne očkujú deti), proti tetanu od 1927 (povinne od 1956) TBC od 1953, polio 1957, čierny kašeľ od 1959, osýpky od 1969, atď.

liebling98
10. mar 2015

@yanni ok, stane sa.
V pôrodnici na tretí deň BCG proti TBC

sisaka
10. mar 2015

@xsunx bludy píšeš ty, ale fakt nemám chuť dokola niečo vysvetľovať. Tak len dám 2 príklady, kamarátke zomrelo dovtedy úplne zdravé bábätko na hemofila, v tom čase sa ešte proti nemu neockovalo. Na vlastne oči, som videla, čo dokaze chrípka - skosila úplne zdravého mladého muža, ktorému rad radom zlyhávali všetky orgány, neviem, ci prežil, bol prevezený do inej nemocnice, u nás sa mu už nedalo pomoct ...

kbeata
10. mar 2015

@sisaka to babatko dostalo hemofila co je obsiahnuty v hexe?a predpokladam ze dostalo lekarsku pomoc,to kedy sa stalo?

chikitka
10. mar 2015

@buba987 ja som bola ako decko ockovana proti chripke 2x, potom uz nie. toto je jedno z tych ockovani, ktore neriesim a ani nebudem. ockujeme len povinne. ja sa tu nechcem hadat, len som vyjadrila svoj skromny nazor. nemam zaujem tu valcovat, kto ma viac info a kto z overenejsieho zdroja.

xsunx
10. mar 2015

@sisaka to ako co chces povedat, ze keby bolo babo ockovane tak neumrie? alebo ten pan na chripku?
to ako vies, ockovanie nerovna sa ze nedostanes tu chorobu, teda kedysi to tak bolo, tvrdili svatosvate ze nedostanes, len cim castejsie choreli prave ockovane deti na choroby proti ktorym boli zaockovane, tak uz zacali inu pesnicku, ze mozes ochoriet ale bude lahsi priebeh, dalsi super overitelny fakt, no ako pisem nema to ani hlavu ani patu 😉

veronkaj
10. mar 2015

Neočkovanie je téma posledných rokov, pýtať sa mamičiek, ktorých deti majú do cca 5 rokov je málo treba počkať 1-2 generácie čo to spraví z ľuďmi ako sa budú prejavovať ochorenia, Malé deti nie sú v styku so všetkými ochoreniami, mnohé zostávajú do 3 - 5 rokov doma čo voľakedy nebolo po pol roku reps. roku išli do škôlky, nebolo také ovzdušie ako je teraz a nebol ani taký migračný presun ľudí zo zahraničia a podobne ako je teraz a teda zvýšené omnoho riziko nielen z potravy, ovzdušia ale aj ľudí čo prenesú ochorenie z iných štátov, necestovalo sa tak do krajín tretieho sveta ani do exotiky ani utečenci nechodili na Slovensko ako dnes.
voľakedy boli lieky ako sa vraví na recept za korunu dnes sa platí za všetko za lekára, nemocnicu, lieky veľa ľudí si nemôže dovoliť byť na pn a tak sa šíria bacily jedna radosť a mutujú tým ako meníme prostredie a dávame atb a iné lieky. Len samotná chrípka má x typov očkuje sa proti pár takže kľudne môže dostať dotyčný človek iný typ. bežné ochorenie ako mums... sme povinne chodili na návštevy aby to deti prekonali malé keď to lepšie znášajú a tak si prirodzene urobili imunitu. som zdravotná sestra a videla som už všeličo ale moje dieťa som zaočkovať dala na všetko okrem chripky a má už 19. Keby som sa mala rozhodnúť znovu dám, to že niekto má následky je dané v imnunite akú má nie v oč.látke. všetky majú svoje riziká. Aj v aute viete že môžete zomrieť x ľudí sa denne domov nevráti napriek tomu si doň sadáme je to podobné. No určite by som raz nechcela vidieť svoje dieťa zomierať alebo sa trápiť chorobou ktorej sa dalo predísť. Ak to budú riešiť hromadne ľudia že nebudú očkovať vrátia sa choroby ktoré boli a sú preč práve pre plošné očkovanie,

chikitka
10. mar 2015

@chikitka aj pre xsunx a dalsie, ktore ma budu mat potrebu ostrelovat svojimi faktami.

evittam
10. mar 2015

Len fakty k dalsiemu bludu "ze vakciny vyhubili ochorenia" http://svobodnenoviny.eu/velka-lez-o-vymycenych...

libka1
10. mar 2015

@amouramour
@misinka26 nechapem co riesite a starate sa do druhych. nech kazdy urobi to co uzna za vhodne. ja teda ockujem, ale tento problem nam realne vyvstal 2 tyzdne po ockovani a co som bola prekvapena hned prva otazka u imunologa bola ci to nenastalo po ockovani xy. takze asi na tom nieco bude... a nasu imunologicku teda povazujem za odbornicku, vzdy nam pomohla aj pri dcerke aj pri synovi. je to uz starsia pani a cosi uz ma za sebou 😉
osobne by som do tejto temy vobec nevliezla keby sa ma netykala.. co tu riesite vy a preco si tu vylievate zlc na druhych nechapem 😝

dazdovka
10. mar 2015

mala poznamocka @veronkaj v SK vykazuju ukazovatele cistoty ovzdusia o 2/3 nizsie hodnoty, ako tomu bolo pred 30-timi rokmi, velke podniky tazkeho a chemickeho priemyslu pokrachovali, auta (osobne, nakladne) maju katalyzatory, teplarne, elektrarne musia mat filtre na zachytavanie toxickych castic, cize sa poznizovalo mnozstva exhalatov... Napriek tomu, sme v sucasnosti jednym z najchorlavejsich narodov, mame jeden z najvyssich podielov invalidov na pocet obyvatelov v Europe. Nemame politiku priatelsku k cudzincom, azylanti sa k nam nehrnu (ak si bola v niektorej metropole zapadnej Europy, urcite by si bola zhrozena, kolko ich tam je a preco uz davno nezaviedli povinne ockovania) A mame hadam najvyssi pocet povinnych ockovani, tak preco nie sme zdravsi?????
Roky sme sa stravovali z domacej produkcie, to az poslednych 10 rokov tu expandovali obchodne retazce, tak preco nie sme zdravsi, preco tu mame tolko chornicky chorych, astmatikov, alergikov, celiatikov, diabetikov, preco tolko deti umiera na leukemie a nadorove ochorenia????

chikitka
10. mar 2015

@xsunx kde si sa u mna docitala, ze vakcinacia vyhubila ochorenia? ak citas aj ostatne tak, ako moj komentar, tak paradicka. NEBUDEM sa tu s nikym hadat o tom, ci svoje dieta dam zaockovat alebo nie. ja tu nikoho nepresviedcam o svojej pravde a nepotrebujem ani presviedcania ineho. ja som napisala svoj vseobecny nazor na temu. ked mas potrebu na niekoho stekat svoje pravdy, vyber si niekoho, kto ma zaujem s tebou superit. ja nemam. neviem, preco si potrebuju niektore mamy vybijat svoje natlakovane nalady na forach. da sa diskutovat aj slusnym sposobom. pekny den ti zelam.

sisaka
10. mar 2015

@kbeata
V roku 1998 na Slovensku, viem to uplne presne bola som vtedy tehotná.

lauricka
10. mar 2015

@alenka600 chjo, no dobre, deti do troch rokov nie su vystavovane kolektivu tak, ako deti v skolke. Preto zvacsa maju tak akurat sople obcas. Deti v skolke su vystavene vacsiemu mnozstvu bacilov a tak zvacsa byvaju prvy rok chorejsie, nez si imunitny system s tym vie poradit lepsie. Imunitu zbiera tak, ze prekonava bezne infekty, atd. Takze je sice pekne, ze mamicky neockovanych deti maju pocit, ze su zdrave vdaka tomu, ale to je uplne bezny jav u vsetkych deti. Niektore su zdravsie, niektore menej. Neviem, co je na tom nepochopitelne. Moji ockovani boli - dvojcata a tiez mozem povedat, ze mali vlastne iba sople...malokedy k tomu aj kasel, ci teplotku. A myslim si, ze neockovani by to mali take iste.

xsunx
10. mar 2015

@chikitka takze ja na nikoho nestekam SVOJE pravdy, to nie su moje pravdy, to je zdravy rozum a fakty 🙂
ja som pisala slusne, a ano na teba sa reagovat fakt neoplati, v tom sa zhodneme, aj tebe pekny den 😉

sisaka
10. mar 2015

@xsunx chcela som tým len povedať, že aj zdravi ľudia môžu zomrieť na pre vás banálne choroby, utešovať sa tým, ze mam, ci moje dieťa ma dobrú imunitu a nič sa nemôže stať je smiešne.

xsunx
10. mar 2015

@sisaka tak isto ako uistovat sa ze mam zaockovane, nemoze ochoriet alebo bude mat super lahky priebeh 🙂
ano moze zomriet aj zdravy, na banalnu chorobu, ale co ma s tym spolocne ocko-neocko, nic