icon

Plačlivé dieťatko po očkovaní

dhanka
2. feb 2015

Dobrý večer!

Viem, že okolo očkovania je tu už X diskusií, avšak je toho také množstvo, že sa v tom strácam! My sme boli dnes na obed očkovať prvýkrát moju 3 mesačnú dcérku. Pár hodín po očkovaní bolo všetko ok, ale teraz navečer je taká uplakaná a je to taký iný plač ako poznám u nej, taký žalostný :( Stále sa chce iba nosiť na rukách s cumlíkom, ako náhle ju položím, v tom momente spustí plač! A ešte k tomu odmieta aj papať, papala o tretej, aj to pocuckala len 5 minút a je pol ôsmej a nechce! :( Mám pocit, že je taká bez nálady. Baby, prosím, máte niektorá podobnú skúsenosť? Ako dlho trvalo, kým sa Vaše dieťatko po očkovaní dostalo do nálady a dostalo opäť chuť papať, smiať sa a bľabotať?!
Ďakujem za rady vopred!

aristka
2. feb 2015

@liebling98 možno by potrebovala vysvetliť čo to znamená intenzívna starostlivosť na ARE .... 😀

zita19
2. feb 2015

@tajkoska neviem preco ten vyrehotany smailik, ale dobre aj tak. Nebudem ta tu ziadat aby si dolozila svoje tvrdenie a vymenovala, v ktorej vakcine pre deti je ortut, lebo este nikto zo strany zastancov Slobody v ockovani to este nespravil... Ja som si to na ich odporucanie velmi, ale naozaj velmi dobre overila, a nebola uvedena v ziadnej.

liebling98
2. feb 2015

@uhnakova Prepáč, ale Tebe sa hlášky "dieťa to nerozchodí" alebo "je po dieťati" príde len ako svojské vyjadrenie? Ja viem, že sú ľudia, ktorí majú negatívny vzťah k očkovaniu, ale dá sa to vyjadriť aj kultivovanejšie. Okrem toho, mamička sa pýtala na skúsenosti, čo jej dovtedy, kým sa tu nezjavil ten pán so svojím názorom, aj mamičky popisovali. Rešpektujem iný názor, pokiaľ je vyjadrený slušne.

tajkoska
2. feb 2015

@aristka fakt neviem?ale na kramaroch nerobis,som si vydychla😥

aristka
2. feb 2015

@tajkoska tak to si kramárom urobila dobrú reklamu ja len dúfam ,že nemyslíš detskú fakultnú nemocnicu ....ešteže mám to šťatie ,že keby niečo aj tam mám známosti ,tvoju foto si určite zapamätám a k môjmu dieťaťu sa nepriblížíš ....ale podľa liekov čo si písala to bude nejaká ortopédia pre dospelých a pod kramáre nespadám....

tajkoska
2. feb 2015

jasne,urobila,skoda ze ty nemas foto,pozrela by som sa na aro sestru,nerobim na DFNsP a jasne tie lieky sa pichaju len na ortopedii....,nikde inde,jasne😂,dostala som info ze na Kramaroch nie si,dobre ze mas znamosti,vsetkych napichaj

tajkoska
2. feb 2015

@zita19 prepac,ale nechcem na teba reagovat,v
arovali ma nad zbytocnostou

zita19
2. feb 2015

@tajkoska som rada, ze sa mi potvrdilo to co som tusila. To ze si vymienate informacie v pozadi... Vsetko dolezite ti uz povedali, strategiu uz vymysleli, takze akakolvek diskusia s tebou je zbytocna. Aspon viem, ze to tu mozem zhasnut a ist spokojne spat.Pozdrav velkeho Guru aj cele jeho oddane stadocko. Dobru noc.

hamca
2. feb 2015

@dhanka ahoj, moja mladsia dcerka je vzdy po ockovani 2 dni taka umrncana a doslova na mne zavesena. Nastastie nas uz caka iba ockovanie mmr.

tajkoska
2. feb 2015

@zita19 dakujeme,good night,moc sme sa nebavili s privrzencami,😂😂😂😂😂😂ja sama som mala cest citat tvoje vyjadrenia,rady k hocijakym temam😴

tajkoska
2. feb 2015

@aristka inak ak chces poslem ti aj viac fotiek,opakovanie je matkou mudrosti,plus aj studie a letaky 😀 😀

adsumus
3. feb 2015

@tajkoska a o mne čo ti napísali do IP? Daj rovno nech vieme ako antivax očiernuje poza chrbát očkujucich rodičov. Robí z nás robotov, monštrá, zapredancov farmafiriem, trollov, smelo do toho. Ináč, tá skupina pre neočkujucich, to je skupina, kde povyhadzuju každého rodiča, ktorí sa viac vypytuje alebo nedaj boh je za očkovanie a dá nejakú pozitívnu info a potom ho tam následne opakovane urážajú a zosmiešnuju. Tiež vypovedá o povahe skupiny alebo o jej moderátoroch.

dhanka
autor
3. feb 2015

🙂 Po včerajšom náročnom dni mám moje bábo opäť späť! Smeje sa, bľaboce, takže.... dúfam, že sme to zvládli! Ďakujem všetkým, čo si našli čas a napísali povzbudivé slová! Určite mi to trošku pomohlo ;) Uvidíme ešte večer, keď je organizmus taký citlivejší, unavenejší... ale zatiaľ malá kecá ostošesť a hlavne, čo ma teší, konečne sa poriadne napapala! 🙂 Dík ešte raz, prajem pekný dník!

liebling98
3. feb 2015

@dhanka Super! Teším sa s Tebou. Ešte večer premeraj teplotu, či je všetko ok. Moji synovia boli mrzutí cca 48h po očkovaní. Mali aj teplotu.
Pekný deň aj Tebe!

aristka
3. feb 2015

@tajkoska inak trojmesačné deti sa určite nepichajú do musculus deltoideus, ,ale do musculus quadriceps femoris ,keď už tak ...aj to si naštuduj ,je na to dôvod prečo sa tam pichajú.....a kde pracuješ je mi fuk ,vieš do svalu si pichá veľmi veľa ľudí a nemajú zdr.vzdelanie ,keďže si musia ,to ale neznamená ,že sú majstri sveta v oblasti zdravotníctva tj nehrajú sa na majstrov sveta ,čomu nerozumejú,len preto ,že si pichajú im inj. ..asi tak.....

tajkoska
3. feb 2015

@aristka 😎 tema tu bola zalozena,nie na nasom dotahovani,ale este ti napisem,mam toho prestudovaneho dost za tych x rokov,neboj,skoda ze nemas fotku,lebo takuto sestru,ci dr.by som chcela vidiet,mozno aj spoznat,medzery ale velke,no to bol moj posledny koment k tebe @aristka

ruthmaria
4. feb 2015

niekto sa pytal na ortut vo vakcinach,

http://www.cdc.gov/vaccines/vac-gen/additives.htm

"Thimerosal is a mercury-containing preservative that is added to vials of vaccine that contain more than one dose to prevent contamination and growth of potentially harmful bacteria."

zita19
4. feb 2015

@ruthmaria nikto netvrdil, ze thimerosal vo vakcínach nie je. Nevyskytuje v ziadnej u nas distribupvanej vakcine urcenej pre deti. Vyskytuje sa iba vo vakcinach urcenych pre dospelých, to nikto nepopiera.

ruthmaria
5. feb 2015

@zita19
Tritanrix HepB

tato vakcina je pre deti..preco klames?

zita19
5. feb 2015

@ruthmaria Tritanrix HepB nemá platnú registráciu v SR. Takze kto co?
http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/spc/tritan...

ibo
5. feb 2015

To je ako sledoval futbal 🙂Ockujuci vs. neockujuci......kto vyhra? 🙂

zita19
5. feb 2015

@ibo ja nepotrebujem vyhrat. Naozaj.

marcela1702
5. feb 2015

A to sa mamina pýtala na reakciu iných detí po očkovaní. Je to des keď sa niekto potrebuje naťahovať nad nezmyslami tu na MK

ibo
5. feb 2015

@zita19 ale ved to bola len taka hlaska do eteru 🙂Mam rada.debaty tohto typu....teda hlavne tie hadky 🙂

zita19
5. feb 2015

@marcela1702 myslim si, ze maminke sme poradili, babo je v poriadku... Ze sa to zase dopracovalo do dotahovanie? Dotahovacky su osudom mnohých TOP tem MK. Okrem (ne)ockovania mi napadaju (ne)kojenie, (ne)britaxy, (ne)BIO...

ukulela
5. feb 2015

zas som sa mala kam zacitat ...no "pobavilo"
ale k teme - my sme tiez v zdravi prezili prve ockovanie. malemu to vsak dok posunula skoro o mesiac,bol chory. tiez povedala, ze mu mam rovno preventivne supnut paralenovy cipokdo prdelky - a tak som aj urobila. teplotu nelmal, max 37,5 v konecniku. vpich muneopuchol, nebolel, ani nejako vyrazne neplaka, zaspal v beznom rezime. takze paralen asi zabral ... tolko moja skusenost.
a na margo neockujucich, co nas ostatnych zatracuju - aj my sme zvazovali, ale rozhodnutie padlo taketo. a vy budte len radi, ze vam taky somari ako my budujeme v spolocnosti kolektivnu imunitu, z ktorej potom tazite aj vy. a basta.

zita19
5. feb 2015

@ukulela posledny odstavec by sa mal niekde vytesat do kamena a vyvesit na viditelne miesto. Lepsie sa to zhrnut neda. Tisíc likov.

sanym
5. feb 2015

@zita19 keď to budeš vytesávať, oprav prosím tú chybu 🙂

zita19
5. feb 2015

Neboj sa, aj velke pismena na zaciatku vety dam. Mozko aj s iniciálami