1,5-mesačné bábätko stále plače a stále je hladné

lucinka5913
8. máj 2023

Ahojte nevie niekto poradiť máme doma 1.5 mesacneho synceka ktorý celý den nespí a stále by jedol ked mu napríklad dám 90ml za pol h pýta zas a papá si ruky spustí plač a plače dovtedy kým mu nedám papat zas
Uz sme zúfalý celý den chce byť na rukách keď ho položím zacne plakať
Boli sme aj na pohotovosti tam nám povedali ze ho prekrmujeme a ze preto plače no nezdá sa nám to lebo keď mu dávame papat môže vypiť aj 150ml a aj tak je za 0.5 hodinku hladne

nelca0510
8. máj 2023

@lucinka5913 probiotiká dávate? Necíti z Vás tu nervozitu a preto plače? Možno sa chce len s tou flaskou upokojiť.

zuzuliennka1
8. máj 2023

@lucinka5913 a neplace skor preto, ze ho boli brusko?? nedavas mu privela mlieka? (ked ti to aj na pohotovosti povedali).
ako casto sa cez tulite? kontakt koža na kožu? nezaspi na tebe?

lucinka5913
autor
8. máj 2023

@nelca0510 áno dávame biogaia dávali sme sab simplex teraz ma vypadok tak dávame náhradu simethicon
Je stále hladný ja neviem ako keby mal defekt
Prdka kaka
Nonstop je hore cez den ked spí asi 1.5 h tak to je super

marazuza
8. máj 2023

Dobrý deň. Podľa môjho názoru nie je dobré naraz podávať tak malému bábätku príliš vysoké dávky, bruško nestíha stráviť, odporúčam držať približný časový rozostup. Ak nekojite, dala by som cumlík. Bábätko sa upokojí. Je to inštinkt, ktorý je dobré uspokojiť. Ako už bolo spomenuté, možno ťahá z fľaše, lebo sa ňou upokojuje.
Ak ho bolí bruško, o to viac Vás chce ako útechu, je dobré mu ju dopriať. Ak cítite veľkú nervozitu, skúste sa prestriedať a oddýchnuť si.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dzulli1980
8. máj 2023

Skôr ho bolí bruško, nemá koliku? ... masíruješ, dávaš probiotiká? ... u nás pomohol Coliprev ... inak odstup medzi dvoma dávkami, pokiaľ dávaš UM, by mal byť 3 hodiny, predsa len, je to iné mlieko ako materské, možno je naozaj prekŕmený ... a daj mu cumlík, upokojí to tú jeho túžbu "cicať".
@lucinka5913

nikoleta999
8. máj 2023

@lucinka5913 Neexistuje, ze je hladny… Moj 16 mesacny vypije 150 ml mlieka a vydrzi 3-4 hodiny nejest uplne v pohode … Podla mna mu davas vela mlieka a moze z toho boliet brusko…Ja uz si to nepamatam, ale 150ml mlieka 1,5 m by asi este nemalo ani tolko vypit, ci ?
Moj syn takto plakal, ked bol maly a bolelo ho brusko. Neviem, co pouzivas, vacsina mamiciek pouziva bebu a v lekarni mi povedali, ze 90% vacsinou chlapcom nesadne, je tazka zapeka a boli z nich brusko … Byt Tebou skusim ine mlieko, nie kazde hned babatku sadne… Nam nesadlo ani ine a nakoniec to bolo ABKM

lucinka5913
autor
8. máj 2023

@zuzuliennka1 som s ním nonstop
celý den na rukach jediné šťastie ze v noci ako tak spinká zobudí sa asi 3-4 krát za noc

zuzuliennka1
8. máj 2023

@lucinka5913 dodrzuj pri podavani UM navod na skatuli. Pre 1,5m dieta. Aj tych 90 sa mi vidi privela.
Dodrzuj navod. Vela sa spolu túľte, neviem, ci pouzivas nosic alebo kocik, ale vela vonku treba byt, a masiruj po najedeni brusko. Take male babatko pri 90ml mlieka urcite o pol hodiny nie je hladne. Resp. ked davas mlieko ako treba, urcite nie je hladne. Neprekrmuj ho, narobis viac skody ako uzitku

elmivelmi
8. máj 2023

@lucinka5913 a nevies ho inak uspat?Vies mozno ze nevie zaspat tak by chcel cuckat.Skus ho nejako usoat,ruky,fitlopta a proste mu tie spanky predlzovat,hoc aj na rukavh ti bude soat.Cumel ste neskusali?Mne to aj pride ze place aj od unavy.No a ak mu das tych 150 a zibudi s ti po pol bodke zasa ti vypije 150?Treba ho usoat po 30 minutach aby zasoal,lebo skor mi to pride ze on sa budi po 30' to su tie fazy soanku a nevie sam zasa prejst do hlbsieho spanku a preto reve a ty mu das mlieko,mozno nieje hladny len chce spat a sam to nedokaze.Ja by sim ho normalne dala 150 a uspavala ak sa prebudi po 30' musis ho znova uspat,pomoct mu s tym a to kaudy soanik tak,nech spi normalne tolko,kolko ma 1,5 h z den je malo.

marazuza
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
poopsie
8. máj 2023

Šatku si skúšala?

zuzuliennka1
8. máj 2023

*ok opravim sa, 1,5m dieta a 90ml mlieka je akurat, v priebehu 24h max. 6x mozes takto dat 90ml

zuzkacik4
8. máj 2023

Istotne to nie je hlad...babatko ta potrebuje citit, byt s tebou, cim viac si nervozna ty, tym viac bude aj ono... moze ho boliet brusko alebo proste len potrebuje tvoju pozornost... kedze je "na flaske", tak ja by som aj cumlik skusila, ak sa potrebuje ukludnit....
Moj bol tiez taky..prve tyzdne som si nemohla s nim ani len sadnut, ihned bol hore a plakal...nieto este ze by som ho polozila niekde a sla cosi kamsi...postupne sa to zlepsilo, teraz ma 3 mesiace a uz sa pekne prehra sam...proste len tie prve tyzdne potreboval mat so mnou kontakt...

nikpa
8. máj 2023

@lucinka5913 prekrmujes ho, jesť má každé 3 hodiny keď mu dávaš UM. Tráviaca sústava to nestíha spracovať, len ho zaťažujes toľkým mliekom. Nemôžeš mu za to, že plače a chces ho utíšiť za každú cenu, pokažde strčiť do úst fľašu s mliekom. Ja chapem, že je to flustrujuce ale bábätká proste niektore plaču viac, iné menej. Keď ma stolicu, odchádzajú mu vetry a nemá reflux, bruško ho zrejme nebolí. Nastav mu poriadny režim, dodržuj ho a neprekrmuj ho.

beata_k
8. máj 2023

@lucinka5913 Sanie je pre babatko prirodzene. Flasou sa aspon ako tak upokoji. Davas mu strasne vela. Daj mu cumlik a mojkaj ho. Nie kazde dieta je ok s tym, ze je v postielke same. Niekore su velmi kontaktne a potrebuju citit stale mamu.

lucinka5913
autor
8. máj 2023

@zuzuliennka1 bruško má mäkké nemyslím si ze ho bolí pekne prdka aj kaka
Aj masirujeme aj cvičíme preventívne dávme simethicon pupik plus raz denne vit D od Jamieson a Biogaia
Proste on spustí taký plac ze skoro aj dýchať prestane
Ked dostane papat je klud nachvíľu
Inak narodil sa 3750ģ a 51 cm čiže veľké dieťa
Na poslednej poradni mal 5500g

vierkainka
8. máj 2023

V tvojom prípade pomôže cumlík.Verim tomu.Urcite vyskúšaj.Aspon kym si nájdete nejajy rozumnejši harmonogram kŕmenia,lebo mu ozaj dávaš priveľa a bruško mu nestiha stráviť.A pri zaspinkavani mu skús priložiť ku tvaricke,alebo tak do ručičky, proste tak blízko neho látkovú plienocku takú menšiu.🙂Tiez to pomôže, uvidíš.🌼🙂

lucinka5913
autor
8. máj 2023

@beata_k cumlík vezme asi na 5 min potom ho vypluva nechce ho
Celý den sa mojkame nepomáha

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucinka5913
autor
8. máj 2023

@elmivelmi skúšala som uz všeličo nezaspí proste pravdupovediac takéto babatko som ešte nevidela
Každý kto mal bábo len papalo a spinkalo
No náš sa ráno zobudí a potom dokáže byť hore aj celý deň cca do 23:00

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
yanni
8. máj 2023

@lucinka5913 co si ty este nevidela. Takychto babätiek su miliony. Nedavaj mu viac mlieka. Prekrmujes ho. To nemoze tolko mlieka stravit za hodinu. Neplace od hladu. Bud mu nieco je alebo place, lebo plakat chce. Jednoducho lebo sa mu chce. Ani dovod nemusi mat. Nebolo by to ani prve a ani posledne taketo dieta. Ja mam sice vsetky deti len kojene, UM a flase nemali ale posledne (piate) bolo High-need-baby. Revala 6 mesiacov v kuse. Cele dni. Bolo to na slucku. nastastie noci boli vcelku OK. Ale nasla som si sposob. Akceptovala nosic (aj to sme vyskusali xy kuskov, pokym sme nasli vyhovujuci pre obe) a prakticky do roka sme fungovali obe s nosicom. Inak by som cez den nic neurobila. V nosici si konecne aj cez den pospala. Ale musela som byt stale v pohybe. No a uz ma 4 roky a je uplne v pohodee. Sice sa rada "natahuje" ale je to krasne, zdrave, mudre dievcatko. Neboj, bude lepsie. Len uz ho nenalievaj tak tym mliekom. To je vela. On nereve od hladu.

lija22
8. máj 2023

nemoze byt, ze by mu zrovna to mlieko, ktore davas nevyhovovalo?

vierkainka
8. máj 2023

@lucinka5913 cumlík ak vypluva,treba zmeniť...Proste skúšať skúšať,kym natrafis na taký, ktorý mu vyhovuje.U nás absolútne silikónový nezabral.Az kaucukovy.Cumel pomôže, uvidíš.🙂

diablikovci
8. máj 2023

Môj syn bol ako hodinky presne každé dve hodiny flaska a to od malička. Najedol sa odgrgol a v noci ľahol a spal a počas dňa bol trošku hore a tak zaspal.

lulu1812
8. máj 2023

@lucinka5913 mna napadlo aspon som nepostrehla davas ho odgrgnut? Mne zvykol maly plakavat ked mu trebalo grgnut, aj cumlik by som skusala iny tvar...mali sme asi 4-5Typov az posledny mu sadol a zacal viac dudkat.

taktotedanie
8. máj 2023

To ze si objeda ruky neznamena hned ze je hladny
Popri um by sa mala davat j voda alebo caj

nicole003
8. máj 2023

@lija22 tiez ma to napadlo. Moj bol takto hladny stale pri hipp combiotik, tak som vymenila za sunar a to uz bolo o moc lepsie.

beata_k
9. máj 2023

@lucinka5913 Je aj extremne unaveny. 1,5 mesacne aby bolo hore cely den. Musi spat.