icon

Plánujú sa v novom roku 2012 nejaké zmeny v očkovaní?

lucadra
14. nov 2011

Dobrý deň, Ahojte.
Zaujímalo by ma, či sa plánujú nejaké zmeny v očkovaní v novom roku.
Mám na mysli povinné očkovanie, poprípade odvolanie alebo pridanie nejakého povinného očkovania.
Dnes mi totiž volala sestrička od doktora a povedala mi, že som sa nehlásila na očkovanie.
Pritom je to pitomina, lebo s lekárom som sa dohodla, že očkovanie je možné odložiť až do dvoch rokov a nejak to neriešil, len kývol hlavou, nechajme to teraz tak. (MMR Očkovanie).
Ja som to povedala sestričke, že to teraz nejdem riešiť, lebo malá ide do jaslí a nechcem aby mala teraz reakcie po očkovaní a horúčky a neviem čo všetko a ona mi povedala, že mala by som dojsť čím skôr, lebo nevie ako to bude s vakcínami po novom roku a že kým malá není zas chorá, lebo v jasliach mi určite ochorie a zas sa vyhnem očkovaniu.
Nepochopila som tomu, čo tým myslela, keď lekár povedal inak ako chce ona. To všetky sestričky sú také, že sú prísnejšie ako lekár?
Čo, že budú vypredané, alebo sa mení zloženie, alebo ešte niečo iné?
Vedel by mi niekto poradiť?
Mám teraz ísť s malou čím skôr, aby nebola sestrička nafúkaná, pretože položili sme si telefón s tým, že robte si čo chcete, je to vaše dieťa alebo mám ozaj počkať a riešiť to až v novom roku?
Slúbila som, že sa ozvem, keď popremýšlam nad tým na začiatku decembra. Čo mám robiť?
Ďakujem. 😉
Existuje tu nejaká podobná téma? Kde sa môžem ešte poradiť?

Strana
z2
didulka85
19. nov 2011

@mandragora22 vymizli, no to co sa odohrava vnutri telicka nemozem vediet.
Chodime stale k homeopatke, posilnujeme pecen, detoxikujeme.
Homeopatka nam to vysvetlila tak, ze sme do jej tela pichli svinstvo, to sa snazilo svinstva zbavit a vylucilo to kozou vo forme hnisu. Jej telo sa vlastne same snazilo ocistit.
Na tom celom ma hneva, ze homeopatku si musim hradit z vlastneho. Takze nasledky ockovania cele hradim z vlastneho vrecka a nie su to male peniaze.

@adriana7 dufam, ze si jej povedala, co si myslis...

mandragora22
19. nov 2011

@didulka85 fiha, no ja len dufam, ze tvojmu malemu nepichli omylom MMR-ku, lebo moja sa vyhadzala z toho, i ked boli to trosicku ine vyrazticky, nez tie vase na obrazku. u nas slo o tu slabu formu osypok. zmizlo to bez problemov asi za 5 dni, inak chvalabohu nemala ziadne nasledky, ani vysoke horucky, len toho som sa bala ako cert kriza, kedze caj ci vodu do nej vliat bolo v tom case nemozne, tak som sa bala horucok, tie vsak nenastali, comu som bola stastna.
no a co sa deje vnutri telicka, to zial nevies nikdy. ani u ockovaneho ani u neockovaneho dietata. nikdy som nebola zastancom ani jednej z tychto stran, ale bola by som jednoznacne za, keby bola sloboda v tom ockovani, pretoze v konecnom dosledku aj tak beru zodpovednost na seba rodicia a samozrejme aj starostlivost o dieta, ktoremu aj vdaka ockovaniu prepukne nejaky druh choroby, takze v tomto by som bola jednoznacne za slobodnu volbu, hoci ja by som zrejme uz nechala preockovat, kedze nam nastastie vsetko dobre dopadlo 😉

Strana
z2