icon

Posúvali ste prvé očkovanie?

amelia000
31. aug 2020

Ahojte, su tu mamicky ktore nedali ockovat pripadne poposuvali ockovanie o par mesiacov alebo rozdelili davky?

nelca0510
31. aug 2020

Ja píšem len za seba. Dali sme hneď obe naraz a mali ste len teplotu 37.5. Mne Dr. vysvetľovala, že sa v podstate len 1x z aktivuje imunitný systém a dieťa má potom pokoj, ako očkovať na 2x. Obávam sa, že ti aj tak budú písať antivaxeri, aby si nedávala očkovať.

margaretka_
31. aug 2020

My sme posunuli obom detom, hoci mozno pre banalitu, ale nedala by som ockovat kym nemam pocit, ze je dieta 100% ok. Nerozdelovali sme, ale nasi nemali vobec teploty. Starsi nemal ziadne reakcie a mladsi mal iba silny opuch, ale vzdy iba jednu nohu. Mladsi mal ale slabucku reakciu po mmr. Ale aj to mal trochu posunute

zuzanockamt
31. aug 2020

@nelca0510 niektoré deti to znášajú horšie...1.očk.-38.6, 2.očk.-39.2 a úplne odrovnaný, plačlivý...3.očk. chcem rozdeliť, neurologička dokonca navrhuje 24 hodinovú hospitalizáciu

nelca0510
31. aug 2020

@zuzanockamt samozrejme. Ale ako píšem na začiatku "píšem za seba".

evamea
31. aug 2020

Ja som delila dávky.

zuzanockamt
31. aug 2020

@evamea a boli nejaké vedľajšie účonky?

evamea
31. aug 2020

@zuzanockamt Vôbec žiadne, bez teploty, bez reakcií. 🙂

lenuliatko84
31. aug 2020

Dala som to ako o ma byt.ani som nevedela ze bol ockovany,

83lenka83
31. aug 2020

@amelia000 môj ma 10 mesiacov a ešte nebol ockovany, dr vravela, že by sa to malo stihnúť do dvoch rokov takze máš čas.

nevenka
18. sep 2020

My sme deti davali tusim, ked mali 6 mesiacov, aj to najprv hexavakcinu, pneumokoky neskor a vyslo to tak, ze hexavakcinu maju obaja 3 preockovania, ale pneumokoky ma syn 2 davky (nie 3) a dcerka dokonca 1 davku (lebo sme ockovali az po dovrseni 1 roku a podla doktorky stacilo). Potom MMR, ked mal syn 22 mesiacov a dcerku asi tiez okolo tych 2 rokov. Syn mal mat preockovanie na osypky, tetanus, obrnu na prehliadke, ked mal 5 rokov, bol ale chorlavy, chodili sme na krcne, v kuse sople, anginy, teploty, tak sme dali az teraz v 7 rokoch. Mal vecer 37,8, a dalsie 2 dni 37,4 teplotu, bol unavenejsi, ale zacal.chodit aj do skoly, takze tazko povedat. Odvtedy je OK. Dcerka ma teraz 5 a ju nejdem tiez tak skoro este davat. Cakame tretie babatko a chystam sa to urobit podobne, cim dlhsie to odkladat. Ockovat podla mna vyznam ma, ale netreba to prilis skoro a nie natrepat piate cez deviate vsetko naraz. Ak bude mat reakciu nejaku burlivu a date hexu a pneumokoky naraz, tak ako budete vediet, na ktoru reagovalo a keby ste dali osobitne, mozno by nereagovalo takto burlivo, mozno ta kombinacia len uskodila. Doktorka ma vzdy prehovarala, ze dieta ma menejkrat stres, ked sa to da naraz, ale radsej, nech ma stres viackrat, ale organizmus ma cas sa s danou vakcinou vysporiadat...