Povinné očkovanie - výhody a následky
Ahojte Mamičky,
kedže sa blíži čas prvého očkovania mojej najdrahšej dcérky, rada by som sa Vás skúsenejších mamičiek opýtala, aké následky teda nežiadúce učinky mali vaše babätká, alebo babätká vašich blízkych či známych. Teploty, stvrdnutie, začervenanie každá jedna drobnosť až na fatálne následky, o ktorých sa nehovorí. To je otázka pre tie, ktoré očkujú...
Pre tie ktoré neočkujú je jednoduchšia....dajú sa tieto choroby zvládnúť aj bez očkovania teda aké máte skúsenosti keď ste nedali Vaše dieťatko zaočkovať a nedajbože chorobu proti ktorej sa očkuje dostalo...
Za každú odpoveď ďakujem lebo len Vy ste reálny ľudia ktorí to zažili...
Ešte raz ďakujem aj keď sa možno stane že téma nebude príliš veselá...
Prosím Vás aby ste sa nezačali hádať o tom kto očkuje a kto neočkuje a prečo, je to každého osobná vec aj keď je to povinné, len takáto téma s reálnymi skúsenosťami sa tu ešte nenachádza 2v1...
@seahorse27, ja sa rozculujem? Nie, rozhodne nie. Ved slusne diskutujeme, ci? V kazdom pripade, to, ze kazda zdravotna poistovna preplaca ine vykony je sice fakt, ale nepoukazuje na nic. Jednoducho nutnost preplacania ukonov ci materialu je na individualnom posudenie v tom-ktorom state a nehovori o kvalite osetrenia. Ono aj to slovenske kontrolovanie kazdeho vdychu a vydychu moze byt posudzovane (a casto aj je) ako zbytocna buzeracia, terorizovanie tehotnych a zbytocne vyhadzovanie penazi a automaticke preplacanie x vakcin znakom, ze ich vyhradnym dovozcom je manzelka frajera sekretarky ministra zdravotnictva (to som si prave vymyslela), takze nie vsetko, co na prvy pohlad posobi dobre aj dobre musi byt.
@vroni je to vec pohladu. Niekto to vníma ako zbytočnú buzeraciu, inému to môže zachrániť dieťa...
@seahorse27, moze. A ina zase moze potratit po zbytocnej amnio vykonanej na zaklade zlych vysledkov "spolahlivych" tripple testov... Svet je malokedy ciernobiely. Co je pre jedneho super moze mat fatalne nasledky pre ineho. Malokedy ich dokazeme predvidat a este menej im zabranit, tak sa netvarme, ze je len jedna pravda a ti, ktori to vidia inak su v nejakych certovych spolkoch (plati pre oba tabory)
@vroni Suhlasim s tebou. Nic nie je ciernobiele. Ja som ziarivy priklad - pocas tehu mi bola doporucena amnio, ktoru som ja povazovala za zbytocnu a radsej som absolvovala sono u spickoveho odbornika a napriek natlaku iných "múdrych" doktorov som na nu nesla. O par mesiacov mi ale pri kontrole krcka bolo zistene otvaranie a do konca tehu som musela lezat s vylozenymi nohami a hltat lieky...keby som si dala robit amnio, mozno by som potratila (dost pravdepodobne, pretoze som mala drazdivu maternicu), ale na druhej strane dakujem lekarom, ze mi nasadili vcas liecbu a mohla som donosit zdrave ditko 🙂 Takze treba pouzivat zdravy sedliacky rozum, najst spravnu mieru vsetkemu a bude to ok 🙂
@seahorse27, tak! Pod toto sa kludne podpisem 😉
@adsumus dievca, co to tu trepes za nezmysli, moje dieta je ciste ako lalia, prides mi jemne zakomplexovana 😨 🙂
@maminkakacenka ty si naozaj myslíš, že tvoje dieťa nemá v tele hliník alebo formaldehyd, lebo si ho nedala očkovať?
aj ja si myslím, že moje dieťa nemá v tele hliník, pretože z toho hliníka čo do seba príjmeme ustami co vzduchom, sa vyše 99 percent v tráv. sustave okamzite vyluci, a len máááále mnozstvo ostava v tele o trošku dlhšie..... ale ked ho das do tela injekčne pri ockovani,vtedy ostavaju desitaky percent v tele u deti az vyše 70 percent a nevedia to vylucit akumuluje sa to a kumuluje,.....
@adsumus ak aj ma, urcite ho ma menej, ako by sa jej tam malo nahromadit zo vsetkych povinne pichnutych vakcin a tie uz len tak lahko z toho maleho telicka neodidu 😝
Dievca, ty si snad robis prcu, ci nie ?
mimochodom, plne suhlasim s Dekys, jednoducho vysvetlene, kto ale nechce pochopit, nepochopi 😉
@maminkakacenka Takže nakoniec nie je čisté ako lalia? Má hliník, ale menej ako z očkovania? Dáme pomerať tvoje a moje dieťa kolko budu mať hliníka v krvi? Alebo ja som polroka po očkovaní a ty, čo sa neočkuješ? Budú dokazy, chceš?
@adsumus dma si ked budem sama chiet, nie ze ty si potrebujes nieco dokazat.ja viem ze ma urcite menej hlinika a pod. ako tvoje.nemusim si nic dat premeriavat. moja ani v zivote nejedla ziadne lieky,ani nurofensirup,jednoducho nic takze je urcite cistejsia.a je kojena uz 25 mesiacov 😉
toto je naozaj kvalitna diskusia... 😝 normalne neviem kde zacat..celkom by ma zaujimali nejake podklady k tomu co tvrdite..pretoze vam rovno pisem ze je to z vasej strany dezinformovanie... budem rada ak ma presvedcite o opaku... (vsetko co o vakcinach v takom zneni podavate nieje pravda...but to podavate neuplne alebo s prepacenim hore ritou) neviem...preto by som sa rada pozrela na vasu studnicu vedomosti...
na oplatku ponukam porovnanie ....Hruška obsahuje daleko viac formaldehydu než vakcina ... no konzumacia hrušiek nam napriek tomu nevadi....odporcovia očkovania tvrdia že je velky rozdiel ked sa niečo do tela poda injekčne a ked to ide "prirodzenou" cestou ... v tomto članku mate pekne vysvetlene ako tieto veci funguju : https://vaxplanations.wordpress.com/2015/02/25/...
@pectore dievcata, vylezte mi viete kde, chodte si o tych vasich veciach popisat sami, dobru noc 🙂
@maminkakacenka neboj oni si popisu a hlavne v tej svojej skupine 😉
Posledne prispevky ste zabili dievcata, inteligencia z vas kypi, ako ste ukazali... ked nemate zaujem debatovat, potom nerozumiem tym vasim xy prispevkov vyssie.... ale ok, cim menej bludov tu napisete tym lepsie.... takze dovidenia :D
Zeny vam vobec nevadi, ze ste uplne mimo temy? Zas boje neockujucich a ockujucich. Mamicka sa pyrala ale nieco ine na osobne skusrnosti s NU po ockovani a tych, kzori neockuju s osobnymi skusenostami s chorobami, proti ktorym sa ockuje. Ja toto nikdy nepochopim, ze sa tu hadatr ako stare babky na trhu, pritom nikto nikoho nepresvedci! Naco je toto dobre? Kto chce nech ockuje, kto nechce nech neockuje. Ja mam tiez svoj nazor na ockovanie a nikomu ho nenutim! Zacnite radsej prispievat k teme, lebo hadok o ockovani a neockovani je tu viac ako dost!
@ghostsgirl vy musíte byt daka sarlatanka ked viete kto je a bie je inteligentný. Veruze ani Z vas nekypi
Pectore sa zase zapaja :D ciha ciha..a potom len bla bla bla bla... svoje dieta si si uz konecne dala zaockovat? Ked tu mudrujes? Uz ti nestaci svoja sukromna skupinka? Ty očko guru? To stale kazdeho otravujes a napadas? Chod si pichat injekcie do zadku a neozyvaj sa stale, ked na teba aj tak nikto nereagoval :D
@egyy pectorka sa zapojila--pretoze diskutujucim ocividne vobec nevadi ze širia dezinformacie...ale kvalitnej diskusie sa zas nedočkam pretoze na tu hol niekto nema podklady..respektive stale na ne cakam........ a ano zaciname s očkovanim....konecne!!,..pretoze svet v ktorom žijeme je zrejme plny ignorantov k takym detom ako bol moj syn...možes si o tom precitat aj moj clanok kde som sa nad vecou zamyslela... a zapojit sa do diskusie pod nim... budem rada ak nam pomožes vyriešit jednu zo zavažnych etických otázok očkovania. : https://www.modrykonik.sk/blog/pectore/article/ignoranti-medzi-nami-9wf1dq/
@pectore nebudem sa do nicoho tvojho ... zspajat pectore! Hud taka laskava a vysvetli tu diskutujucim, preco si ty s ockovanim cakala tak dlho. Hm? Lebo sa bojis, ze pri synovej " predpokladanej diagnoze" by po ockovani mohol mat nasledky nie? Tak tu prestan oblbovat svojimi trapnymi odkazmi na este trapnejsie studie a clanky. Ziadna matka nemoze vediet co prave jej dietatu ockovanie sposobi. A ked ma strach, nech sa spyta..nech to odlozi alebo neockuje vobec. Neviem co si o sebe vobec myslis..ze kto si? Ze tu budes rodicov nazyvat ignorantmi? Rodicov ktori ti v noci vedia spamati vymenovat choroby, proti ktorym sa ockuje? Laskavo si skrot svoje ego a vrat sa medzi rodicov, ktori ti tieto kecy zeru. Dovi

@vroni a k tomu preplácaniu, prvý krát som sa k tomu vyjadrila vo všeobecnej rovine ohľadne zdravotníctva - ze niektoré zdravotne ÚKONY nie su na západe hradené poisťovňou a poukázala som na starostlivosť o tehotné v UK. Čo sa týka vakcín, tak som napísala, ze nie vsetky krajiny majú hradené ROVNAKÉ vakcíny...to len na margo toho, aby som to celé uviedla na pravú mieru. Ale ja mám trpezlivosť, vysvetlím ti každú moju vetu, ak sa ti zdá, ze píšem nezrozumiteľne 😉 Alebo, ako už 3.krat opakujem, stačilo by pozornejšie čítať a ušetrila by si si pár minút rozculovania😉