Povinné očkovanie - výhody a následky
Ahojte Mamičky,
kedže sa blíži čas prvého očkovania mojej najdrahšej dcérky, rada by som sa Vás skúsenejších mamičiek opýtala, aké následky teda nežiadúce učinky mali vaše babätká, alebo babätká vašich blízkych či známych. Teploty, stvrdnutie, začervenanie každá jedna drobnosť až na fatálne následky, o ktorých sa nehovorí. To je otázka pre tie, ktoré očkujú...
Pre tie ktoré neočkujú je jednoduchšia....dajú sa tieto choroby zvládnúť aj bez očkovania teda aké máte skúsenosti keď ste nedali Vaše dieťatko zaočkovať a nedajbože chorobu proti ktorej sa očkuje dostalo...
Za každú odpoveď ďakujem lebo len Vy ste reálny ľudia ktorí to zažili...
Ešte raz ďakujem aj keď sa možno stane že téma nebude príliš veselá...
Prosím Vás aby ste sa nezačali hádať o tom kto očkuje a kto neočkuje a prečo, je to každého osobná vec aj keď je to povinné, len takáto téma s reálnymi skúsenosťami sa tu ešte nenachádza 2v1...
@egyy 😀 😀 o com to prosim ta pises?v odkaze je vysvetlene preco sme s ockovanim cakali...ked ho rozkliknes tak na to prides aj ty....viem ze mam problem s gramatikou ale pises uplne nieco ine nez som napisala ja..a to uz nieje problem s necitatelnostou textu..... vkladas do toho co pisem veci ktore vobec nepisem.. ...,😉 ignorantami som nazvala ludi ktorý ignoruju kvalitu a bezpecnost zivota ludi ktory nemozu byt ockovany so zdravotnych dovodov alebo koli veku...ignoruju aspekt veci ze ich rozhodnutie moze niekoho ohrozit na zivote...to je moja skusenost a doposial mi na otazku nebolo inac odpovedane len velkodusne ze maju zit v izolacii...čo je nemyslitelne.... ani pol slova tu nebolo o rodicoch ci co to tu pleties...ale na zaklade nasej predoslej komunikacie bude lepsie debatku ukoncit..a do buducna ta poprosim nereagovat na moje prispevky ked nevies nic hodnotne ponuknut...o urazky a osocovanie nemam zaujem..a nemal by mat nikto...
@sardinka333 boj s veternými mlynmi...lenže niekedy je nenapisat nazor horsie nez ho napisat...a to v pripade oponovania k antivax bohuzial plati..pretoze ich dezinformovanie je nebezpecne obzvlast pre tych co o problematike nemaju ani sajnu...nepisem tu prispevky pre tych co o to nestoja... tym niesu smerovane aj ked je tam mozno niekoho nick.......pretoze ludia nemaju ani šajnu o tom aka je problematika zapeklita a niektore ich jednoduche dezinformacie ako dovod ludom proste stacia....no ked clovek ponukne protinazor..mnohych to v rozhodovani zneisti... a dalsia vec neodnesu si to len ty co si to navaria..ale najnemoralnejsi faktor tejto veci je ze si to odnesu najviac ty čo sa nebudu mat ako branit... pretoze pride sem prva epidemia a neockujucic si svoje deti daju zaradom poockovat..ale co ty pre ktorych je kontakt s chorobou skutocne velmi nebezpecny , co taky co nemozu podstupit ockovanie koli svojmu zdravotnem,u stavu.... ty budu ohrozeny len koli niekoho nazoru....
😀 😀 vela zdaru.. pre mna si uplne nezaujimava. Len mi je luto mamiciek, ktore nevedia co si zac. Treba im trosku otvorit oci, aby ti na tie tvoje kecy neskocili, ale si najskor co to precitali. Dovidenua dopichania pectore 🙂
Dámy, ďakjem že ste mi skoro ani jedna neodpovedali na moje otázky...ďakujem tým, které tak urobili😘no a nic som sa nedozvedela lebo ziadne skusenosti som sa nedozvedela a tak bol moj prieskum uplne zbytocny...zasa len hadka antivax a ockujuci...
Mám 5 ročnú dcéru a 9 ročného syna. Žijeme v DE. Obaja majú všetky povinné očkovania. Ale áno, aj my sme mali dilemu, očkovať? - neočkovať?. Zvážili sme pre aj proti a rozhodli sme sa očkovať. Myslím, že keby nebolo povinné očkovanie, tak by sa opäť začali šíriť rôzne epidémie. A v čase veľkej migrácie obyvateľstva, keď do Európy prichádzajú ľudia z Afriky, Ázie... je to naozaj potrebné.
Ale k tomu očkovaniu... Pri niektorých očkovaniach sa objavili prejavy - začervenanie, okolo miesta vpichu trošku stvrdnutie, nepokoj alebo zvýšená teplota, trvalo to cca 2 - 5 dní. Lekárom sme boli na také prejavy upozornení a vždy nám predpísal aj čípky proti teplote. Povedal, že ich môžeme použiť aj vtedy, ak teplota nebude, ale dieťa bude nepokojné, plačlivé, aby sa aspoň vyspalo 🙂. Pri niektorých očkovaniach sme však ani nevedeli, že nejaké očkovanie bolo. Dávali sme očkovať len keď boli deti úplne zdravé. Čiže aj keď mali len - pre niekoho - banálne soplíky, očkovanie sme odložili a prišli sme, keď boli deti fit. Lekár s tým vždy súhlasil a vždy sa aj pred očkovaním pýtal, či sú deti zdravé. Myslím, že to je veľmi dôležité.
V kolektíve, teda v škôlke boli od 3 rokov a zatiaľ nemali žiadnu z chorôb proti ktorým boli zaočkované.
Samozrejme, viem sa vžiť aj do situácie mamičiek, ktorým sa po podaní vakcíny zhoršil zdravotný stav ich detí.
@delirose z toho si nič nerob...ja som sa furt nedozvedela ako sa mam chraniť proti chorobám, na ktoré sa očkuje okrem vakcinácie....
@sardinka333 ale ani očkovanie nechrani pred tymi chorobami :D
@dekys to neni pravda... ockovanie ma dokazatelne a preukazatelne benefity , je to forma ochrany pred danými chorobami, cize ockovanie pred nimi istou formou chrani. Mas nejaky podklad k tomu ze ockovanie nechrani? ...a prosim nevyhod mi tu nejaky iny kmen a čierny kasel ktory ma svoje specifika..
@dekys čo teda ochrani okrem očkovania? Čiže ty bez problémov a strachu pojdeš nezaočkovná medzi ,,osypky,, obrnu, tuberu?
Jezisi same to vsetko zmizlo očkovanie je len zástera zmenili sa podmienky a všetko, a ako píše sampo, mor zrazu zmizol a neockoval sa.stale sa dake epidemie vymyslaju aj ebola,a nikto sa asi nechytil a teraz furt drbu o kliestovej encefalitide, ktora je veeelmi zriedkavá atď treba si pozistovat o nej.
@sardinka333 ty pošleš svoje očkované dieťa medzi osypky?
@sampo ale no zase...ohniská nakazy plucnej formy moru stale su...azia, južná afrika, amerika a niektoré regiony ,,sovietskeho zväzu,,. Z Europy sice mor vymizol hlavne hygienou, ale očkovacia látka existuje pre pripad, že by niekto do týchto rizikových oblastí išiel tak može si o nu požiadať.
@sardinka333 proti tuberkulóze sa uz nEockuje
@dekys určite s menším strachom kedže je zaočkované...ale čo ty?
Ako sa budeš chrániť v pripade ohrozenia?
@pectore takéto veci si ozaj nepamätám pretoze toho bolo uz veľa 🙂 ak ta to zaujíma použi strýka Google tam ue isto vela článkov o tejto problematike.
@sardinka333 budem sa vyhýbať takým Deťom ktoré aj tak budu samozrejme ležať doma keďže budú choré a ak sa náhodou nakazi od ockovaneho dieťaťa -skryteho prenasaca, u nejako sa z toho vysekame. Našťastie ja mam brutalnu imunitu, nikdy som nemala ani chrip ku. A moja zdrav.karta je par hárkov. Dcéra je zatiaľ c tomto po mne.a chodí do styku aj s deťmi a aj chorými deťmi a za 25 mesiacov mala len šiestu chorobu 🙂
@dekys Jasne...prenašači či z jednej alebo druhej skupiny kludne pobehuju po vonku - my sme ani netušili že syn ma kiahne a boli sme v aquaparku...prišli sme na to až doma! (samozrejme tie prekoná každý) 25 mesačné dieťa...nedaj sa vysmiať......ešte ťažko hovoriť o jeho ,,dobrom zdravotnom stave,, To si napíšeme o 15 rokov...tam už bude vidieť vysledky neočkovania. Zatial su ,,pokusne,, deti len v veku cca 4 roky a nižšie..
,,brutána imunita,, - ako sa vysekáš z obrny, difterie? No na umelých plucach prežili niektorí jedinci aj roky...
Ja netvrdím, že očkovanie je super cesta ochrany zdravia bez rizik...ale vyrazne znižilo širenie chorob a v pripade nakazy može zabranit smrtelným formám niektorých ochorení.
Takže ako sa budeš chrániť pred chorobami na ktoré sa očkuje?
Oháňaním tenkou zdravotnou kartou?
Vierou že ,,nakazení,, sedia doma?
@dekys naco sa tu s nimi zahadzujes? 🙂 🙂 🙂 stale vytahuju dookola len tie iste argumenty.
@delirose neviem co si cakala 🙂 vzdy boli a budu dva tabory rodicov. kazda takto zalozena diskusia, je len miestom na dalsi a dalsi suboj. vyhladaj si uz zalozene diskusie, clanky, skupiny, kde sa to prebera dlhsie. naco zakladat novu diskusiu? odloz si ockovanie a studuj..zistuj..informuj sa. tu ta nikto nemoze len tak presvedcit jednym argumentom. je to tvoje dieta. zveris jeho zdravie do ruk nejakej pectore, ktora ti napise, ze ockuj, nic sa mu nestane? alebo mne, ked ti napisem urcite neockuj? ja som to neurobila..citala som dovtedy, kym som bola presvedcena, ze ockovat nedam. a svoj nazor nezmenim, ane ked sa mi tu bude nejaka ryba vyhrayat osypkami. taka, co sa boji, ze moja neockovana nakazi jej ockovanu. a taka, ktora asi bezne vodi dieta medzi chorych, kedze ma take priblble otazky.
@sardinka333 a ty co sa do nej navazas? ty sa nebojis , ze tvoje dieta zrazi auto? alebo ze vypadne z okna? ty sa nebojis, ze ho niekto unesie? co?? nebojis sa? nechces ho mat doma priviazane? to co su za otazky prosim ta? aka obrna? co trepes? najdi mi jeden pripad detskej VIRUSOVEJ OBRNY prosti ktorej sa ockuje.. za poslednych..co ja viem..10 rokov. tak nemudruj.
keby som sa mala bat chorob, to uz sa mozem bat vsetkeho. boze..obrna..kokos. aspin napis nieco normalne.. kzdy den sa clovek niecoho boji. a hlavne ked ide o dieta predsa. ale keby som na to mala mysliet, tak si ho ani neurobim.
@egyy čo ty tam kričíš zo suterénu?
čomu možem tomu predchádzam, čomu nemožem predísť tak už čo sa má stať sa stane....
ona sa s nami zahadzuje? Ona sa akurat strapnuje....tvrdiť, že nakazení budu sedieť doma, a ma ,,fasa imunitu,,
Apropo ja sa nemám čoho báť, my sme očkovaní takže bud sa nenakazíme alebo je velka pravdepodobnosť že nebudeme mať žiadne nasledky na rozdiel od teba. Len čo sa nakazíš bars čím ty alebo tvoj harant tak budeš kolenačky chodiť aby ti decko zacharanili...ty hrdinka z internetoveho fora. No a teraz utoč!!!
Zatial sa poručam, mam aj ine zaujmy...pá, pá...
@delirose a aby som nezabudla. Vedlajsie ucinky sme nemali ziadne. Opuch ani scervenanie, ani teplota. je krasna, zdrava anic jej nechyba. neprestala sa mi smiat, neprestala blabotat, ani zvihat hlavicku. ani nebola velmi spava, ani neprestala jest. ani nekricala ani neplakala az sa zadusala. vsetko v pohode. 🙂
a nic a nikto ma nepresvedci o tom, ze sa jej po ockovani mohlo z tohto nieco stat. pretoze vy moje dieta nepoznate. ani mna a ani jej otca. ani lekar..nemozete vediet, co by jej ockovanie mohlo sposobit, nepoznate choroby v mojej rodine, geneticke predispozicie. Tak si nedovolujte nazyvat ma ignorantkou, ci nezodpovednou matkou. mne ide predovsetkym o zdravie mojich deti. skoncila som. dovi
...kazdemu sudnemu je stej debaty vsetko jasne.. ☹

@pectore prosííím ťa, strata času ...antivax ešte nikdy neodpovedal na otazku ,,ako sa chraniť pred chorobami proti ktorým sa očkuje okrem vakcín,,? jaj, zabudla som - Filo, Tuhársky, Eleková odporučaju vit. C, dojčenie, rušku a homeopatiu.. 😒 Takže kašli na to, ty svoj názor máš, ostatní tiež a načo presviedčať či už za alebo proti...aj tu pride časom k tomu, že sa mnohí k očkovaniu vrátia, Austrálčania to už pochopili, Češi detto, ...migrácia obyvateľstva, prilevy utečencov, návrat ,,vykapatých,, ochorení prinutia mnohých ,,podstupiť riziko,, lebo to všetko ešte príde, ešte sme len na začiatku ,,neočkovania,, a o dlhodobých dopadoch na zdravie obyvateľstva SR nemáme nejake kvalitné info. Teraz tu máme pokusných kralikov - deti antivax vo veku okolo čo ja viem kolko ? 3-5rokov? tak uvidíme čo z toho vzíde. Nech si každý robí čo chce...sam ponesie nasledky, či už tak alebo onak.