icon

Povinné očkovanie - výhody a následky

delirose
14. máj 2015

Ahojte Mamičky,
kedže sa blíži čas prvého očkovania mojej najdrahšej dcérky, rada by som sa Vás skúsenejších mamičiek opýtala, aké následky teda nežiadúce učinky mali vaše babätká, alebo babätká vašich blízkych či známych. Teploty, stvrdnutie, začervenanie každá jedna drobnosť až na fatálne následky, o ktorých sa nehovorí. To je otázka pre tie, ktoré očkujú...
Pre tie ktoré neočkujú je jednoduchšia....dajú sa tieto choroby zvládnúť aj bez očkovania teda aké máte skúsenosti keď ste nedali Vaše dieťatko zaočkovať a nedajbože chorobu proti ktorej sa očkuje dostalo...

Za každú odpoveď ďakujem lebo len Vy ste reálny ľudia ktorí to zažili...

Ešte raz ďakujem aj keď sa možno stane že téma nebude príliš veselá...
Prosím Vás aby ste sa nezačali hádať o tom kto očkuje a kto neočkuje a prečo, je to každého osobná vec aj keď je to povinné, len takáto téma s reálnymi skúsenosťami sa tu ešte nenachádza 2v1...

sardinka333
Odpoveď bola odstránená
lucus83
18. máj 2015

@egyy @sardika333 @dekys baby mohli by ste sa krotiť toto k ničomu nevedie.

dekys
18. máj 2015

Ved ja uz tu končím, upozornenia som vypla ale ste ma tu spomenuli tak mi zase blikalo

adsumus
19. máj 2015

@egyy Rusko, rok 2010, 430 prípadov obrny, import zo zahraničia, 19 ludí zomrelo.
http://www.who.int/csr/don/2010_07_23/en/
a divoký virus stýle koluje v odpadoch v izrealy, v syrii a na strednom východe. http://www.who.int/csr/don/2014_3_21polio/en/

egyy
19. máj 2015

http://protiproud.parlamentnilisty.cz/zdravi/16... UZ K TOMU NEMAM CO VIAC DODAT. JA S VAMI NEMAM PRECO DISKUTOVAT A TOBOZ NIE SA HADAT. Ste mi uplne ukradnute, tak ako aj vase presvedcenia a nazory.

egyy
19. máj 2015

@adsumus ak si zabudla zijeme v Strednej Europe. Na Slovensku. To ma co sa tyka podnebia, ziv. prostredia a vyspelosti krajin od Sirie daleko. ( ak neratam Lunik a pod)) 🙂 ) ale dakujem za linky.

maciatkolulu
19. máj 2015

@aristka s tvrdenim, ze nejaka cboroba zmizla len na zaklade ockovania nemozem suhlasit, kedy sa ockovalo proti moru, teraz myslim ten, co vyplienil pol sveta? Ale na druhej strane aj ockovanie pomohlo vyhubit niektore choroby, ale urcite nie len ockovanie....

egyy
19. máj 2015

@adsumus ziv. uroven, nie ziv. prostredie. Prepac.. a rusko ma 143 milionov obyvatelov. Tych 190 ludi..no..v Madarsku ci v Cechach by ma to mozno vystrasilo. Uz sem nebudem viac odpisovat. Mna primitivizmus niektorych ludi utvrdzuje v tom, ze to nema zmysel. Ahoj

dekys
19. máj 2015

@sardinka333 ja som ti na tu Otázku uz odpovedala nie raz!?! Chránime sa brutalnou imunitou! Prečítaj si aj článok co son pridala @egyy, chranim sa tak ako sa len chrániť da pred chorobami! Goodbye

sardinka333
19. máj 2015

@dekys prosííím ťa! ochrana ,,brutálnou,, imunitou? to je akože odpoved?
Homeopatka Eleková? ,,bože do čeho jsi duši dal,,

dekys
19. máj 2015

@sardinka333 odpoveď je: brutalnou uzasnou super imunitou.uz vážne pochybujem o inteligentnosti tu niektorých. Ja uz tretí krát odpoviem a ona sa ma furt pýta?!?
@sardinka333 ochrana očkovaním? To je akoze odpoveď?

irenkask
19. máj 2015

Brutálna imunita je nezničená a nepomýlená imunita povinným očkovaním , budovaná prirodzenou formou od narodenia bez akéhokoľvek umelého zásahu do nej.
Podporovaná kvalitnou výživou a harmonickým vývojom dieťaťa.

pectore
19. máj 2015

...az na to ze v nasom svete kde chemiu este aj dychame, nie vsetci mame prostriedky stravovat sa bio,a žijeme pod stresom.....takato vec ako opisujete hranici s utopiu... očkovanie imunitu nepomyli...ale imunitu startuje...harmonicky vztah s dietatom , kvalitna strava ani samotna imunita si protilatky z dobrej vole nevytvori...na to jej treba podnet. Filozofia je to mozno taka lakava , slnieckovska..dobre sa pocuva...ale myslim ze je pre vacsinu nerealna..a co je horsie tato vec co tvrdite nieje ani realne preukazatelna ze funguje...narozdiel od ockovania..ktore ma svoje rizika ale aj dokazatelne benefity..zdroj proti prudu radsej nekomentujem...🙂

egyy
Odpoveď bola odstránená
dekys
19. máj 2015

@pectore ale su aj takí co majú možnosť stravovat sa bio atď.... A o protilatkach asi ani nemusím hovoriť keďže tie sa väčšine ani nevytvoria...mali by ste si všetci ockujuci dávať ich pravidelne kontrolovať

dekys
19. máj 2015

@egyy sto bodoooooov joj posledná veta bola úžasná

sardinka333
19. máj 2015

@pectore Úvahy o tom, že telo si má „poradiť samo“ a „vybudovať zdravú prirodzenú imunitu“ pôsobia v dnešnej pretechnizovanej spoločnosti sympaticky, no opomínajú fakt, že „zdravá prirodzená imunita“ populácie je výsledok brutálnej selekcie, v ktorej nejeden bude musieť podľahnúť, aby svoje nevhodné gény už nešíril ďalej.

pectore
19. máj 2015

umelo vyprovokovana reakcia dava dietatu sancu na to aby antigen rozpoznalo a v buducnosti sa mu vedelo efektivne branit...toto u neockovaneho nefunguje...tam telo skusa co na patogen zabere ..cim sa straca cas v boji s chorobou...u mylch deti to moze byt velky rozdiel.....bez navodenych protilatok to bude proste tak ... samozrejme ze je dolezite startovat imunitu uz v nizkov veku... ..pretoze obzvlast u malych deti je imunitny system naivny a ma problem s rozpozvanavim chorob...si vezmi ze napr take pneumokoky koli ich sacharidovemu obalu ma dieta problem rozpoznat do dvoch rokov a pri strete s rezistentnym kmenom je teda v peknom kybli kde do 48 hodin moze byt po nom... preto si myslim ze taketo dezinformovanie je nebezpecne..pretoze pisete o veciach jednoduche filozofie ktore v reale vobec tak jednoducho nefunguju...

egyy
19. máj 2015

Ja som vedela, ze taka dlha a suvisla veta z tej rybacej hlavy vyjst nemohla😀 zdroj tvojho komentu tu: http://www.noveslovo.sk/c/Ockovanie_a_boj_proti... hahahaha...😀 😀 😀

pectore
19. máj 2015

@sardinka333 je to nerealne v dnesnej dobe kde lekari bojuju o kazdy zivot , zachranuju deticky s roznimi zdravotnymi problemami. predcasne narodene...tato geneticka informacia sa posuva dalej..cim nas geneticky material chradne a oslabuje...nemozme nasu imunitu zrovnavat s nasimi starymi rodicmi ktory mali iny sposob zivota , inu stravu...lekari kopec deti v tej dobe nezachranili .... takze je prodpoklad ze nas genofond je takymto procesom znehodnocovany ... no a niektorťy z nas sice pevne veria ze mame silnu prirodzenu imunitu... lenze zas jak som uz pisalal v prispevku vyssie.. pisu o veciach jednoduche filozofie ktore v reale vobec tak jednoducho nefunguju..

ghostsgirl
19. máj 2015

@pectore
@sardinka333 baby uz ich nerieste nema to zmysel iba co sa mi tlak dviha z tych ,,mudrosti,, staci si pozriet sposob ich komunikacie a kazdy sudny clovek vie ktors bije 🙂 len same urazky a rozumne argumenty nikde...

dekys
19. máj 2015

@ghostsgirl. Uz vas nejdeme riesit nema to zmysel iba co sa mi tlak dvoha z tych vasich mudrosti staci si pozriet sposob vasej komunikácie a kopírovanie textov zo stránok a každý súdny clovek vie kolka boje.len same urážky a argumenty nikde...
@pectore vidis a my sme uz davno mali dva roky a žiadne pneumokoky okolo nas ani nešli a nema v sebe zbytočnú vakcínu. Keďže je to take nebezpečné pre deti do dvoch rokov..

egyy
19. máj 2015

@dekys daj na to! 😀

Mozme si tu pisat takto o 15 rokov a zhodnotit zdravie nasich deti. Budem sa tesit.

Cauteeeeeeeeeeeeeee

ukulela
19. máj 2015

ja uznavam, ze su dovody, preco dieta neockovat-ale tie su ojedinele ... zial, mamicky si dnes nastuduju na internete vsetko, od olova a hlinika vo vakcinach, cez jednu pomylenu a milionkrat vyvratenu studiu o autizme z vakcin, dalej clanky o sode bicarbone, mrkve a skorici proti rakovine, po kvapkanie sava do hrdla/oci/usi na odcervenie/odkyslenie/zazracne vyliecenie organizmu. citajte si badatel.net a podobne pissuviny. vsetko su to zarucene, ale farmafirmami zatajovane skutocnosti, ktre nikto nevie a vyliecili by cele ludstvo 🙂🙂🙂 zial, pojem "kolektivna imunita" podobnym zastancom nikto nevysvetli :( vyhlasenia " ved co sa bojis,,ved moje neockovane predsa tvoje ockovane ohrozit nemoze" je ten najcastejsi blud, ktory tu citam ... nuz co, klavesnica a pristup na net z nikoho este kriticky mysliaceho jedinca neurobili ... ale kazdemu dobrovolne neockovanemu cloveku by som na celo dala vytetovat: "ohrozujem aj vase zdravie a znizujem kolektivnu imunitu". alebo este lepsie by bolo: "dakujem, ze ma chranite svojou kolektivnou imunitou, ale este par blbcov ako ja/moja mama, a bude po nej". ked si to tie mamicky neuvedomuju ani v case cestovania, schengenu, a velkej migracie z tretieho sveta, ake je jednoduche sem zavliect "uz oredsa vymiznutu" chorobu - tak by si mali plne znasat nasledky svojej blbosti. nie je to tak davno, co sa na zaskrt umieralo. klesne preockovanost, pride daky kontajner s migrantami z azie/afriky, a vualaaaa, mame ho tu znova. darmo sa rozculovat, tazko diskutovat. ano, ockovanie mozno nie je idealne, no na mnohe choroby aktualne NEMAME lepsie riesenie. howg. .

pectore
19. máj 2015

@dekys no pretoze to obyslo tvoje dieta a teda nastastie aj moje kedze tieto pneumokoky nemame..a neviem teda ci ich stihneme kedze zacinam zatial len s hexou v scheme kazdych 6 tyzdnov vakcina....este neznamena ze sa taketo veci nedeju..tvoja osobna skusenost vypoveda o vasom stasti a nestasti v zivote..ale nieje to ukazka objektivna... takze tvoje zaveri ohladom tak zlozitej veci jak je ockovanie proti IPO su bohuzial cisto subjektovne , bez akejkolvek metodiky takze ich vypovedna uroven je velmi nizka...

kbeata
19. máj 2015

@pectore kvoli tomu sacharidovemu obalu cca az do 5 rokoch

ghostsgirl
19. máj 2015

@dekys takze uz aj opakovaci papagaj? Pre Pana, vazne ako v materskej skolke! :D

pectore
19. máj 2015

@kbeata ...ano problem pretrvava do zhruba pat rokov..ale do 2 rokov nie je este dostatocne vyvinuta imunita proti pneumokokom, lepsie povedane, imunitny system neregauje dostatocne (a hemofilom a meningokokom a ...). ...ja som citala ze do dvoch je to najrizikovejsie ...myslim ze aj to ockovanie je nastavene do dvoch rokov potom uz ho ani nedavaju...ale niesom si uplne ista musela by som to kuknut jak je to presne...pisem len zhruba....nejake presnosti v tejto diskusii su aj tak bezcenne..

kubobubo
19. máj 2015

@delirose
V detstve medzi 1,5 - 3 roky som prekonala mumps, ruzienku aj ovcie kiahne. Som rocnik 1980, vtedy sa ockovalo len proti osypkam. Boli to vtedy bezne detske infekcne choroby (zaciatok 80.tych rokov), lahky priebeh. So mnou mal ovcie kiahne aj moj otec. On mal 40ky horucky a len tak tak, ze neskocil na infekcnom a vyhadzane mal naozaj vsetko. Ja som mala dokopy 3 vyrazky.

Mam 2 deti - dcera 4 roky a syn 15 mesiacov. Dcera nema ockovane MMR a syn je neockovany. MMR som neockovala lebo sa mi zdalo divne ockovat proti detskym chorobam, co boli bezne v mojich casoch. Osypky by som zvazila ockovanie, ale nie je to dostupne. Moja dcera a rubeola - bude oboznamena s tym, ze nie je ockovana a kedykolvek sa moze rozhodnut, ked bude chciet mat deti, ze sa da / neda zaockovat.

Teraz su ine detske infekcne choroby, s ktorymi sme si deckami presli. Enterovirus - nejaky druh ruka, noha, usta - syn mal vtedy 4,5 mesiaca, zvladol to. Dcere sa este tri mesiace potom lupali nechty na rukach aj nohach. Ked uz boli vsetky nechty olupane, tak sme dali original coaxie virus - ruka, noha, usta. Syn mal 7 mesiacov a dcere sa zase olupali vsetky nechty. Bol to iny druh ako ten prvy - odlisny druh vyrazok. Teraz sme si dali zase siestu chorobu. Ktovie, mozno o dalsiu generaciu sa bude ockovat proti tymto chorobam.

Co sa tyka imunity oboch - syn je v styku s detmi aj skolkarmi, takze chyta omnoho viacej chorob (hlavne virusy a infekcie, vid vyssie) ako prve dieta. Kedze ho nekremujem, tak sa mu teraz na rucicke spravil maly ekzemovy flak (ano neockovanemu). Nakremovala som a uz aj zmizol. Je dojceny a virusove choroby mali u neho lahsi priebeh v porovnani s dcerou. Mali rovnake choroby v rovnakom case, tak to viem porovnat. Prve dieta zije sterilne, druhe dieta zije s detmi.

Ockovanie proti rotavirusom - podla kampane by vsetci grckanie a hnacky mali sposobovat iba rotavirusy. Okrem rotavirusov este existuju aj adenovirusy, norovirusy, astrovirusy, ktore tiez sposobuju grckanie a hnacky. Dolezite je nie ockovanie proti rotavirusom, ale aby dieta nebolo dehydrovane. A ano nie je pekny pohlad na dieta na infuzii, ale do 24 - 48 hodin je z nej dole. Pokial nie si zrovna na infekcnom (vlastna skusenost), tak naozaj nikto nezistuje co to bolo za virus (tiez vlastna skusenost). Dcera bola ockovana aj proti rotavirusom a skoncila na infuziach kvoli grckaniu (12krat v priebehu dvoch hodin) v nemocnici.

Pohlad na chore dieta je naozaj srdcervuci, ale existuje tolko virusov a bakterii proti ktorym sa neockuje. Akokolvek sa rozhodnes, drzim palce.

aristka
19. máj 2015

@maciatkolulu mor je všeobecný názov ,ale ak hovoríš o morových epidemkách až pandémiach z minulosti ,boli na príčine potkany ,bol to potkaní mor a preto sa doteraz vykonáva v mestách a asi aj na dedinách deratizácia ,bohužiaľ nie na všetko je očko látka ,práve pre jej ťažký vývoj a preto napr ,mor či ošípkaných alebo zajačí mor sa rieši totálnou likvidáciou chovu ,aby sa zamedzilo šíreniu choroby ,keďže tieto pliagy sa stále vyskytujú a prevencia je veľmi razantná , takže tá možnosť tu stále je a preto povedať ,že morové epidemky sú minulosťou je viac ako odvážne aj pri takejto úrovni zdravotníctva ...