icon

Pravda o očkovaní

dievcatko2011
28. okt 2012

Skutočne si myslíte, že treba očkovať?

Prečítajte si:
1. Čo je v skutočnosti vo vakcínach:
http://dolezite.sk/Co_je_v_skutocnosti_vo_vakci...

2. Z čoho sú vakcíny vyvinuté:
http://dolezite.sk/Vakciny_z_umelych_potratov_u...

ewisam
30. okt 2012

@petot 20:48 zabudla som oznacit, prepac

kaja73
30. okt 2012

@ewisam ale lietratury, ktora hovori aj o negativach ockovania je dost na trhu-treba sii ju len kupit-aj teraz vychadza nova kniha-najdem link a hodim ti to sem.
Tiez je super kniha od nemeckeho pediatra Hirteho-Ockovanie pre a proti,ci od Struneckej s titulmi pred aj za menom-tiez o negativach ockovania.
To je viac ako brozurka.
http://www.dary-zivota.sk/dary-zivota/eshop/0/0...

kaja73
30. okt 2012

@ewisam

https://www.youtube.com/watch?v=v46eNAM4jZU

tu hovori strunecka o svojej kniho o ockovani.

ewisam
30. okt 2012

@kaja73 Vies len vec je taka, ze mam na nastudovanie a rozhodovanie cca mesiac a jednoducho nestiham nastudovat x publikacii a popritom este presvedcit muza ze je spravne to co planujem urobit, a ani ja niesom na 100% presvedcena ze robim dobre. Odhliadnuc od zdravia, netuzim po chodeni a vysvetlovani x uradnikom nie to sa este sudit a rovno poviem,ze na pokutu nemam, za porusenie zakona

petot
30. okt 2012

@ewisam Vieš čo, aj sme o tom uvažovali, ale také zdroje momentálne nemáme. Jedna vec je knihu napísať, druhá je vydať, a tretia je spropagovať. Všetko je to veľmi náročné. Našťastie o očkovaní je už na trhu niekoľko dobrých knižiek, napr. presný a priamy Neil Miller, zmierlivý Martin Hirte, opatrne optimistický Sears (ktorý si už len za náznak pochybností zožal inkvizíciu), historicko-kritický Buchwald, trochu zastaralý ale stále inšpirujúci Mendelsohn, a najnovšie aj moderná prof. Strunecká. Bez nároku na úplnosť. Každá z tých kníh má silné a slabé stránky, je veľmi ťažké zhrnúť tak zložitú problematiku do krátkej a aj pre laika pochopiteľnej knihy.

Ale aby to nevyzeralo, že spíme, tak Iva Vranská Rojková napísala a z vlastných zdrojov vydala knihu Vakcína - Nedovoľ aby mi ublížili. To je ľúbostný román s konšpiračnými prvkami, skrátka beletria, čo bol dosť originálny nápad. Ja som napísal knihu o vitamíne C, ktorá odkrýva zabudnuté možnosti liečby ako aj niektoré neznáme kapitoly z dejín očkovania, a takáto kniha na Slovensku tiež dosiaľ nebola. Takže nesedíme s rukami založenými 😉

kaja73
30. okt 2012

@ewisam to je uz na tebe,aky postup zvolis,v kazdom pripade mas moznost odkladu ockovania kym si to nenastudujes-maly ma sopliky,maly mal teplotu atd a odkladas kym nemas dost informacii na rozhodnutie-tie knihy sa daju precitat za den- dva kazda 😉 To je uz na tvojich prioritach-ci sa budes natahovat s uradmi-ak dospejes k rozhodnutiu ze ockovanie skodi,alebo zavries oci a ides do toho aj tak, v snahe vyhnut sa problemom s uradmi -je to na tebe ako rodicovi.
ja mam doma teito knihy a som rada ze ich mam. terza si idem zhanat tu novinku-ockovanie v otazkach a odpovediach....

kaja73
30. okt 2012

@ewisam este na margo financii-liecba mojho syna z nasledkov nas vysla na minimalne 1000euro a to pocitam len to ca ma hned napadlo.
A o stratenych nervoch,preplakanych nociach ani nehovorim.

ewisam
30. okt 2012

@kaja73 no odklad ockovania, sopliky a pod. Snaha bola, dr. pozrela hrdlo, popocuvala skonstatovala, ze nie je dovod ockovanie odlozit lebo je zdravy a bolo po debate a soplik nie je dovod na odklad pokial nie je hnisavy

kaja73
30. okt 2012

@ewisam ale ty ako rodic mozes trvat na tom ze sa ti dieta nepaci,ze malo vecer zvysenu teplotu,alebo ze je v inkubacnej dobe napr ovcich kkiahni-ak clovek chce,tak lekar ho proste nedonuti zaockovat a ty ziskas cas na studium.
Staci len chciet.
Vyziadaj si od lekara pisomne, ze dietatu po ockovani nic nehrozi-uvidis ako zaspatkuje.
Trvaj na tom aby zapisala do choraku, ze dieta malo vecer teplotu,ze v noci kaslalo a ono napriek tomu ockovala.

ewisam
30. okt 2012

@kaja73 takze bud tam nabehnem rovno s tym, ze ockovat nechcem, alebo ju poziadam o odklad alebo precitam podiskutujem s nou, lebo ma zaujima jej nazor a potom sa uvidi

kaja73
30. okt 2012

@ewisam ak ta zaujima jej nazor,tak si doma priprav otazky-o vakcinach,ich zozeni,ich testovani.....ty si sama vopred zisti odpovede a porovnaj ich s tymi jej odpovedami.
Ono ti totiz povie len ze vakcina je super,ze nemala v ambulacii ziadne vazne vedlajsie ucinky a tym to zhasne.
Pytaj sa na odborne veci ohladom vakcin a uvidis ake ma medzery vo vedomostiach-na fakulte sa toho o ockovani totiz moc neucia.

kristinaanna
30. okt 2012

musím reagovať, už dlhšie sa chem zástankýň dobrovoľného očkovania opýtať, či sa stretli v živote s našimi "spoluobčanmi" tmavšej pleti a ich životom, viete si predstaviť, že by bolo na nich, či by boli ich deti očkované? a potom aby chodili do škôlky a školy s vašim neočkovaným dieťaťom? lebo ja veľmi nie 😅

ewisam
30. okt 2012

@kaja73 no uvidime co bude, knizocku si objednam

ewisam
30. okt 2012

@kristinaanna Ja ti odpoviem takto: Nuz pediatricka z praxetvdi a ja sa s nou stotoznujem v tom, ze kym ty si za vakciny platis, napriklad hepatitida, staci aby v osade vypukla a v momente preockovavaju z nasich dani,ale to je ina tema Tu skor ide o to, ze zodpovednosti sa kazdy zbavi, ved tvoje deco staraj sa, ale stat ta nuti pod hrozbou sankcie ockovat. Preto si myslim, ze je spravne, ak to ma byt dobrovolne

kristinaanna
30. okt 2012

@ewisam a ak by bolo očkovanie dobrovolné bolo by bezplatné?

ewisam
30. okt 2012

@kristinaanna netusim, ale pravdepodobne nie... dnes su niektore vakciny s dobrovolneho ockovania platene, co viem

babyflowers
30. okt 2012

Ahojte, pre tych, ktori sa nevedia rozhodnut, ci dat ockovat alebo nie, pripajam odkaz z prednasky p. Anity Petek, ktora sa venovala tejto otazke vela rokov. Video trva skor dve hodiny, ale oplati sa ho pozriet, ponuka vela informacii, o ktorych sme ani netusili.

https://www.youtube.com/watch?v=TJFIYkON8u4

KAZDY RODIC BY MAL MAT PRAVO ROZHODNUT SA, CI DA ALEBO NEDA SVOJE DIETA ZAOCKOVAT. Ockovanie je povinne, ale za nasledky sposobene ockovanim stat zodpovednost neberie...?! Zaujimave je tiez, ze zo vsetkych EU krajin je ockovanie povinne uz len u nas a vo FR. Pokial by bol taky velky vyskyt chorob proti ktorym sa ockuje, preco to ockovanie potom v ostatnych krajinach EU je dobrovolne? O co mame horsiu zivotnu uroven ako zvysok EU...?
Kazdopadne spravne sa rozhodnite, zatial pekny den vsetkym.

zuzuj
30. okt 2012

@pectore smutne na tom je, že tym že sa hovori o rubeole u tehotnych. Je to ako keby už ine nebezpečentvo neexistovalo a tehotne ani lekari inym chorobam potom nevenuju povinnost, a maju tendenciu všetko bagatelizovat.
Prečo napr. neriešiš CMV virus, ktorý vyvoláva inf. mononukleozu, prekona ju v detstve strašne vela deti a bezpríznakovo a má velmi vážne následky pre plod. A beháš ked si tehotná všade a bežne kašlú rodičia chorých detí na tehotné.... A podobne iné virusové ochorenia...už som o nich písala....
Napr. ked si taká iniciatívna, mohla by si zmeniť aspon takú blbosť ako ja zažívam každý mesiac, že ako tehotná na rizikovom musím stáť v čakárni plnej chorých ľudí aby mi obvodák dal další termín kontroly na další mesiac kvoli PN-ke..prečo to nerobí gynekolog?....prečo ja musím od gynekologa sa trepať zase k obvodákovi aby mi dal štempel?....proste sú to keci a keci a keci ako sa straaaašne chránia tehotné a tento náš štát na nás a naše zdravie kašle zvysoka......
Súhlasím, s tvrdením a tom očkovať vtedy ked je to nutné...a určite nie je nutné očkovať 2 ročné deti proti rubeole, a očkovať pol ročné deti proti hepatitíde B a pod. Tak isto ako novodobé vakcíny na ovčie kiahne a iné sprostosti.
A o zodpovednosti k otehotneniu...prečo neočkovať až v pubertálnom veku?....ja som za, je to neporovnatelne iné ako očkovať v 15 mesiacoch veku.... ked otehotnie tvoja dcéra v 14 rokoch? si myslím, že posledné čo ta bude trápiť bude, že nie je ,,prípadne zaočkovaná" na rubeolu.

kaja73
30. okt 2012

@babyflowers pises nespravne - povinne ockovanie nie je len u nas a vo francuzku
http://www.slobodavockovani.sk/news/kde-su-ake-... je este par krajin kde je povinne,ale je aj velmi vela kde nie je povinne.

babyflowers
30. okt 2012

@kaja73 Je mozne, ze mas pravdu, ja som vedela len o nas a o FR...stale si ale kladiem otazku, preco nie je povinne vsade..?

kristinaanna
30. okt 2012

@ewisam no ak by sa za očkovanie platilo vieš si predstaviť ako by to vyzeralo o pár rokov s čiernym kašlom, rubeolou, mumsom a zo všetkými tými chorobami proti ktorým je povinné očkovanie, hlavne v takých oblastiach kde žijú sociálne slabší a cigáni? lebo ja by som asi nedala do škôlky dieťa s vedomím, že tam môže dosťať nejakú z týchto chorob, stačí že donesie iné choroby,

kaja73
30. okt 2012

@kristinaanna ved si ho zaockujes na tie choroby ty a tak by sa podla reklamy nemal nakazit. 😉 alebo neveris v ucinnost vakcin?

kristinaanna
30. okt 2012

@zuzuj u nás v nemocnici pred týždňom prijali mesačné dieťa s čiernym kašľom

kristinaanna
30. okt 2012

@kaja73 a ked na to nebudem mať?

kristinaanna
30. okt 2012

ja nechcem obhajovať štát a povinnosť očkovania, ale nešlo by na liečbu týchto chorôb viac ako na vakcíny? a išlo by to z naších daní, a ja ako rozhľadený, ščítaný rodič, chrániaci svoje dieľa môžem zaplatiť a nedať dieťa očkovať,

kaja73
30. okt 2012

@kristinaanna cierny kasel sa bezne vyskytuje aj napriek ockovaniu a deti do cca 7m su nim ohrozene tak ci tak-este bud nie su zaockovane alebo nemaju este druhe preockovanie a az potom sa tvoria ako tak protilatky .
Ukoncene ockovanie je az v roku pri 3 preockovani a to uz cierny kasle nie je pre dieta smrtelny-aspon nie pri dnesnej lekarskej starostlivosti.
Teda cely prvy rok je dieta vlstne nechranene dostatocne a prave vtedy je to nebezpecne. 🙄
Ak by maminka kojila a mala ten kasel prekonany,davala by svojmu babenu protilatky a ono by bolo lepsie chranene ako po vakcine.

A ked na to nebudes mat???? ved ak je to pre teba prirorita tak nebudes radsej jest,ale vakcinu dietatu das.
Ale to nehrozi neboj-ak by aj presla dobrovolnost tie vakciny ktore su dnes povinne by zostali zadarmo-taky je predpoklad vyvvinu-firmy to zaplatene maju a budu mat z nasich dani

ewisam
30. okt 2012

@kristinaanna no a prave, ludkovia tvrdiaci, ze ockovanie je zbytocne, tvrdia ze je velmi nizka pravdepodobnost, ze ti dieta na chorobu proti ktorej sa ockuje ochorie, lebo sa tu dlho nevyskytla to za a) a za b) ze aj tak mu ockovanie nezaruci pozadovanu imunitu

lucka33
30. okt 2012

@kaja73 prosím ťa, spomínaš detox, ako si malého detoxikovala? môžeš do IP 😉 Ďakujem 🙂

zuzuj
30. okt 2012

@kristinaanna neviem co si chcela povedat presne. Ja som skor reagovala na pectorine tvrdenia, co pisala v svojom dlhom rozsiahlom prispevku...ako neockojuce matky kašlú na tehotné, tým, že ich neočkovane deti tehotne ohrozuju...jednoducho je dalších min. 5 chorob čo môžu vážne ohroziť plod a tehotné sa o nich ani neinformujú, ani bežne ludia im nevenuju pozornosť. Napr. prídu chorí do práce a nakazia tehotnu kolegynu ako som sa ja ako tehotna infekčne nakazila od kolegyne....ktorá mala s teplotou, soplom a kašlom potrebu iniciatívne pracovať....
A moj kamarát zaočkovaný mal min. mesiac tiež čierny kašel...a to tiež až po piatom zápale plúc niekto múdry konečne nabral odvahu a zobral mu krv či ho náhodou nemá...a mal. Práve tým, že sa očkuje už potom na ,,zaočkované choroby" ti nikto protilátky neskor nezoberie...lebo však to iste nie je ono, ved bol zaočkovaný...a len ti dávajú naslepo antibiotika bez stanovania diagnozy...a pod. Moja mama mala tiež čierny kašel....
Samozrejme že ked nie si zaočkovaná chorobu môžeš dostať...tak isto ako infekčnú meningitídu, a spústu dalších chorob. Asi je doležité nebehať s mesačným dieťaťom a pod. po nákupných centrách ako to bežne vidím...
A ako dopadlo to dieťa s týn čiernym kašlom?....a zistovalo sa kde ho vobec chytila.....neviem si to celkom predstaviť sa priznám....jedine ak tak od personálu v nemocnici ešte....ani by som sa priznám nedivila...mojmu dieťaťu sestričky v porodnici bežne dávali prst do úst aby mi dokázali, že je hladné a táák strašne cucá a potrebuje ten UM lebo moje mlieko nestačí...samozrejme predtým ako jej ten prst strčila do úst ma ani neupozornila že to ide urobiť....vyliezla zo sesterne, kde čítala ako 10-ta časopis, a pochytala aspon 2 klučky od izby...a ktovie čo ešte ...dovliekli sme si domov riadnu infekciu...vivat Antolská...to len tak na okraj...

kristinaanna
30. okt 2012

@zuzuj neviem kde ho dostalo, bola som len ako pacient, ale malé bolo cigánča,