Pravda o očkovaní
Skutočne si myslíte, že treba očkovať?
Prečítajte si:
1. Čo je v skutočnosti vo vakcínach:
http://dolezite.sk/Co_je_v_skutocnosti_vo_vakci...
2. Z čoho sú vakcíny vyvinuté:
http://dolezite.sk/Vakciny_z_umelych_potratov_u...
@something vies si predstavit keby sa tu zalozila tema Preco ockovat?co vobec nie je zly napad ale asi by sme sa zase len hadali lebo maminky ktore neockuju by boli aj v tejto teme ako doma,a nestacila by im tema nesuhlas s povinnym ockovanim a podobne temy...,tak by sme z toho nemali nic a vela by sme nepodiskutovali 😀 ,lebo oni su v kazdej teme aj v takej co sa netyka ockovania a kazdy problem s ktorym sem pride nejaka mamicka tak je za tym len ockovanie 😉
@martina1703 ak tu taka este nie je, preco nie, treba si precitat aj nazory za, nielen proti 🙂
@martina1703 No ved ja mam temu, ze moj maly 3mesacny syn velmi nechce drzat hlavicku a uz su tam vety typu, ze spomen si kedy bol ockovany...a pri tom on este nebol 😀
@something tak to som citala a hned som sa rehotala lebo to bol gooooool ale mimo branky 😀 😀 😀
@martina1703 No ved oni su ako spam...Skoda ze nemam teraz velmi cast studovat to ockovanie viac, ale ak to nastudujem poriadne tak zakladam temu Preco ockovat..
@martina1703 maš pravdu je to naozaj smutne akos a tu maminy ale aj iný dohaduju ako na trhu čo je lepšie a čo nie čos a može stat,,alebo píšu čo sa stane a ešte sa to nai nestalo,, 😒
@something ano casu je dost malo,ja tiez zavse tuknem ked mala spinka a vecer robim co som nestihla cez den 🙂
baby ved za ockovanie si najde info kazdy,aj ten co nechce-kricia to na nas reklami hore dolu na nete-aj tu na MK,v TV,na letacikach v cakarniach ,tlacia to do nas pediatri,diskusie v TV sa v podstate vzdy vedu smerom k ockovaniu-na vyvazenie tychto tlakov je stranka Mk s par temami o ockovani,plus stranka slobdavockovani a rizika ockovania len slaby tlak.
A co je zmyslom ockovania-predsa znizit chorobnost-a deje sa to?
Ano deje na par chorob,ale to sa dialo aj pred zavedenim ockovani http://www.margit.cz/ockovani-hypotezy-versus-f... -stacilo zlepsit hygienu,mat dostaok stravy ,kanalizaciu......
Mame diskutabilne protilatky na cca 10 chorob-teda dnesne deti-my sme tolko nemali -na ukor vseobecnej imunity-detom zlyhavaju imunitne systemy-aj posratu nadchu maju mesiac a kazdych par tyzdnov zacne odznovu,kasle nekonciace......ani tu nebudem tu spominat alergie...... nase tela stracaju schopnost bojovat s bakteriami a virusmi ktore su tu bezne okolo nas,ale mame protiltaky na choroby,ktore tu nie su.
A aj tie protilatky su diskutabilne-jeden nas znami lekar si teraz dal robit ich testovanie na hep.B-sebe a svojej sestricke a vysledok-on nema aj tak ziadne a sestricka ich ma zas tolko ze to svedci o chronicom zapale pecene. 😠
Mozno by stalo za pokus si dat aj u svojich ockovanych deti vysetrit protiltky na choroby proti ktorym boli ockovane-asi by sme zirali-ze by ich mnohe aj tak nemali a dalsie by zas vykazovali ich prilisnu aktivitu a k tomu bonus v podobe chemie.
Preco sa nevystreuju protiltaky u deti-ci ich vobec treba preockovat?
Bolo by to lepsie ako napichat chemicke sracky dietatu co protilatok este ma dost-taky tetenus drzi napr v tele dlho-aj 10-20 rokov ma clovek protilatky po ockovani- a deti nan preockovavame po par mesiacoch a neskor po 5 rokoch a potom po 7-aky to ma vyznam?
A ako je to s preockovanostou zas dospelych?-nik to nekontroluje-z mojich známych takmer nik nema preockovanie na tetanus ani zaskrt a o protilatkach na osypky,rubeolu ci mums mozeme v dospelosti tiez len snivat-tie zas miznu velmi rychlo-cca do 10 rokov po ockovani su fuc.
Tato problematika je ozaj narocna a vyzaduje dlhodobe studium.
Ak po studia rodic dospeje k zaveru, ze zaockuje-budis,ak ze nezaockuje -budis-ale slepo nabiehat na poradne a vediet len to, ze dnes" ockujeme do noziciek" ,je zufalo malo.
@lady511
@martina1703 dievcata, zas to nemozete takto brat. Oni sa len snazia upozornit na nieco, v com maju mozno pravdu, ze vela ludi sa nad tym ani nezamysli...a v konecnom dosledku nemas slobodnu volbu v ockovani a zodpovednost nesies.
@ewisam ak môžem odpoviem za @syrik , prečo začala klesať úmrtnosť ešte desaťročia pred zavedením očkovania (viď. grafy na predošlej strane).
Celé to začala hlavne technicko priemyselná revolúcia, ktorá začala v 18.storočí a vrcholila začiatkom 20. storočia. Mala obrovský vplyv na všetky aspekty života od politiky, cez výrobu a ekonomiku až po zdravotníctvo a školstvo. Životná úroveň sa postupne zvyšovala, ľudia už tak nehladovali a nežili a nepracovali v krutých podmienkach. Predtým nedostatkom potravy (1.aspekt - strava), v zime takmer nevideli ovocie alebo zeleninu, boli radi ak im vydržali zemiaky, zlou hygienou a zlými podmienkami mali takmer permanentne nedostatok vitamínov a oslabenú imunitu. Stačilo mierne ochorenie a ich imunita si s tým nevedela poradiť. 2. aspekt je dostupnosť zdravotnej starostlivosti. V tej zlej dobe na doktora mali len bohatí, títo chudobní ľudia ak im nepomohol lipový čaj tak umierali na banálne ochorenia. Akonáhle stúpla životná úroveň a lekára si mohlo dovoliť čoraz viac ľudí úmrtnosť klesala, jednoducho preto že dostali lieky a vyliečili sa. Čiže kvalitnejšia strava + dostupnosť lekára spôsobila už zásadnú zmenu v úmrtnosti, ľudia síce ochoreli, ale vyliečili sa, kdežto pár desaťročí predtým oslabení a bez lekára proste umierali. To máš ako so slepým črevom, bez lekára je to proste smrteľné ochorenie vo väčšine prípadov. Ale v dnešnej dobe je to už banálny zákrok a skutočne už musia nastať veľké komplikácie aby na to niekto umrel. Nové poznatky tiež ozrejmili dôležitú úlohu hygieny (3. aspekt - hygiena), vďaka školskej dochádzke sa začala zvyšovať gramotnosť obyvateľstva, ktoré sa takto dostávalo k informáciám a skvalitňovalo svoje životy. Zlepšenie hygienických návykov, budovanie kanalizácií začalo brzdiť prudké šírenie nákaz. A tak sa stalo, že ochorenia, ktoré celé storočia pustošili ľudstvo a boli v tej dobe a za tých podmienok naozaj smrteľné a obrovským strašiakom, postupne vymizli (aj keď nie všetky, každopádne mnohé už nie sú smrteľné), stali sa v dnešnej dobe liečiteľné dokonca mnohé tak ľahko ako angína, bez zanechania akýchkoľvek následkov na zdraví. Očkovanie v podstate prišlo až na konci tohto celého procesu. No akosi tu neustále ostáva to "strašenie", že kedysi sa na tie choroby umieralo. Áno, je to pravda, bolo to tak, ale prečo už nikto nepovie, že dnes sa na mnohé s nich už neumiera, že už nie je také ľahké sa nimi nakaziť, keďže máme podstatne odolnejšiu imunitu a dobrú hygienu, neviem. Netvrdím, že všetky tie choroby, proti ktorým sa očkuje sú "ľahké", rovnako ani netvrdím, že vymizli úplne. Každopádne vyjadrenie, že za vymiznutie všetkých tých chorôb, proti ktorým sa očkuje môže očkovanie, nie je pravdivé.
@samantha342 nemoze to byt preto ze vas nesuria alebo co, ze cakaju kym sa navysia sankcie za neockovanie... Tych 330eur a pockaju kym nejake penale nabehnu a pptom budu vymahat.hm?
http://babetko.rodinka.sk/starame-sa/starostliv... nazor lekara
@ankaevka nemozes porovnavat situaciu spred 35 rokov jked tu bola cenzura a nemali sme informacie zo zapadu, ani net, ani tv programy okrem slov a ceskych, teraz je doba, ktora je ina, mame kopec informacii, z ktorych sa cerpat da, ano,, vela veci sa este da ututlat, aj sa tutlat bude, ale je to ine, my sme zacinali v komunizme a nemali sme nic,...mimochodom, vakciny vtedy boli vyrabane hlavne v cesku a rusku teda niekde okolo nas, tak nam boli prirodzenejsie ako vakciny vyrabane niekde vo finsku,usa a podobne...tiez nebol tak rozvinuty farmaceuticky biznis v nasich krajinach, ako tomu bolo uz vtedy vo okolitom kapital. svete, takze situacia bola ina...a napriklad otcova sesternica po zaockovani proti obrne dostala obrnu a ostala na voziku,svokrina setsra tiez, akurat ie je na voziku ale po tela nevladne......ja som ockovana, moj muz tiez, ale nemame mmr-ku a zijeme..takisto sa nechodime preockovat........nase dieta museli po tbc vakcine operovat v celkovej narkoze, kvoli uzlinam, brala cele mesiace antibiotika, takze sme sa logicky rozhodli, ze uz riskovat nebudeme......samozrejme, vacsina deti predispozicie nema, takze ockovanie zvladne s mensimi alebo ziadnymi problemami,m ale my uz riskovat nebudeme, nam stacilo.......ja nechapem len tie matky, ktore maju deti s vedlajsimi ucinkami, ale nechaju sa oklamat lekarmi a ockuju veselo dalej,lebo lekar povedal, ze je to ok, je to bezpecne a normalne....toto raz nepochopim.....
@ankaevka este hadam jedna vec: to, ze system funguje tak, ze nezaockujem dieta, nasledne zaplatim pokutu a potom uz mi da kazdy pokoj a zrazu ma uz nikto nebude surit do ockovania, ma presviedca o tom, ze sme spravili dobre...pretoze ak by bolo ockovanie naozajk take nevyhnutne, tak by to malo byt tak ze nezaockujes -platis = musis zaockovat...ale nie, potom uz na teba kaslu, uz nie je dolezite ze nemas zaockovane dieta, uz si zaplatila....je to proste nedomyslene....my sme spravili dobre pre nase dieta....
@saska2208 to si nemyslim tu v TT naparia 333 eur aj za jedno odmietnute ockovanie ja im to zaplatim a budem mat s nimi pokoj potom mi uz nemozu nic...a 2 roky je premlcacia doba potom uz sa nemoze pokutovat uz je tomu rok uvidime
@halienka ĎAKUJEM 🙂 Ja by som odpovedala jednou vetou, ale v podstate som sa na to vykašľala, lebo to nemá zmysel...kto je za očkovanie, tak ho nepresvedčí nič a zbytočné je sa vŕtať v minulosti....Mňa presvedčila vlastná skúsenosť a skúsenosti známych z okolia...V podstate tie mamičky aj chápem...keď som nemala diaťa, reagovala som rovnako...bola som zástancom očkovania...aj, keď som šla na prvé, myslela som, že robím dobre...veď po prečítaní x-letákov od lekára, prečo očkovať, som nepochybovala...z úst mojej doktorky nevyšlo nič...keď som odmietla rotavírusy, nepovedala nič...keď mala malá po očkovaní problémy (našťastie nie tak vážne, ako majú iné maminy) a ďalšie som odmietla, ticho so mnou súhlasila...tiež som čakala, že poletím zavretými dverami, že bude argumentovať o vrodenej predispozícii a bla bla...fakt je ten, že priznala, že sa to fakt deje...ono si človek nemusí čítať ani tieto diskusie, stačí su prečítať príbalový leták...ja som typ a nejeden krát som to urobila, že keď mi doktor dal nejaké lieky, po prečítaní letáku skončili v odpade...asi tak....už len z princípu, zoberte si malé, ak berieme do úvahy ešte BCG vakcínu proti TBC, tak trojdňové bábo, ak ostatné vakcíny, tak dva a pol-trojmesačné, nebodaj ešte nedonosené, predčasne narodené, keď takémuto bábätku pichnete toľko protilátok...ako sorry, tak už len to je na hlavu...pneumokoky kedysi neboli...ztbytočná vec..totálne...do jednej nožiny, do druhej, do toho ešte hneď aj rotavírusy najlepšie...všetko naraz...čo to s takou imunitou asi môže urobiť...ako ani nemusím študovať nič o vakcínach, toto mi príde choré...
@usiko ja som sa ťa nepýtala prečo neočkuješ..môj názor na očkovanie som už písala na prvej strane ale ak si ho nečítala, tak ti to ešte raz poviem: podľa môjho názoru je dobré, že sa začalo rozprávať o nežiadúcich účinkoch očkovania lebo doteraz sa o tom nerozprávalo, jediné nežiadúce účinky o ktorých nás informovali boli horúčka a opuchy nožičiek..pred vyše 25 rokmi nás v škole zoradili do radu a lekár nás zaočkoval bez prítomnosti rodičov..možno sa začnú riešiť všetky očkovacie látky, čo sa do nich pridáva a či sú naozaj potrebné..ja to neviem posúdiť nie som lekár ani imunológ a neviem kto ešte sa do toho rozumie..len sa chcem spýtať, či ste začali od seba a spýtali sa svojich rodičov "prečo vás dali zaočkovať a že nechápete ich konanie" ..inak som zato aby očkovanie bolo dobrovoľné............len ma rozčuľuje, ako viete osočovať rodičov, ktorí veria v správnosť očkovania, ako môžeš napísať že som dala popichať svoje dieťa a že nie je pre mňa dar......na toto nemáš právo!!!!...........o očkovaní ako takom nebudem diskutovať, nie som odborník, túto vec prenechávam iným 😉
@ankaevka mam pravo vyjadrit svoj nazor a aj to robit budem, ak moj nazor je taky ako som napisala, tak si za nim stojim a bodka....neviem, co sa rozculujes....je to diskusia, ci\? a tema je pravda o ockovani, tak ak nechces diskutovat o ockovani,lebo nie si odbornik, tak preco tu prispievas? nechapem dostatocne...
@ankaevka stojim si za svojim, nakolko nechapem matky, ktore ak vedia o ockovacich latkach to, co sa o nich vsetko da dozvediet, o tom, co obsahuju, okrem ineho tolko hlinika, ze to niekolkodesatnasobne prevysuje povolenu hranicu u dietata /hlavne ak su tu kampane proti antiperspirantom, ktore obsahuju nepatrne hlinika a nepichaju sa, le iba nanasaju na kozu/, ak vedia, ze vakciny obsahuju bunky inych zivocichov, ktorych dna su totalne ine od ludskych a nikto nevie ako v telicku zareaguju, ak toto vsetko vedia a napriek tomu zaockuju, tak ano, mam nazor taky aky mam,....respektujem matky, co toto nevedia, a povolia to...ale sorry, nie tie, co tieto informacie maju a aj tak tomu dietatu takto ublizia...lebo toto sa za ine ako ublizenie povazovat, sorry, ale neda....pretoze nikto, ziadny rodic by si nepichool ani nedal pichnut vedome take svinstvo sebe, tak preco to robia detom?
@ankaevka @lady511 Propagácia očkovania je dostatočná, dokonca aj na tejto stránke 😝 Dokonca ju robí za peniaze daňových poplatníkov štát, neváhajúc siahnuť po nátlaku.
Ja si myslím, že zodpovedný je ten rodič, ktorý sa najprv dôkladne informuje, potom premýšľa, potom si overí veci ktoré mu nie sú jasné, a nakoniec sa rozhodne -či očkovať, ak áno tak čím a kedy. Nezodpovedný je rodič, ktorý sa viac zamýšľa nad farbou kočíku než nad injekciou ktorú má dostať jeho dieťa (a žiaľ, ja som bol nezodpovedný tiež vo svojom naivnom spoľahnutí na úrady, a moje deti si to odskákali).
@something Keď sa začneš správne pýtať, dostaneš správnu odpoveď. Keď sa opýtaš "mali ste nežiaduci účinok po očkovaní" tak sa nedozvieš prakticky nič, pretože väčšina rodičov ani netuší, aké nežiaduce účinky vakcína má, takže Ti nemôžu ani zmysluplne odpovedať. Na tom má podiel viny nielen nezodpovednosť rodičov, ale aj lekárov, ktorí neoboznámia rodiča s nežiaducimi účinkami a nedajú mu príbalový leték.
Keď sa začneš pýtať na konkrétne veci, potom sa dozvieš. Malo vaše dieťa po očkovaní neobvyklý plač? Zmenilo sa správanie dieťaťa v dňoch po očkovaní, napríklad zabudlo nejakú zručnosť, bolo menej pohyblivé alebo menej všímavé? Apatické? Podráždené? Nepokojné? Uplakané? Bolo po očkovaní neobvykle často choré? Objavil sa uňho po očkovaní ekzém? Alergia?
Jedna štúda preukázala, že keď sú rodičia pred očkovaním dôkladne poučení, tak až 7% po očkovaní uvádza závažné nežiaduce účinky. A to išlo len o vakcínu proti čiernemu kašľu, dnes dieťa dostane tých vakcín naraz celú hromadu.
@usiko k poslednej vete, ziaden rodic by si nedal pichnut... no, absolvovali sme to tiez sme boli deti... a suhlasim s
@ankaevka niesom zla matka, pretoze mam iny nazor a dieta je pre mna velkym darom, pretoze podla slov lekara som sa mala rozpadnut ako 100 mrtvola ak sa rozhodnem byt matkou, ale to uz je ina tema. Napriek tomu som tu a vsetko je ok
@ewisam Prečo by sme sa mali baviť o poklese CHOROBNOSTI a len v rokoch 1988-1998? Akú to má výpovednú hodnotu z pohľadu očkovania a ústupu ochorení?
Ale ak teda chceš, tak v tomto období boli na Slovensku zavedené 2 vakcíny ako plošné a povinné, HIB a VHB, a u obidvoch bol klesavý trend už pred zavedením očkovania, hoci štatistiky sa viedli pomerne krátko.
@petot este ma napadla jedna vec, pises, ze media skresluju atd. Nedalo by sa to vydat na" vlastne triko" najst sponzora a vydat brozuru alebo nieco podobne? Je to len napad, netusim kolko by to stalo, ci by to zakonne preslo...Ked ma clovek citat x stran z x zdrojov je to nielen casovo narocne, ale casom sa v tom straca. To len tak naokraj 😉
No a k poklesu tej chorobnosti, tak ako Teba, pytam sa aj inych, cim to mozno vysvetlit mozno na nieco prideme...v zmysle hesla, viac hlav viac rozumu

Pocujte priatelia, este tu zistim, ze tu DMOcku mam vlastne z ockovania a trafil by ma slak 🙂 Ale nie, dost bolo zartov..V case ked som bola ockovana ja sa nik nepytal ci ano ci nie a nejake zasadne zmeny nebadam... a tiez sa skor priklanam za ockovanie, ale preferujem dobrovolnost v rozhodovani.