Pre neočkujúcich - http://tvnoviny.sk/sekcia/domace/archiv/kasel.html
Mamy neockujucich pozor!!!
je zvlastne ,ze si tak malo ludi vsimlo , ze cierny kasel si robi co chce a kedy chce .. bez ohladu na zaockovanost . to by ale museli preferovat realne cisla - statistika EPIS http://www.epis.sk/AktualnyVyskyt/PrenosneOchor... ..kazdy by zistil ,ze jeden tok je par desiatok pripadov, dalsi par stoviek ..a tak dokola.
99,9% nakazenych bolo ockovanych proti ciernemu kaslu ^^
staci si dat dve a dve do kopy .. BUBUBU - a rychlo ockovat !
@vevapeto ehh ..a preco "pre neockujicich" ? LOL !! neockujuci rodic je vzdelany , scitany clovek , ktory sa venuje najnovsim poznatkom s zdravemu zivotnemu stylu bez farmachemickych vyrobkov. taketo utoky na podprahovy strach su smiesne kazdemu , kto o danom probleme nieco aj vie 😀
nech si to pozru rodicia ktori OCKUJU a zamyslia sa nad realnou ucinnostou vakcin ! 🙂
dat seba ,alebo dieta zaockovat proti ciernemu kaslu - dodat donho vsetky tie toxicke latky a potom este aj dostat cierny kasel , tak to by som ,ze trieskal hlavu o stenu ! 😀
to je zlozenie vakcin ,ze co obsahuju - http://www.slobodavockovani.sk/news/prehlad-ock...
ak rodicov delime iba na ockujucich a neockujucich, ach kde su tie casy ked mali byt rodicia predovsetkym starostlivi a chapavi, potom z
@prevenar prispevku vyplyva, ze ockujuci rodicia su nevzdelani, citajuci tak maximalne televizny program alebo cestovny poriadok a o zdravom zivotnom style zaculi akurat tak to, ze vysmazat v oleji je FUJ
naozaj nechcem trollovat, ale toto mi nedalo
Neviem čoho sa obávaš, máš predsa zaočkované dieťa tak nemôže čierny kašel dostať 😀 Nepochopila som celkom zakladanie tejto témy
Keďže je zatiaľ zaočkovanosť proti čiernemu kašľu vysoká, cez 95%, tak aj pomerná, % časť detí tomu podľa mňa logicky zodpovedá - ide o výskyt ČK na území SR, neporovnáva sa rovnaká skupina očko/neočko detí.
Na zamyslenie stojí to, že na čierny kašeľ dnes nezomierajú bábätká, mladšie deti a rizikové skupiny, ako tomu bolo v minulosti. Čím to asi bude?...
Čo sa týka vakcíny proti čiernemu kašľu, tak dobre chráni detičky do desať rokov života, potom sa treba preočkovať.Neočkované nie sú chránené vôbec. Pre mna je napr. dôležité vedieť, že moje malé dieťa je vakcínou chránené.Prirodzená imunita má podobnú ochrannú dlžku. Ináč povedané, prekonaním čierneho kašľa nemáme doživotnú imunitu.
vakcina proti ciernemu kaslu vobec nemusi dobre chranit deticky a uz vobec nie do 10 rokov zivota, minuly rok riesila kamaratka cierny kasel u zaockovaneho syna 4 rocneho a kde sa vzal? v skolke v Ruzinove u zaockovanych deticiek.....
@yanielka Pozri si graf, v ktorej vekovej skupine sa vyskytoval čierny kašeľ a zistíš, že 2 ročné deti najnižší výskyt a 10 ročné najvyšší a po preočkovaní zasa pokles ochorení. Také veci sa nedajú posudzovať len podľa jednotlivých prípadov, na to sú vedecké študie, kde sa to hodnotí z vyššej perspektívy.
@kvieta akych 95%?nie nahodou viac?a este raz si poloz otazku" cim to asi bude?"snad si nemyslis ze len ockovanim,ked si v inej teme pripustila,ze za poklesom infekcnych chorob je aj maximalna zdravotna starostlivost,dostatocny hygienicky standart atd.
a mas tiez predstavu ako vyzeralo zariadenie nemocnice v 40-50-tich rokoch,a ako vyzeraju dnes,takze mne aj logicky z toho vyplyva zachranovanie cloveka dostupnymi liekmi,ci pristrojmi 😉
Vidim ,ze sa tu rozputala histeria okolo cierneho kasla ..kto vie kto a preco ju zacal 😵 chcel by som vas poprosit , aby ste na chvilu nevenovali pozornost bulvarnemu straseniu , ale pozreli sa na OFICIALNE cisla zo statistiky EPIS !!!
http://www.epis.sk/AktualnyVyskyt/PrenosneOchor...
tu vidno ,ze najvacsia chorobnost za poslednych 5 rokov bola v rokoch :
2011 - 8az 11 tyzden a 18sty tyzden .
2013 - 9 tyzden ..s tym ,ze od 20teho tyzdna PO TERAZ sa hodnoty niekedy kryju s MINIMALNYM vyskytom z roku 2009 ! a zaroven su HLBOKO pod hodnotami z rokou 2010 a 2012 ^^
ako sa da tiez badat vyskyt chorobnosti nema ziaden suvis s vakcinaciou - ta choroba tu vzdy bola , je a zrejme aj vzdy bude ^^ (do doby ked najdu nejake realne riesenie ako ju zlikvidovat) a pocas roka ma svoje maxima a minima . nenechajte so sebou manipulovat a sledujte OFICIALNE STATISTIKY .
CISLA VYSKYTU SU V ABSOLUTNEJ NORME , DOKONCA OVELA LEPSIE AKO ZA POSLEDNE ROKY. !
ano tá choroba tu vždy bola ,ale s tým rozdieľom ,že kedysi nám umierali detičky na zadusenie pri čiernom kašli a komplikácie ,ktoré ich postihli ,pre vyčerpanosť organizmu a dnes tí ,malý drobčekovia sú chránený očkom ,nepoznám prípad nakazenia dieťatka očko do a okolo 1 až 2 rokov .....a ak by aj priebeh neni tak vážny ako neočko a toto je ten rozdieľ ....ja ako matka by som nechcela vidieť zaintubované a uspaté dieťatko či skôr bábätko ,pretože nachytalo čierny kašeľ a dusilo sa ....
Pridávam niečo o čiernom kašli z ČR - kúsok od nás (škoda, že takáto správa nie je dostupná aj pre slovenskú populáciu, ale príliš veľké rozdiely by som tam nehľadala).
čo sa týka chorobnosti:
"V letech 1998–2008 podle záznamů očkování u hlášených osob s diagnózou pertuse bylo zjištěno, že očkováno proti
pertusi bylo celkem 90,1 % případů. Úplné očkování pěti, případně více dávkami bylo vykázáno u 75,3 % případů ve
sledovaném období [6]. V roce 2012 bylo hlášeno celkem 738 osob s onemocnění pertusí, z toho 638 bylo očkováno (86,4 %), 87 osob očkováno nebylo a u 13 osob údaje chybí.
Třemi a více dávkami byly očkovány 34 osoby ve věkové skupině 1–4 roky (z 36 hlášených osob), 36 osob
z věkové skupiny 5–9 let (z 38 hlášených osob), 157 osob ze skupiny 10–14 let (ze 160 hlášených osob), 258 osob ze
skupiny 15–19 osob (z 265 hlášených osob), 29 osob ze skupiny 20–29 let (ze 37 hlášených osob).
Ve skupině dětí do jednoho roku života bylo v roce 2012 hlášeno 31 onemocnění; z toho 26 dětí nebylo dosud očkováno, 4 děti byly očkovány jednou dávkou a jedno dítě dvěma dávkami hexavakcíny."(v článku je ešte uvedené, že 24 z týchto prípadov vyžadovali hospitalizáciu).
Takže zaujímavé čísla. Ale rodičov zaujíma aj najhoršia varianta, aká može nastať, a to možné úmrtie na toto infekčné ochorenie. Za posledných 30 rokov sa jedná o 4 úmrtia. Zase citujem:
"V České republice jde o čtvrté úmrtí za posledních 30 let. Kromě výše uvedeného úmrtí bylo hlášeno v roce 2005
úmrtí měsíčního chlapce, v roce 2007 úmrtí čtyřměsíční neočkované dívky a v roce 2009 úmrtí dvouměsíční dívky
[5, 7]." (z článku vyplýva, že 3 deti umreli vo veku, kedy k očkovaniu nemohlo ani dojsť, a jedno dieťa, ktoré mohlo mať maximálne 1 dávku hexavakcíny.
Pre vzdelaných rýpačov dodávam, že hexavakcínou sa očkuje v ČR od r. 2007 ("Celobuněčná pertusová složka kombinované vakcíny byla zaměněna za acelulární v roce 2007." www.vakciny.net). V r. 2007 sa tiež neočkovalo už od 9. týždňa (keby niekto chcel argumentovať, že to 4mesačné dieťa mohlo mať v sebe už dve dávky hexavakcíny).
zdroj celého fulltextu na http://www.szu.cz/uploads/Epidemiologie/Zpravy_...
Na záver správy sa jasne píše, že v r. 2013 sa predpokladá nárast prípadov - takže autori logicky vychádzajú z poznatku, že toto ochorenie tu vždy bolo, je a zatiaľ bude, a prebieha v určitých cykloch. Ani "úžasná" hexavakcína a x preočkovaní jednoducho nezabráni tomu, aby sa v pertusia eradikovala.
Týmto nechcem toto ochorenie banalizovať, len uvádzam, ako to v skutočnosti je.
Príroda má svoje zbrane, treba sa s tým zmieriť.
@prevenar ....vidim, ze farmaceuticky priemysel ste zakopali pod ciernu zem 😅 Je to vasa vec, vas nazor, dufam ze si aj inf. ochorenie budete liecit homeopatikami... Tolko by som vam chcela napisat, ale je to vo vasom pripade zbytocne... Len sa mi nepaci, preco vzdy utocite na matky, ktore ockuju...Z vasich prispevkov som vydedukovala, ze matky ktore ockuju su nevzdelane, nemaju zaujem o info,atd atd....ALE, aj ja som matka, sama som bola 50:50, ked sme sli ockovat...okrem toho, ze som zdravotna sestra, o ockovani viem svoje, tak isto som studovala...okrem ineho aj trvale nasledky ochoreni, proti ktorym sa ockuje. Netreba zabudat, ze kazda minca ma dve strany.... Urcite nepatrim k tym mamickam, ktore si vytvoria "vlastny" nazor ohladne ockovania tu na MK...
Apropoooo...ked sa robite tak strasne velky odbornik (za PC, anonymne a s gooooooglom preco nie), nechceli by ste nakrutit reportaz do TV a verejne bojkotovat proti ockovaniu ked je to take nebezpecne? Rada by som si vas pozrela...a najlepsie v kontraste s odbornikom z medicinskeho prostredia, ak by mal niekto zaujem...lebo takto ma z vas clovek zvlastny pocit....A najviac sa mi paci, ze niekolko percent mamiciek neockuje, lebo na MK sa neockuje, lebo nedala aj kamaratka, lebo ste je povedal aby nedala, ale SAMA nevie, preco nedala...Som zvedava, aka bude incidencia ochoreni za 10, 20...x rokov, keby dajme tomu, sa neockovalo vobec... 😉
Osobne poznam pripad z tohto leta - 10 rocne dieta - plne zaockovane, prekonalo cierny kasel, davivy, s vysokymi horuckami, na ktore nezaberali antibiotika... rovnako stary surodenec ho nedostal...
@vevapeto a ty vies, preco si dala? pretoze ak niekto VAZNE studoval o ockovani, nielen sa tvari a vsade rozprava, ako to studoval (lebo takych je kooopec), tak neverim, ze ho nieco presvedcilo dat zaockovat svoje dieta. Potom bud nevie citat s porozumenim, alebo ...
pretoze fakt ako napisal @prevenar : rodic neockujuceho dietata je vzdelany, scitany a ma nastudovanych vela veci ohladne zdraveho zivotneho stylu. Ak by mal tieto iste dovednosti ockujuci rodic, uz by to nebol ockujuci rodic, ale automaticky neockujuci -)
@wieruska1 moj prispevok vyssie...
@vevapeto no na tu moju si radsej neodpovedala....zeby si aj ty SAMA nevedela?
@adsumus ako casto kontrolujes tvojmu malemu dietatu protilatky a ake su tie spravne hodnoty? Ked je pre teba dolezite vediet, ze bolo nielen ockovane, ale ze sa mu aj vytvorila nejaka hladina protilatok?
@vevapeto uj, poznam x mamiciek a ocinkov, co ockuju, lebo vsak to robia vsetci a nemaju ani ponatie, cim, proti comu... No bieda....

@vevapeto ano,videla,c.kasel aj napriek zaockovanosti sa vyskytuje stale,ale su dva druhy,ockuje sa len na jeden druh 😒 ,este som raz citala,ze sa vyskytuje v urcitych cykloch,4-5 rocnych
je realne,ze sa moze nakazit ockovany,aj neockovany