Prečo niektoré mamy odmietajú MMR očkovanie?
Ahojte, moje dieťa bude onedlho očkované touto vakcínou. Ja osobne to beriem ako každé očkovanie. Ale stretla som sa s mamičkami, čo nechcú dať zaočkovať touto vakcínou svoje dieťa. Prečo? Len kvôli tomu, že podľa nich spúšťa autizmus? (co si ja nemyslím) alebo sú tu ďalšie veci? Budem rada ak sa mi rozpisete v komente. Pekný deň.
Kazdy clovek moze mat nejaku tazku a paradoxnu reakciu na vsetko. Nevieme co sa stane, kym nas nepostipe prvy raz vcela. Autisti mavaju prave paradoxne reakcie, vratane mna ( napr na oxytocin, fortrans), pritom sa to inak bezne pouziva.
Poznam pani ktorej vnuk po spominanej vakcine dostal diabetes dovtedy zdrave dieta cca 2 mes po mmr toto... Sice ju kazdy presvieca ze to nema suvis ale asi marne...
Moj sused po 2 covid vakcine mal velmi namale takmer umrel v sanitke ktora ho prisla ratovat tiez zxravy clovek kzory nemal problem nakalat kubik dreva... Nebral ani ziadne lieky nic sportovec...
Moje deti ockovane nie su ani jedno. Dcera 10r z mojho presvedcenia a syn 4r na prikaz kardiologa ktory mi to dosliva zatrhol... Vies co obaja zatial ziju a bez tych vsetkych hroznych chorob co tu vsade na nich striehnu...
Rozhodnut sa musis sama a za toto rozhodnutie niest aj pripadne nasledky ✊✊✊
@laurita285 si chorá na hlavu? Ako toto môžeš napísať.
@30katrusa40 však vyjadrujem svoj názor :D :D to je odkedy zakázané :D
@kulumulu123 Lebo ich zatial chrani kolektivna imunita. Keby boli vsetci "presvedceni" ako ty, tak uz moje ci tvoje dieta je mozno mrtve.
@laurita285 myslieť si že niekto chce zámerne svoje dieťa na živote ohroziť, to je nonsens. Však je tu toľko liberalok že by mali akceptovať názor iných bez takých hlúpych poznámok . Dúhový sú super a ľudia ktorý sú proti vakcinam už nie ?
@30katrusa40 Ked niekto tvoje dieta omylom zabije, tak to bude ok?? Nejde o nazor, ale o vacsinovy vedecky konsenz. Aky ty na to mozes mat nazor alebo ja? Tak ako sa lekari zhodli na tom, ze fajcenie skodi zdraviu a nikto pri zmysloch o tom nepochybuje a nepotrebuje dokazovat a patrat po opaku, tak by sme my laici nemali pochybovat ani o vakcinach. Inak v nominative mnozneho cisla piseme pridavne meno s makkym í.
@30katrusa40 co zas trepes o liberalkach a duhovych? fakt chori ludia na hlavu co ani nevedia co znamena slovo liberal,plny nenavisti a zloby… a ano je to tak, ludia ktori nezaockuju svoje deti lebo teda su proti liberalom a duhovym su fakt chori na hlavu, hlavne aby šli “proti prudu”. ale ze dieta sa vytrapi rubeolou to uz je v pohode,aspon ich to zoceli…
@30katrusa40 však hovoríš že treba akceptovať aj hlúpe názory a poznámky :D tak ich akceptuj prosko, dík.
@dadis neviem ci kolektivna imunita je to spravne pomenovanie. Skor by som hovorila o individualnej imunite ktoru maju decka (aspon moje) celkom super. U syna bolo za pisl 2r 4x v skolke sarlach raz ju dokonca na par dni zatvorili kedze im tam ostali 3deti. Ani raz tuto mnamku nechytil. Uprimne na kolektivnu imunitu by som sa nespoliehala.
Kazda to mozeme vnimat inak a neznamena ze jedna z nas je horsia alebo lepsia matka. Obe chceme pre svoje deti to najlepsie tak naco si ro it navzajom zle iba pre iny nazor alebo pohlad na vec?? ✌️✌️
Ale ano je oravda nie vsetky deti su rovako odolne voci chorobam mozno mame iba stastie ze sme n atom tak ako sme 🙈
@kulumulu123 Ja nehovorim, ze si zla matka, to vobec. Ale riskujes zdravie svojich deti a okolia na zaklade svojho laickeho nazoru. Mame stastie - ja aj ty, ze nie je takych matiek ako ty, az tak vela.
@kulumulu123 ja by som všetkým matkám, ktoré svoje deti nedali očkovať a danú chorobu dostali dala v plnej miere uhradiť tuto liečbu. Lebo ockovanie ti ma pomôcť ju ľahšie prekonať, to je jeho podstata.
Btw, keď si chorá, prečo potom berieš ATB? vsak to nechaj na svoje telo, nech sa s tým vysporiada samo... ci?
@dadis
@lienka.7
Nerozumiem jednemu ani jeden clovek ktory nie je za ockovanie v zasade neriesi preco sa ostatni davaju ickovat a niektori ozaj krizom jrazom vsetkym co je k dispozicii (ved ci ak) teda aspon ja ziadneho takeho nepoznam, zato ti co ockuju mozne aj nemozne neskutocne agresivne dokazu presadzovat svoje presvedcenie... Ved klud zeny deti mate zaockovane v pripade ze dostanu nejaku smrtelnu chorobu proti ktorej su zackovane tak bude mat iba mega lahky priebeh ak teda vobec pripadne ju nedistanu.... Tak co pre pana riesite???
Uprimne ma to zaujima ved vy a vase deti subpredsa chranene vakciniu a ten zvysok tych debilov a konspiratorov nech si riesi svoje mrtve deti po svojom....
Jedine mi z tiho celeho vychadza zeby tie vakciny mozno oredsa neboli az take mega ako sa o nich hlasi vsade okolo potom ano vas postoj a strach je plne pochopitelny...
@lienka.7 a aby som idpivedala na tvonu otazku mam 45r a anbt som naposledy jedla niekedy na zs a to som zial prilis ovplyvnit nedokazala ci ich budem alebo nebudem jest...
Su aj ludia ktori nepotrebuju preventivne trije antb pri kazdom kychnuti ci sopliku... Viembze je to sice neuveritelne ale zatial zijem v plmom zdravi... Ver alebo mie ale telo sa dokaze popasovat s kadecim ak mu dame moznost... Nehovorim ze je to kazdeho pripad opakukem ze pisem iba sama za seba a svohe skusenosti....
@kulumulu123 eco robia tí čo očkujú taký rozruch? Preto, aby fungovala vakcína ideálne na nejakej spoločenskej úrovni treba aj tu už viackrát spomenutú kolektívnu imunitu. Viď ako sa pred pár rokmi rozšírili na východe osýpky alebo nedávno čierny kašeľ. A pri tom to vôbec nemuselo byť....
A áno moje staršie dieťa je zaočkované na čierny kašeľ, ale jeho spolužiačka nie a doniesla do škôlky tento vírus. Keďže mám doma nezaockovaného novorodenca tak práve preto sa bojím a robím rozruch lebo pre toho novorodenca a takisto pre chorú prababku to môže byť problém.
Áno môj 4r zaockovany škôlkar môže dať vírus čierneho kašľa ako nádchu, ale ten novorodenec či babka s oslabenou imunitou môžu na to umrieť.
Preto robia matky zaočkovaných detí rozruch, pretože sa boja o svoje deti. Boja sa, že nezodpovednosťou iných, budú ohrozené ich deti či iní blízki.
@kulumulu123 neviem, co je na mojom príspevku agresívne, to ze napíšem co napíšem? Moj názor na danú vec? Omg 🤦♀️ niektoré tu fakt už preháňate, spamatajte sa paneboze. 🙏
Ty máš svoj názor, ja svoj. Život ide ďalej..
Nechceš očkovať? Ok, neockuj, tvoje rozhodnutie, právo, tvoj výber... len potom si prosim ta zaplat liečbu v plnej výške ty sama, keď si bola mudra. To je všetko. Inak nájdi si na nete fotky ako vyzerajú také osypky, a aj články prečo asi na ne sa v minulosti zomieralo...
Ešte raz, lieky si dávaš? Áno? Preco teda? Vsak tvoje telo sa s tou chorobou nejako popasuje aj same, či?
Mimo to, každý jeden liek ma aj nežiaduce účinky... napr.aj ten slávny liek na SMA, vedľajšie účinky sú infarkt. A aj na neho niekoľko deti zomrelo, ak sa nemylim, tak aj u nás... Pýtam sa potom, prečo im to ti rodicia aj tak podali? Resp.suhlasili s podaním takého lieku? Hm? Vari si chceli dobrovolne zabiť dieta?
@lienka.7 ach joj 🙈
@kulumulu123 Kde presne som bola agresivna?
@kulumulu123 ano presne si to vystihla, ach joj 👌
Ja osobne som za to, nech si kazdy robi co chce. Kto nechce nech neockuje. Ale som rada, ze u nas do kolektivu (nezijem na SK), ci uz ide o jasle, skolku, skolu, druzinu, detsky tabor a podobne, nezoberu deti bez povinneho ockovania. Pretoze, ako pise niekto vyssie, su deti a osoby s oslabenou imunitou, ktore sa ockovat nemozu a treba ich chranit a nerada by som, aby mi moje dieta dovlieklo nejaku chorobu, ktora by mohla vazne ublizit.
Tak ako su krajiny, kde mozes ist len ked mas niektore ockovania, tak aj kolektiv.
resp. statistiku ŠUKL
@amelia89 rotavirusy su tiez ziva a dava sa ovela skor
Milujem potom tie pohlady matiek, ked sa niekde bavia ze nedaju mmr lebo je to ziva vakcina ale ze ostatne vakciny povinne a rotavirusy davali a na moj dotaz a co rotavirusy ked si tiez ziva vakcina , no na zasmiatie
Nic nevedia, len sa hlupo strhnu davom antivaxerov, ktori od rozkose uz nevedia co s vlastnym deckom
Lebo su ludia a ludia, milionkrat vyvratena spojitost s autizmom
Ze sa po vakcina prejavili dalsie ochorenia ( atopicky ekzem, cukrovka..) vsetko to je geneticky podmienene a to ochorenie by sa prejavilo tak ci tak ci s vakcinou ci bez nej napr aj po obycajnej chripke
Ake su neziaduce ucinky pri danych ochoreniach si vie precitat kazdy na internete
Moja dcera v dospelosti by mi teda podakovala ak by dostala ruzienku a ostalo by jejna krku hluche slepe postihnute dieta ci dokonca mrtve ..
@taktotedanie aha tak to som uplne zabudla, dakujem za doplnenie. kazdopadne rotavirus je nepovinna a to antivaxerky nedavaju asi tiez 😂😅

Lebo chcú aby ich dieťa zomrelo na niektorú z daných chorôb.