icon

Prijímajú škôlky a jasle neočkované deti?

27. máj 2025

Ako je to s prijimanim neckovanych deti ? Do sukromnych skolok a jasli ich beru a to statnych nie ? Su nejake zakozy na to stanovene?

Strana
z2
sasa1310
27. máj 2025

žiaden zákon na to neexistuje

mima172
27. máj 2025

Očkovací status nemôže byť oficiálnym dôvodom na neprijatie dieťaťa do škôlky. Realita je taká, že záleží od nastavenia a názoru na túto tému toho, kto o prijímaní detičiek rozhoduje.
Mám neočkovanú dcéru ale aby som sa vyhla hejtom, tak na detailné otázky odpoviem radšej v IP, tak ak ta niečo zaujíma, kľudne píš.

pribinak
27. máj 2025

Skolky zisťujú či je dieťa ockovane?

rejka7
27. máj 2025
@pribinak

@pribinak nie, veď je to zdravotný záznam, k tomu predsa nemá nikto prístup len doktor a na základe príkazu policajti, súdy ak sa dačo vyšetruje. Ani školy,ani škôlky nikto.

lion777
27. máj 2025

Dr ti dá také potvrdenie, tam niekedy aj zvýrazní tento " status". Ale škôlky, ani jedna presne toto neriešili. Takže ti dieťa vezmú do štátnej, není to nič takého, síce môže záležať od konkrétnej škôlky. Ale z mojich skúseností, žiadne strachy a zbytočná administratíva, kde sa neprikladá žiadny význam.

vevesh
27. máj 2025

Na slovensku sa to neriesi, nikde nic neukazujes a nepreukazujes. V zahranici ano, moze byt, kedze niekde preukazujes povinne ockovaci preukaz.

rejka7
27. máj 2025
@pribinak

@pribinak školy a škôlky sa môžu pýtať či je dieťa očkované, však prečo nie, ale nemôžu si žiadať od doktora nazrieť do karty, na to nemajú právo.

lion777
27. máj 2025

A v škole to vôbec nepýtajú.

ankare
27. máj 2025

Zoberú dieťa aj do štátnej

cyberk
27. máj 2025
@pribinak

@pribinak no neviem, ale nasa skolka chcela aj potvrdenie, ze ma dieta vsetky povinne ockovania, a ja som za to rada.. 🙂

doriiis
27. máj 2025

U nás majú nato tlačivo,ktoré musí potvrdiť lekár,že dieťa má všetky povinné ockovania

earlgrey
27. máj 2025
@doriiis

U nás majú nato tlačivo,ktoré musí potvrdiť lekár,že dieťa má všetky povinné ockovania

@doriiis u nás to isté...

ayato
27. máj 2025

Aj od nás škôlka chcela potvrdenie o tom či dieťa absolvovalo všetky povinné očkovania . Naša neobasolvovala a vzali ju aj tak.

lion777
27. máj 2025

Žiadať môžu, aj doktor vyplní a vyznačí , ale škôlka zoberie všetky deti , podľa pobytu a kapacity.

mima172
27. máj 2025

A áno, súčasťou prihlášky je aj papier od pediatra, kde je aj kolónka o "povinných" očkovaniach detí. Naša Dr tam capla veľkým tlačeným, že dieťa nie je očkované 🫣😄

nevenka
27. máj 2025

U nas lekarka potvrdzuje na prihlaske, ci je dieta ockovane podla kalendara alebo ciastocne ockovane. Ale ja si myslim, ze oni musia len mat prehlad, lebo ked sa v skolke vyskytne nejake ochorenie, tak aby vedeli pripadne aspon vyhodnotit ake take riziko pre skupinu deti. Napriklad mali sme cierny kasel, mozu byt osypky a dr. hovorila, ze aj mumps je na vzostupe.

telefon00
27. máj 2025

Nemam deti očkované a zobrali ich do škôlky a aj do školy...žiadne potvrdenie nepotrebovali.
Ľudia nebojte sa tu na koníku prejaviť, že máte neočkované deti a nemáte s nimi žiadne problémy. Problémy majú len rodiča zaočkovaných detí s tým, že sme prevzali zodpovednosť za naše deti tým, že tie sajrajty si do nich pichať nedáme a máme na to gule ( tu dámy prepáčte za výraz a neberte ho doslova ) ...

no1990
27. máj 2025

Mám neočkované deti, napriek prisľúbu, že ich vezmú do škôlky mi včera ráno volali a neprijali mi ich. Teraz musím zháňať inú škôlku a keďže čas na podávanie prihlášok už vypršal, dosť mi to skomplikovalo život, nakoľko starší je predskolak a do škôlky ho proste zapísať musím. S detmi nemám problémy, problémy mám akurat tak s povinnou školskou dochádzkou…

kikusenka1
27. máj 2025
@pribinak

@pribinak no naša škôlka potrebovala potvrdenie o ockovaniach od lekara

deti95060810
27. máj 2025

nikdy od nás nič nepýtal..

henka123123
27. máj 2025

Ano od nas pytali a muselo byt zvlast vypisane ze dieta ma vsetky povinne ockovania

andrejka1974
27. máj 2025

Moja dcéra keď nastupovala do špeciálnej škôlky tak sme dávali prefotenú očkovací preukaz

asdfka
27. máj 2025

dcera je tiez neockovana a chodila do jasli, a teraz ide do skolky. Nemali sme ziaden problem nikde, aj dr. to respektuje.

tenerifka
27. máj 2025

diskriminovat preto nemozu, ale je fajn, ze maju prehlad, ktore deti nie su ockovane, ak sa nahodou vyskytne nejaka vazna infekcna choroba, mozu doporucit, aby dieta zostalo nejaky cas doma, kedze je bez ockovania nachylne tu chorobu chytit

milka1988
27. máj 2025

Normálne mi ho berú do škôlky aj jaslí

777januska777
27. máj 2025
@telefon00

Nemam deti očkované a zobrali ich do škôlky a aj do školy...žiadne potvrdenie nepotrebovali.
Ľudia nebojte sa tu na koníku prejaviť, že máte neočkované deti a nemáte s nimi žiadne problémy. Problémy majú len rodiča zaočkovaných detí s tým, že sme prevzali zodpovednosť za naše deti tým, že tie sajrajty si do nich pichať nedáme a máme na to gule ( tu dámy prepáčte za výraz a neberte ho doslova ) ...

@telefon00 ja osobne neriešim ci je dieťa očkované alebo nie, riešila som to, kým moje očkované ešte nemohli byť. Dnes sú očkované aj na dobrovolne ockovania a som taka rada, že nemali žiadnu zlu reakciu alebo tak a ze mohli byť očkované naplno. Lebo keby kvôli reakcii očkované byť nemohli, tak by ma ľudia ako ty hnevali oveľa viac.

mamamasama
27. máj 2025

Potvrdenie chceli, ale ohľad na to vôbec nebrali

dzulli1980
27. máj 2025
@telefon00

@telefon00 Neútočím ani nič, len by ma zaujímalo, keď Tvoje neočkované dieťa dostane napr. čierny kašeľ a nedajbože sa čosi stane, aj potom budeš taká hustá?

zuzanita1609
Autor odpoveď zmazal
zuzanita1609
27. máj 2025
@telefon00

@telefon00 koľko očkovaní máš ty od svojho detstva? Pýtali sa tvojich rodičov lekári,či dajú a či nie?

Strana
z2