Prosím Vás o rýchlu radu - výsyp na tváričke 2 deň po očkovaní
Dcéra je po očkovaní. 2 dní. A dnes ráno som ju našla v takomto stave prosím Vás čo to je? Ma to len na hlavičke a na krku. Ďakujem Vám

..podla mna si jej ockovanim spustila atopicky ekzem . lekarka ti povie ,ze to nie je ockovania aj ked je to uvedene ako NU v pribalovom letaku a tym budes vybavena . daju vam steroidny krem a mozte si piskat. ..akurat sa mozes modlit, aby to nebol AE , ale reakcia ktora prejde. drzim palce.
Nejedla nieco nove?
☹
Pohotovost...
Skor to vyzera na alergicku reakciu. Jedlo nieco nove? Alebo niecoho vela? Prasok? Krem? Ty krem na ruky?
@mamulik10 Ktoré to má dcérka očkovanie? Proti mumsu, osýpkam a rubeole? Keď sme očkovali našu dcérku proti týmto trom, myslím v 15. mesiaci, doktorka povedala, že sa môže objaviť drobný výsyp.
@mamulik10 pohotovost a daj potom vediet. Nedaj sa hned strasit ockovanim a pod.nemusi to byt z toho...
@prevenar nechcem diskusiu o ockovani, ale minule moja pediatricka nezaokovala dietatko, lebo matka si to nezelala. Moja pediatricka nenuti a nepresvieca. O par tyzdnov dostalo dietatko epilepticky zachvat...moja pediatricka bola rada, ze ich nepresviecala, lebo by mala problemy a obvinili by ju, ze z ockovania...
Nestrasila by som mamicku...
@dzulli1980 rubeola :(
@dzulli1980
Aká stará je Tvoja dcérka?
@mamulik10 Pri tomto očkovaní nám pediatrička povedala, že sa môže objaviť drobný výsyp, že to zmizne samé ...
@mamulik10 ma tu vyrazku aj za ušami?
@katarinamarkova áno aj za uckami aj na krku aj na brúsku len na nozkach nič nemá zatial
@dzulli1980 náš upozornil doktor len na horúčku. Inak nič :(
@mamulik10 Vidíš, aké je to divné ... pri tomto očkovaní som sa aj ja pýtala pediatričky, že aké reakcie mám čakať ... povedala, že nič, ani horúčka ... len ten výsyp ... ach jaj ... pre istotu, ak máš možnosť, skoč na pohotovosť.
@mamulik10 ako tu už bolo spomenuté vôbec to nemusí súvisieť s očkovaním. Ono to skôr vyzerá na nejakú alergickú reakciu - z niečoho čo si zjedla ty(ak ju ešte kojíš) alebo čo zjedla ona...Ak máte v meste pohotovosť - pre klud duše vybehni dnes, ak nie stačí zajtra pediatrička - dá jej nejaký krém na to....Ak by ti aj MUDr.dala vakcínu skôr, nič sa nedeje, rovnaké vakcíny sa napr.v ˇIrsku očkujú oveľa skôr ako u nás, konkrétne táto sa očkuje tuším v roku. Teoeticky to môže byť z očkovania - imunitný systém sa bráni tak sa mohla vyhádzať, ale skôr to vidím na stravu. Pokiaľ ti stále neplače, nemá teplotu tak je to len drobnosť.
@mamulik10 Na pohotovost sa da aj zavolat, u nas vzdy radi poradia, ak sa da na telefone, pretoze vedia, ze tak ako prist neskoro je problem, niekedy aj ist "zbytocne" nemusi byt najlepsie. budu ti najlepsie vediet povedat, ci to je na to, aby malu videli, alebo ci pockat a co sledovat, napr teplotu, alebo zhorsenie dychania a pod.
@mogaa nereaguje na tu stravu lebo už to tu zo pár mamičiek písalo. Nepripisujem to strave. Nemali sme nikdy žiadne problémy a noc nové do jedálnička ani nepribudol aby sa zo stravy vyhadzala. Preto ma prve napadlo očkovanie. Uvidíme môžem to tak byť aj nemusi. Sme na ceste do Nemocky. My žijeme v Nemecku. Tak možno aj tu to tak majú že dávajú skôr. Teplotu nemá ale plakať plače je teraz dosť umrncana.
Inak môže mať alergiu na vaječný bielok a v tom prípade je to z očkovania....Pýtaj sa na imunoalergológiu kde to potvrdia alebo vyvrátia. Ak mám pravdu, tak ak by sa jej to nevyhodilo z očkovania, tak by sa jej to vyhodilo akonáhle by zjedla bielok....
@mamulik10 netusim z hlavy ..tu mas vsetky pribalove letaky , pozri si to . - https://www.slobodavockovani.sk/news/prehlad-oc...
na očkovanie sa hádže všetko🙂teoreticky to fakt môže byť reakcia na vaječný bielok(je aj vo vakcíne) ale ak by tá reakcia nebola teraz tak sa objaví po konzumácii vajíčka....očkovací kalendár je všade iný, preto mohlo byť dieťa zaočkované skôr, ked žijú v Nemecku.@mamulik10 daj vedieť ako si dopadla.....ak by ti povedali že z očkovania, pýtaj sa na imunoalergológiu - nemohla by jesť bielka...🙂🙂a hlavne nestresuj, o pár dní jej to prejde

@mamulik10 smer pohotovost