Prvé očkovanie v 3. mesiaci

1. feb 2025

Dobrý deň,

vie mi niekto povedať či očkujú na 3 mesiace do obidvoch nožičiek? A kde presnejsie v akej oblasti? Chceli by sme pouzit lokalne kozne anestetikum a nevieme kde presne by to trebalo aplikovat, zatial orientacne info,este sa budeme samozrejme informovat u pediatra
Dakujem

hanaxxx
1. feb 2025

Nejdem ti to vyhovarat, len poviem svoju skusenost, moje dieta si ani nevsimlo, ze ho zaockovali. Moja neter tak isto. Horsie to zacne byt (ale nie je to pravidlo samozrejme), ked uz budu vacsi a ponektori sa zacnu bat doktorky.

autor
1. feb 2025

@hanaxxx chapem, ale boli sme nastrelovat nausnice, a to by trebalo vidiet ako dieta reagovalo.. az sa mi zle pozeralo na to.. skoro sa až zašla🥺

anavixy
1. feb 2025

Predna strana stehna, ockuje sa do svalu. Specifickejsie sa neda povedat, proste natri vacsi kruh vpredu hore na stehennom svale, ale ak to budete robit s vedomim pediatra, tak vam povie/ukaze kde. Moje dieta si teda ockovania vsimlo, plakala uz len z toho, ze lezala a drzala som ju, prve ockovanie co jej bolo jedno bolo v dvoch rokoch do ruky, dovtedy hroza 🙈 ja som nenatierala nic, par sekund sme zvladli a potom uz len vela lasky a chladive naplaste 😏

mony970
1. feb 2025

Do obidvoch noziciek
Horne stehna bocne

Mozes dat nalepku na utlmenie teploty a uz aj nurofen/paralane

Maly mal prvu davku v 2 mesiacoch meningokoky a pohode

Horsie to je ked uz si uvedomuju co ich caka 😂

saxana000
1. feb 2025

Neboj sa to zvladnete.doma stara dobra octanova mast natriet zaviazat a ptoti teplote a bolesti nurofen

svokrinjazykmonika
1. feb 2025

Kúp na nožičky také chladivé náplaste s modrým gélom. Na obale je macko s nálepkou na čele. A pripravený sirup od teploty. S tým anestetikom nevymýšľaj 🙄

ronie338
5. feb 2025

Nám prvé rozdelili, jeden týždeň jedna nohay druhý týždeň druhá noha, preockovamie obe naraz a posledne rozdelené ale omylom. Inak by dostal opäť naraz. Ma 20 mesiacov a už mu aj 2x krv brali z ruky a nezanevrel na doktorku. Sestrina dcéra má 3,5 a ten nevadí absolútne nič. Ale jej mladšia neznáša doktorku. Čiže je to úplne individuálne, staršia ani poriadne nezaregistruje ze ju ockuju a mladšia si nedá ani pozrieť do úst. Sestra s nimi preto chodí v rôzne dní na očkovania.