icon

Rezignovanie, očkovanie

15. nov 2021

Som už unavená z toho tlaku dať sa zaočkovať. Zamestnávateľ, syn čo chodí na krúžok, obchody, lekár, ubytovanie (dovolenka). Napriek tomu, že sa očkovať nechcem, rozhodla som sa dať nie z presvedčenia ale z vyššie uvedených dôvodov. Minule sme vonku stretli dosť "dobrých" známych. Volali sme ich k nám ale, deťom povedali, že nejdú lebo mama, oco nie sú zaočkovani. A toto nebola prvá takáto skúsenosť. Zubár ma odmietol ošetriť. Už som fakt vyčerpaná z tých tlakov.

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
Strana
z5
saeedi
15. nov 2021

Otazka je, ake maš dôvody sa neočkovať? Ake je to presvedčenie? Nerypem iba sa pytam.

pribinak
15. nov 2021

No a stalo sa ti niečo? Alebo?

bloger
15. nov 2021

Tak sa testuj aspoň ak sa nechceš očkovať zubár ťa musí ošetriť

anjelicek26
15. nov 2021

Tak ak nie si ochotna sa ockovat, musis prijat to, ze niektore veci su stazene alebo obmedzene, rozhodla si sa tak...Ono pre zdravotnictvo je to jednoducha matematika - 40e ockovanie vs. 2000e pobyt kazdy den na JIS... ak vobec coskoro bude miesto...

kikus7
15. nov 2021

Ak chcete, napíšte mi súkromne.

autor
15. nov 2021

@saeedi moje dve deti mali nežiaduce účinky po očkovaní (inom, povinnom). Jedno z detí museli operovať a vyberať uzliny. Boli nezhube nádory. Veľa sme museli cestovať do ba kde je špecializované pracovisko pre nežiaduce účinky. Často boli v nemocnici na pozorovaní. Stretla som xy rodičov, deti ktorí riešili oveľa horšie veci ako my. Ako dôsledok očkovania. Toľko boja s dr, že nie, toto očkovanie fakt nechceme....Proste som stratila akukolkvek dôveru voči očkovaniu. Deti nemajú ani všetky povinné ockovania.

autor
15. nov 2021

@bloger áno, zubár sa testom vyrieši. Zamestnávateľ nie. A kopu iných menej podstatných veci, ktorý su pre očko.
@pribinak nič sa mi nestalo. Som len fakt unavená z tej nevraživosti a toho boja medzi ocko a neocko

pribinak
15. nov 2021

Chápem, zažila si stres, ale to boli reakcie deti, ty si žiadnu reakciu nemala, čiže ty keď sa das zaočkovať vôbec nemusíš mat žiadne ťažkosti

V každom prípade, nemusíš sa ockovat, budeš sa len podľa potreby testovať, aj to je pre niekoho riešenie

anjelicek26
15. nov 2021

Nemozes porovnavat ockovania medzi sebou, kedze kazde funguje inak a je proti uplne inym chorobam. Mas v sebe negativitu, zlost, predsudky, proste to odmietas. To je v poriadku, je to tvoje rozhodnutie, len potom sa necuduj okoliu, ktore toto pochopenie nema...syn mal tiez skoro tri roky trvajuce nasledky po ockovani, v konecnom dosledku mu to len spustilo uz existujuci geneticky autoimunny defekt. Len kym na to prisli vzhladom na zriedkavost... ockujeme dalej - deti, seba... tie choroby su omnoho horsie.

miskamicha
15. nov 2021

Napriklad uvediem seba...dvaja lekari mi to nedoporucili ...na taketo nik nemysli

fleur1111
15. nov 2021

Z toho boja sme unavení všetci, ale pokial nie si rozhodnutá zo svojho presvedčenia, tak sa neockuj, chodievaj sa len testovať. Ja nikomu nevesiam na nos či som ockovana alebo nie, je to moje rozhodnutie.

dzina007
15. nov 2021

ako sa zamesntavatel testom nevyriesi? planuje ta vyahodit? zamestnavatel este stale nema pravo pozadovat od teba ockovanie. a ak budu pozadovat covidpass zatial je to tak ze musia zabezpecit testovanie omi.
Dalej co ma tvoje ockovanie spolocne so synovm kruzkom?
obchody a dovolenka - je o prioritach. nas nepresvedcilo ani to. Nakupujem cez net. A dovolenka sa da vyriesit prenajatim chaty - nemusim mat hotel.
A znamych ktory by toto povedali pred mojim dietatom ze nejdu k nam lebo niesme zaockovani by som poslala do riti a uz by to boli fakt len znamy.

autor
15. nov 2021

@anjelicek26 áno, môj dedo a babka zomreli na trombozu (dávno, ešte pred COVID). Mne tiež dva dr povedali, že nič nie je potvrdené v mojom prípade ale je tam ale...nemam potrebu pred tebou obhajovať svoje rozhodnutie. Len som mala pocit, že žijem v demokratickej krajine.

anjelicek26
15. nov 2021

Moja mama ma tiez trombozy... preto som bola na krv pred ockovanim, ci je vsetko v poriadku, plus ma zaockoval pfizerom. Uplne bez problemov, chlapci covid pred mesiacom, my traja doma zaockovani sme to nechytili...ich to draplo riadne.

anjelicek26
15. nov 2021

A k tej "demokratickej" krajine...pandemiu mame prvy krat...cela krajina tym trpi, ekonomicke obmedzenia, zatvaranie, obmedzena vyuka... neviem toto je aspon to minimum, co mame moznost sami spravit - nepretazovat nemocnice... neprehovaram ta, rob si podla seba, mne neockovani nevadia, len ich proste nechapem. Cele sa to len a len predlzuje, celu zimu zas budeme v "krci" a s obmedzeniami,

autor
15. nov 2021

@dzina007 jasne. Vyhráža sa vyhadzom. Viem, protizákonne. Ale nič nemožné.

lusika33
15. nov 2021

nie sme očkovaní ani nebudeme nič ma nedokáže presvedčiť ak by mi toto povedal nejaký dobrý známy alebo ktokoľvek z rodiny že sa z neočkovaným človekom nechce stretnúť neexistuje u mňa skončil rešpektujem každého kto sa rozhodol dať zaočkovať a to isté očakávam aj z druhej strany náš zubár za celý čas nevyžadoval ani len test tak verím že by sa nejaký normálny našiel a čo sa týka krúžkov nerozumiem ako môžu vyžadovať očkovanie od teba keď tam chodí dieťa a ty to platíš je smutné že to niekto takto berie.... a síce nepracujem ale manžel áno a teda radšej pár eur na test ako očkovanie v okolí mám veľa ľudí ktorý mali veľmi ťažké (zrierdkavé podľa médii) nežiadúce účinky po tomto očkovaní dokonca jeden zomrel a toto by som si nedovolila riskovať to sa ale z médii nedozvieš tak ako ani to aká je pravda v nemocniciach mám tiež známych čo pracujú v zdravotníctve a to čo je v správach ja pravda možno tak z polovice... skutočne rešpektujem každého kto sa zaočkoval lebo síce ich mám v rodine iba pár ale bolo to ich rozhodnutie a rovnako oni rešpektujú nás však keď sú oni očkovaní máme sa my báť nie oni veď budú mať prinajhoršom ľahký priebeh podľa naších vysoko postavených vládnych predstaviteľov

tina5959
15. nov 2021

V demokratickej krajine ktora je ohrozovana pandemiou, vlastne celosvetovou. Kde zatial jedine riešenie pred vyhubenim polovice ludstva a skolabovanim zdravotnictva je OČKOVANIE.

autor
15. nov 2021

@tina5959 vyhubenim polovice ľudstva? Kolabom zdravotníctva? Vedeli, že príde ďalšia vlna, vedeli že bude treba peniaze, nevidim žiadnu moc pre lekárov, zdravotné sestričky. Len kopu peňazí do luftu pošlo.

tina5959
15. nov 2021

@tina5959 Mame vlastne štastie že sme v 21.storoči kde existuje očkovacia latka. A nežijeme v 15.-16. storoči. kde vela ludi umieralo len koli tomu, že sa neočkovalo.

matabb73
15. nov 2021

Je veľmi málo diagnóz pre ktoré sa nesmie očkovať. Riziko trombózy je vyššie pri prekonaní kovidu ako pri očkovaní. Ludia su veľmi ovplyvnení hoaxmi, čo čítajú na nete. Je to aj nedôvera vo vládu, ktorú máme. U nás sa to príliš riesi s preto sme v takej ri... v akej sme. V severských krajinám, kde ľudia veria svojej vláde, stačilo povedať, že najlepšie je dat sa zaočkovať a majú tam cez 80 % . Vôbec tak neriešia to čo u nás. Myslíš, že sú hlupejší? Ich životná úroveň hovorí nieco iné. Očkovanie je v tejto chvíli jediná cesta ako z toho von. Štáty, kde to ľudia pochopila, sú na tom lepšie a nezomiera tam tolku ľudia ako u nás.

autor
15. nov 2021

@lusika33 u nás to iste. Tiež osobne poznám 4ch, čo zomreli do týždňa po očkovaní. Ľudia od 35-45 rokov, rodiny s deťmi. Ale, poznám aj 3 ch, čo mali veľmi ťažky priebeh, 2 ja zomreli, 1 s trvalými následkami. Kamarat dodnes nemá pitevnu správu otca.

sense
15. nov 2021

Zdieľam tvoj názor, na jednej strane je to dobrovoľne, na druhej strane dobrovoľne na silu.

Mali to dat ako povinnosť ale už by to nemohli nazvať demokraciou.

Moje okolie našťastie moje rozhodnutie akceptovali, žiaľ spoločnosť vo vseobecnosti to neakceptuje, sú 2 tábory.
A dnes v novinách titulok na prvej strane (v krajine kde žijem) že v októbri narástol počet hospitalizovaných a aj mrtvych plne zaočkovaných.

anjelicek26
15. nov 2021

Autorka kasli na to, zaockovat sa nechces, ok... ale toto su momentalne obmedzenia a nasledky, v podstate len pre to, aby chranili TEBA pred zlym priebehom, ktory je pravdepodobnejsi, kedze si nezaockovana. Btw. zasadne poznaju len ti, ktori sa ockovat nechcu ludi, ktori po ockovani umreli, aka nahoda. To je taka otca kona brat info.

tina5959
15. nov 2021

Peniaze nam na virus Covid 19 veľmi nepomôžu. Načo by sme ich použili. Nasadit všetkych lekarov a sestry do 1.linie až do vyčerpania ale im zaplatiť. Alebo sa dať zadarmo zaočkovať. A dať zdravotnikom si aspon trochu oddýchnuť. Aj tak maju toho dosť s inymi diagnozami.

jankapepe
15. nov 2021

Ak sa rozhodneš dat sa zaočkovať tak zo zdravotných dôvodov.
Zamysli sa nad tým, či dôvod : dobrý známy sa ofucal je dôvod dostatočný a rozumný..... Ubytovanie v hoteli..... Obchod.....
Áno väčšina ľudí okolo mňa uvádza rovnaké dôvody. Bude to znieť ako z reklamy ale 9 z 10. Pre mňa toto dôvod nie je. Toho 1 chápem a je úplne ok že sa tak rozhodol. Tých 9 nechápem ani nepochopím.

matabb73
15. nov 2021

@anjelicek26 toto som už aj ja pár krát písala. O úmrtiach po očkovaní píšu vždy len odporcovia očkovania. Ja mám vo svojom okolí väčšinu ľudí zaočkovaných a nikto nemal závažné problémy, nie to ešte smrť. Viem, že je tam aj toto zriedkavé riziko, ale viem o ňom len zo správ.

kamatopo
15. nov 2021

A už si prekonala covid?????

luccija
15. nov 2021

@dzina007 ak sa nemýlim zamestnávateľ zaplatí testovanie do konca novembra potom si ho hradis ty.Takze každý týždeň 10 eur 2 ľudia 80 eur mesačne.

bimbambim
15. nov 2021

My tiež nie sme očkovany .Toto kebyže mi niekto povie ,že sa mám dať zaočkovať aby mohol prísť na návštevu tak u mňa skončil .ja by som pýtala od neho test 😁.Ja radšej pôjdem na test aspoň budem vedieť na čom som.Co sa týka roboty tak nech dá vyhadzov a nech si zamestná ockovanych ľudí .Som zvedavá ako sa ich bude pýtať na pohovore či je očkovany alebo nie.Kedze by sa nemalo pýtať žien koľko má deti .Krčmy reštaurácie mi nechýbajú variť viem keby aj neboli tak si ich ani nevšimnem ze sú.Obchody už keby bolo treba taksa otestujem ale keď tak objednám si cez net.Kadernicky a kozmeticky nepotrebujem do drogérie ma pustia.Vo sa týka lekárov jedna kamoška sa už nasrala a jedného takého sa spýtala tiež či má test že ho chce vidieť tiež.Odvtedy problém nie je.Kruzky od nás nik nepýta ani test od deti ani očkovanie tak to netuším či potom máš za krúžky.

jankapepe
15. nov 2021

@tina5959 ak by vymrela polovica ľudstva vrátili by sme sa v počte obyvateľov zemegule do cca roku 1900.
Takže z globálneho hľadiska by sa pre ľudstvo nič katastrofálne neudialo.

Strana
z5