icon

Rozdeliť očkovanie v 3 mesiacoch?

21. mar 2025

Ahojte, čaká nášho syna prvé ockovanie (hexa+prenevar). Naša detská lekárka je v tomto extrémne neoblomná, vyhrážala sa mi už, že keď dieťa nebude očkované, že nás vyradí, takze radu od nej ani necakam.. Problém je tam ten, že starsia dcérka mala zle reakcie, po 3 dávke mi 17 hodín len ležala a asi na 2 týždne sa prestala staviat na nohy.. Detská to bagatelizovala, ale ja som si súkromné vybavila konzultáciu v centre pre rizikové očkovania a potvrdili, že to bolo z vakcíny (ale teda plne obnoviteľný stav, vraj sa to niekedy deje 🤷🏽‍♀️), mmr som u dcery odložila, čakajú nás vyšetrenia v centre, až potom sa rozhodnem… Syn zatiaľ vyzerá byt na zdravé bábätko, len po týchto skúsenostiach sa desim očkovania riadne… A premýšľam, či by mu nebolo lepšie rozdeliť dávky, že najskôr hexa, potom prenevar, nech nemá takú záťaž naraz… Bude to boj s detskou, lebo tá neuznáva žiadne odklady a pod ale vydupem si to keď už sa rozhodnem… Má niekto skusenosti, že to potom dieťa lepšie znášalo? Alebo bolo horšie, že v podstate očkované každý mesiac?

PS: touto diskusiou nechcem rozohnať vášne, že či ockovat áno/ nie, každého osobná vec, prosím neriešte. Zaujímajú má Vaše reálne skusenosti, prípadne, či niekto kvôli podobným reakciám prestal ockovat so suhlasom lekára? Ďakujem 🙏

belllinka
21. mar 2025

Keď už si sa rozhodla očkovať, tak samozrejme, že rozdeliť dávky, proti tomu nemôže lekárka nič namietať.

autor
21. mar 2025

@belllinka vieš aký je tlak zo strany lekarov a ja lekár nie som, aby som vedela objektívne zhodnotiť :/ aj na tie dcérine stavy mi vraveli, že je to “bezne” v čechách som našla oficiálny dokument, kde uviedli, že zvážiť ďalšie očkovanie s pomerom na prínos / riziko… :/

lius
21. mar 2025

osobne by som zmenila pediatra, nedoverovala by som jej, ked bagatelizovala predchadzajuce negativne skusenosti a este k tomu sa vyhraza, uff

ninazemna
21. mar 2025

Zo skúsenosti sestry pracujúcej aj v ambulancii všeobecného lekára pre deti a dorast: u nás očkované bábätká znášali rozdelené aj súčasné očkovanie rovnako, Dr. vždy rodičov poučil a akceptoval ich výber, boli aj rodičia, ktorí dali 1. a 2. dávky rozdelené a keď sa nič nestalo, tak 3. dávky súčasne (a tiež sa nič nestalo). Pri rozdelenom očkovaní mali odstup zvyčajne týždeň. ZS

belllinka
21. mar 2025

jasné, zváž si riziká pre aj proti a rozhodni sa. A hlavne zmen doktorku.
Už len logicky, telo sa lepšie vysporiada s jednou náložou vakcíny, ako s dvomi naraz.

diewcatqoo
21. mar 2025

Nasa pediatricka ockuje oddelene. Ako nema problem zaockovat aj naraz, ak si to rodic ziada, ale sama radsej odporuca ockovat oddelene.

autor
21. mar 2025

@lius milé rada, ale nájsť pediatra, čo berie nových pacientov je zázrak.. a platit 500€ ročne za jedno dieťa u súkromného pediatra si popri rodicaku dovoliť nemôžem :/

dobryden
21. mar 2025

Neočkuj,chod k inej doktorka,max dostanes pokutu.

betulinka1
21. mar 2025

Ja som rozdelila vakcíny. Malý bol bez reakcie. Lekár nič neriešil. Dokonca som dala očkovať potom aj v 3 rokov nepovinnú tuberkulozu, lebo lietame lietadlom. Ja som za očkovanie ale na druhej strane, tiež som nechcela davať naraz.

lius
21. mar 2025

anonym: vzdy sa da najst sposob, ked clovek chce... ja osobne som nikdy nepocula o ziadnom pediatrovi, u ktoreho sa plati 😲o ale je to na tebe, ak s tou tvojou si sa rozhodla bojovat, nech sa paci, tvoja volba

lius
21. mar 2025

este dodam, spadovy pediater vas musi zobrat bez ohladu na to, ci ma plnu kapacitu alebo ockovaci status

autor
21. mar 2025

@lius veď hľadám stále, obvolala som už asi 10, mám aj podmienku, aby mali aspoň nejaký časový systém, nie, že prídem rano do plnej čakárne a čakáme hodiny a zatiaľ všetci že nových neberú… a kliník kde sa platí je kopa (aspoň tu v BA)… ti berú 😀 a spádového ani neriesim, je to lekárka na ktorú sú dosť staznosti, kamoske kázala liečiť ovčie kiahne o 2 rocneho lyžičkou rumu, lebo alkohol vyháňa vírus z tela 😀

lius
21. mar 2025

drzim palce, aby sa to vyriesilo vo vas prospech....ta tvoja spadova ma pobavila, ak je taka alternativna, mozno by jej ani neockovanie nevadilo 🙂

myrra81
21. mar 2025

ber nohy na plecia a utekaj prec od tej jezibaby, ak sa tvojmu dietatku nieco stane, okamzite da ruky od vas prec a ty si to budes vycitat do konca zivota…

kvieta
26. mar 2025

Požiadaj ju, nech Ti to dá písomne, že odmieta Tvoje dieťa očkovať. Ty očkovať chceš, len nechceš očkovať naraz, máš na to dôvod. Tiež by som zvážila iného pediatra, ak je to možné.