Skúsenosť s injekciami Pollinex
Ahojte maminky. Mám dilemu, ktorú musím čoskoro vyriešiť a odpovedať lekárke, ako som sa rozhodla. Moja dcéra máva od marce do júna sennú nádchu, ktorá má niekedy lepší a niekedy horší priebeh. Na alergiu sa lieči štvrtý rok. Tento týždeň jej urobila lekárka testy na alergény a po desiatich minútach už boli namerané dosť vysoké hodnoty niektorých alergénov. Ako liečbu nám navrhla brať každé ráno 1 tabletu alerid alebo podstúpiť 3 krát po dve injekcie pollinex tree a následne 3x dve injekcie pollinex rye. Bola som aj poučená o možných vedľajších účinkov, z ktorých najzávažnejší bol ten, že ju bude akurát bolieť ruka. Očkovanie sa musí konať pod dohľadom lekára a ešte pol hodiny tam musíme ostať, ak by sa vyskytol nejaký problém. Maminky, máte skúsenosti s týmto očkovaním? Ste za alternatívu očkovania alebo liekov, ak by ste sa mali ešte raz rozhodnúť? Ďakujem veľmi pekne, lebo vôbec neviem aké stanovisko mám zaujať.
@anasstazia tak ono je to tak, ze to lieky v podstate tlmia iba alergicke prejavy, pricom ockovanie (aj niekolko rokov mimo alergickej sezony) ma nastavit organizmus na to, aby tolerovalo alergeny a minimalizovalo alergicke prejavy.
A inak tato tzv. hyposenzibilizacia sa da robit aj kvapkami,skuste sa na to opytat lekarky, ci ma nieco v zasobe aj pre vas konkretny problem.
@anasstazia aj moja dcéra je už niekoľko rokov vakcinovaná a bez akýchkoľvek problémov. Samozrejme jej to veľmi pomáha co sa týka alergických prejavov v sezóne - neporovnateľne s tým, čo bolo pred vakcináciou ( ked bola len na liekoch).
@bodka13 Áno, brala tiež tie kvapky do nosa Nasonex, do očí kvapky a tiež tabletky Aerius ako vy. Pomýlila som sa pritom aleride. A tieto tabletky by vlastne už brala stále každý deň jednu, lebo doteraz ich brala len sezónne, namiesto tých injekcií.
@anasstazia neviem ako ti to vysvetlila doktorka, ale naši vybrali injekcie a berú denne aj tabletky aerius,... tie alerid sú proste len jedny z mnohých - predtým brali zodac
@anasstazia ahoj, brala som pollinex ked som bola dieta niekolko rokov, viem, ze je to uz davno, ale myslim, ze sa od tej doby moc nezmenil 🙂 vzdy to bolo v pohode, nikdy som nemala vedlajsie ucinky, ani ma ruka nebolela, mala som detsku astmu a velmi mi to pomahalo, ked som ho nebrala, tak som ani nemohla vyjst von. Jedine co mi vadilo bolo, ze ked mi pichali pollinex, tak to velmi bolelo, ale da sa to vydrzat, myslim, ze sa nemusis bat, je to urcite lepsie ako lieky 🙂
@anasstazia este na upresnenie: tou hyposenzibilizaciou kvapkami som nemyslela liekove kvapky, ale ich obsahom je v podstate to, co je vo vakcinach. Akurat ze sa uzivaju rano nalacno pod jazyk a je to zdlhavejsie, lebo ich treba uzivat niekolkokrat do tyzdna. Vakcinacia je teda "jednoduchsia"
@bodka13 Lekárka mi to vysvetlila práve tak, že tie lieky brať nemusí, keď si dá pichnúť injekcie. To som si úplne istá, lebo vtedy som začala zvažovať tie injekcie.
@anasstazia no tak bodaj by to tak bolo 🙂 ....ale naši berú aj lieky,samotné injekcie nestačia potláčať prejavy alergie počas období kvitnutia rôznych stromov a rastlín 😒
@anasstazia no ja chodim na pollinex a ziadne vedlajsie ucinky to nemalo doteraz na mna.. chvilku boli ruka, ale inak nic. Ja dostavam 3 injekcie, ono asi zalezi aj na tom, na co vsetko je mala alergicka.. ale zodac musim uzivat aj tak. Inak by som jar a skore leto asi nezvladla... 😅 Su sice tie prejavy menej intenzivne, ako ked som nebola ockovana, ale su... takze tak.
kedze ti vysvetlila neziaduce ucinky tak, ze maximalne ta bude boliet ruka, tak naco tam mas pol hodinu sediet na pozorovani? 🙂 asi ti nepovedala uplne vsetko...

@anasstazia a doteraz dcérka nebrala žiadne lieky na alergiu ....chalani majú spreje do nosa Nasonex a Awamis a tabletky berú Aerius, plus mladší má ešte na kašeľ sprey Tafen(budelin)
...tieto injekcie nie sú jednoročná záležitosť - naši ich brali už tretí rok po sebe ...prvý rok mali po 6 injekcií a potom každý rok po 3 injekcie - teoreticky by mala táto injekčná vakcinácia trvať 5 rokov, teraz v októbri idú na pretestovanie tak uvidíme či sa niečo zmenilo a ako budeme pokračovať ....okrem bolesti ruky u oboch sme nič iné nepostrehli , snáď len že ten mladší po injekcii ostal akoby prechladnutý,spustila sa mu taká "vodová" nádcha