Skúsenosti neočkovaných detičiek
Ahojte som tu nova, videla som tu vela tem o ockovani ale skor vzdy neziaduce ucinky ockovania. Kedze nas teraz caka prve ockovanie zaujimal by ma aj opacny nazor mamiciek ktore svoje deti nedali zaockovat ci svoje rozhodnutie olutovali. pripadne ci ste nasli volakde statistiku ako to je s ockovanim v krajinach kde je dobrovolne ake tam je % zaockovania.
ďakujem
ahojte, mna by zaujimalo ako spavaju vase neockovane deticky? Ci maju problemy so spnakom takisto ako deti ockovane? resp. kolko spavaju cez denny spanok...
Tak syn má vše i TBC,nemá MMR,celkově zdravý,pořádně marodil až teď ve 4 letech,ale myslím že je celkově "silný kus",
první dcera žádné očko,odmala trpí na rýmu,tuším že to má po mně já od narození rýmovala,jinak zdravá,lehčí choroby zvládá během pár dní,mně to polží na 14 dní 😀 Druhá dcera žádné očkování,doposud jen rýma a kašel,všechny děti kojené,jen druhá dcera částečně do 5 měsíce,neočkování nelituju ani omylem,neholdám experimentovat na svých dětech,že to syn ustál neznamená že by to něco neudělalo i holkám,vím co očkování způsobylo kdysi mému bratrovi 😢
@brumka111 syn spal jakš takš(ten očkovaný),po roce dobrý,první dcera do 4 měsíce jak nadílek pak skoro do roka,děs,po roce spí celou noc,druhá dcera,čím dál lépe spí 😉
@nae dakujem pekne za reakciu. ten starsi zreme celu noc neprespi, vsak, v akych intervaloch sa budi? a kolko ma mesiacov? no, moja dcerka bola zaockovana hexa, prevenar, druhu hexu som odmietla,tak ma len de-te-per, tretie ockovanie som kompletne odmietla. ale mam pocit, ze ten problem so spankom vobec nesuvisi so zubkami 🙂. preto uvazujem nad tym, ci siahnem po homeopatickej liecbe...
@brumka111 Starší má 3,5 roka. On sa nebudil vyslovene do bdelého vedomia, ale s nočnými desmi - vresk, nemožnosť ho prebrať, alebo hysterák, bojovanie, kopanie...tento problém trvá vždy niekoľko mesiacov a vačšinou nanovo prepukne po nejakej horúčke (inak nebýva chorý). Momentálne je mesiac na bezmliečnej diéte a spáva ako budulínek...
Homeopatiu nepoužívame, nejako mi to "nevonia", ale chípem, že to može niekomu pomáhať. Držím palce...
Vidím, že řešíte spánek, naše neočkovaná roční holčenka spí jak kdy, nikdy ne celou noc v kuse, budí se asi třikrát, tak dostane prso, bylo období, kdy s každým probuzením hodně křičela a vztekala se.
http://www.celostnimedicina.cz/ockovane-deti-on...
Ahoj....Dcerka ma 15 mesiacov a rozhodnutie NEockovat som do dnesneho dna neolutovala a ako napisalo viacero rodicov, som na to hrda..... Je zdrava ako rybicka, najhorsie, co sme zazili bolo prerezavanie zubkov...
@tonjadabik2 ja by som ho neockovala....uz pri takom zdravotnom stave by som sa neskutocne bala, co z toho moze vzniknut....
@kvietok73 tak ja by som nedavala ockovat ale doktorka velmi chce ho zaockovat,,az mi to je divne..a ak sa nieco stane tak skonci ako doktorka..
Výborná prednáška:
http://www.auria.sk/blog/ockovanie-zmysel-ci-ne...
@tonjadabik2 Ona skončí ako doktorka, ale ako skončí tvoj malý?... 🤐
@nae noo to neviem..v piatok ideme po vysledky ta sa opytam ci ho mam dat ockovat v tomto stave.. ved zase ma zhorseny ekzem..
@tonjadabik2 do ekzému v žádném případě neočkovat - a pokud doktor řekne i přesto očkovat, tak od něj prchat 😉, zdraví dítěte ti nikdo nevrátí a dokonce je mizová i šánce, že by za tos dostala odškodnění (přiznat nežádoucí účinky očkování je pro většinu doktor snad horší, než kdyby si měli nechat uříznout nohu).
Jinak ohledné ekzému víc než doporučuju prostudovat články Věry Zíkové http://www.proalergiky.cz/magazin/specialy/jak-...
@katyxq ahoj-myslis? ze neockovat? ale nasa doktorka ho chce ockovat aj tak.. asi ju naozaj zmenime bojim sa ho ockovat co ak sa nieco stane??? sak budeme to riesit.pozrem precitam Dakujem velmi pekne.
@tonjadabik2 dítě je tvoje nebo paní doktorky? Máš větší strach z chorob nebo z nežádoucích účinku? Stojí ti zdraví dítěta za pokutu a jinem problémy v případě, źe očkovat nebudete?
@tonjadabik2 http://www.slobodavockovani.sk/news/ockovani-po... (dobré je přečíst si všecky díly 😉), dovolím si jen výňatek z tohoto:
Je VĚDECKY prokázáno, že vakcíny vedou k posunu imunitní reakce směrem k TH2 složce, která je odpovědná za rozvoj alergie. Takže každé další očkování alergiků jejich stav zhorší. Ale to asi není pro většinu lékařů problém. Pacienti dostanou prostě silnější kortikoidy na astma, že?
Já dodávám, že ekzém je také projevem alergie. A že moje malá dostala třikrát hexu (alergická na BKM byla už před očkováním) a že poté začala na BKM reagovat silněji než předtím, zhoršily se její problémy s přibíráním, se spánkem. Náhoda? Já toho očkování velmi lituju, minimálně jsem to měla stopnout po první dávce a ne se nechat ukecat na tři dávky, holt jsem měla nějaké zatmění mozku, pozůstatky důvěry v efektivnost a dobro očkování, ještě trochu víru, že je paní doktorka odborník na zdraví.
A třikrát stejná reakce - průjem s hleny a krví, neklid, šílené koliky, nespavost, problémy s přibíráním, podle paní doktorky jen náhoda 😕 😠, jó, takhle se vyrábějí ty kecy o tom, že z očkování hrozí nanejvýš trochu pláče, otok v místě vpichu a horečka. Sama jsem to nahlásila na SUKL jako nežádoucí účinky.
Norsko sa hlasi. Ockovanie je tu dobrovolne, ale samozrejme sa odporuca. Zaockovanost okolo 90 percent. Niektore vakciny trosku viac, niektore trosku menej. Berie sa to dost automaticky, ze sa ockuje. Ludia to neriesia, kedze je to dobovolne a mozno prave preto nevyhladavaju viac info a slepo veria systemu. My s manzelom mame tri neockovane deti. Nikdy sme u lekara neboli, najstarsi mal az paralen pri 40 teplotach pri zuboch. Mladsi nemali ani ten. Nepozname alergie, ekzem, mame super imunitu. Ja urcite nelutujem a ani nebudem. Nikdy som o nicom nebola tak 100 percentne presvedcena ako o tomto.
Ps: este chcem dodat, ze ja som sa rozhodla pred 4 rokmi a to som nic nevedela ani o MK, strankach ako sloboda v ockovani a podobne. Super, ze mate tu info podane na tanieri...a velkou lyzicou.
@tonjadabik2 ja ti davam do pozornosti toto
https://vimeo.com/40119480a po zhliadnuti som si povedala NIKDY VIAC!!!!!!!!!!!!! Moze sa dr. aj na hlavu postavit a odrazat usami.... a to som bola zastancom
@tonjadabik2 A tady http://www.slobodavockovani.sk/news/ockovat-ci-... najdeš spoustu otázek o očkování (a dost z nich se hlavou honilo i mně), dospěla jsem k tomu, že člověk, aby neočkoval, třeba ani nepotřebuje znát na ně odpovědi, stačí mu ty pochybnosti.
@brumka111 k tvojej otazke ohladom spanku.nas maly je neockovany a ma 16 mesiacov a snad sme este nemali poriadne prespanu noc 😒 budi sa pokial nejdu zubky ca 2-3x za noc. z toho asi 2x na mlieko a medzitym vypadnutie dudla. to spanie asi s ockovanim nema nic spolocne,aj ked nemam moznost s kym porovnavat. vsetci moji znamy ockuju,len ja som taka "ina" a neockujem 😝 😎 ale ked uz porovnam z ockovanymi detmi kamosiek,tak sme pre nich este v jednom exotmi,ze mi dieta neprespi celu noc a budi sa este a to ma uz rok! 😉 ich deti od ca desiatich mesiacov prespia celu noc ako ich odstavili od kojenia a dali do inej izby. no ja mam maleho stale v spalni a poslednu dobu aj u mna v posteli nastahovaneho 😉
@kukina79
tento problem sme mali aj my s nasim neockovanym drobcom. Velmi zle spaval cely rok, potom sa to zacalo zlepsovat a ked mal cca 18 mesiacov tak sa to pomerne stabilizovalo na normalnom spani.
Inak pred cca 2 rokmi sa robila "studia" medzi neockovanymi detmi na internete (samozrejme nehlasovali deti, ale rodicia 🙂 )
Bol tam dotaznik ,ktori sme vyplnali. Tykal sa chorob a inych problemov.
Neskor z tej statistiky vyslo, ze 10% neockovanych deti ma spankove problemy. Povedal by som, ze je to pomerne vysoke cislo.
@katyxq Dakujem ti velmi pekne. po tomto clanku uz viem ze svoje dieta nedam zaockovat ani keby sa doktorka na hlavu postavila. nedam si zabit dieta aby ona bola chranena!!!
a co sa ma robit ak doktorka detska nas to toho bude tlacit_do ockovania??? co mam robit potom? co jej mam povedat ako sa branit??? bojim sa ked ma maly ekzem,astmu,alergie a uzliny..vsade. POMOZETE?PORADITE???
@tonjadabik2 napiš uživateli @prevenar - dá ti přístup do soukromé dikuze o neočkování, na slovenském Koníkovi je taky skupiny neočkujících, tam ti určitě poradí 😉
naša neočkovaná (19 mes) spí veľmi dobre, hádam od polroka potiahla 6 hodín v noci a tiež asi od tých 10 mesiacov už spí pravidelne osem a viac hodín, je stále dojčená a spí s nami v manželskej posteli

@kastinka - tady očko tolik nejede, právě kvůli němu jsem se přihlásila na emimi