Ste za to, aby očkovanie detí bolo dobrovoľné?
Ste za to, aby vsetky ockovania boli len odporucane a rodicia sa mohli rozhodnut, ci ho daju zaockovat. Napiste ano alebo nie. V pripade, ze chcete pridat aj vysvetlenie, napiste najskor ano alebo nie a az za tym zdovodnenie.
ano.
presne kvoli tym vedlajsim ucinkom... MOJE dieta, MOJE rozhodnutie, MOJE trapenie sa s vedlajsimi ucinkami po ockovni, resp. s chorobou proti ktorej som nedala ockovat.
@m.i.r.i tak potom by si aj alkoholici mali platit naklady na liecbu sami, aj fajciari naklady na liecbu rakoviny pluc... vlastne vsetci ludia ktori si svojim spravanim a zivotom za chorobu mozu sami, nie? 😉
jednoznačne ANO
ahojte, som za dobrovolne ockovanie, teda ANO, avsak trosku nerozumiem, co touto diskusiou chce autorka dosiahnut? lebo tymto sa nedosiahne asi nic, iba zeby sa rozbehli seriozne peticie a neviem co este, co treba k zmene niecoho mozno nezmyselneho.. 😖
ano
Nie. Moje deti maju povinne ockovanie a som rada ine doplnkove ockovania neriesim.
NIE
Nie. Stare choroby nevymyzli len sa neprejavovali pokial sme boli ockovani. staci sa pozriet ako sa teraz rozmohol cierny kasel u tych ktory maju uz malo protilatok a neboli preockovani. Su to zavazne choroby so zavaznymi nasledkami. Je sice riziko ale to je oproti nim mnohonasobne nizsie.
ani jedna ockovacia latka nevznikla pre srandu kralikov...kazda z nich je nasledkom smrtelnych chorob,kedy nie 5-10 deti umieralo a nikto s tym nemohol nic robit...teraz sa citime v bezpeci....vsak preslo 100 rokov...narod je zaockovani a vsetko je v pohode...choroba zmizla.nie je to tomu celkom tak....choroba nezmizla....je utlacana vdaka ockovaniu.tych 100 rokov sa zda byt len pre nas dlha doba,ale v dobe historie je to len tu za dverami.nie som odbornik na to vyjadrit sa ,ze co bude za dalsich 100 rokov ak sa z ockovani bude stale ustupovat viac a viac....kto si dovoli tvrdit,ze sa doba zbytocneho umierania nemoze vratit.na druhej strane je mi nesmierne luto aj tych deti,ktore nasledkom ockovania ochoreli ci dokonca zomreli......nikto vam nezagarantuje ,ze ockovacia latka nema vedlajsi ucinok...ani stat,ktory dava nariadenie povinneho ockovania.
jednoznačne ano, cmulinko choroby neustupili nasledkom očkovania ale uplne iných okolností. ja som tu chybu urobila a dala dieťatko zaočkovať už 5x - TBC, 2x hexa, 2x pneumo - a už nedam NIČ!!!!!
nie nie som. pretoze ockovanie ma vyznam len ak je globalne, celoplosne, akonahle sa par ludi zaockovat neda, znamena to , ze sa sem opat zavlecu choroby, ktore x rokov tu neboli, navyse od otvorenia hranic, migracii roznych etnik, zavlacuju sa sem choroby, o ktorych sa nam ani nesnivalo, a ktore tu desatrocia neboli.
Áno, som za dobrovoľne ockovanie.
Nie ,lebo niektorí rodičia čo sa fakt nestarajú o svoje deti a nedabože by sa niečim nakazili a ich by tak bez problémov prijali napr. do škôlky ohrozovali by tým pádom iné deti ......ale zas mali by zvážiť či sú niektoré očkovania vôbec potrebné ,niktoré choroby sa už ani pomaly nevyskytujú a radšej by mohli pre dievčatká preplácať nejaké dôležitejšie očkovania ako napr. ak by mali viac prípadov rakoviny v rodina ,tak proti rakovine krčka maternice a tak ...a mali by sa viac venovať tomu ,ako napríklad aby robili testy akú má to ktoré dieťa imunitu či by ho očkovanie neohrozilo ....
Urcite ANO, skoda ze tymto sa nic nevyriesi. Rodic by mal sam niest zodpovednost za svoje dieta. Urcite ockovania mozno maju vyznam, ale cim neskor tym lepsie. Nechajme detskemu organizmu cas na vyzretie.
ANO
Áno, rodič by sa mal sám rozhodnúť po zvážení všetkých informácii, či bude alebo nebude očkovať, tak ako je to aj v susedných krajinách. Kto chce nech očkuje a kto nie, nech nie je strašený pokutou. Pretože vždy je to rodič, ktorý musí znášať následky z nežiadúcich účinkov.
Nie
viem, že ma dosť báb bude chcieť ukrižovať, ale jednoznačne NIE
ano
a viete si predstavit co by nastalo, keby to bolo dobrovolne? urcite vrstvy obyvatelstva, mamicky ktore sa o to nezaujimaju, ktore nie su informovane, su negramotne, su npr. daka rizikova skupina........... a take by sa na ockovania jednoducho vykaslali???
NIE.
my sme boli ockovane a zijeme. 😉 lepsie dat zaockovat dietatko ako potom plakat, ze je chore, ze chytilo taku a onaku chorobu od druheho dietatka. ten plac co je pri ockovani je kratky, babo na to zabudne . a po case aj maminka.
ANO ............ multikokteil v podobe HEXA VAKCIN napchat do niekolkomesacnych telicok , ktore ani len nevedia povedat kde a ako velmi ich to boli a co vsetko prezivaju ..... kto si mysli ze prehanam nech sa len zamysli nad tym ci aj baby nemoze mat napr silnu migrenu .. napriklad ... a ci by nam maminkam pomohlo natriasanie kocika len aby sme rezignovali a prestali plakat .......... a ockovat babatka proti hepatide B ktora sa siri sexom a krvom povinne a neockovat povinne hepa A ktora sa siri ako choroba spinavych ruk , v tom som logiku nenasla .......
NIE
ten kto si mysli, ze ano, dal by zaockovat svoje dieta proti vsetkemu, proti comu sa ockovat da? asi nie. a potom by dieta dostali, cierny kasel, rubeolu, pneumokoka a ja neviem co vsekto, hepatitidu, a ja neviem co este. sirilo by sa to, bola by z toho celoslovenska infekcia. koho by ste potom vynili? seba? seba sa tazko obvinuje. lekara? stat? vladu? koho? budme radi, ze existuje moznost ockovania, ze stale je viacej novych ockovacich latok a kvalitnejsich. samozrejme, ze ten kto ma po ockovani neziaduce ucinky, tak moze nadavat, ale stale si myslim, ze je to mensie percento, ako to, kolko by bolo chorych, keby sme deti ockovat nedavali. budme vdacni za ockovanie. pozrite si rozvojove krajiny, co nemaju ziadne ockovania.
áno....
tie čo tvrdia nie, čoho sa bojíte? vaše detičky sú predsa očkované, tak prečo sa bojíte tých neočkovaných? však keď majú vakcínu tak majú imunitu nie? čo je menšie zlo? keď decko dostane osýpky, alebo keď ostane leukemikom? trošku by ste sa mali nad svojimi odpovedami zamyslieť...pretože len ten čo si prešiel nežiaducimi účinkami a nedajbože ostali trvalé následky vie, o čom hovorí..resp. pre zmenu by vám nezaškodilo viacej čítania odbornej literatúry.
Rozhodne ANO!!! v pripade niektorych ockovani,uplne zrusit!!!!!
Ano, som jednoznacne za dobrovolnost v ockovani. Funguje to tak vo vacsine vyspelych krajin a nemaju ziadne epidemie napriek vacsiemu mnozstvu pristahovalcov.
Som tiez za to aby boli vakciny preplacane poistovnami. Teda ti, ktori sa rozhodnu ockovat, nebudu musiet doplacat ani cent. Nikto sa nebude moct stazovat, ze nemoze ockovat, lebo nema na to.
A najma som za povinne preventivne navstevy u pediatra a zachovanie ockovacieho kalendara. Ziadne take, ze iste neprisposobive skupiny ockovat nebudu len preto, ze sa im nechce k doktorovi. K lekarovi pridu vsetci, on spravi prehliadku, pouci o ockovani, jeho vyhodach i negativach a potom bud zaockuje alebo nezaockuje a spravi o tom zaznam do dokumentacie. Ziadne zabudnutie terminu ockovania, kalendar s odporucanym ockovanim by ostal a korespondoval s terminmi povinnych prehliadok.
Vela by sa na dnesnej situacii nezmenilo, vacsina da na radu lekara a zaockuje (ked uz je to 'zadarmo'). Akurat tych par, ktori by sa rozhodli neockovat alebo ockovat neskor, by nikto nenahanal a nevyhrazal sa pokutami.
ANO!
NIE,
pozrite ako vyzerajú niektoré rozvojové krajiny, kde o očkovaní ani nechyrovali? Možno by sa problémy v tejto ani v ďalšej genreácii neobjavili, ale až neskôr - načo však pokúšať.
Stále si myslím, že lekári o danej problematike vedia ďaleko ďaleko viac ako ja, hoci matka.
Povedala som si, že ak môžem zabrániť hoci len jednej nepríjemnej chorobe mojej dcérky, tak preto urobím všetko. ... a tá jedna vakcína, mne i jej zase určite stojí 😉 ,
NIE, určité skupiny ludí (rómoviaz osád a neprispôsobiví napr.) by ho mali mať povinné, tam nie je dodržiavaná žiadna hygiena, tak v rámci bezpečnosti nás ostatných a obmedzenia šírenia roznych ochorení, by mali byť tieto skupiny očkované.
Áno, očkovanie len a len dobrovoľné, zaručuje mi to ústava. Dôvody tu boli už písané, nebudem opakovať. Dodám len, že je proti môjmu morálnemu cíteniu pichať do môjho dieťaťa niečo, čo vzniklo zneužitím potrateného iného dieťatka. FUJ.
Škoda, že ešte nevymysleli funkčnú trojzložkovú vakcínu proti ľudskej hlúposti, nedostatku samostatného logického myslenia a proti zhubným nádorom na svedomí a morálke.. viacerým by pomohla. Tá jediná by mala byť povinná a očkovaná celoplošne.

Áno...
Nie by som napísala iba v prípade:
- ak by vakcíny nemali žiadne vedľajšie účinky
- ak by sa každému dieťaťu pred podaním vakcíny urobili kompletné testy (či nemá oslabenú imunitu, či nie je alergické na akúkoľvek zložku vakcíny),
- ak by sa brali seriózne výkriky rodičov, ktorí na očkovanie doplatili
- ak by sa nezahadzovali pod stôl následky očkovania ( a teraz nehovorím o zvýšenej teplote)....
- ak....
Porodila som zdravé dieťa, nenechám si ho zmrzačiť vakcínou.... (a to teraz nepíšem len tak... môj výmysel z večera do rána... mali sme nepeknú skúsenosť po druhej hexe a prevenari.... Chápem mamičky, ktoré bojujú za očkovanie... ono sú to väčšinou tie, ktorých deti nemali po očkovaní žiadnu dramatickú reakciu...)
Len jedno... kto nezažil, nepochopí....
Ak by vaše dieťa nereagovalo dobre na nejaký liek, som presvedčená, že viac mu ho nepodáte....
Tak "neriešte" ženy, ktoré kričia (na Slovensku veľakrát žiaľ do prázdna).... "Nemrzačte mi zdravé dieťa!"