icon

Sú očkované deti hrozbou pre neočkované deti?

cocogogo
28. máj 2017

Niekde som citala ze prave zaockovane deti su nosici danej nakazy proti ktorej boli ockovane. Je to pravda a ako dlho po ocovani mozu nakazit druhych touto nakazou??

kvietok173
29. máj 2017

@madamcoco prepac ale ziadnu racionalnu odpoved som nenasla? Hladam a nic

eikenella
29. máj 2017

@madamcoco
@cheerlady mysli to autorka otazky vo vyzname, ze ockovane dieta moze vylucovat virus osypok a tak nakazit neockovane dieta

jankalukasova
29. máj 2017

@6699333 hmmm... lenže tá pokuta 2200€ nepomôže... aj keď rodičia zaplatia 2200€ a dajú do škôlky nezaočkované dieťa, tak napriek pokute sa znižuje % zaočkovania v danom kolektíve.

madamcoco
29. máj 2017

@kvietok173 tak hladaj dalej.

kvietok173
29. máj 2017

@madamcoco asi marne citala som kazdu tvoju odpoved ale ziadna racio odpoved. Prepac nic proti tebe.

cocogogo
autor
29. máj 2017

Skúsim obsiahlejsie položiť moju otázku. Známa keď bola očkovať svojho syna tak sa jej pani doktorka pýtala či nieje tehotná.Inak by jej syna neockovala aby sa ona V tehotenstve nenakazila.Keďže sa ockuje oslabenym vírusom na ktoré by si telo malo vytvoriť protilátky tak mi tu ta možnosť vyskakuje že možné to je.Taktiež pri rotavirusovej vakcine je písané V pribalovom letáku že 5 dní po očkovaní sa majú poriadne umývať ruky pri prebalovani lebo telo vylučuje tieto vírusy.

madamcoco
29. máj 2017

@kvietok173 nic si z toho nerob ze nechapes. :D

kvietok173
29. máj 2017

@cocogogo ja som bola v rovnakej situacii tehotna a dr isla mojho syna zaockovat samozrejme bez upozornenia na mozny prenos chorob ☹

dominika6
29. máj 2017

myslím že aj dobrovolní lekári cestujú do zaostalých krajín Afriky,kde dávajú deťom základnú starostliovsť aj očkovanie,lebo tam deti zomierajú na bežné choroby..alebo sa mýlim?

saska112
29. máj 2017

nemyslela si to skor naopak ? nepomylila si sa?

saska112
29. máj 2017

@kvietok173 moja teta ako 6 mesacna umrela na osypky, kazdy rok chodime na maly hrobcek....co by dali za ockovanie

cocogogo
autor
29. máj 2017

@saska112 proti osypkam sa ockuje az V 15tich mesiacoch.

saska112
29. máj 2017

@cocogogo tak ale asi ich dostala od nezaockovanych deti, kedze vtedy sa este neockovalo

saska112
29. máj 2017

vsetcia sa zbadaju ked na to zacnu doplacat ti najmensi....

kvietok173
29. máj 2017

@saska112 no ani u nás by jej veru nepomohli ked MMR vakcína je cca v 15 mesiacoch

kvietok173
29. máj 2017

@madamcoco ale chápem 😉 ze nemáš žiadnu racio odpoved 😉

willino1
29. máj 2017

@misinka26 no a ešte aby aj platili odškodné keď ich nezaočkované nakazené deti nakazia deti ktoré ešte nemohli byť zaočkované alebo neboli zaočkované pre zdravotný stav... bolestné pri ľahkom priebehu a aj pri trvalých následkoch a úmrtiach... ale za toto rodičia nechcú niesť zodpovednosť...

kvietok173
29. máj 2017

@saska112 ale to ze sa ockuje neznamená ze tu chorobu dostať nemôžeš a teda aj zaočkované deti môžu dostať osýpky a nakaziť male 6 mesačne deti

saska112
29. máj 2017

@kvietok173 nebola by ich ani dostala keby boli deti zaockovane a vdaka takym mamickam co su proti sa to vracia. Ked zacnu deti umierat budete kludne spavat?
to je vsetko, viac netreba k tomu dodat. Dopisala som .

kvietok173
29. máj 2017

@willino1 a co ked ochorie očkovane dieťa a od neho ochorejú očkovane deti? Lebo to ze je dieťa ockovane neznamená ze tu chorobu dostať nemôže. Co potom tiez budu rodičia platiť ? 🙂 Myslím ze aj takáto varianta môže byt 😉 takze treba aj nato myslieť aby boli všetky mozne varianty podchytene, uzákonené a schválené 😉

kvietok173
29. máj 2017

@saska112 ale to ze sa zaockujes proti osypkam nezenamena ze ich nemôžeš dostať

dai
29. máj 2017

@kvietok173 cudujem sa ze tu niekto s tebou diskutuje - normalne mam pocit ze si druhy prevenarov nick, kedze s nim uz nikto radsej nediskutuje - znoska tvojich pocitov a predstav podlozena emociou - to je diskusia na urovni 5tich rokov - aj ked mam pocit ze aj moj syn ma viac faktov ako podklad pre svoje nazory a kladie logickejsie otazky...

saska112
29. máj 2017

@kvietok173 ale asi ano kedze tu XY rokov neboli a zrazu sa vdaka niektorym maminam vracaju

evittam
29. máj 2017

@saska112 Len pre doplnenie informacii-osypky moze dostat aj nezaockovany clovek od ockovaneho aj opacne, aj ockovany od ockovaneho, aj neockovany od neockovaneho.😉

evittam
29. máj 2017

@kvietok173 Nie, kdeze ti už nebudú platit a ani sa zodpovedat, nakoľko urobili všetko preto aby ich deti chorobu nedostali-dali ich ockovat.😉😎

saska112
29. máj 2017

bojite sa ! lebo vidite ze sa to vracia a ide detom o zivot. Tak ste odkialsi vzali konspiraciu ze mozu zaockovanie deti ohrozit nezaockovane....proste ste to obratili...co je klasicky posledny vykrik raneneho.

dai
29. máj 2017

@saska112 ako som pisala, diskusiu nevyhras:-/ fakt je ze ockovane deti maju aspon lahsi priebeh ochorenia, cize tym o ten zivot neide... rodicia deti nezaockovanych si musia zodpovednost prebrat sami☹
inak sa mi rata ako kedysi ked ludia nevedeli dovody tak si vymyslali bozikov a bohov a pod. ... teraz to kryju konspiraciami - je to hold ta zakorenena tuzba cloveka po istote, po odstraneni neznameho☹ len tu sa fakt zahravaju so zdravym co uz tak pekne nie je ( a nie so svojim kedze predpokladam ze oni bez ujmy su pekne zaockovani )

madamcoco
29. máj 2017

@kvietok173 dobre, skusim inak.. nemam zaujem ti nic vysvetlovat ani sa s tebou hadat. Moj nazor na nezodpovedných rodicov je nemenny a je mi uplne u prdele co ty povazujes za racionalne a co nie. 🙂

saska112
29. máj 2017

@dai presne tak, je mi luto ich deti ale tak o to sa uz nestaram, ale ked vidim ako sa osypky pomaly vracaju, tak ved tu ide aj o moje buduce vnucata a dalsie generacie nie? a urcite sa aj vela neocko mamiek po vracani sa osypok stiahlo, cize tie co ostali musia byt este agresivnejsie a s novymi argumentami a konspiraciami 😀