Tvrdá zrazenina v mieste vpichu po očkovaní

9martina11
17. jan 2017

Ahojte mamičky moc vás prosím poraďte včera sme boli na preockovani a malý má tvrdú akokeby zrazeninu nie v mieste vpichu ale asi 2cm od vpychu má to začervenanie a boli ho to je to normálne volala som aj lekárke no nedovolila som sa ani na 7.x je to podľa vás normálne ? Čo s tým mám robiť?

kvetakinderko
17. jan 2017

Moje dcéry mali takú tvrdú hrču vždy deň po a uvoľnilo sa to samé do dvoch dní, vstrebalo sa. Mávali to horúce, červené, opuchnuté, ale myslím, ze je to normálne, ak nespozoruješ problém ovládať tu končatinu, alebo niečo také.

9martina11
autor
17. jan 2017

@kvetakinderko ďakujem veľmi pekne veľmi sa bojím že sa mu niečo stane

janickacrazy
17. jan 2017

@9martina11 skús mu dávať studený obklad nato, malo by to pomocť

meusicka
17. jan 2017

@9martina11 mojho manzela ockovali proti ciernemu kaslu, dodnes ma hrcku v mieste vpichu, a to ho ockovali pred 6 rokmi.takze ist k dr, nevolat ale ist a dat si to vysetrit.

alami
17. jan 2017

@9martina11 neviem či je to to isté,...ale....ja som mala injekcie do svalu a robili sa mi takto až bolestivé hrče. Sestrička mi poradila to masírovať hneď po vpichu, aby sa hrča neurobila. A aj tie staré hrče som si tak masírovala, aby sa uvoľnili. Po uvoľnení ma to aj prestalo bolieť. Skús mu to možno tiež masírovať. Nejakým detským olejčekom by som natrela a jemnučko masírovala. Hádam vám to pomôže.

9martina11
autor
17. jan 2017

Dakujem baby tak nakoniec som sa dovolala a lekarka nam odporucila to natierat octanovou mastou ze to ma preto lebo ked ho pychli velmi napol sval tak ma ukludnila lebo som sa napzaj bala estw raz dakujem krasne:heart ❤

felicita2
24. jan 2017

Ahojte , aj my mame isť na preočkovanie do 6 rokov, ale niejak to nevychadzalo a aj teraz mi dali termin na štvrok , ale detom začinaju sople a kašel, tak som volala, že neprideme. Sestrička stale na nas tlači, že sa to musi stihmnuť do 6 rokov....ale ja v žiadnom pripade nechcem riskovať, ked vidim, že nie su celkom fit a navyše teraz to chripkove obdobie....
Boli ste preočkovani do tych 6 rokov ? Stane sa niečo ak ich dam zaočkovať az po tom chripkovom obdobi hoci mesiac po 6 roku? Ja myslim, že nie....

prevenar
24. jan 2017

@9martina11 to je dobre ,ze sa velmi bojis ..to velmi pomohlo uz nejednemu dietatu po ockovani.

popripade, ak by si mala zaujem o informacie ohladom ockovania a pripadnych rizik, tak ich najdes tu. https://www.modrykonik.sk/group/1799/ .

vsetko dobre.

meusicka
25. jan 2017

@felicita2 v ziadnom pripade nedaj ockovat chore dieta, v chripkovom obdobi by som vobec neuvazovala o ockavni, lebo nevies, ci sa dieta uz nenachadza v inkubacnej dobe. len pekne treba pockat kym bude dieta zdrave. ste chory, to je kontraindikacia a hotovo. nedaj sa dotlacit, lebo potom tu budes vypisovat.
mojho manzela preockovali na cierny kasel a tetanus a to bol prave po chorobe. a tak ho to zlozilo na 2 tyzdne do postele ale naozaj sposobom, ze nevladal vstat. takze urcite pockat kym budete vsetci fit....

felicita2
25. jan 2017

@meusicka ved prave totho sa bojim, ja celkovo nechcem teraz v tom chripkovom obdobi...asi jej to poviem rovno ak mi bude nabuduce volať, že teraz ich jednoducho zaočkovať nechcem dať a hotovo ! ozvem sa po chripkovom na jar ... sa svet nezruti ak nebudu preočkovani do 6 tich rokov. Nepači sa mi ten tlak.

meusicka
25. jan 2017

@felicita2 svet sa urcite nezruti.... mas pravdu a nedaj sa dotlacit. mozno ma tvoja lekarka obavy, ze nechces dat ockovat vobec. a preto na teba tlacia. pokial ockovat chces, tak im povedz ze ano, ale az po tejto hnusnej sezone chorob.
ja som pri tomto ockovani odmietla, ale to je ina tema. ked uz niekto ockovat chce, ano, ale len ked je dieta fit. nie silou mocou