icon

Ústavný súd bude rozhodovať ohľadom povinného očkovania

prevenar
20. jún 2013

pre tych , ktorych nejak obisla tato vyznamna sprava prinasam linky, kde najdu viac informacii. tak mozno na koniec doplava zakonnost a demokracia (aspon v tejto oblasti) aj k nam ^^ som zvedavy, ako to dopadne ..ale z toho ako sa v minulosti vyjadrovali ustavni pravnici tak dufam,ze sa uzakoni skutocne slobodna volba.

http://tvnoviny.sk/sekcia/domace/archiv/ockovan...
http://www.sme.sk/c/6842207/ustavny-sud-povie-c...

http://portal.concourt.sk/SearchRozhodnutia/pod...

Strana
z2
koniarova
21. jún 2013

Ďalšia absolútne zbytočná téma. 😒

liz_lemon
21. jún 2013

@adsumus tvoja logika nema chybu 🙂 zakaz statnych skolok, potom aj zakladnych a strednych skol, nie? na VS mozu chodit? ci len s plynovou maskou? alebo nezaockovane deti budu mat zakaz opustit ich byt/dom?
liecba nezaockovanych by ti vadila, ale liecba zavislych, obeznych ti nevadi?

adsumus
21. jún 2013

@liz_lemon To nie je moja logika, také zákony platia v zahraničí, mne osobne je jedno aké budú zákony. Svoje dieťa do školky, kde bude veľa neočkovaných určite nedám.

nikimax
21. jún 2013

Aha, z toho vyplýva, že na začiatku šk. roka bude v škôlke na nástenke vycapený očkovací status všetkých detí z mat. škôlky, kucháriek, učiteliek, upratovačiek....aby sa mamičky očkovaných detí mohli rozhodnúť, či tam dajú dieťa....Ha-ha-ha OZAJ famooozna logika.....uvidíme Kto by takéto info poskytoval len tak mirnix dirnix - riaditeľka Mš????Na základe čoho??? 😕 😕 😕 😕

terina25
21. jún 2013

Ja som svoje 2.dieta ockovat nedala a ani nikdy nedam-to posledne ockovanie-mumps,rubeola..ma alergou na vajce a ta vakcina ho obsahuje.a aj napriek tomu nam ho alergologicka odporucila.nedali sme ho ...a preto by nemali syna prijat do skolky?lekarom je uplne jedno ci je al.nieje dieta alergicke na nejakuku zlozku vakciny.musite ockovat a hotovo.ked nedate dostanete pokutu ale co ak dam ockovat aj napriek tej alergii kt.mame na papieri a synovi sa nieco stane.kto bude potom zodpovedny?zase len rodicia...kazdy nech kona podla svojho svedomia.ale vacsiu blbost som nepocula ako to zeby nemali deti prijat do statnej skolky lebo nie su ockovane.my na to mame zdrav.dovody.nieje to len nejaky rozmar z nudy.
@adsumus

adsumus
21. jún 2013

@terina25 Deti, ktoré nemôžu byť očkované zo zdravotných dôvodov sú chránené kolektívnou imunitou naších detí, ktoré zaočkované môžu byť a aj v zahraničí pre nich platí výnimka a príjmané sú a je to v poriadku. Práve také deti by tiež nemali navštevovať školky, kde je kôli vysokému počtu neočkovancov vyššie riziko zavlečenia nákazy.

liz_lemon
21. jún 2013

@adsumus lenze to sa ty nikdy nedozvies, kto je a kto nie je ockovany

stano4000
21. jún 2013

@adsumus netrap sa tu. zbytocne si minas energiu a svoj cas. tu to nemusis vysvetlovat. tu to vysvetlujes ludom ktorym je, pri vsetkej ucte ku trpiacim detickam a rodicom, cislo 2 vacsie ako 2000.

ivana08
21. jún 2013

mna by iba zaujimalo, ako riesia rodicia ktori za ziadnych okolnosti nedaju ockovane deti do skolky s neockovanymi, detske ihriska, centra.... to od kazdeho si pytaju ocko preukaz aby sa ich deti mohli spolu hrat, ci ? a co ak bolo na hojdace pred nami neocko dietatko, mam nosit savo na ihrisko....

adsumus
21. jún 2013

@ivana08 Vieš o tom, že po 4 hodinách pokašliavania v spoločnej miestnosti sa tvoje dieťa môže nakaziť tuberkulozou? Vieš o tom, že nedávno zomrelo neočkované Romske dieťa na tuberkulozu?

yanielka
21. jún 2013

to uz sa neda citat, cakam kedy budu navrhnute zlte hviezdy a pracovne tabory pre vsetkych, co nie su zaockovani .......

liz_lemon
21. jún 2013

@adsumus a vies o tom, ze povinne ockovanie proti TBC bolo od 01.01.2012 zrusene?

maca_p
21. jún 2013

@ivana08 ockovanym detom sa predsa nemoze nic stat, ked su zavakcinovane 😀

nae
21. jún 2013

@ivana08 To nerieš, také mamičky, čo by najradšej pooznačovali všetky neočkované deti tetovaním na čelo, si tie svoje očkované budú strážiť a nebudú ohrozovať naše čisté detičky 😉
p.s. savo netreba, stačí dostatok vitamínu C 🙂

sumzpien
24. jún 2013

Ak nebudu skolky brat nezaockovane deti, zalozim si skolku pre neockovane deti a ked sa tak kukam okolo seba, asi budem aj prosperovat 🙂) Dopyt predsa vytvara ponuku na trhu 🙂

mirkaza
24. jún 2013

Je to len ciste vydieranie, nic viac. Apropo predskolaka zobrat musia zo zakona...

prevenar
autor
25. jún 2013

ze by ich niekto konecne prinutil respektovat zakony tohto statu ?

„V tomto prípade regionálny úrad rešpektoval len tie časti správneho poriadku, ktoré mu umožňujú obviňovať rodičov z priestupku a pokutovať ich,“ hovorí právnik Juraj Bizoň. „Tie časti predpisu, hovoriace o obligatórnej povinnosti prerušiť konanie a pokutovanie až do skončenia ústavného konania o predbežnej otázke, úrad nerešpektoval. Takýto nezákonný postup sa v učebniciach práva nazýva svojvôľa úradu. Táto však priamo vyplynula z nezákonného pokynu nadriadeného ústredného úradu, ktorý tento dokonca zverejnil na svojej webovej stránke. Preto ihneď požiadam generálneho prokurátora, ktorý vykonáva dozor nad dodržiavaním zákonov orgánmi verejnej správy, aby vykonal previerku zachovávania zákonnosti a aby zjednal nápravu tak, aby na úrade opäť začal platiť zákon.“
http://www.cas.sk/clanok/254024/rodicia-filipka...

milly28
25. jún 2013

kým nerozhodne Ustavný súd SR regionálne urady by nemali pokutovat ale oni si určite najdu cestičku ako v tom pokračovať tak ako doteraz. Nitrianska mamička je hrdinka že sa dala na boj súdnou cestou za zdravie svojho dieťaťa. Touto cestou jej velmi pekne DAKUJEM 🙂 Moja dcéra má doteraz všetky očko ale MMR rezolutne odmietam a lutujem že som sa ohladne očkovania nezaújímala skorej. Ak súd nerozhodne v prospech slobody v očkovaní stahujeme sa do Rakuska 🙂

milly28
25. jún 2013

pre farmaceutické firmy je velký problém uz len to že sa narodia uplne zdrave deti. Moja aj dcérina pediatrička mi potvrdila že žiadne oškovanie nie je 100% učinné a po podaní vakcíny dieťa môže taktiež ochoriet na tu chorobu na ktoru bolo očkované.
Inak su krajiny kde maju vytvorený fond na odškodnovanie obetí očkovania. Tu v tejto krajine sa kompetentní tvária že nežiadúce učinky po očkovaní NEEXISTUJÚ a po očkovaní nie je možné ochoriet. Veštko je 100% učinné a 100% bezpečné 😒
Podla mna Ustavný súd nerozohodne v prospech slobody v očkovaní z nasledujúcich dôvodov :
1. farmaceutická lobby má velmi dlhé chápadlá a "svojich " ludí na správnych miestach ktorí su správne motivovaní
2. máme tu velmi početnú skupinu osadníkov a nikto si ich nebude chcieť zobrat na zodpovednost ked bude sloboda v očkovaní pre všetkých rovnaká.
3. nemôžu vyčleniť len určitu skupinu obyvatelov SR pre ktorých bude môcť byť očkovanie dobrovolné a pre ostatných povinné. Ved by to bola diskriminácia a všetci dobre vieme ako u nas diskriminácia v praxi funguje 😒

fidka79
Odpoveď bola odstránená
adsumus
26. jún 2013

@fidka79 Na ktorý môj príspevok reaguješ?

stefi76
26. jún 2013

@fidka79 nepochopila som, kto sú podľa teba tí osadníci?

babulka
26. jún 2013

@mirkaza to máš odkiaľ, že predškoláka musia zobrať zo zákona? To vôbec nie je pravda - prednostne sa prijímajú deti posledný rok pred školskou dochádzkou alebo tie, ktoré majú odloženú školskú dochádzku, ale to neznamená, že ich aj prijať musia. Zákon nič také nehovorí. Vždy je možné dieťa - aj predškolského veku neprijať, nakoľko kapacity to neumožňujú.

Strana
z2