icon

Vakcína Bexsero

mija51
27. feb 2018

Ahojte, chcem sa spýtať, či sú tu nejaké maminy, čo majú zaočkované dieťa vakcínou Bexsero. Ak áno, chcem sa spýtať, ako ste ju zohnali a koľko stála. Moja dcéra má 3 roky, je zaočkovaná Nimenrixom a chcela by som jej dať aj Bexsero. ďakujem

Strana
z3
evaachesa
20. dec 2021

@sisaka ahoj, mohla by si mi prosím poradiť ohľadom prenosu vakcíny? Plánujeme očkovať túto stredu vakcínou Bexsero. Doktorku máme 7min pešo, alebo do 3 min autom. Bude stačiť na prenos priamo z lekárne k doktorke takýto chladiaci box? Máme aj elektrický s ventilátorom, ktorý vieme zapojiť do auta. Podľa predpovede by malo byť okolo -1 až 0 stupňov a v letáku som čítala, že vakcína sa má držať pri teplote 2 - 8 stupňov. Vopred ďakujem 😊

sisaka
20. dec 2021

@evaachesa treba dať doňho ice pack (slovensky názov neviem), ten udrží teplotu. My zvykneme zabaliť do bubble wrap, tá bublinková fólia, aby to neležalo priamo na ľade, alebo aspoň nejaké noviny, papiere medzi to.

evaachesa
20. dec 2021

@sisaka ďakujem krásne za tip... máme tieto chladiace vložky aj bublinkovú fóliu, tak ich zabalím do nej a na to vakcínu 😀 veľká vďaka že si zdieľala túto info...verim že aj iným pomôže 😊👍❤️

evaachesa
20. dec 2021

@sisaka prosím ťa ešte sa chcem opýtať...to celoročne takto riešite prenos? Muž sa so mnou naťahuje že keď bude okolo 0°C, tak nemusíme riešiť ten box keď máme lekárku na skok a vezmeme len tak, prípadne do boxu bez tých chladiacich vložiek. Môžeš mi prosím ešte toto objasniť? Ďakujem 😊

evicka530
20. dec 2021

Ja len kukám ty brdo. Nikdy som k doktorke vakcinu neniesla v chladiacom boxe, akurat ki kazali doma dat do chladnicky. aj u doktorky stala na stole, kym to nepichla, co moze trvat aj 15 - 20 minut, kedze najprv robi poradnu. A to nehovorim o tom, ze uolne v pohode neczavaju cakat aj 20 minut pacientov vonku. Co som sa pytala v lekarni na rotarix, tak ze ked neni strasne horuco, tak hodinku vonku v pohode.

cheeky82
20. dec 2021

@evaachesa nikdy som neniesla v boxe a mali sme už všetky možné vakcíny, aj bexero aj mimenrix...

sisaka
22. dec 2021

@evaachesa my celoročne, my to tak prenášame aj z jednej chladničky do druhej, čo sú od seba tak 15 m
Ja si netrúfam povedať, čo je Ok, čo nie, my sme nemocničná lekáreň, my to musíme dodržiavať striktne.

bp123
20. feb 2022

Mne tiez lekarka povedala, ze ak je to uz hodinu mimo chladnicky, je to rizikove. Poradila mi, aby som to kupila hned vo vedlajsej lekarni tesne pred ockovanim a aj to aby som ho dala do termotasky do coho sa zvyknu flasky davat aby udrzali teplotu. Ziadna poradna, nic sa nekonala (naschval dala samostatny termin na ockovanie, aby sa ten cas nenatahoval). Hned ako som mala vakcinu, som jej mala zaklopat aby vedela, ze som tam a aby som necakala. Dovysetrila pacienta a hned nas zobrala ako dalsich a to vsetko iba preto, lebo je to velmi dolezite, aby to bolo co najmenej mimo chladnicky

Strana
z3