icon

Vakcína Bexsero

mija51
27. feb 2018

Ahojte, chcem sa spýtať, či sú tu nejaké maminy, čo majú zaočkované dieťa vakcínou Bexsero. Ak áno, chcem sa spýtať, ako ste ju zohnali a koľko stála. Moja dcéra má 3 roky, je zaočkovaná Nimenrixom a chcela by som jej dať aj Bexsero. ďakujem

senta_sofia
22. nov 2019

@danisebestova pretoze keby skutocne cital nejake studie, tak by ho az tak nazor neperliva neprekvapil, pretoze skutocne taketo zavery boli, ale neda sa to zovseobecnit, kedze slo o urcitu vekovu skupinu deti. Kedze ste aj vy svoj prispevok zmazali, diskusiu koncim rovnako, lebo nemam zaujem spamovat temu

lenkakravcova
3. apr 2021

@angelyana Môžem sa opýtať, tieto vakcíny ste kupovali normálne v lekárni, s predpisom, alebo bez predpisu?

angelyana
3. apr 2021

@lenkakravcova teraz uz je to easy, kedze sa konecne bexsero dostala aj na svk trh. Lekarka predpise a vyberiete v lekarni. Teraz som riesila doockovanie dcery a prve ockovanie syna (tretieho). Uz nimenrix nedavam, kedze je tu bexsero a to je ucinne na “nase” meningokoky;)

bluka2
3. apr 2021

@angelyana u nás sú aj men. C. Síce sú častejšie tie B (bexsero), ale sú aj C (nimerix)

luccy89
18. máj 2021

@lenkakravcova
@angelyana
Ahojte, kupovali ste bexsero teraz? Cena zostala 140€ alebo nejaka zmena?

angelyana
18. máj 2021

@luccy89 pred tyzdnom kupovane. V lekarni 92,7€. Polovicu mi Union preplati. Syn potrebuje tri davky. Uz ma dve, v 19m pojde tretia

luccy89
18. máj 2021

@angelyana dakujem. Moj ma uz 2,5r, takze by mal dostat dve davky

angelyana
18. máj 2021

@luccy89 ano, aj ja som prveho dala neskor ockovat, dostal dve. Dcera a dalsi syn uz tri, lebo som zacala s ockovanim pred 1.rokom

lenkakravcova
18. máj 2021

@luccy89 92,67 Eur som platila pred mesiacom za prvú dávku.
Pediatrička mi vravela, že od 1 roka sa dávajú 2 dávky (o dva mesiace druhá), do 1 roka sa dávajú 4 dávky. My sme očkovať dali syna, 3.5 ročného, takže ešte jednu dávku budeme dávať.

Momentálne ak patríš do Všeobecnej zdravotnej poisťovne, a máš stiahnutú aplikáciu peňaženka zdravia - máš tam aspoň 3 osoby z rodiny alebo priateľov, tak môžeš si podať žiadosť na preplatenie vakcíny. Takto to tam vyzerá - preplatia ti tých 96 Eur 🙂 (mám tam 3 žiadosti - 1 na meningokoka, zvyšné 2 očkovanie "proti kliešťom").

123369
19. máj 2021

@angelyana
@lenkakravcova ahojte dievčatá, tiež chcem dať dcérku zaočkovať,neviete či prepláca aj dôvera? A prosím vás koľko má tá vakcína účinnosť? Nie je to dúfam len rok či dva,viete mi poradiť? Ďakujem

123369
19. máj 2021

@lenkakravcova a prosím ťa,to si dávala detičky očkovať proti kliešťom?

lenkakravcova
19. máj 2021

@123369 Dôveru netuším.
Vakcína má účinnosť 3-5 rokov.
A nie, to sa očkovala proti kliešťom sestra 🙂 (len mám ju v tej peňaženke, tak tam vidno aj jej žiadosti o preplatenie).

luccy89
19. máj 2021

@123369 akurat vcera davala jedna na insta ockovat syna a pisala, ze dovera a vseobecna nepreplacaju, oni maju union. Tak ale vidis, tu zase vseobecna hej. My mame doveru, tak neviem.

123369
19. máj 2021

@luccy89 aj mi máme dôveru,no spýtam sa dr.mozno bude vedieť povedať.Ale aj tak dám zaočkovať,aj keby nepreplacala.Dakujem

luccy89
19. máj 2021

@123369 aj ja dam, napis sem prosim potom, ak budes vediet co ta dovera

123369
19. máj 2021
123369
2. jún 2021

@luccy89 ahojky, dcérka už má prvú vakcínu pichnutu,ako ste na tom vy,? Už si dala očkovať? A včera som išla s bločkom do poisťovne a zrovna mala vypadnuty sistem,tak mi nič bližšie nepovedala, zatiaľ, že mi ešte zavolá keď to nabehne,je to známa a povedala, že ona si myslí že mi to preplatí poisťovňa,dokonca obydve ,vakcina stala okolo 92€ a medzi dvoma dávkami chcem pichnúť ešte nimernix ,na ten máme ísť teraz v piatok. Tá má stať okolo 50€ a vraj preplatia aj tú,tak som zvedavá, určite sa ešte ozvem, keď to budem vedieť na isto,a napíš aj ty či náhodou nevieš o preplateni 😊

luccy89
3. jún 2021

@123369 jej dakujem, ze si napisala. My sme este neboli, maly bol chory, takze buduci tyzden snad pojdeme. Ako si to prosim riesila, lebo mi dr vravela, ze to musia v lekarni objednat, lebo ich vraj bezne nedrzia. Mame dr v inom meste a kedze sa nema vakcina prenasat, tak by som ju rada obj v lekarni rovno v poliklinike.

123369
3. jún 2021

@luccy89 ako prvé som volala dr.ze mám záujem o očkovanie,a ona volala do lekárne či tú vakcínu majú, alebo ju treba objednať ,tak som jej o pár minút volala a povedala, že teraz ju majú tak sme hneď na ďalší deň išli.A keď ju zaockovali zabehla som si do lekárne pre bloček a objednala tu nimernix hneď ( to máme ísť zajtra) a chcem skončiť znova do poisťovne.

lenkakravcova
3. jún 2021

Aktualizácia k VZP:
Z tej peňaženky zravia - preplatili 46 Eur z 92 Eurovej vakcíny.

123369
24. jún 2021

@luccy89 ahojky, takže v poisťovni dôvera mi nakoniec volali že mi nič nepreplatia, lebo vraj tá vakcina nieje registrovaná 😊

123369
24. jún 2021

@lenkakravcova takže tebe to preplatila všeobecná zdravotná poisťovňa? Mne povedali že mi nič nepreplatia lebo nieje registrovaná

lenkakravcova
24. jún 2021

@123369 áno, polovicu vo VZP.

adulicek
12. júl 2021

@lenkakravcova @123369 Ahojte, aj ja sa chystám zaočkovať deti vakcínou Bexsero....mali ste po očkovaní aj nejaké vedľajšie účinky?

lenkakravcova
12. júl 2021

@adulicek opuch na nohe v mieste vpichu mal syn (také stvrdnute, cca dva týždne inak nič iné)

adulicek
12. júl 2021

@lenkakravcova Ďakujem za info 🙂

123369
12. júl 2021

@adulicek dcérke mala teplotu,cez deň po pichnuti nie, až v noci,a na druhý deň už ok , druhá dávka nás ešte len čaká. A po nimenrixe nemala vôbec teplotu. Tú jej pichali medzí týmito dvoma bexero

evicka530
16. nov 2021

@lenkakravcova 4 davky? Ved aj v pribalovom letaku sa pise o 3 pre deti do 2 rokov a 2 pre starsie 🤷‍♀️ a ta uvinnost 2-5 rokov je pre Nimenrix? Ku Bexseru som citala ze by mala byt trvala...

lenkakravcova
16. nov 2021

@evicka530 Tak mi to hovorila naša lekárka.

evicka530
16. nov 2021

@lenkakravcova sranda, ze kazdy inac. Mne nasa dnes povedala, ze odporuca ockovat az po povinnych vsetkych, cize az cca v 15 m