Váš názor na neočkované dieťa
Aký máte názor na neočkovanie dieťaťa?
@tova tak ty aké hlúposti tu píšeš... prepáč... s týmto môžeš ohúriť akurát tak ľudí-ovce, ktorí sú bez vlastných názorov a potrebujú mať niekoho "múdreho", komu budú pritakávať...
sorry, ale že tieto bullshity ešte niekto vôbec púšťa do éteru.... 😀
@ludka28 o takychto veciach ma rozhodovat odbornik a nie rodic na zaklade demagogickych clankov, ktore ani nevie, kto napisal.... kamaratka nedala zaockovat dcerku, pozicala mi knihy s protiockovacou tematikou.... zdalo sa mi logicke, co tam pisu... ale potom som si nasla kriticku reakciu lekara na tu knihu a tiez sa mi zdali logicke jeho argumenty... lebo o tom houby viem, nemozem sa rozhodovat na zaklade pocitu a jednostrannych informacii...
ta kamoska napr. vravela, ze preco je zbytocne ockovanie voci tetanu... ze sa rozmnozuje v konskom hnoji... a ze kde sa uz len teraz dieta dostane s tym do kontaktu... ze sa uz choroba vobec nevyskytuje... lenze ja som citala, ze bakterie sa v nejake forme v pode mozu udrzat aj niekolko desiatok rokov... takze moznosti ako sa moze clovek nakazit je az az
@moniciak keby si citala pozornejsie, nasla by si v mojej odpovedi preklep ktory sa (zial) nedal opravit ... (pokial nebola dovodom neockovania vazna zdravotna zalezitost - vypadlo mi NE. je mi to luto, ale zjavne si prva, co to nepochopila - uz sa to nedalo opravit.) ale vyplyva to z kontextu, ked je zjavne, ze sa autorka pyta na nazor na NEockovanedeti - atie nemozu za hlupost svojich rodicov.
baby nbecitala som vas vsetky..a neviem kde mam napisat moju myslienku..ale trapi---ma..tema emigrantov s pohladu ockovania...co ked nam tu navlacia boh vie ake choroby....podla mna hygiena by mala konat...tu sa davaju pokuty za miminka..a o ludoch co ich tu dovezu nevieme nic,.,,dnes sme o tom debatili s dokinou...ze nas nahanaju hygienici..a starsia..a na druhej strane si tu navlacime zdroje..kadecoho
@dusika11 ak mozem svoj nazor - zaklad je dobra imunita, ta je stavana na to, aby sa popasovala s akoukolvek chorobou.
Celkovo nemam rada tieto reci o imigrantoch a chorobach, co nam sem akoze navlacia, lebo jeden z nich je mojim skvelym manzelom... No nic. Ja osobne sa nespolieham na to, ze ma nejake prechemizovane ockovacie latky ochrania pred vsetkymi chorobami na svete. Treba mat silnu imunitu, nebyt v strese, dobre sa stravovat, vela pohybu, atd. uz to tu padlo velakrat.
Ja viem, imigranti su aj taki, aj onaki. O tejto tematike vela neviem, tak nebudem riesit. My zijeme priamo vo Viedni a tu je imigrantov kolko chces - Turkov, Aziatov, cernochov... Cestujeme len mestskou a viac sme chori z toho, co donesie maly zo skolky..
ja deti ockujem proti vaznym chorobam, proti chorobam ktore len zatazia imunitu ale poradia si s nou nie... neockovane deti su normalne a nie je co riesit, v hlave riesim skor zodpovednost danych rodicov...
U nas v skolke a v skole deti musia byt ockovane - nie sme statna ustanovizen tak rodicia si samozrejme mozu vybrat ( ockovaci preukaz ale deti nosia na vylety so sebou etc., detto sme si to ako rodicia odhlasovali jednohlasne ze chceme aby deti v nasich triedach ockovane boli...) Jasne ze mozeme narazit na neockovanych ludi, ale moje decka s nimi netravia 10 hodin denne...
@dai len k tej zodpovednosti, viem ze si inak rozumna....preco ty riesis zodpovednost inych rodicov? a hlavne v akom zmysle?...ako fakkt nechapem...
@sorciera24 ja som celkovo rozumna 😀 nielen inak... pisem o zodpovednosti k svojim vlastnym detom a aj k inym - ber to ako moj nazor na tuto temu , viem ze je kontroverzna a je vela ludi ktori veria ze ich dieta ochorelo prave kvoli ockovaniu a ti so mnou suhlasit nikdy nebudu. Ja verim ze ockovanie moze byt spustacom choroby ktoru dieta v sebe ma a asi by sa rozvinula inokedy ( ked by bolo dieta oslabene napr. inou chorobou, horuckou etc. ) - takto sa rozvinula v case ockovania kedze ockovanie imunitu narusa... ale neverim ze ockovanie je povodcom chorob 😔
Zaroven viem ze mnoho chorob ustupilo az po nastupe ockovacich latok, preto verim aj v kolektivnu imunitu - a k nej prave vedie moja pripomienka o nezodpovednosti - je to ale len nieco nad cim sa zamyslam ( to ze ohrozuju rodicia vlastne deti mi je niekde jedno - su to ich deti, to ale ze ich dieta by mohlo moje nakazit , pripadne nebude fungovat kolektivna imunita a vratia sa aj pod vplyvom volneho pohybu ludi vo svete choroby ktore tu uz davno neboli a my s nimi ani nevieme bojovat - toto ma trapi viac...)
@dai no, nie si az taka rozumna...je to fakt len tvoj nazor....neprajem ti zazit to, co sme zazili my napr. ...ale to je jeno, kedze tomu neveris....len ma stvu reci o "tej" zodpovednosti....tak sa len zamyslaj a nehovor o ne/zodpovednsoti inych...lebo to by mohli aj ini o tebe....a to by sa ti asi nepacilo, ze?
ano, a hlavne ockuj preto, aby tie neockovane nakazili tie tvoje ockvoane....ja neviem...mne to vyznam nedava a logiku uz vobec nie....
ale po tvojom prispevku, anstastie su to len tvoje nazory a myslienky...pekny den
inak som ucka a nie som preoockovana...bacha!....by ma zaujimali tie vzane choroby, kt. pokladas ty za tak vazne, ze ockujes a ine, ze nie.....(ale myslim, ze to je opat len tvoj nazor.....tak vlastne ani nie...)...nic v zlom...
@alikaa
@sorciera24 nazor proti nazoru - vdaka bohu sa mozme slobodne rozhodovat za seba a detto prevziat zodpovednost za svoje rozhodnutia 😎
a alikaa, ano - u nas je to podmienka aj pre zamestnancov - ako som pisala ...
sorciera24 - o tej rozumnosti som tam dala velky usmievacik - ja neriesim inych rozumnost ci nerozumnost a necakam ze niekto bude riesit moju😉 a ano - tak ako ty prezentujes LEN svoje nazory nicim nepodlozene ( jedna osobna skusenost ktoru si subjektivne vyhodnotila je tvoj nazor nie fakt ) , tak prezentujem ja svoje - nie som lekar, len rodic ktory komunikuje a zaujima sa... Vazne choroby su pre mna choroby s moznym a pravdepodobnym fatalnym koncom 😉
baby @ludka28 sa tu neukazala od polozenia otazky...mozno cita a mozno ani nie. Keby ju naozaj zaujimal nazor na ocko/neocko pohladala by v starych temach, poscrolovala...co to precitala. Neviem preco ale mam pocit ze tato tema bola zacata len koli tomu aby rozprudila nekonstruktivnu debatu, dalsie nezhody a nepokoj.
Je otrasne horuco, kazdy mame dost svojich problemov...vykaslite sa na to a radsej si oddychnite 😉 prajem krasny den 😉
@dai bodaj by to bola len 1 osobna skusensot....to som sem pisala len pre prikald.....fakty som riesila inde a s kompetentnymi samozrejme....
cize aj chripka ma mozny fatalny koniec...takze beriem to, ze ste proti nej ockovani a ty, ako rodic, kt. chrani svoje dieta si sa tiez dala zaockovat proti hemofilom a pneumokokom....lebo inak by si sla proti sebe.....len mi to potvrd a nic viac rozmazavat nemusime;) dakujem 🙂
@sorciera24 pozri - mozme sa aj takto bavit ak sa potrebujes pohadat 🙂 osobne o takyto styl komunikacie nemam zaujem, ani na to momentalne nemam naladu - prepac... Nie, chripka sice moze mat fatalne nasledky ale ja som si pre seba riziko vyhodnotila ako relativne nizke a moje deti ako deti s relativne dobrou imunitou... ( fatalne nasledky moze mat pre teba aj nachladnutie ak mas nizku imunitu, pripadne nejaku inu chorobu etc. ...) Toto je moja zodpovednost - ak moje dieta dostane chripku bude doma a nikoho nenakazi😉 Budem ti tiez vdacna ak mi nebudes klast do ust slova ktore som nenapisala😉 ani chripku , ani pneumokoky nepokladam za choroby s pravdepodobnym fatalnym nasledkom 😉 skor malo pravdepodobnym aj ked samozrejme moznym
Inak zaujem nieco rozmazavat tiez nemam - svoj nazor som si uz napisala
@dai aha, takze dakujem za odpoved 😉 ...to len fakt k tej zodpovednosti. asom hlavne reagovala...lebo to sa mi nepaci....inak sme potom na tom v podstate rovnako....takze dakujem a pekny den....
@dai ono, to je fajn, ze su vsetci zamestnanci a aj deti zaockovani, ale su aj rodicia a blizky pribuzni tych deti vsetci zaockovani? Nejako to neviem na oficialnej stranke nemeckej skolky, ze podmienka na prijatie je zaockovane dieta s ockovacim preukazom. Rada rodicov je jedna vec, ale riaditelka ma posledne slovo a nikde na stranke nie je napisane, ze ockovanie je podmienkou prijatia. Nasi znami tam davaju od septembra malu a ta nema ani jedno ockovanie. A nerobili ziaden problem. Tak nechapem. Inak to je dost pre dieta byt v škôlke 10 hodin...
neockovane deti su take ako ockovane... neda sa mat na ne specificky nazor. Da sa vsak mat nazor na neockovanie ako take ...Po skusenosti kedy sme z lekarskych dovodou nemohli očkovat mam nazor na neockovanie zas o niečo jasnejši... : https://www.modrykonik.sk/blog/pectore/article/ignoranti-medzi-nami-9wf1dq/
@maciatkolulu tak ja som pracujuca zena, moje deti su v skole a v skolke tolko kolko musia byt ( cize cca. od 8mej do 5tej - ok, je to 9 hodin ale stane sa ze nestiham )
ja ti mozem za triedu mojho syna v skolke a dcery v skole garantovat ze deti zaockavane musia byt😉 kludne sa chod o tom pobavit ty sama priamo do skoly 😎
Aký máte názor na neočkovanie dieťaťa? ..jednoduchy 😀 cim viac ludi odmieta ockovat, tym lepsie pre nich a ich zdravie.
aj ked dost divna otazka, co konkretne ta vlastne zaujima ? vsetko co potrebujes vediet o vakcinach a neockovani najdes tu > https://www.modrykonik.sk/group/1799/
@dai jeeejej. Prepac a toto su ako co za reci? Ja som na rodicovskej dovolenke, takze zatial nepracujem. A s akou kamoskou sa zabavam na tejto teme????? To nemate v praci klimu, zeby upal? Ja som niekde napisala nieco take z coho vyplynulo, ze sa s nejakou kamoskou na niecom zabavam???? Napisala som fakt, ze do dotycnej nemeckej skolky v BA na Palisadoch v septembri nastupuje neockovane skolkarca, takze nemas celkom pravdu. To je fakt vsetko. Nikde som ani slovom nepisala, ze niekto musi chodit, ci nemusi do prace, ci mam, ci nemam bohatych rodicov, manzela.... takze fakt neviem o com pises. A moj nazor je, ze 10h.je dost vela na male dieta v skolke. Nic viac. Takze prijemny den.
@maciatkolulu treba viacej otaznikov pouzivat, mozno ti to da pocit este vaecsej dolezitosti😉 ta pripomienka o 10tich hodinach je od veci - kazdy pracujuci clovek s 8hodinovym pracovnym casom plus hodina na obed deti niekde dat musi - ano.
ja ti pisem ze v dvoch triedach mojich deti mame rodicmi odhlasovane ze deti musia byt zaockovane a obe riaditelky to plne respektuju. Predpokladam ze tvoja kamaratka tento fakt zamlcala a preto tam dieta moze dat, problemy nastanu pri prvych vyletoch kde sa bude musiet preukazat ockovacim preukazom - je to standart...
prijemny den aj tebe
@dai prepac, asi nestaci moje IQ na tvoje prispevky... mala by som dost otazok a faktov k tvojim prispevkom, ale zial asi ti nesiaham ani po clenky, tak sa neopovazim uz reagovat ;-D a navyse by to bolo od temy...
@maciatkolulu mozno to bude len tou materskou 😀 prepac rypes tak aj ja si typnem 😝
fakt nemam zaujem sa hadat, nerozumiem comu nerozumies - pisem myslim dost jasne...ale ako chces - nemusime vobec pokracovat v debate, tiez mi vela nedava - takze este raz krasny den
@dai hmm..zaujímavé....a to potom prečo neriešia hned pri prijímaní detí do tej školy že či maju povinné očkovania? Aký problém nastane? Zo školy dieťa nevylučia...predpokladám a chodiť bude nadalej.
@dai ani raz som nerypla ;-D ale nevadi. Inak ja by som zarucene neinformovala verejne forum, kde chodia moja deti do skolky a skoly..... svet je maly a zly, aj to uz o niecom svedci. Takze v prvom rade nesir informacie, ktore nie su celkom pravdive. A nerozumiem s akou kamaratkou si robim srandu z tejto temy, napr. A doteraz som nepochopila, preco by som mala byt zazobana. Mam uz dve velke deti, ktore maju skolku za sebou uz davno a 10h.nikdy v nej neboli. Sama si prezentovala, ze vyber skolky je dolezity pre blizkost k domovu a zamestaniu. Ale naozaj sa nemusime natahovat. Je to uplne jedno. Ja som len chcela poukazat na to, ze NEMECKA SKOLKA BERIE AJ NEZAOCKOVANE DETI nic viac.
@sardinka333 uprimne neviem co riesi dama - moja vedomost ako rodica je ze som musela preukazovat ockovaci preukaz - maciatko tu tvrdi nieco ine - neviem do akej miery je jej zdroj realny, preto sa s nou neidem hadat😉
@maciatkolulu nemam problem so zverejnenim skolky - o mojom sukromi tu vie dokopy 12 ludi nieco, skolka je verejna a kazdy tam moze ist kto respektuje jej pravidla😉
teraz uz fakt neviem ci si robis srandu alebo naozaj nerozumies 😖 povedala som ze sa BAVIS - nemyslela som tym ze sa ZABAVAS ale ze sa ROZPRAVAS - z take z kadial som ja sa bezne toto slovo pouziva v tomto vyzname, viac to uz fakt vysvetlit neviem...
- mam skolku blizko pri praci aj pri dome ale lietat neviem - cesta tam mi trva 5-10 minut - ale pracujem 8plus1 hodina - to je standartny sr pracovny cas - tvoje deti ak sa smiem spytat ako dlho boli v skolke ak si pracovala? lebo uz sa fatk stracam v tom co pises...

@ludka28 clovek nechodi s napisom na cele, ockovany ci neockovany, no povedzme si, ze su choroby, zavaznejsie choroby, proti ktorym je ockovanie opodstatnene, ktore uz davnejsie napr. vymizli, su takto potlacane atd..z mojho osobneho pohladu, su tu dalsie deti, tehotne zeny, starsi ludia a mnoho rizikovych skupin, ktore by podla mna neradi nieco chytili, ked sa tomu ockovanim alebo inou prevenciou da predist...plus podla mna dopady ockovania sa relevantne zhodnotit nedaju, nakolko vzorka neockovanych su este deti v rannom veku...a som toho nazoru, ze staci sa pozriet na vsetku tu skodlivost okolo seba, cize nasledkom vzniku niektorych chorob moze byt hocico...