icon

Váš názor na neočkované dieťa

ludka28
16. júl 2015

Aký máte názor na neočkovanie dieťaťa?

katey
17. júl 2015

Ja som este ziadne dieta nevidela ist s napisom na cele SOM OCKOVANE/ NEOCKOVANE aby som si nanho alebo na jeho rodicov mala utvarat nazor, resp ich hodnotit. Verim, ze kazdy rodic robi vo svojom najlepsom svedomi v najlepsom zaujme dietata.

charlie1980
17. júl 2015

Baby, nechcem tu rozvirit burlivu diskusiu, ani to neviem odborne posudit, pretoze to nie je "z mojho sudku", chcem sa len opytat, ze Preco sa ockuje odjakziva a odjakziva boli deti aj postihnute, aj zdrave a boli len ockovane...?

petra7777
17. júl 2015

@abbey1 Pozri sa na to z inej strany.....toto je len začiatok: http://objevit.cz/hoax-3-imigranti-znasilnili-c... ☹ Takže @sardinka333 má úplnú pravdu...a to ich nazvala ešte celkom slušne...ja by som použila výstižnejšiu terminológiu 😀

vroni
17. júl 2015

@petra7777, pozri sa, na co davas link. Je to hoax, blbost, kacica, poplasna sprava, vec (situacia), ktora sa nestala.

0silvia0
17. júl 2015

@sardinka333 a veď ja nie v zlom 🙂 🙂

abbey1
17. júl 2015

@petra7777 Je mi smutno z podobných názorov. A ešte smutnejšie, že si názor vytváraš na základe podobných článkov. Ja nikdy neškatuľkujem ľudí podľa zopár jedincov z danej skupiny, krajiny, vyznania. Každý máme inú úctu k človeku, ľudskosti. Tým nezastávam zločincov, násilníkov, kriminálnikov, atentátnikov. Ale také počiny ma nedonútia nazvať celú skupinu čvarga, či, ako ty píšeš, ešte "vhodnejšou" terminológiou.

Ale myslím, že sme už úplne mimo tému. Mňa zarazilo, aký postoj tu prezentoval človek, ktorý formuje deti.

petra7777
17. júl 2015

@vroni Omyl zlatko...ak by priznali, že sa to skutočne stalo, vieš si predstaviť, čo by to urobilo s ľuďmi? Dokatovali by všetkých do jedného....každého "opáleneho" 😀

tova
18. júl 2015

@lauricka rozmyslas rozumom? ako ti neockovane dieta ktore je ZDRAVE roznesie chorobu do kolektivu? Ved mozno neockovane dieta ma vacsiu sancu ze sa nakazi a ako pri kazdej chorobe rodic ho necha doma. Ako sama vies, aj ockovane dieta sa moze nakazit a "rozniest" chorobu. A roznasacom pri ockovani zivou latkou mozu byt prave ockovane deti par hodin po ockovani.

tova
18. júl 2015

@ludka28 aky mas nazor na obriezku??? aky nazor mas na ciste bio stravu? na bezglutenovu dietu? malo by to byt kazdeho vlastne rozhodnutie, tyka sa to svojho zdravia alebo vlastnych deti rodic najlepsie posdi co chce pre svoje dieta.

kbeata
18. júl 2015

@charlie1980 dobra otazka,ale treba sa pozriet na vyskyt urcitych chorob v priebehu nejakych rokoch,mam na mysli napr.vyrazny pocet deti s ochorenim na cukrovku,potom taka celiakia,alergia na mliecnu bielkovinu,nie je mozne,ze vacsina deti v min.storoci bola odchovana na kravskom mlieku,ci lepku,a teraz min.1 z 5 deti to nemoze 😒

veronikax
18. júl 2015

@charlie1980 odjakziva sa neockuje vakciinami...s ktorymi sa ockuje teraz. Treba kusok prestudovat 🙂

A preco vyrobcovia vakciin neockuju svojich blizkych clenov rodiny? Preco ludia chcu ukazovat na neockovane deti ... ked mozno prave ockovane mozu byt nosicmi?? Vsetko je to len biznis .... a poplach ... a trosku odklonit ludi....od dolezitejsich problemoch. Tak isto si treba precitat o povolenych normach vo vakciine ... a ockuju to x 2 ! A vraj je to v poriadku... no jasne....matika nepusti no nie? Kazdy rodic nech sa rozhodne ....on pozna svoje dieta...nie lekar co ho vidi mozno 1x za rok alebo tri ... No nie vsetko je pravda....co ide v TV ... povedala by som ... ze malo co .... Len strasit ludi ... a gumovat mozgy ... ;)

lunedi
18. júl 2015

@0silvia0 juj som sa aspon zasmiala popri takejto tazkej a rozporuplnej teme.
@mlil77

tova
18. júl 2015

@veronikax cele to ockovanie je multi bilionovy biznis, Choroby su umelo narokom alebo nahodne vyrabane v labolatoriach a potom sa tie virusy pustia do sveta. Na chorobach zarabaju lekari, vedci, lekarne,, frarmaceuticky priemyse, nemocnice a pohrebaci. Cim viac sa to toci, tym viac kazdy na kazdom zaraba. Mam znamych ktori pracuju fo farma firme kde sa vyrabaju chemo lieky, proti infarktu atd , najziadanejsie a najdrahsie lieky a mnoho inych, ta firma nikdy ludi neprepusta, kazdy sa tam drzi, pracje sa 24/7, rozhadzuju vsetkym zamestnancom bonusy, poukaz kazdy mesiac do drogerie, robia luxusne vylety pre cele ich rodiny par krat rocne, extra platen volno, sviatky atd.

tova
Odpoveď bola odstránená
veronikax
19. júl 2015

@tova stavim sa ...ze ti znami co tam pracuju.... po liekoch ani ockom nehodia....zato ...ze vedia ake to je svinstvo 🙂 Cely ten biznis je na hlavu. Ide len o peniaze a nic ine... iba nahanat hrozu .... strasit ludi ;) Takze uplne suhlasim 🙂 A nie je nic jednoduchsie ... ako vydierat a oblbovat ludi ... cez ich deti. Pretoze rodicom ide len o ich zdravie ... 🙂

abbey1
19. júl 2015

@tova Prosím, neadresuj mi tvoje primitívne príspevky. Ak by s o ne mala záujem, viem si ich nájsť v iných Tavu, na to určených. Ďakujem.

kbeata
19. júl 2015

@veronikax a hlavne ti spickovi,co pracuju s vakcinami,a pod.,nepouzivaju pripravky dovezene na SK,alebo do postkomunistickych krajin:(

fidka79
Odpoveď bola odstránená
moniciak
19. júl 2015

@ukulela Ty kks, aj tvoji rodičia boli hlúpi, keď ťa nechali zaočkovať??? Moja je zaočkovaná, všetko v pohode, keď budem mať ďalšie dieťa aj to nechám. Iba povinné samozrejme. Ako tu bolo písané- odjakživa boli ľudia (aj deti) chorí aj zdraví, vďaka očkovaniam tu nemáme iné pliagy, vy si tu skrátka stále musíte hľadať dôvody a chyby, človek asi potrebuje neistotu k životu a neustále obviňovať... Trištvrtina z vás nemá papier o tom, aby ste boli kompetentné odborne sa k tomu vyjadrovať. A drvivá väčšina nemá skúsenosť s neočakávanou reakciou z očkovania. nepoznám vo svojom okolí žiadneho autistu ani som sa nerozprávala so žiadnou živou osobou, ktorej dieťa alebo niekto blízky ochorel z očkovania. Ja verím tým, ktorí to študovali. Preto, aby pomáhali ľuďom a nie na tom len zarábali (asi nikto z vás nemá v rodine ani osobne nepozná nejakého lekára).
A teraz k otázke: Mne je v podstate jedno, či dané dieťa je alebo nie je očkované a ani neodsudzujem rodičov. Mne len vadia vyjadrenia znejúce ako keby ste práve ukončili medicínu a pritom neviete chemickú značku kyslíka (príklad). A to nie len v tejto otázke- robíte zo seba najlepšie učiteľky, lekárky, odborníčky na výživu... Veď to už nechajte na tých, ktorí to študovali a celý život sa tomu venujú.
Nikoho som sa nechcela dotknúť, len opisujem koníkovskú realitu a vyjadrujem svoj názor na premúdrelé osoby.

mircalla
19. júl 2015

Moje dieta je ockovane - na neockovane deti mam nazor taky, ze je to vec ich rodicov...predpokladam, ze vedia, co cinia a preco, maju svoje dovody...neodsudzujem...ale preco taketo tema zase, to skonci ako vzdy...
Nemam rada propagandu ani na jednej ani na druhej strane, toho tu uz bolo privela....

tova
Odpoveď bola odstránená
charlie1980
19. júl 2015

@fidka79 Suhlasim. O 50 rokov budem asi sediet zabalusena v burke, len preto aby som sa nemusela bat, ze mi vyvrazdia rodinu, lebo som krestanka. Pomaly Ale isto sa roztahuju a raz sa nestihneme divit. Dufam, ze uz ani moje deti sa toho nedoziju.

monika15
19. júl 2015

Bolt o chvilku klud ze ?
na co otvaras rovnake temy !!!

pohladaj neockovacie temu a skupiny je ich tu dost !
@ludka28

jalimag
19. júl 2015

@horana mas odvahu takto otvorene to sem napisat 🙂 Uplne s tebou suhlasim, ale keby som to iste napisala ja, tak okamzite visim na ciernej listine za podsuvanie mojho nazoru a obracanie celeho modreho konika na moj obraz. 🙂

sasa1310
19. júl 2015

@bonaqa2013 odškodné od štátu žiadať nemôžeš, pretože na očkovanie a následky po ňom u nás nemáme.
@sue by si sa divila ako rýchlo môžeš dostať nežiadúce účinky po očkovaní. Niekedy stačí si pred zaočkovaním vygúgliť príbalový leták vakcín a zistíš sama aká pliaga to je. Ale to by niekto musel sa viac zaujímať čo všetko môže samotná vakcína spôsobiť v telíčku.

@ludka28 a názor na neočkované dieťa? Taký istý ako na očkované. Nevidím v nich žiadny rozdiel. Nakaziť sa môžeš aj od očkovaného aj od neočkovaného. Dostať niečo môže aj očkované aj neočkované

stanulienkat
19. júl 2015

@charlie1980 odjakziva sa urcite neockovalo. Volakedy ludia zomierali na choroby,ktore su dnes kvoli ockovaniu prakti ky nezname. Neviem,ci sa ockovat nezacalo na zaciatku 20 st,teda iba niektore choroby. Trochu si to nastuduj. A choroby vzdy boli aj vzdy budu. Hlavne nove choroby. Keby nebolo zavedene ockovanie,tak by sme este teraz mozno mreli na choroby ako osypky,cierny kasel a podobne. Predpokladam,ze uz sa mozno testuju nove vakciny na novodobe ochorenia a zmutovane choroby....

maciatkolulu
19. júl 2015

@stanulienkat hej, pravda, ale co tubera, ta je tu opat a neockuje sa a napr.v Madarsku je zahrnuta v povinnom ockovani a preco u nas uz nie? Je menej nebezpecna ako cierny kasel? No co ja viem, ludia na nu a to nielen male deti, ale aj dovtedy zdravi dospelaci, umierali ako muchy. Tak preco sa neockuje?

charlie1980
19. júl 2015

@stanulienkat Az tak daleko som nezachadzala do historie, kedy sa vobec neockovalo. A mame tu hned aj odpoved ! Dakujem, ze si odpovedala za mna 🙂 No a tych zmutovanych novodobych sa bojim aj ja. Samozrejme, ze nam to Este "okorenili" prilivom imigrantov, u ktorych zrejme ani paru nebudeme mat, cim liecit a Co vlastne.

abbey1
19. júl 2015

@tova Ďakujem za prianie,ale pochybujem. 😀

stanulienkat
19. júl 2015

@maciatkolulu No TBC je hlavne v ciganskych osadach a podobne. No nie je tak velmi na vzostupe ako pises. Viem, ze zdravotnici su povinne ockovani proti TBC. Ostatne veci neviem, ja som len reagovala na prispevok. Len si nemyslim, ze ockovanie je apriori zla vec. Kazdy jeden liek ma neziaduce ucinky a je pravda, ze je to biznis, no urcite zachranil mnoho zivotov.