Váš názor na neočkované dieťa
Aký máte názor na neočkovanie dieťaťa?
@inspiration2 vieš po čo všetkom nemaju deti šancu na normálny život? Robila som asistentku pedagoga v šeciálnej škole - variant C. Slepo chluché, retardácie roznych stupnov, DMO, na kyslíkoch, Downi, kvadruparetici.....bežne sme mali prístup k zdravotnej dokumentácií. Ani JEDEN...opakujem číslo 1 ....nemal poškodenie z vakcinácie, všade sa uvadzalo kedy stav nastal, resp. čo sa stalo. Zvyčajne poškodenie pri porode... Jednu si pamätám čo sa jej ochorenie hemoragická choroba spustila po prepichovaní uší...dovtedy podla matky zdravé dieťa, ale to bol len klam...choroba v nej bola len čakala na vhodny sppušťač a tým bolo to prepichovanie uší. A čo teraz? Si nikto nedá prepichovať uši? To isté aj vakciny a všetky chem. lieky...všetko má svoje riziká. Aj vyjsť ráno von na ulicu..
A čo sa týka tej rakoviny...vždy je to subor faktorov, nie jedna vec...rizikových faktorov je x, všetky aj tak neeliminuješ. Možeš mať v sebe BRCA2 a to je už velka pravdepodobnost ochorenia, tam už treba viac ako len strava, pohyb.
Moj nazor je ze sa istym sposobom bojim takych deti.
@sardinka333 takže z toho vyplýva že vlastne to čo sa v živote stane s našim zdravím nieje ovplyvnené našim konaním, že áno...koľko zaočkovaných detí malo pneumokoky, to je také časté, tak sa to dá spomenúť, proste žiadna vakcinácia nezabezpečí nikomu zdravie, keď mám 100 kráv a 100 kráv vychovám v jednom chlieviku tým istým krmivom, možem to brať ako vzorku, ale nie ľudí, nemôžem povedať že dieťa má imunitu vďaka vakcíne lebo to odporuje faktu že po prepuknutí určitého ochorenia ochoreli hlavne zaočkované deti! Je mnoho vecí a argumentov čo si odporujú, sú veci ktoré nezachránime vakcináciou!
Čo sa rakoviny týka WHO o tom malo peknú rozpravu, ja som si to preklikla vďaka linku tu na MK, onko ochorenia sa u vegánov nevyskytujú...práve preto sa už dietologovia obracajú na diéty RAW pre týchto pacientov. Ťažké diskutovať o zdraví pretože je individuálne a vplýva na to veľa faktorov, kto nezažil reakciu svojho dieťaťa na vakcíny nikdy nemôže pochopiť takého rodiča a nikdy takému rodičovi nemôže povedat kolektívna imunita, ich deti sú reálne, aj keď štatisticky sú čísla...ako fakt že sa neočkuje všade už musí človeka prinútiť zamyslieť sa...
@inspiration2 to čo sa v živote stane s naším zdravím je len Z ČASTI ovplyvnitelné naším konaním. Nie každý kto sa stravuje zdravo, športuje je zdravý ako rybička. V rodine mám toho pekný príklad - švagor sa roky zdravo stravuje, cukor, biela muka je tabu, je spolumajitelom gymu a predajne so zdravou vyýžinou, stravou jednoducho tým žije a predsa má problémy s tlakom, srdcom, žilami...a lekari žiadnu objektívnu pričinu neodhalili. A takto poznám x ludí čo ich životný štýl je iste ovela zdravší ako moj a maju problémy s klbmi, cholesterolom a nechapu ako je to možné!
Zdravie sa kupiť nedá, ani vakcinou ani žiadnym iným liekom ale v medicíne je možné všetko, ako raz povedala moja známa doktorka ,,operácia sa podarila, pacient zomrel,,....prečo niekto ťažko chorý so smrtou na jazyku sa nahle uzdravý a druhý zomrie na ,,banalitu,,? Ťažko povedať...
Píšeš ,,su veci, ktoré nezachránime vakcináciou,,...ok..a čím ich ,,zachránime,,? Jasne že ani vakcíny nie su spasonosné, prepokaldá sa že ak aj očkované dieťa ochorie tak priebeh ochorenia bude jednoduchší a nie fatalny...
Napriek tomu si myslím, že poškodenia vznikaju najčastejšie z uplne iných pričin ako je nejaka vakcina....prenatalne, perinatalne najčastejšie...infekcie matky poškodia plod, nejake teratogeny ani nemusí človek vedieť že sa im vystavil, ťažký porod, nedokysličovanie plodu, pochybenia v liečbe atd...Alergie a ekzemy ak maju rodičia alebo niekto v rodine tak je velka pravdepodobnosť že deti budu tiež alergici, ekzemari...sklon k niektoým ochoreniam sme dostali vo svojej genetickej vybave po rodičoch, predkoch. Tie v nás driemu a stačí vhodný impulz, spušťač a su ,,na svete,,.
A že niekto ,,objavil,, raw diety? Objavili teplu vodu...už dávno je znama Breussova kura, alebo taký Norman Walker je často spomínaný a jeho knihy ,,tlusté střevo bez zácpy,, a rozne šťavy su zname.
Ja som nezažila nikdy žiadnu reakciu na očkovanie to je pravda - ale zažila som život so sestrou s DMO, operácie ešte na Haydukovej, ako mama cvičila vojtovku 6x denne a ako sestra revala na ratu a otec nemohol počuvať spravy, celoživotné trápenie, trvala invalidita, neschopnosť postarať sa plnohodnotne o seba, nutná opatera...takže tak. Žial taký je život, zlé veci sa stávaju, stávaju sa očkujucim i neočkujucim, rodiacim v nemocnici, rodiacim doma, zdravo sa stravujucim, športujuim...
@charlie1980 deti neboli odjakziva ockovane takymi svinstvami ako teraz,treba si to trosku postudovat.odpoved najdete sama ;)
@sardinka333 ako som písala vyššie, primárka detského oddelenia na skutočne poprednej klinike v SR nemá zaočkované deti a je proti...pretože tie deti normálne stretáva, žije tým a vie to porovnať. Takže to nieje len "myslím si"....
@inspiration2 ale ved prečo nie...je to jej volba, jej rozhodnutie a ja ju neodsudzujem...každý má možnosť sa rozhodnuť, ale aj znašať nasledky - či už očkujuci alebo nie.
@sardinka333
"Nie každý kto sa stravuje zdravo, športuje je zdravý ako rybička." Odpoviem ti takto - nie je to len o strave a športovaní. Poznám jednu osobu, taká ako tvoj švagor - zdravá strava, šport... a predsa z ničoho nič ochorela na rakovinu a umiera... prečo? Je to aj o psychike a o prístupe k životu a ľuďom okolo seba. To je odpoveďou aj na tvoju otázku "prečo niekto ťažko chorý so smrtou na jazyku sa nahle uzdraví a druhý zomrie na ,,banalitu,,?"
Áno, máš pravdu, zlé veci sa stávajú, všetkým ľuďom. Ale ak viem, že očkovanie je jedným zo spúšťačov (a to je, to si píš), načo zbytočne provokovať a riskovať, že sa mi tieto zlé veci stanú?
A ešte k tomu ďalšiemu faktoru, ktorý si spomenula - k pôrodom v pôrodniciach, pri ktorých dochádza k poškodeniam, sa radšej nejdem ani vyjadrovať, lebo sa mi "nožík vo vrecku otvára", keď si čo len pomyslím na to, čo tam so ženami stvárajú (a tie sa im za to ešte aj poďakujú).
jeeeeeeeeeejda kedy uz koniec prazdnin 🙂)
Som presvedčená o tom že drvivá väčšina rodičov čo očkujú svoje deti nevie o rizikách a len slepo veria s primitívnym argumentom - proste sú súčasťou systému. Keby ich lekár poučí o rizikách a povie im čo sa môže stať na jednej strane v prípade ochorenia a na druhej v prípade vakcinácie, myslím že by bolo určite menej očkovaných detí a rodičia by sa nad problémom zamýšľali, lenže naša spoločnosť nepotrebuje individualistov čo nad problémom rozmýšľajú ale idiotov čo sa zaradia a rovnako je to aj v prípade pôrodov. V zahraničí nieje dôležité nastrihávať a rodiť na chrbte, lebo naše ženy majú asi inú stavbu tela, rovnako nieje dôležité očkovat asi preto že záškrt sa vyskytuje iba na Slovensku.. neschopní ľudia myslieť nad rámec...
@inspiration2 daj sa trochu do obrazu, v zahraničí sa očkuje okolo 95% detí ako kde, a epidemie vznikaju pravidelne v oblastiach, kde je nízka zaočkovanosť. kukni si zaokčovanosť v europe za minulý rok to je zaočkovanosť u skupín, pre ktoré je očkovanie určené podla očko kalendára, nie celej populácie http://www.who.int/immunization/monitoring_surv... samí idioti asi podla teba
@adsumus nevkladaj mi do úst čo som nepovedala a keď nedokážeš čítať s porozumením tak nereaguj na moje príspevky, niesom papagáj. Ty sa zamysli nad tým čo tu pridávaš, nájdi niečo o španielskom chlapčekovi so záškrtom, lebo iný argument prečo sa majú rodičia nezaočkovaných detí báť si zatiaľ nepoužila. Skús sa zamerať aj na iné - skús počítať čo to o tých onko problémoch u detí, tie sú závažnejšie ako kašeľ a bojuj s tým 👍
mas velmi dobre nazory, fakty a argumenty. Vazim si takých rozhladenych a inteligentných ludi ako si ty! Je zbytocne reagovat na @adsumus, nakolko pretlaca a presadzuje klasicky interpretovane nazory proocko. Zrejme citala brozurky u lekarov, pripadne pocuva o konferenciach a kongresoch lekarov, ktori bojuju proti rodicom, ktori neockuju. Argument, ze za vaznymi chorobami a poskodeniami deti, stoji zdravie rodicov, zivotny styl, genetika a pod., uz bolo dost. Je zaujimave, ze my sme presne ti zdravi rodicia, ktori nefajcia, nepiju alkohol, zdravujeme sa len vlastnými produktami, pripadne z overených zdrojov, antikoncepciu som nikdy nebrala, pretoze viem o com su umele hormony a co sposobuju.... a dalsie ine faktory by som vedela vymenovat. No i napriek tomu nas maly mal vazne NU po ockovani BCG vakcínou. Potvrdili to neurolog, pneumolog, pediater, internista! Potvrdili, ze take reakcie nie su normalne a su jednoznacne z vakciny! Skoda, ze tuto super zivu vakcinku ztiahli zrazu z ockovacieho kolecka a vraj preto, lebo TBC sa u nas uz nevyskytuje. Je zbytocne o tom pisat s takýmito ludmi, pretoze ti maju jednoznacne pretlacat vyznam ockovania. Nezazili nikdy na vlastnej kozi NU ockovania a budu dokola tliapat len o tom, ze ich detom nic nie je a keby aj bolo, tak je to kvôli genetike rodica. 😀 Smiesne, trapne, hlupe, a velmi velmi velmi prizemne. Co viac k tomu dodat. Ja som stastna, ze som nabrala rozum, ze mam podporu v rodine a aj u lekarov. Ze som mala stastie na takých odbornikov, ktori mi potvrdili vazne NU po ockovani. Po akomkolvek ockovani! A je ich dost. Ked sa clovek zaujima a rozprava, predklada argumenty a fakty, tak dokaze otvorit oci aj inym. Len musi chciet rozmyslat a tu zial v tejto diskusii rozmysla len par ludi. Ale vies ak to je, je lahsie nevediet a prehliadat, ako sa naplno niecomu venovat a byt v tom dobry! Niekomu staci citat diskusie a byt z nich mudry a niekto zajde aj dalej.
@inspiration2 mas moj obdiv! 😉
@inspiration2 tie dobre nazory...v predoslom prispevku patria teba...len som to akosi zle odklikla.
Neviem nájsť taký dobrý článok o očkovaní na tetanus, písal ho český lekár, ktorý použil štatistiky lekárov z 2.svetovej vojny a svoje praktické skúsenosti z praxe kde opisuje ako je to očkovanie zbytočné a za akých extrémnych podmienok by ochorenie mohlo vzniknúť a aj keby tak uvádzal úspešnosť liečby 👍 tým vlastne vyjadril svoj názor z praxe že očkovanie na tetanus je zbytočné vyhadzovanie peňazí lebo štatisticky je to ochorenie menej nebezpečné ako očkovanie proti nemu 👍 keď sa mi podarí nájsť ho zavesila to tu, možno ho niekto pozná a pridá ho 😉
@tara 12 rokov sa venujem špeciálnej terapii ktorú som začala robiť s prvými terapeutmi na SK, za 12 rokov som prešla XY špeciálnych zariadení na západnom SK a stretla neskutočné množstvo lekárov a terapeutov nielen zo SK, názory ktoré tu čítam niesú odborné, sú zo zdrojov ako topky.sk a podobne, možno keby mal každý možnosť vidieť v praxi tie deti a rozprávať sa s rodičmi ako im farmaceutický priemysel a náš zákon zničil život, hľadali by aj inde...strašne ma mrzí že existujú ľudia čo prehliadajú tieto deti. Niektoré matky nevedia aká bezmocnosť je bojovať celý život s tým že si uverila takým -čo zámerne zatajujú fakty o tom, že tvoje dieťa po očkovaní môže skutočne skončiť zle, kdežto keby si ho nezaočkovala, šanca že ochorie je rovnaká v oboch prípadoch a tým pádom v tom zmysel nevidím...
z tvojich nazorov presne vidiet, ze mas skusenosti z praxe a hlavne odborne. My sme od nestastneho BCG ockovanie prestali ockovat a lekari mi sami povedali, ze keby sme pokracovali, tak je to ruleta, ci sa prejavi este nieco ine a omnoho horsie. BCG vakcina ma ucinok v tele 10 rokov, takze este nas caka 5 rokov. Uz v porodnici som vsak vedela, ze ockovat nedam. Pocas studia sme mali prednasky s vyznamnymi odborníkmi, ktori nas sami vyzyvali k opatrnosti pri vakcínach. Uz tam som sa zacala tomu venovat. V porodnici vsak malého vzali na ockovanie, ked som bola na vysetreni. Bez môjho vedomia. Odvtedy sme zacali bojovat a odvtedy nedovolime, aby si z nasho dietata niekto robil tester. V okoli mame tiez vela známych ktorých deti prestali chodit, rozpravat, dostali leukemiu ( velmi casto ), nadory mozgu, prestali vidiet, alebo len velmi slabo ( kedze najblizsie centrum mozgu je ocne a teda latky z vakciny prestupia hned do tejto prvej linie ), oslabili sa im svaly, neudrzia vlastnu vahu a dalsie ine hrozne dg. Niektori z nich pochopili, podla toho na akého lekara natrafili. Ini su stale v tom, ze zial ich dieta ochorelo len tak, lebo malo na to predispozicie. Naposledy mi pediatricka povedala, ze vsetky neockovane deti, co ma vo svojej ambulancii, tak vlastne ani nechodia, pretoz nie su vôbec chore! Inteligencne su popredu o 2 roky oproti rovesníkom. No a na zaver dodam, ze mame v rodine aj lekarov a biochemicku, pozname tiez primara jedneho detského oddelenia, ktori vysvetluje rodicom NU ockovania, ked za nim pridu, ze chcu ockovat zltacku. Vidi statistiky ockovanych a neockovanych. A presne ako pises, ci ockujes alebo nie, sanca na ochorenie je rovnaka. Len s obrovskym rozdielom v tom, ze to neockovane dieta bude mat príznaky a dlzku trvania uplne inu 😉 A + imunita na cely zivot.
@inspiration2 a s rozdielom, ze neockovane dieta nie je ohrozene najhorsim NU ockovania a vsetkymi tymi chutovkami vo vakcine.
@inspiration2 Už tieto diskusie príliš nesledujem, ale tvoje názory a skúsenosti ma zaujali. Veľmi pekne si to vyjadrila a popísala tak, ako to vidím aj ja.
@jalimag je to x faktorov, proste nemáme nad všetkým moc nech si myslíme že robíme 100% to najlepšie. Ty nevieš ktorý konkretny spušťač odštartuje chorobu u teba! Može to byť hocičo a ty tomu nijako nezabraníš ak ta choroba v tebe spi lebo všetko eliminovať nedokažeš...nie si ,,pán boh,,. Klučom nie je ani psychika. Suhlasím s tým že v niektorých pripadoch že aj psychika zohrava ulohu, ale nie je to univerzálny kluč, prečo potom ochoreju deti z harmonických rodín - že ochoreli ,,koli psychike,, by im ako vysvetlenie nestačilo a moj švagor je veselý človek, ma dobru povahu, pomože každemu, ale ma rad aj sam seba, proste tam psychicky neni čo riešiť. Niekedy jednoducho nenajdeš jasny dovod prečo sa niečo stalo.
@inspiration2 ach to zlaté zahraničie....tam si prečítaj ako jedna porodila v Hainburgu ,,prirodzene,, ako v stredoveku! Rodila pomaly 24 hodín,bez epi, 2 hodiny tlačenia, natrhla sa pritom chcela nastrih...dnes ledva sedí na zadku a tam dole ,,masaker,, viac krat rodit nechce v H. určite nie. Inak sa asi ošetruje tržná rana a inak rezná nie? Netvrdím že treba nastrihavať rutinne, ale ked sa mam dotrhať až ku konečníku tak nech strihaju. Takže to ,,prirodzeno,, v podmienkach zahraničia vyzerá tak že ak to ,,ide,, tak je jedno kolko hodín a ako proste budeš sa trapiť v bolestiach ved je to prirodzené, všetky porodili tak čo? Tak ak chcete ženy rodiť ako Eva v raji tak kludne...ale neodsudzujte tie čo to takto nechcu. Ja rada využijem možnosti mediciny. Aj ja som sa mohla trapiť o x hodín viac, a načo? komu by to prospelo? sama som chcela aby mi moj doktor pomohol, keby mi nepraskol vodu tak rodim o x hodin viac, zo zasahmi, ktoré som chcela bol moj porod vybavený za hodinu a ostalo mi dost síl na to uživať si s mužom krpatu a nie tam skapinať v bolestiach. Takže ja som sa nad tým zamýšlala - ako budem rodiť...či ako susedova fena bez pomoci to nechám na prirodu ved nejako to dopadne alebo s pomocou a využitím dnešných možností, ktoré mi boli ponuknuté a ktoré som konzultovala s mojim porodníkom.
A apropo...o rizikách očkovana mnohí vieme vobec to nie je o tom že ,, drvivá väčšina rodičov čo očkujú svoje deti nevie o rizikách a len slepo veria s primitívnym argumentom .... - pre niekoho primitivne pre niekoho relevantné. Každý verí tomu čomu veriť chce a o čom je sám presvedčený. V dnešnej dobe informácií ...
@tara svojim agresivnym pristupom nepresvedčíš nikdy nikoho...určite nie ked hned ,,z fleku,, budeš nadavať ludom do nerozmyšlajucich a hlupych pripadne ako kolegyna do idiotov...
Každý má možnost si zvážiť. A ak svoj život a všetok čas venuješ boju proti ,,provax,, tak strácaš čas, ktorý si mohla stráviť lepšie. Ale to že si v tom ,,dobrá,, ti dviha pýchu, namyslenosť a sebavedomie a pohana ta vpred...no..život ukáže, mne aj tebe čo bola ,,lepšia volba,,.
,,Argument, ze za vaznymi chorobami a poskodeniami deti, stoji zdravie rodicov, zivotny styl, genetika a pod., uz bolo dost,, - čiže stojí za tým LEN očkovanie ne? genofond rodiny je ,,hadr,,
Škoda pokračovať av tejto hystérií...to je ako mamila...klapky na oči nevidím dopredu a dozadu.
No pekný den... 🙂
@inspiration2 10 like
@sardinka333 mne nemusíš o medicíne rozprávať, na poradne som chodila do zahraničia pretože na SK mi v 3 mesiaci dali diagnózu že by som mala ľahnúť a vyložiť nohy a štupľom sa zapchať aby som do pôrodu vydržala 😁 a rodila som sekciou, nie ako susedova fena neboj sa 👍 ani som nekojila, napriek tomu moje dieťa do dnešného dňa nepotrebovalo lekára 👍 keď mám chrípku ona ju nedostane, liečim ju homeopatikami a keď sa niečo deje dobehnem na krv, ale pokusy na nej odmietam robiť! Jej zdravie mi je najcennejšie a preto nikdy nepočúvam jeden názor aj keď pediatričke verím, pretože tiež je proti nezmyselnému dopovaniu liekov! Medicíne verím, ale žiadny lekár na svete ešte nikoho nevyliečil, iba imunita. A to čo ženy píšu vyššie je skutočne tak, pediatri sa vačšinou zhodnú že neočkované deti ani nepoznajú lebo k nim neprídu ako je rok dlhý, väčšina z nich nikdy nepotrebovala lieky lebo všetkým prejdú rýchlo, vývojovo idú dopredu, už pri bábätkách je vidieť veľký rozdiel.
@inspiration2 píšeš klamstvá o mne, ja som mamina, ktorá si dosledne prešla všetkými "argumentami" antivaxerov a jednoducho sa rozhodla, že su to klamstvá alebo dezinformácie, rovnako ako ked ty píšeš, že v zahraniči sa ludia neočkuju, alebo že slovaci a hlavne ludia, čo očkuju su nejakí iditoi, nerozmýšľajúci a podobne, a je mi srdečne jedno, či sa ty niečoho bojíš alebo nebojíš, mám rovnaké právo na názor ako ty a ty nemáš právo tu odsudzovať a urážať kohokolvek, kto ti neverí alebo si dovolí s tebou nesuhlasiť. A opakujem ešte raz, očiernuješ nevinných ludí a píšeš o mne klamstvá, tak pozor na karmu či pozitívnu energiu,či čomu to veríš, lebo sama zdrava strava nestačí ako tu píšu další zastanci zdraveho života. 😉
@adsumus tebe sa nepáči keď niekto nesúhlasí s tebou, ale človek si pozrie tvoj blog a vie o čo kráča, čo sa týka klamstvách o tebe, tak to omielaš v každom príspevku ale to, že tu spájaš moje slová so svojimi dedukciami je už v poriadku. Nebudem sa vyjadrovať k tomu čo som si prečítala na tvojom blogu, ale myslím že na karmu by si si mala dať pozor hlavne ty, pretože mať blog založený na naháňaní strachu druhým, to chce silný žalúdok! 👍
@tara no a takí ludia ako ty chcu ,,meniť svet, a názor druhých ludí na nejaku problematiku? Alebo podnietiť premýšlanie? Akurat tak prehlbia nevraživosť...
Tebe len dobre robí ked ti tvoji ,,sukmenovci,, drukuju, pritakavaju....ostatní su tí čo ,,nechcu vedieť,, a ešte horšie. Kto neni so mnou je proti mne že? Kto nemá nazor ako ja tak ma nezaujíma - to je jednanie nezrelej osobnosti. Kolko ludí nemá denne taý nazor ako ja a čo teraz? Idem žiť do jaskyne? Vypočujem si každeho a vytvorim si svoj obraz o veci, ale nie štylom že ten druhý je prinajmenšom ,,idiot,,.
Medicíne verím, ale žiadny lekár na svete ešte nikoho nevyliečil, iba imunita. A to čo ženy píšu vyššie je skutočne tak, pediatri sa vačšinou zhodnú že neočkované deti ani nepoznajú lebo k nim neprídu ako je rok dlhý, väčšina z nich nikdy nepotrebovala lieky lebo všetkým prejdú rýchlo, vývojovo idú dopredu, už pri bábätkách je vidieť veľký rozdiel.
Vyššie uvedené považujem za ,,čo sa babe chcelo, to sa babe prisnilo,,....
Ked nepotrebuješ lekarov tak načo si knim nohy drala? Načo chodíš pediatričke, homoeopatika s v lekarni a CRPčko si urobíš aj doma... Načo si rodila sekciou ked ,,tak nepotrebuješ lekara,,...potrebuješ! ale len vtedy ked sa ti to hodí...ty imunita!
Jasne že neočkované deti nepoznaju lekarov lebo mnohí rodičia ich liečia MMS, CDS a savom...ok, su proti liekom tak načo by tam chodili?
Pracujem s deťmi, sama mám deti a to čo píšeš je tvoje subjektívne tvrdenie. Vývojovo idu dopredu? Aký rozdiel? Len taký aky ty chceš vidieť a pedina ti na to radšej pritaká lebo s fanatikom sa baviť nemá zmysel...
POKORA k životu je to čo vám chýba. Ale ako sa vraví ,,není všem dnum konec,,...čo nás čaká nikto nevieme a myslieť si ,,ako to mám v rukách,, haha...Pán Boh ,hadr,, no..
@sardinka333 nepleť hrušky s jablkami, to že nevieš čítať s porozumením nieje moj problém, to je bohužiaľ tvoj veľký problém, teba lieči lekár? Zakazuje nad tebou rukami? Alebo čaruje? Nepredpisuje ti náhodou len lieky? Či ty chodíš nejakému inému? Prosím ťa preber sa ty imunita, predtým než niečo napíšeš si to trikrát prečítaj, lebo potom sú tvoje príspevky dosť vtipné! Nemôžeš sa zapájať do diskusii keď nerozumieš tomu čo diskutujúci píšu.
A k tomu poslednému odstavcu-ja nikoho neplaším že mu decko dostane záškrt a zomrie, to robia vačšinou tie mamky čo očkujú lebo si myslia, že to majú pevne v rukách, Haha 👍 takže nepleť si pojmy a dojmy, asi nevieš, že šanca že tvoje dieťa dostane záškrt je rovnaká ako u môjho a priebeh choroby tiež, takže pozor na blbé vyjadrenia!

No to je múdre, keď ti na SK povie niekto že skoč do studne skončíš! 👍