icon

Základný verzus rozšírený balík očkovania u detí

nanka2910
5. apr 2013

Chystáme sa na prvé očkovanie s 2 mesačnou dcérkou. Doktorka nám dala na výber buď základný alebo rozšírený balík za príplatok. Poraďte mi čo je lepšie a či sa ten rozšírený očkovací balík oplatí? Vaše skúsenosti, sem s nimi, budem rada 🙂.

Strana
z2
kvieta
5. apr 2013

@vejula Pani Eleková, všeobecná lekárka, ktorá sa venuje homeopatii a alternatívnej medicíne tzv. Liečivá cesta... Určite fundovanejšia, ako všetci výskumníci, virológova, imunológovia a iní -lógovia dokopy ☹ . Na českých diskusných fórach sú aj príspevky ľudí, ktorým nepomohla, naopak, svojou alternatívnou liečbou oneskorila liečbu modernou medicínou. Zakladateľka témy v jej príspevkoch a článkoch určite nenájde odborné vyjadrenie k očkovaniu.

kvieta
Odpoveď bola odstránená
vejula
5. apr 2013

@kvieta Ale to čo uvadza su fakty. Ja sa teraz nebavím o homeopatíí a alternativnej medicine. Ide o to, že faktom ostava, že mnoho ludí ma po očkovaní nasledky. a vela pediatrov to v poslednych rokoch pripušta, ale len v tichosti s tym, že poradia rodičovi neočkovať, ale poprosia ho, aby o tom nehovoril verejne, teda aspon aby nespominal jeho meno v suvislosti s odmietnutim očkovania. PRečo? ??? Vie že to proti čomu sa pustil je jedna velka mafia a dali by ho dolu skôr ako by stihol povedať A

bralilienka
Odpoveď bola odstránená
elise
5. apr 2013

ja nerada by som očkovala ale nemáme momentálne na pokutu aj ked naša dokyn je super ale nechcem mať problem s RUVZ. prosim polopatisticky vysvetliť lebo dcerka bude mať 3 esiace očkovanie máme buduci utorok 9.4. dávam len základnu hexa ešte sa dačo dáva? rotavirusy nechcem. u syna bolo očkovanie uplne lahoda nič nemal ani nebol plačlivý ani horučku nič až ked mal 5,5 roka tak po očkovani vysoká teplota vracal, trpla mu ruka ( chlvalabohu že si to nedal pichnuť donôžky lebo mu dala dokyna na výber že bud do ručky alebo nôžky)

vejula
5. apr 2013

@elise v troch mesiacoch sa dava hexavakcina + prevenar

elise
5. apr 2013

@vejula prevenar je nové že? lebo pri synovi nebol to je na čo?

kvieta
5. apr 2013

@elise Pozri si očkovací kalendár pre tento rok, tam to máš rozpísané.

http://www.ruvzke.sk/aktuality/epi-ockovaci kal...

vejula
5. apr 2013

@elise tvoj syn je už zaočkovaný AJ PROTI pneumokokom.

bralilienka
5. apr 2013

@elise je na vytvorenie nového pacienta na alergológiu, neurológiu, onkológiu

ketrinka17
5. apr 2013

@nanka2910 my sme dali rozsireny balicek platili sme 18e,ale MMR zvazujem..

elise
5. apr 2013

@vejula infanrix hexa mal iba syn očkovanie je narodený december 2006

elise
5. apr 2013

@bralilienka to som čitala na nete ale proti čomu má akože chrániť? to som sa nedočitala nikde

bralilienka
5. apr 2013

@elise proti zdraviu 😀

vejula
5. apr 2013
elise
5. apr 2013

@bralilienka viem ale že proti zdraviu 😀 len nechápem zmysel tej vakciny to nejake maminy dávali viem že v roku 2006 v lete dobrovolne očkovať a platili si to ja som nedala. a vás kde očkovali do ručky?

kbeata
5. apr 2013

@elise problem s ruvz nie je,ten ti iba nastavi vysku pokuty za neockovanie,a ta sa da platit aj po splatkach,napr.5 euro mesacne 😉

elise
5. apr 2013

ja prevenar nechcem skusim v pondelok zavolať RUVZ že či môžem do pokladne isť zaplatiť pokutu za jeho neočkovanie v akej maximálnej výške môže byť pokuta za toto neočkovanie?

vejula
5. apr 2013

@elise maš pravdu povinne je od r. 2009

kbeata
Autor odpoveď zmazal
bralilienka
5. apr 2013

@elise ja mám dospelé deti, moji majú tak vakcíny len tak proti 3 chorobám, ale našej malej- neterkinej- stačila hexa so synflorixom, aby mali pecienta na onko. takže dalšie vakcíny sú pre ňu už bezpredmetné. nakoľko pre vakcionalistov - farmanenažrancov splnila účel už 1.dávka.

stanislava2
Odpoveď bola odstránená
bralilienka
Odpoveď bola odstránená
latvia
6. apr 2013

https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/aky-je-vas-nazor-na-povinne-ockovanie-na-slovensku/
pokracujte tu, pripadne v inej teme kde sa povinne ockovanie rozobera, stacu pouzit vyhladavac

Strana
z2