icon

Základný verzus rozšírený balík očkovania u detí

nanka2910
5. apr 2013

Chystáme sa na prvé očkovanie s 2 mesačnou dcérkou. Doktorka nám dala na výber buď základný alebo rozšírený balík za príplatok. Poraďte mi čo je lepšie a či sa ten rozšírený očkovací balík oplatí? Vaše skúsenosti, sem s nimi, budem rada 🙂.

Strana
z2
sissy27
5. apr 2013

@nanka2910 nerada by som tu vyvolala nejaký boj, ale trošku popozeraj diskusie o očkovaniach (je ich tu viac než dosť), čím sa očkuje, aké bývajú následky a nakoniec asi dopadneš tak ako väčšina - budeš uvažovať, ako sa beztrestne očkovaniam vyhnúť... 😖

kari55
5. apr 2013

@nanka2910 Ahoj, ja som dávala dcérke tú rozšírenú vakcínu čo sa pripláca 13 eur. Neviem posúdiť či je to lepšie ale tak dúfam , že áno. Nejdem sa stresovať hrůzami po internete a verím, že všetko je O.K. 🙂

xlucia
5. apr 2013

@nanka2910 ja by som po nasich skusenostiach uz neockovala, obaja synovia maju nasledky.
ale ak ty uz velmi chces, potom urcite nie to rozsirene. vobec to nestoji za tie peniaze.a nikdy spolu s ockovanim nedavaj aj rotavirusy.
pozri si tabulku a rozmysli si ktore choroby su naozaj nebezpecne...

hexa vakcina je choroby tetanus, záškrt, čierny kašeľ, detská obrna, Haemophilus influenzae typu B, nákazlivá žltačka typu B

sucasne s hexou a ockuju pneumokoky a to bud synflorixom alebo prevenarom. podla toho ci das to co preplaca poistovna alebo si este priplatis 13e x tri aplikacie 😝

v 15 az 18 mesiaci sa ockuje MMR to su osýpky, príušnice, ružienka . na to je priorix. tato aj ked to nie je oficialne priznane u nas, ale napr. len v taliansku spusta autizmus a je celkovo najhorsia

v siestom roku zivota, co je OD PIATYCH NARODENIN PO SIESTE sa ockuje na choroby tetanus, záškrt, čierny kašeľ, detská obrna . ockovacia latka je infarix polio

v trinastom roku zivota je to na tetanus, záškrt, čierny kašeľ, detská obrna a ockuje sa boostrix polio

nae
5. apr 2013

AHoj, máme k tejto téme aj dve skupiny: Nesúhlas s povinným očkovaním a riziká očkovania a Povinné očkovanie a jeho zmysel. Tam sa možeš tiež zaradiť. Inak tiež súhlasím so @sissy27 , takých tém je tu naozaj veľa.
Prvým základom úspechu je zistiť, čo ktorý "balíček" obsahuje 😉

kari55
5. apr 2013

@xlucia Prosím Ťa aké následky majú tvoji synovia? 😲

xlucia
5. apr 2013

@kari55 tazke ekzemy, astma, prestali rozpravat atd.... je to na dlho

pectore
5. apr 2013

@nanka2910 ahoj vidim ze sa na teba vrhli ludia s antivakcinacnej skupiny...pravidelne tieto temy obchadzaju a odradzaju mamicky od ockovania.... napísala som o ich cinnosti aj clanok... : https://www.modrykonik.sk/fotoblog/pectore/clan... ...vies len aby si sa nezlakla toho bu bu bu.... realizuju sa tu na MK sirenim tendencných polopravd.... uz dlhsiu dobu ich cinnost sledujem ....a jedna sa o propagandu ktorá sa predovsetkym snazi hajit obcianske prava....no o kompetentnosti v problematike verejneho zdravia maju sotva co povedat..... my máme teraz dva roky a ockovania u nas prebehli bez nejakych vaznych problemov... (Tak ako u drvivej vacsiny deti 🙂 ) Ockovali sme hexavakcinou a po mesiaci prevenarom.... (takto 3x ) ...myslim si ze mega rozdiel v tom rozsirenom baliku neni..akurat ze je dieta chranene pred vacsou škalou pneumokokov.... preto sa musis rozhodnut sama ci chces rozsirenu ochranu ...alebo ti staci ta mensia. Vies v com je rozdiel 😉

nanka2910
autor
5. apr 2013

ja som za očkovanie, lebo ma to urcite svoj zmysel...

stefi76
5. apr 2013

@pectore súhlasím s tebou, zaočkovať som dala dcéru a aj syna, nemajú žiadne následky a ani v mojom okolí som sa s tým nestretla.

eir
5. apr 2013

@pectore :D

@nanka2910 najlepšie žiadny a keď už, tak len základný ...

zuzana9285
5. apr 2013

@pectore ani nevieš o čom rozprávaš Neviem, či vieš dobre po anglicky, ale ak áno, tak si preštuduj štúdie a výskumy zo zahraničia, ktoré sú podložené faktami a potom niečo hovor To, že vznikla nejaká skupina ľudí, ktorí myslia antivakcinačne by neodradila ani mňa od očkovania Fakty nepustia, bohužial

pectore
5. apr 2013

@zuzana9285 velmi dobre viem o com rozpravam.... 😉 ...ja som si tych studii prestudovala az az...hlavne si vnich vsak treba prestudovat slovne spojenia ktoré su "nespecificke"...ako mozno, pravdepodobne, ak by sa studia potvrdila.... domnievame sa.... a mnozstvo inych slovnych hier.... dokonca aj take studie co maju v nadpise ze potvrdzuju skodlivost vakcin...ked si ich prejdes prides zas na to ze su to spekulacie.... Ani jedna neni o tom že by niečo definitinve potvrdila.... !! kazda jedna ma medzeri slusneho kalibru...a hlavne okrem posluchačov aj ostru kritiku.....a na tom stavia všemu veriaca slovac....... na vyrokoch homeopatov, "lekarov" co sa venuju ortomolecular medicíne...ci novej germanskej medicine....niektorý s tych lekarov v EU nemozu ani len predpisovat lieky.... na ludoch ktorým je ulne rovnako ukradnute vase zdravie...hlavne ze ich publikacie niekto kupuje.... 😉 prave ze to "studovanie" ma utvrdilo v nazore ze je to predovsetkym lobing za obcianske prava... pretože tie antivakcinacne teorie ,..o lepsej hygiene, a pletenim grafov umrtnosti s vyskytom chorob a ja neviem coho.... to su take poprekrucacky.... pracuju na tom uz 200 rokov... tak sa nemozme cudovat....

zuzana9285
5. apr 2013

@pectore toto všetko hovor rodičom detičiek, ktoré mali vážne dôsledky po očkovaní Ja poznám konkrétne dva prípady osobne

pectore
5. apr 2013

@zuzana9285 a to co tvrdis ty mozes hovorit rodinam ktorým deti umieraju na infekcne choroby...este aj dnes....napr kdesi v sudane... tam ich totiz nieje "len par"... .alebo to mozes dokonca tvrdit vsetkym rodinam ktoré si este pametaju co za pliagy to su a co vsetko dokazu...HLAVNE u neockovanej populacie.... alebo sa mozes ist kuknut na cintorin na decke hroby ...kolko mrtvych bolo pred erov ockovania... 😉

volterra
5. apr 2013

@pectore ty si už ozaj asi chorá, daj sa očkovať 😢 . Čo tu spletáš so Sudánom. Tam je úplne iná situácia, žiadna hygiena, žiadna dostupná zdravotná starostlivosť, podvýživa, chudoba....... Čo to, preboha, ideš porovnávať so situáciou v Europe????? A pokiaľ sme sa im tam do Afriky nezačali my -" civilizovaní "- miešať, tak si žili úplne v pokoji. Farma firmy si z nich robia pokusné králiky, sa čuduješ, že tam zomierajú na bežné choroby?? Veď to sme im tam zavliekli my !!!!! A ten žmurkajúci smajlík po tvojich vetách o detských hroboch a mrtvych - ty už nemôžeš byť kompletná !!!!!!

moon1979
5. apr 2013

otázka znela, ktorý typ vakcíny zaočkovať a namiesto odpovedí sa tu spustil hon antiočkovacej propagandy ...
@nanka2910
k tvojej otázke, my sme očkovali základný, nedoplácali sme nič ... a má len povinné očkovania, iné som nedávala

peta_petruska
5. apr 2013

my mame tiez povinnu klasiku

fuska
5. apr 2013

Ktovie, ci choroby, proti ktorym sa ockuje, nevymizli vdaka penicilinu...

stanislava2
5. apr 2013

@nanka2910 Ahoj som maminou skoro 20 rokov mám 19,16ročné kočky a 16mes.synčeka.Pri dcerkach som očkovala všetko povinné a dobrovolne meningokoky nakolko v mojom okoli zomrel 15 mesačný.Vtedy mala aj moja mladšia dcerka tolko tak som sa zlakla.Teraz sme očkovali synčeka povinné plus doporučené rotavirusy.Dcerky som dala ešte ako 13 ročne očkovat proti rakovine krčka maternice.Moja stredná dcerka mala ekzemy od narodenia až sme ako u dvojročnej zistili že to mala z prehnaného umývania a použivania super kozmetiky Jonson baby ako sme prestali kupat uplne použivat tuto kozmetiku a mydlo len sprcha a čistá voda ekzemy po mesiaci zmizli a už sa viacej neobjavili.Za celu dobu nepoznám dieta ktore by zomrelo na očkovanie.Autizmus sa prejavuje v dobe kedy sa očkuje mmr no u niektorých deti sa dá pozorovat už skor ako je aplikovaná tato vakcina.Pre rodičov je to samozrejme šok ked maju takéto dieta a hladaju vinnika prave v očkovani.Očkovania sa nebojim a chránim svoje deti pred ochoreniami ktoré by im mohli sposobit trvale následky dokonca smrt.

pectore
5. apr 2013

@volterra kopletna nebudes najskor ty pretoze reagujes ako obycajna histerka.... aniel pomsty 😀 s dnesným rozvynutým dopravným ruchom....mas sudan za rohom.... Ak si myslis ze Eu je nedoknutelný ostrovcek oazy tak sa pekne pleties...staci sa kuknut na lokalne epidemie vo vyspelych krajinach kde je ockovanie dobrovolne..... jak tam matky lutuju ze naleteli AV hnutiam......a ak mi niekto odporuci aby som o dolezitosti ockovania hovorila s rodinami ktore bohuzial vakciny poskodili...tak ju aj zo smajlikom poslem na cintorin obzerat hroby tých co poumierali aj na bezne infekcne choroby.... 😉

bralilienka
5. apr 2013

proti dysgrafii sa neočkuje? zjavne by takú vakcínu tá najmúdrejšia na tejto diskusii potrebovala 😀

stanislava2
5. apr 2013

@fuska na vela ochoreni na ktoré sa očkuje nie su lieky takže penicilin zatial funguje väčšinou len na anginu aj to poznám vela ludi ktory su alergický na penicilin a nemožu ho uživat.Určite si sa stýmto už stretla.

stanislava2
5. apr 2013

@bralilienka Moja dcera má dyslexiu no a je matematický génius vypočita aj nevypočitatelné no a niektoré tu maju také dobré znalosti angličtiny že pomaly zabudaju celkom bezchybne slovensky.

bralilienka
5. apr 2013

@stanislava2 takže tu má potom niekto aj krátku pamäť..chúdiatko, je mi jej ľúto. nevedieť slovenskú gramatiku a angličtina jej vytláča z mozgu slovenčinu. to sa volá malá kapacita mozgových buniek. ale za to aké sebavedomie 😀 😀 😀

stanislava2
5. apr 2013

@bralilienka tak to bude určite tým očkovanim 😀

ita111
5. apr 2013

@nanka2910 máá á veľký zmysel,ale iba ak pre farmaceutický priemysel,štát,a možno aj lekára.Pre naše deti je to obrovské riziko.Sú tu fakty-napr.www.badatel.sk,alebo švajčiari nikdy nevystavili svojích ľudí takému riziku,dodnes neočkujúúú.....zvažujte rodičia-zdravie vašich detí je iba vo vašich rukách,iba vo vašich.Som šťastná že mi niekto rozsvietil kontrolku v mozgu,aby som rozmýšľala a hľadala fakty,je ich teraz na internete kooopeeec.radšej posilnujú imunitu prírodou...

vejula
5. apr 2013

@pectore čitala si članok od mudr Elekovej v časopise dieťa? Je to lekarka, ktorá rieši prave detičky, ktoré maju po očkovaní nasledky.

kvieta
5. apr 2013

@bralilienka Takže okrem lajkovania si už aj rýpneš? 😀 keby aspoň k veci, ale odveci. Pectore čo napíše, má aspoň hlavu a pätu na rozdiel iných "duchaplných" príspevkov - vieš, tých, čo tu niektorí AV niektorých prirovnávajú k fašistom, nacistom, sprostým, ovciam... tie, čo tak veselo zalajkuješ a nemáš k nim žiadne výhrady 😎 😎 😎

bralilienka
5. apr 2013

@kvieta aj teba lajknem miláčik. nie len že tu lajkujem, ale sa tu aj udrbávam na vašej smelej hlúposti 😀 😀
...jedna dcéra má ekzém, druhá dyslexiu a očkovaním deti chránim proti chorobám. pekný vtip na piatok večer 😀 😀 😀
pokračujte, je to lepšie ako stupídna telenovela. tu je to stupídnejšie

Strana
z2