Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@marionmarion už som to našla, téma sa povodne volala: Majú niesť antivakcinisti zodpovednosť za odporúčania, ktoré poskytujú v zdravotnej oblasti? 😉
@nae 😀 super nazov...to si vazne zakladatelka myslela, ze jej to prejde? 😵
@marionmarion Taká nevinná altruistická otázka, nepáči sa ti? 😀 (Bolo by to pre dobro nás všetkých plus ďalších x generácií po nás mať v tejto otázke jasno, chápeš 😀 )
@nae ale ja v tom mam celkom jasno 😉 A ten povodny nazov mi znie ako nazov slohovej prace na zakladke, nemozem si pomoct 😀
@marionmarion Máš problém s tým, ked sa niekto moc vypytuje antivaxerov na ich názory alebo postoje, overuje si ich informácie a dáva verejne, čo si o tom myslí? Potrebuješ to volať kydaním? Prečo? Je sloboda, je demokracia a každý má právo sa verejne vyjdrovať k verejným záležitostiam. Vezmi do úvahy skôr než začneš ludí zato, že sa vypytujú urážať a vysmievať.
ja sa pýtam @mariosmyskal kedy
@nae preberie zodpovednosť za hrubé porušenie pravidiel a zverejnené súkromných info bez povolenia nicku či tu v zodpovednosti alebo v skupine nesúhlas ,kde je aj moderátorka a pravidlá foŕa by mala poznať.....
Mna by zasa zaujímalo @mariosmykal , prečo ked nás povyhadzovali, čo očkujeme svoje deti z Nesúhlasu s povinným očkovaním (podotýkam bez jediného príspevku) nás tam pravidelne verejne pretriasajú a zosmiešnujú, ked nemáme ani možnosť reagovať na naše nicky, čo tam o nás píšu.
@adsumus Kto pozná pravidlá skupiny, pozná aj dovod svojho nedobrovoľného odchodu zo skupiny. Táto téma bola riešená veľakrát verejne, aj súkromne cez IP, aj s adminmi, aj súkromne, aj v súkromnej téme Moderátorky skupín (vysvetľovala som do nemoty pre užívateľku silsil, možeš si to dohľadať, prinscreenovať, opísať, vytlačiť, zavesiť na nástenku, na facebooku, wherever). 😉
@aristka Prosím o pastnutie pravidiel MK, ktoré hrubo porušujem, buď sem, alebo do IP, aby sa vedúca nesťažovala, že to tu spamujeme. (Len upozorňujem, že nebudem na MK zavesená dni a noci, len aby som reagovala na všetko, čo už bolo stokrát povedané a napísané, vrátane osobných útokov, mám rada svoj čas a radšej ho budem venovať ľuďom, ktorí za to stoja (v reále), chápeme sa dúfam 😉
to som nevedela ,že tu treba takým odborníkom vysvetľovať čo znamená v preklade... anti....
@adsumus
1. uverejnenie mena sa netýkalo teba, tak neviem, prečo sa angažuješ. Tvoje (vaše) meno (zatiaľ) nebolo uvedené.
2. sama si priznala, že aj napriek tomu, že nemáš do skupiny Nesúhlas prístup, chodíš do nej pod iným nickom, čo je tiež mimo pravidlá MK
3. vo vašej skupine Povinné očkovanie sa to menami (vrátane priezvísk) z MK len tak hemží (Ing. Fillo, Mgr. Tuhársky apod.), tie mená majú dokonca svoje tagy (#) - to je ale asi v poriadku? 😅
4. kto si za svojimi názormi stojí, nemá sa prečo za svoje meno hanbiť
@nae Do našej skupiny má každý prístup a môže slobodne reagovať, nevyhadzujeme ludí, aby sme ich potom rozoberali. Naopak, ja by som len uvítala, keby antivaxerské špičky reagovali na našu kritiku. Nereagujú. Do vašej skupiny mám prístup, cez kamoškin počítač, ktorá neočkuje, zbytočne vyhadzujete ludí, kto chce si dokáže prečítať, nežijeme na izolovanom ostrove. A ak si niekto nepraje, aby si dávala jeho meno verejne na známosť, máš to rešpektovať a nie vysmievať sa, je to aj porušenie pravidiel tohoto fora.
@adsumus
Nie, nemam problem s tym ze sa tu vypytujes antivaxerov na ich nazory a postoje. Mam problem s tym, ze si ich odpovede interpretujes ako sa ti hodi, prekrucas, chytas za slovicka a manipulujes ich prispevkami tak, aby si ich uplne znemoznil. Ak sem niekto da link na studiu ci clanok, ktory je v rozpore s tvojim presvedcenim, okamzite to oznacis za nedoveryhodny zdroj. Ak ta niekto dostane do uzkych a nevis ako z toho von, presmerujes debatu na nieco uplne nepodtstane, len aby si odputala pozornost od toho, ze tu ma pravdu niekto iny a nie ty...a mnoho podobnych tvojich taktik sa mi tu uz nechce menovat, lebo su tu aj tak kazdemu zname. A preto sa to, co robis inak ako kydanim nazvat ani neda.
A mas uplnu pravdu, ze je sloboda a demokracia a toto je verejna tema, preto sem mam pravo napisat svoj nazor. A predtym ako budes mna obvinovat, ze tu niekoho urazam a zosmiesnujem, ti odporucam precitat si tvoj vlastny clanok o tom, co ta antivax naucil, v ktorom si sa uplne ukazkovo vysmievala TY z ludi, ktori poukazuju na to ze ockovanie nie je uplne bezpecne a ucinne a v ktorom neuvadzas jediny zdroj z ktoreho si cerpala, co je pre mna jasnym dokazom toho, ze si zase napisala iba to co sa ti hodilo a prekrutila veci tak, aby si si mohla z nich urobit sradnu...to je naozaj paradna ukazka toho ako sa z niekoho vysmievat a ako niekoho urazat.
https://www.modrykonik.sk/blog/adsumus/article/co-ma-naucil-antivax-rnrkdx/
p.s : poprosim vsetkych vernych fanusikov adsumus, aby mi na tento prispevok nepisali ziadne reakcie. Nebudem ich citat, ani na ne reagovat. Povazujem to totiz za dokonalu stratu casu. Pekny den vsetkym...
@marionmarion Ano urážaš ma a vysmievaš sa mi, ked mi píšeš, že mi odporúčaš vyšetrenie na psychiatrii, je to úbohé písať niekomu také veci a prečo to robíš? Lebo mám na očkovanie iný názor ako ty? Ja výroky antivaxerov beriem veľmi vážne, neprekrúcam, ale pýtam sa na zdroje a detaily. A zisťujem, že kalmú.Tebe napríklad nevadí, že klamú v takých zásadných veciach ako je napr. spôsob prenosu choroby alebo spôsoby jej liečby? Mne ano a budem o tom písať bez ohľadu nato kolkokrát ma ešte zhodíte alebo označíte za cvoka, pretože ide o zdravie našich detí.
@adsumus
To, že do skupiny chodíš, z inej IP, je samozrejme v poriadku. Nie je v poriadku, že tam chodíš z iného nicku, a to minimálne z etického hľadiska. 😉
To, ako je naša skupina vedená, nechaj na nás. Ke nesúhlasíš s pravidlami skupiny a zameraním skupiny, potom naozaj nerozumiem, načo tam chodíš z iného nicku. Potom je to už asi len buď čistá nutkavá zvedavosť, alebo špiónenie, inak neviem, viac ma nenapadá. Máš pravdu, kto chce, cestu si nájde, ako sa do skupiny dostať, už sme to veľakrát zažili.
Poslednú vetu od teba viac nekomentujem, platí bod 3. a 4. z predchádzajúceho komentu. Nikto mi žiadny nesúhlas s ničím nedoručil, nevyslovil, nezavolal, neposlal poštového holuba. Vo vašej skupine sú daní ľudia oslovovaní celým menom opakovane, a tiež sa ich nikto nepýtal, či s tým súhlasia. Apropo, myslíš, že súhlasia? 😉
@adsumus ja sa ti nevysmievam, ja si naozaj myslim ze potrebujes psychiatra. A na tvoje otazky co mi tu kladies opakovane, som ti uz odpovedala. Minimalne raz. Co keby si moje odpovede aj citala tak ako ich pisem a nie si z nich brala iba to, co sa ti hodi? A je velmi zaujimave, ze zase tu spominas ako ja sa vysmievam tebe...ale k tvojmu blogu co si o nativax napisala, si nemal potrebu sa vyjadrovat.
Ved si pis, ved je sloboda a demokracia...pis si a necuduj sa ze stale budu ludia co budu poukazovat na to, ze pises bludy, prekrucas a manipulujes...
@nae 1. Nemáš zverejnovať skutočné mená na tomto fore, tebe by sa to páčilo, keby sme dali tvoje meno verejne? 2. Nemáte ohovárať ludí vo svojej skupine, ktorí tam nemajú prístup. Písať o nás môžete kolko chcete, ale musíte nám umožniť reagovať nato, čo píšete, ináč je to len ohováranie, ked sa nemôžeme brániť.
@marionmarion Skús sa zamyslieť nad rozdielom medzi výsmechom z ludí a výsmechom z informácii a dezinformácii. ja dezinformáciu uraziť nemôžem, akurát demaskovať, ale ty človeka uraziť môžeš, ja nepotrebujem psychiatra, nemáš prečo si to myslieť, už som ti písala, že som úplne v poriadku a ty to znova opakuješ a držíš sa, pretože ma chceš uraziť a zhodiť....nie to čo píšem, ale to aká som a to je zlé.
@adsumus Pýtam sa opakovane - pýtali ste sa vy osob, ktoré pravidelne menujete a pretriasate v skupine, či s tým súhlasia? Nepýtali. Zaujímavé, že sa do toho tak angažuješ, keď sa to netýka teba, len nejakej bežnej používateľky MK. Alebo sa to nejako týka teba osobne? 🙂 Mimochodom, menom som už oslovila aj inú, s tebou mentálne spriaznenú používateľku v jej fotoblogu, a je to už naozaj dlhá doba, ale to si si asi nestihla všimnúť.
ja sa spýtam takto ,ak na základe uverejnených informácií bez môjho vedomia alebo povolenia ,bude mne a mojej rodine ublížené ,keďže sa pohybujeme v ťažkých témach ,plus je tu niekoľkotísíc nickov a ja fakt nemôžem vedieť ,kto za nimi je ,či napr.taká nae ,ktorá opakovane tu zverejnila súkromné info ,ktoré ja som nikde tu verejne nedala ,či preberá zodpovednosť za svoje skutky a opakované porušenie pravidiel fóra ,ak bude mne alebo mojej rodine ublížené
@nae ....plus,v živote bez rozdielu názoru ,by som is nedovolila ohroziť bezpečnosť niekoho iného a to zverejňovaním súkromných info ,ak by to nick sám chcel ,chcel byť videný urobí to nick sám ....preto je tu pravidlo o súkromných info,aby sa ľudia tu na fóre neciíili byť ohrozený niekým nebezpečným a slobodne sa rozhodli ,čo o sebe zverejnia a ako odkryjú svoju identitu a možno ohrozia seba a svoju rodinu.....k pánom tu menovaným ,ak sa dávajú linky ,sú tam páni verejne a sami menovite publikovaný a sami odporúčajú nejaké publikácie ,ktoré napr.písali ,alebo osobne pozývajú tj svojím menom na besiedky .....takže ja si počkám na vyjadrenie @admina
@adsumus super, ze ty vies lepsie co a preco robim, nez ja sama...mas uplne jasno v mojich pohnutkach...to fakt dokaze malokto, vacsinou ide o jasnovidcov alebo vysoko odbornych psyychoterapeutov...
No pokial viem, nie som tu prva a ni jedina, co ti odporucila psychiatra...urcite vsetkym ide o to, aby sme ta tym urazili a zhodili...ozaj nic ine na praci nemame...aprospos vies ze sa tomu hovori paranoja?
@aristka Prispievaš sem dobrovoľne, prihlásila si sa dobrovoľne, nikto ťa nenúti písať nikde nič pod hrozbou násilia. Takže ma láskavo vynechaj zo svojich paranoidných predstáv, mňa tvoj reálny život nezaujíma a dúfam, že nie sme rodina, lebo niekoho mi občas naozaj pripomínaš, a to by bola fakt irónia osudu. Som obyčajná mama, ako aj @adsumus - keď veríš jej, možeš aj mne, sme na tom rovnako. Obyčajné mamy, s obyčajnými deťmi a s obyčajnými problémami. Tvoje meno tu na MK nikde verejne nie je dostupné, dúfam, že si spokojná. Amen. (p.s.admina rešpektujem, ale aj ľutujem, pretože by svoj čas a enerigiu iste rád venoval veselším a pozitívnejším témam, ako opakovane a do nemoty tu).
@nae opakovane si porušila pravidlá o súkromných info a to ,že sa nepoznáme ťa neoprávňuje to robiť ,plus ako matka to robíš druhej matke a ohrozuješ jej rodinu a deti ...a to ja ako matka absolútne nechápem ,jedine že by to bolo účelové a to ,aby ste strachom o mojich najbližších ma odtiaľto dostali ...je to smutné ,že kompetentný to prehliadajú ,plus prispievam sem anonymne ,tak ako ty....matka ...

@nae ved to je kazdemu jasne ze jej ide len a len o to, aby zhadzovala a spochybnovala ludi, ktori sa rozhodli neockovat...tato cela tema je fraska 😵